Pristúpili by ste na takýto test?
Pekný večer, objavila som tému ohľadne prvého styku, kde sa jedna youtuberka vyjadrila, že pred prvým stykom vždy chcela aby sa obaja partneri dali otestovať či nemajú pohlavnú chorobu.
Pristúpili by ste na takúto požiadavku partnera/ky alebo v pohode navrhli partnerovi/ke?
🙂
@mesiacikluna
@stellarstar
Ozaj je iná osobná skúsenosť ako odborný článok.
Osobne to viem potvrdiť napríklad pri malárii.
Co článok tam sa spomína teplota,bolest hlavy, bolest kĺbov svalov, nechutenstvo, zvracanie, slabosť,únava.
Ja som nikdy nič iné nemala len teplotu. A to som ju mala dobrých 20x.
Takže fakt je všetko individuálne.
A prajticky sa to ako robi? Zajdem za vseobecnym lekarom , poviem mu ze mam v plane zacat spavat s dlhodobou partnerkou bez kondomu a on mi urobi testy alebo posle k urologovi?
@hugger stačí povedať ze si chceš dat urobiť testy na pohlavné choroby a ďalej ťa pošlú oni🤷♀️
@mesiacikluna ja by som si dala. Ani jedného partnera co som mala sme nezačali hneď v posteli, pred tým sme sa veľa rozprávali atď a padla aj téma sexu, a keby to navrhol, išla by som. Môže to byť ten najslusnejsi muž co mal len jednu sexuálnu partnerku no poznáme ju? Poznáme mužov s ktorými bola? Za mňa fajn možnosť 🙂
@mesiacikluna mne to pride na mieste ak ide o vazny vztah..
Lebo ja som dosť taká, že idem na veci postupne, s prvým stykom, chceme trošku počkať
@mesiacikluna 👍
@mesiacikluna nie, nepristúpila, je to ponizujuce. Sex treba mať iba s niekým, komu doverujes
@mesiacikluna ja som to tak aj pochopila , že to chce niekto kto chce so mnou blízky vzťah - aj intímny.
ono dnes je taká zvláštna doba - so syfilisom sa nechváli asi nikto - to len taký príklad...😉 a "chytiť " ho asi nie je až tak nemožné.... nie každý chce stále používať prezervatív na ochranu ....😉
@zmrzlinka2021 Tak ano dôvera je dôležitá ale zase o chorobe človek vedieť nemusí o chorobe a zase ako píše hore ,,Deti...." tak s chorobou sa asi nikto neprizná len tak čiže nemyslím si, že je to ponižujuce ale je to o bezpečí oboch
@deti95060810 Tak aj čo sa týka ochrany tak ja by som bez kondomu nikdy nešla, jedine ak by som chcela deti s tým človekom ale inka bez kondomu nič nebude a na tom vždy trvám
@mesiacikluna môj manžel sa nechal otestovať z vlastnej iniciatívy. Hneď na začiatku vzťahu. Mne to povedal až oveľa neskôr. Vraj našiel tú pravú a bál sa, že mi ublíži (nakazí).
@ziarifka 😇 za mňa je to dobrý čin, ako aj chápem, že to môže vzbudzovať pocity, že nedôvera ale ak sa bavia ľudia o prvom styku a pride na toto tak je to len o bezpečnosti
@mesiacikluna mňa to veľmi milo prekvapilo. Človek môže ručiť za seba, ale nie za svojich minulých partnerov.
@ziarifka To ano za seba ano ale nepoznáme jeho bývalu partnerku/ra alebo ich partnerov... atd... a plus je to pre dobro oboch🙂
@mesiacikluna Tak ideal je, ked partneri nemali predtym nikoho. My sme tiez boli s manzelom taky pripad.

Jasne že áno nevidím na tom nič zle. A vôbec to nie je o dôvere alebo že s hocikým nejdem. Ale aj ten najväčší svatec čo žil 20 rokov v jednom vzťahu mohol mat tu svoju partnerku s neposlušnou buchtou a ani o tom nevedel hehe . Čiže to nemusí byt len v tom či je či neni niekto kur….. 🙂