Riešenie frustrácie vo vzťahu: Potreba na milenku?
Ahojte dievčatá, chcel by som sa zdôveriť a hádam si aj nechať poradiť - žijem sporiadaný život s manželkou, ktorú naozaj aj po 9 rokoch manželstva strašne milujem a máme spolu 2 deti. S manželkou si rozumieme hodnotovo, osobnostne, pri výchove detí a dokonca aj v sexe. Sme vnímaví jeden k druhému. Ale deti (7r a 5r) sú strašne naviazané na manželku a často s ňou spia v posteli - tým dosť trpí náš sexuálny život. Mne sa so všetkými v našej (hoci aj veľkej) posteli spí veľmi zle, mám ľahký spánok, deti spia na "hviezdicu" skoro vždy v noci kopu a často sa zobúdzam na úplnom okraji postele tesne pred spadnutím - nevyspím sa dobre. Často rezignujem a idem spať do detskej izby - ktorá je paradoxne prázdna. Vinu kladiem na manželku, že nevie rázne deti odrezať a zanechať ich v detskej. Na druhej strane mám potrebu na sex 1x denne, maximálne 1x za tri dni. Ale manželke stačí 1x za týždeň a častejší kontakt nepovažuje za dôležitý. Keď k tomu dôjde, tak je to super. Ale je to pre mňa málo, strašne tým trpím a som frustrovaný. Keď boli deti malé, tak som to chápal a snažil sa to nejako prečkať. Ale deti už malé nie sú a mňa to rozožiera vo vnútri. Mám šialené myšlienky a chcem/potrebujem sex. V poslednej dobe mám čierne myšlienky na iné ženy. Viem, že je to nesprávne, sám som z toho nesvoj, lebo máme vzťah založený na dôvere a určite to nechcem takto primitívne pohnojiť. Ale neviem si pomôcť ... tie myšlienky vychádzajú z môjho vnútra a aj keď mi moje rácio hovorí, že to nie je správne ... neviem si pomôcť. Je to čim ďalej tým neúnosnejšie. Naozaj nechcem aby to zle dopadlo a celý život by som si to vyčítal. Čo by ste poradili? Vzťahovú komunikáciu máme na dobrej úrovni - manželke o svojom nedostatku so sexom hovorím opakovane - ona už to ani nechce počúvať. Som bezradný.
@fantaghiro21 Osobne si myslím, že jeho žena žiadny problém nemá, ved raz týždenne je ten sex super. Keby malá nějaký problém, tak by utrpela aj kvalita, nielen kvantita. Má jeho potreby v paži, odmieta o tom komunikovať. A co spravíš, kej jedna strana chce problém riešiť a druha strana žiadny problém nevidí? Nič nespravíš.
@grof_monte_christo a čo ak ta kvalita sa naozaj zhoršila,pre ňu je to nuda,síce vie ako na autora?ale autor je v siedmom nebi aj za ten 1 sex týždenne, mysliac aký je super a možno je na hovno milenec?nie je kreatívny,hravý ,nič?
Aj keď pise,že žena chce sex len v posteli...čo je škoda...
Sú to len domnienky vsetkk.stale si myslím že je nejaký dôvod,prečo " sa tak správa"Ak teda nastala nejaká zmena....
Ale tam fakt by trebalo úprimný rozhovor,čk väčšina si tiež myslí,že nemajú....
Rada by som videla do hlavy tej ženy, ale všetko môžu byť len domnienky, ktoré si niekto ani nepripustili a nevezme ako možnosť....
Lucim sa ,držím palce autorovi a snáď vyrieši veci racionálne a nie pudovo...
@fantaghiro21 Ano, bavíme sa v rovine domnienok. Z môjho pohľadu to vnímam tak, že jeho žene rodičovstvo prerástlo cez hlavu a zabúda na to, že je aj manželka a nielen matka. Partner by mal byť vždy na prvom mieste, lebo len keď funguje ich vzťah, funguje aj rodina. Jej muž sa môže cítiť oklamany, že si bral inú ženu akou je teraz.
Rovnako sa lúčim a prajem im všetko dobre.
@vampir00 nooo... Toto je dobrá téma. Z môjho hľadiska... Ja som rozvedená 11 rokov a mám syna. A to, že mám dieťa neznamená, že nebudem mať sex predsa. Aj keby som mala dve, tri.... Deti. Teraz mám konečne stabilnejšieho partnera. A sex je pre mňa uvoľnenie. Keď mi všetko padá na hlavu... Práca, rodičia, starostlivosť o syna.... Tak som rada, že s partnerom si nejdeme čas len pre seba. Potom sa mi veci zvládajú akosi lepšie.
Príde mi zvláštne, že tvoja manželka berie sex možno ako povinnosť a necháva deti spávať s vami. Ja by som sa vždy tešila na večer keď deti pôjdu spinkat a s manželom si to poriadne užiť.
Odsuvanie rozhovoru a vypočutie si pravdy je také zametanie pod koberec.
Ja sa ani nečudujem, že myslíš na iné ženy. Aj ty potrebuješ vypnúť. Potrebuješ pohladenie, bozky, vášeň a ženské lono. Chápem úplne.
Len vieš.... Raz keď zachutí niečo nové, tak sa toho ťažko zbaviť.
@fantaghiro21 myslím ze je tu "jesenných" oveľa viac. Uzavrime to na tom, ze on by mal ubrať a ona by si mala deti nasmerovať do detskej izby a aspoň občas ss trosku premôcť už keď sa jej aj nechce.
@slavka1988 tak jasne, ze by som prijala castejsie, ale pisem statisticky, ze to raz tyzdenne je v podstate vyhra. Mne pride on ako sebec, lebo vobec nepovedal, preco zena stale spi s detmi, aky je na to dovod, podla mna ju ani nepocuval, alebo fakt netusim, ako si to vydiskutovali, lebo jej dovod bol jemu zrejme nepodstatny, nepaci sa mi, ako vinu kladie jej, ze nevie deti razne odrezat, tak sa zena urcite nevyjadrila. Proste mne tam nieco nesedi z jeho vyjadrovania, robi zo seba prilis obet a to spava sam vedla v izbe aby sa chudacik vyspal. Ja chapem, ze je to frustrujuce, mozno som na neho prilis prisna. Ale mna ti slabosski chlapi neskutocne vytacaju. Mozno ma len prilis vela volneho casu rozmyslat nad hlupostami. Ja by som mu dala lopatu do ruky, nech trosku energie minie. Ale smaozrejme, mozem sa mylit. Len ja mam na tychto zloduchov velmi dobry cuch v realite. Neviemz na MK mi to fungovat nemusi 🙂
@3princezne chápem 🙂 ale veru chlapi sú rôzni 🙈len aj žena by sa troska mala snažiť ale napríklad mne sa dobre povie keď mám rozostup medzi deťmi 9 rokov,keby mám po sebe ako suseda tak ľahnem a som mŕtva 😹
@11brano11 s tým pomáhaním manželke to je taká totálna blbosť... kamoške manžel pomáha...ide ho chudáka zodrať z kože... nákupy, doma umýva, čistí, vysáva, varí, deti odnáša zo školy do školy, ona si chodí po kávičkách, on sa učí s deťmi, hrá sa s nimi...a ona sa netají tým, že sex u nich nulový, že ona to proste nechce, nemá na to nikdy chuť, nepotrebuje to a hotovo a on sa môže aj na hlavu postaviť a ona mu nedá...
U nás presný opak... manžel mi v kuchyni nepomáha... nepotrebujem, aby sa mi tam motal... robí iné chlapské roboty okolo domu... môj nečisti, neumýva, neberie deti, aby som mala kľud a sex čuduj sa svete funguje na na 150% ... takže, ak žena proste ten sex nechce, nepotrebuje, tak sa chlap môže aj pokrájať a nič na Tom nezmení....
Otázka.. pomáhaš žene ?
Preco nezamestnaná ruky?
Už máte deti veľké, nemajú čo späť s vami v posteli pravidelne.
Povedz jej otvorené, že ťa priťahujú iné ženy viac keď máš nedostatok sexu.
A kľudne podotknúť, že nevera muža býva práve nezáujmom ženy a tebe na vašom manželstve záleží, tak nech o tom seriózne porozmýšľať a nezlahcuje.

@grof_monte_christo tak si možno mal autor vybrať partnerku,s vyšším libido.ale keďže sám píšeš,že minimálne pred manželstvom boli sexuálne zosúladeni, neverim,že je to nízkym libidom.....
Ak by bol ich sexuálny život nudný a prázdny pred manželstvom,potukam si po celé že na akú ......sa zobrali,keď im to ani sexuálne nejak neladi ...
Ja si skôr myslím že je v tom(okrem chýbajúceho otca v rodine a dôraznejšej výchovy)nejaký psychologicky problém....
Možno manželka autora pribrala,má nejaký blok v sebe, depresie a nedokáže sa nejak premôcť.aj keď jej autor sám dáva nejak najavo,že po nej túži....(Teda,snáď to nie je o tom "chcem sex ,daj mi ho "ale naozaj prejav túžby nie len sebauspokojenia...)
Chvalabohu ja s tým po 3 pôrodoch osobne nemám problém,ale viem,že sú ženy, ktoré sa nejak "zablokujú" a majú nejaký problém....a problém aj o tom rozprávať častokrát,hanbia sa...
A možno naozaj je ta žena nejaká podvodnícka,ktorá prasi iného muža....a vyhovára sa na nízke libido ...to nikto nevie.
Nevieme,ja som ale človek ,ktorý ak nastane nejaký problém v rôznych smeroch života,snažím sa vynaložiť všetko,čo sa z mojej strany da,nájsť problém, riešiť.A ja si zase myslím,že autor síce chce nejaký kompromis,ale kamen toho úrazu akosi nechcú riešiť...
Aj v chorobe, hasenie nejakých prejavov je neefektívne,ak sa nenájde hlavný problém vyvolávajuce ochorenie...
Možno by autor zistil,že je problém úplne v nejakej "somarine" čo by možno stačilo aj nejakého sexuológa, psychológa, manželsku poradňu,alebo len tak náročný a pritom jednoduchy úprimný rozhovor bez útokov, obviňovania,....ono aj strasne všetko závisí,ako človek komunikuje.
A keď sa naozaj nedá, ukončiť si jednu etapu života a neskôr začať inou....byť férový,keď tak miluje ženu,ako to písal.
Ale nájsť si milenku, ublíži tým nie len manželke,ale sebe a deťom....