icon

Problém s milovaním - som úzka

23. feb 2021

Ahoj. Som v manželstve necelý rok, a nejde nám to v posteli. Proste sa mi zdá, že som strašne úzka a veľmi ma to bolí. Partner vraví, že necíti nič. Prosím vás, ako si to natrénovať alebo čo robiť? Máme to skúšať viackrát do dňa? Toto je seriózna téma, naozaj potrebujem radu.

pribinak
23. feb 2021

Musíte vyskúšať viacero polôh, kúpte si lubrigacny gél aby to ľahšie šlo

dollyzv
23. feb 2021

Pred manželstvom ste spolu nespali? 🤷 Sex az po svadbe je podľa mňa príliš veľká lotéria..
Skúste dlhšiu predohru,lubrikant

nevenka
23. feb 2021

@dollyzv to s tym nemusi nic mat. Ja som mala pred manzelom len take vztahy, kde nebolo nic poriadne, potom som spoznala manzela. Ale teda "chodili" sme spolu dlho a tiez nam to zo zaciatku neslo, nemehlo on aj ja 🙃 Od zaciatku chodenia sme spolu takmer 18 rokov, z toho takmer 9 manzelia. Bol moj prvy a ja jeho prva a sex po tych rokoch a 3 detoch sme vycibrili do dokonalosti a spokojnosti na oboch stranach. Ak je to tento pripad, treba len skusat, urobit si pohodu, pozriet film spolocne, dat si pri tom pohar vinka...dlhsia predohra, lubrikacny gel atd...my sme sa bali, ci vobec sa to naucime, aki sme tupi, ze nam to nejde, spolu sme sa na tom smiali a aj to pomohlo. Nebrat to prilis vazne alebo ako tragediu hned.

jaskolka
23. feb 2021

Predtým nejaký romantický večer, dlhá predohra, lubrikacny gél, maznajte sa, nie za každú cenu ísť "na to" a hlavne sa uvoľni, ak budeš dopredu v strese, že si "úzka" a nepodarí sa to, tak zrejme aj tak bude. Ono že si úzka, je zrejmé len tvoj pocit, je minimálne percento žien, čo naozaj majú uzucku posvu, a partner je extrémne "vybavený".Skôr je to o psychike a atmosfére, okolnostiach. Skúste rôzne polohy, a hlavne, nič nasilu, skutočne sa snaž uvoľniť, a tešiť sa, že sa miluješ s človekom, akého ľúbiš a on ľúbi teba.

ertlovik18
23. feb 2021

Musite na to prist, co ti bude najlepsie. To len skusat a skusat a najma nie nasilu, ale s citom vsetko 🙂

hankm
23. feb 2021

Aky je tvoj vztah k sexu ako takemu? Mne to pride ako psych blok. Pravdepodobne, si s tym cakala az do manzelstva, teda nejaka forma odriekania tam bola, z nejakeho dovodu. To odriekanie si si mohla racionalizovat napr. vierou (vacsinou) ale dovod moze byt uplne iny.

natyreggae
24. feb 2021

Ahoj...neviem či ti dokážem poradiť ale mam podobnú situáciu.. ja som bola panna a strašne dlho ma to bolelo keď sme to skúšali.. najskor prsty a až potom sex.. bolo to pre mňa hrozne bolestivé ja som sa potila bolesťou keď do mňa strčil prst.. ale tak stále sme to skúšali 4 mesiace a zrazu sa už tie prsty tak moc neboleli a potom neskor o 2 mesiace už aj sex sa dal... ako bolelo to samozrejme ale už menej dalo sa to vydržať a teraz prešieli cca 2 mesiace od mojho prveho normalneho sexu a občas to ešte trošku bolí ale to bude asi tým že ja mám 48,8 kg a 160 cm a partner má 195 cm takže aj tam dole je vačši😀

autor
24. feb 2021

Aj ja som panna a môj muž to tiež nikdy s nikým nemal. O to viac ma to trápi, či je naše manželstvo naozaj platné, keďže sme sa brali v kostole...

jaskolka
24. feb 2021

V tom je odpoveď... Ste obaja neskuseni.To,ci je manželstvo "platné" vôbec nerieš, samozrejme, že platné je. Pokiaľ gynekológ vylúčil nejaký fyzicky problém (zápal, extrémne úzka posva) tak jedine skúšať... Opatrne, príjemný večer, maznanie, dotyky, nerobte z toho, že "musí byť styk, ak keby co bolo" proste si užívajte navzájom seba, bez toho, aby si mala v hlave, že musí ísť dnu. Lebo čím viac budeš na to myslieť, tým viac sa budeš blokovať a "stiahneš sa". Čím viac budeš pokojná a uvoľnená, a túžiť po manželovi, tým skôr to pôjde. Kúp aj lubrikant, pre istotu a spríjemnenie.
Pripadne si pozrite nejaký film pre dospelých, jemna erotika, nič extrémne. Predtým ste mali aspoň petting, alebo masturbácia, a podobne? Ci ani to nebolo?

hankm
24. feb 2021

@autorka ty to mas v hlave. teba trapi platnost manzelstva, a nie samotny sex. Sexom chces iba naplnit manzelstvo, pretoze to tak tvrdi dogma. Vzajomna neskusenost k tomu nepridava. Skus si v sebe vyspiriadat tvoj vztah k sexu, ci je iba nutne zlo k naplneniu viery alebo ho vies vnimat aj v inych kontextoch.

mikadooo
24. feb 2021

Mňa prvé milovania dosť boleli,nejak som to pretrpela a potom som raz vypila viac ako sa patrí a sex bol super a ja som až vtedy zistila, že predtým som proste bola pri sexe napätá, "stiahnutá", aj keď som si myslela že som uvoľnená 😄. Potom už so sexom nebol problém 😁. Naopak na gynde mám problém doteraz, dr. na koze stále, že "uvoľnite sa, uvoľnite sa", a ja robím čo môžem a podvedome tam dole všetko stiahnuté 🙂. Držím palce, podľa mňa to chce len čas a trpezlivosť na oboch stranách, kľudne daj príspevky dievčat nadomnou prečítať aj mužovi, nech aj on vie že sa nič nedeje, len sa asi potrebujete zladiť...

baccio
24. feb 2021

Hlavne sa nesilte len kôli tomu že sa to ešte poriadne nepodarilo. Všetko chce svoj čas. Nerozumiem tomu že partner necíti nič ..ako ako nič?A ako vravia aj ženy nadomnou chce to aj predohru s tým že musíte obaja mať chuť...nielen jeden.Aby to pre druhého nebolo ako povinnosť.

autor
24. feb 2021

@hankm to nie je pravda....ja by som už chcela aj dieťatko

hankm
Autor odpoveď zmazal
hankm
24. feb 2021

@autorka chciet dieta a mat kladny vztah k sexu, resp vysporiadany, si rozdielne zakezitosti. Mnoho zien sex pretrpi iba kvoli otehotneniu. Ostatne ti uz povedali zeny, ak nie je fyziologicky problem, tak len vela skusat, manzel sa musi snazit, ty musis sama poznat svoje telo. Hlavne to chce byt uprima sama pred sebou.

magda15
Odpoveď bola odstránená