Robí váš partner niečo pre inú ženu?
Ženy aký by ste mali postoj ku tomu, keby váš chlap niečo zadarmo urobil inej žene? ( nebudem konkretizovať čo, nie je to podstatne, ide o to ze si niečo dala vykonať už vedome s tým že ho poprosi či môže zaplatiť až o nejakú dlhsiu dobu)
S touto ženou je v našom vztahu stále problém, mala som dôvody na to aby s ňou prerušil kontakt a celkovo sa správal voči nej inak ako ku ostatným. už ubehla dosť dlha doba a stále od nej peniaze nepýta, odkladá to. Ja sa do jeho financií nestaram-sú to jeho peniaze, no tu ide o princíp. Je x veci ktoré by namiesto toho čo urobil pre ňu mohol urobiť pre mna ako pre partnerku, zaplatiť mi niečo čo potrebujem a podobne. Vždy sa niečo nájde tak preco by mal dávať inej žene? Jasne som povedala- s kamaratmi rob čo chceš, nech ti platia kedy chcú ked to tak chceš ale INÁ ŽENA vyslovene zena s ktorou prišli len problémy, to si neprajem.v tomto jedinom prípade mal urobiť výnimku vzhľadom na všetko čo bolo predtým.ani nekomentujem to, že jej samej to malo byt blbe no budis, aspoň on sa k tomu mal postaviť zodpovedne.
Vždy sa mi dostane len to ze to nie je moja vec. Povedala som mu, či aj ja mám byt taká ze teraz pôjdem niekam za inými chlapmi a tiež budem toto využívať, nech platia niečo oni mne. Viem ze keby chcem nasli by sa takí, no bolo by mi to proti srsti keď ja mám svojho partnera. Dotyčná má tiež svojho priateľa, neviem ako si to vôbec predstsvuje zvlasť po konfliktoch ktoré už kvôli nej prebehli. Len ma provokujú.
Stále sa mi len dostava pocit že ja som ta divná, ja nič nechápem a podobne. Nedokaze jednu osobu vyškrtnúť z nášho zivota alebo lepšie povedané správať sa tak aby niečo napravil a dokázal mi ze môžem byt kludna, a ja mám byt so všetkým v pohode.
@galganka myslím že to nemá súvis. Či rok či 10, som názoru že keď je tu človek kvôli ktorému su stále problémy, má byt v zaujme partnera ich odstraňovať a nie pridávať s tým že veď o nič nejde
keby si napísala o čo konkrétne išlo - čo tvoj partner jej zaplatil , tak by sme vedeli resp. napísali názor na konkr. situáciu...
ak jej prispel na opravu vysávača - tak ešte ako tak, ale ak jej zaplatil plastiku pŕs tak to už je horšie stráviteľné pre kde - koho...😉
@deti95060810 On jej nezaplatil. On pre ňu urobil nejakú platenú službu, za ktorú mu ona mala dať peniaze, ale dohodla sa s ním, že mu ich dá neskôr a doteraz nedala.
On má o ňu záujem? Keby nemala priateľa tak by bol pri nej, ale to asi nechce inak by po ňom vyštartovala a boli by pár. Potrebuje ho len na prácu alebo ak by nikto iný nebol po ruke na výber tak by bol jej partner. Je si vedomá že vždy dolezie. Na peniaze sa vykašli, tu je asi problém že nie s
i na prvom mieste a možno si len záloha lebo ona ho nechce. Riešiť treba to aký je k tebe a či je to láska. Kvety pozvať partnerku na večeru nie je problém. Ako to je u vás neviem, len či tebe stačí taký vzťah že si ťa druhá a menej cenná pre neho.
@deti95060810 😁otázka skôr znela ako to majú ine ženy, ci ste v pohode s tým keď by tu bola žena, ktorá vám pre viaceré dôvody vadí, nechcete aby akákoľvek komunikácia medzi ňou a vašim partnerom bola a ona proste znova príde a on pre ňu ešte jieco takéto urobí, hoci vie aký to je pre mna veľký problém. Potom je myslím jedno ci ide o peniaze na vysávač alebo cokoladu, jednoducho tuto ženu beriem inak ako iných ľudí pre ktorých kedy niečo urobil/ robí. Nechcem ju v našom živote a už vôbec, aby sa dialo niečo takéto
Autorka, takto narýchlo si spomínam len na to, že môj muž dvom kolegyniam mení kolesá na aute (zimné/letné). Ale on za to od nich neberie peniaze. A nevadí mi to vôbec. (Nie je automechanik, nevie vymeniť gumy. Ale keď ich majú nahodené na diskoch, tak vymeniť celé koleso preňho nie je problém. Pre nich áno.)
Napíšem ti, ako sa k tomu postavila moja kolegyňa. Vedľa v bytovke mali susedu - vdovu, ktorej kolegynin muž čoraz častejšie išiel primontovať poličku, odtiahnuť práčku atď., lebo veď chúďa vdova, neraz sa tam aj najedol, či dokonca koláč domov doniesol. Kolegyni sa to nepáčilo, jasne mu to povedala, no neprestával. Tak sa raz zdržala vonku a keď sa jej muž opýtal, kde bola, tak mu povedala, že u suseda - vdovca, bola mu oprať a navariť. Až vtedy pochopil.
napíš to rovno....žiarliš.
Nadšená by som nebola. Dôležité je, ako sa správa k tebe, či ti znesie modré z neba a si jeho priorita alebo nie. A či išlo o jednorázovú záležitosť.
Nebuď žiarlivá. Tvoj partner nie je tvoj majetok. Nech si robí pre koho chce a za koľko. Pre kamošov ti to nevadí ale pre inú ženu ti to vadí. TY máš problém s tou ženou, nie on.
aj moja kolegyňa rozprávala ako jej manžel išiel k inej susede opraviť práčku? proste niečo opraviť.... keď tam prišla kolegyňa že kde je tak dlho tak si akurát obliekali nohavice.... 🙄
No nevieme si predstaviť o čo mohlo ísť a v akej veci tá zena odkladá zaplatenie. Nepíšeš ani koľko ste spolu, čo je podľa mna dosť podstatne lebo keď ste spolu týždeň tak zrejme sa dohodli ešte pred vašim vzťahom. Keby si to viac konkretizovala a upresnila niektoré veci tak by sa ľahšie radilo. Ale máš pravdu v jednej veci že pokial Nie ste manželia tak ide o jeho peniaze, nie o tvoje. Či ti nechcel zaplatiť nejakú kabelku, lebo nemá peniaze kvôli tej zene ktorá mu dlží? Inak naozaj nechápem úprimne čo s tým máš ty potom, pokial máš istotu že ta s ňou nepodvádza, tak mi to príde trosku hrrr
Myslím ze tu nejde ani o to, že on niečo pre ňu urobil, čo mu nezaplatila ale celkovo o to, že vôbec je vo vašom (jeho) živote.
Možno fakt ma pre ňu slabosť, možno len zo slušnosti nechce od nej pýtať peniaze, to my tu nevieme. Ani či to robí opakovane, alebo šlo len o túto jednu záležitosť.
Píšeš veľmi všeobecne, neurčito, preto ťažko tipovať, či je to len "vrámci slušnosti" alebo fakt je do nej zamilovaný
@dianka555 je to naša spoločná známa, z ktorej si ON urobil kamarátku. Moja kamarátka to nie je, nebola ani nebude. Za cely nás vzťah takúto kamarátku nemal, nie sme na to zvyknuti čiže ani teraz netolerujem aby zrazu niečo take vzniklo, keď tu nebola ešte predtým ako sme sa spoznali my. Jednoducho netokerujem to, aby sme ako pár chodili niekam, kde ona bude len moja známa ale oni dvaja si budú vypisovať a kamarátiť sa, to je snáď logické.
On má svoj biznis, robí nejaké služby ktoré si ona dáva robiť. Ja sama som jej odporučila, že bude lepšie ak si na to nájde niekoho iného ( vzhľadom na veci čo sa stali). Neurobila tak, lebo môj partner to vie robiť najlepšie 😊👏 aspoň som ich žiadala, aby to prebehlo za určitých podmienok- žiadna komunikácia, oen to čo je treba a podobne. Som zvyknutá ževeľa ľudí si takro dá partnerovi niečo urobiť a nezaplatia hneď, neriešim, jeho vec. Ale žiadala som, aby pri nej sa tieto veci nediali pretože všetko potom vyzerá inak ako pri iných. Ona si dala urobiť služby a sama mu povedala, či môže zaplatiť cca o mesiac, on jevie povedať nie čiže sa zachoval ako pri iných. Ale ubehol už viac ako mesiac a stále nič. Ja keď potrebujem takéto služby, nejdem k inému chlapovi s tým ze dám si to urobiť a zaplatím niekedy v budúcnosti. Hanba by má fackovals
A čo sa medzi vami stalo @autorka? Myslim tým medzi tebou a tou zahadnou známou. Čo ti predtým prebrala chlapa? Alebo o čo ide? Mne to príde ako žiarlivostny výstup a popravde by som na mieste tvojho partnera utekala od teba čo najďalej.
A ešte na jeden prípad si spomínam, môj muž pravidelne chodil našej susede opravovať elektrospotrebiče, tiež zadarmo. Už nechodí, lebo pani suseda je v zariadení pre seniorov, má 91 rokov.
Ale samozrejme, že to má súvis. Byť 10 rokov partnermi, a mať po boku manžela je kus rozdiel. Ak sa manžel teraz vezme a pôjde trebárs kolegyni sťahovať nábytok, meniť koleso,... barsčo čo mi teraz napadne, poviem ok, spýtam sa, či ešte dačo nepotrebuje a tak. Keď sa kamoškin partner cez 9 rokov zdvihol, že známa potrebuje toto, tamto, hento, ale pre partnerku nehol prstom, hádaj, ako to skončilo...
@dianka555 tak asi by som to neriešila keby sme spolu týždeň a dohodli by sa predtým, to už snáď logicky z príspevku si každý odvodí.
Tu nejde o to že ja niečo od neho chcem-veď som aj napísala, že keby chcem tak mám habadej kamarátov a pod mužov ktorí by pre mna hocičo urobili.ale mám môjho partnera a cítila by som sa zle aj za neho, keby mne má iny chlap niečo takto robiť. Bolo to myslene tak, že je vždy x veci ktoré partner môže urobiť pre mna než pre ženu, pri ktorej som vyslovene povedala že si to neželám. Alebo by ste boli v pohode s tým, keby máte trebárs nepojazdné auto ale vás partner by zaplatil opravu inej? Nemyslím, že by ste si doma povedali okej ja si to opravím sama a on nech pomaha inej. Neni to rodina ani spoločná kamarátka ani nič podobne
@h2 tým že mu ona nezaplatila, to šlo z jeho peňazí . Čas, ktorý mohol byt využitý inak, napr spoločne a takisto peniaze ktoré do toho musel dať. Nie sme milionári, vždy sa nájde niečo kde tie penize môže investovať lepšie ako do cudzej ženy, napríklad do domacnosti . Nie na moju kabelku a podobne. Ona má svojho partnera, mala si teda od niekoho požičať a zaplatiť to
Príde ki to ako výsmech voči mne že som jej jasne povedala že si moc neželám aby takéto veci boli a na just sa to štábe
@h2 to je u mna tiež v pohode.. no pri dotyčnej boli veci inak ako pri hocikom inom, preto mi potom vadia už aj takéto veci, keď sa pre ňu robia veci čo síce aj pre iných, no pre ňu sa robiť nemali.
A kde sa ti ja vysmievam? Vysvetlila som inej prispievateľke, ako to je, lebo ona to zle pochopila. Vidím, že ty si zase zle pochopila mňa.
Nie, moj partner nebeha po kamaratkach a nevykonava pre ne žiadne sluzby. Ani ja nebeham po kamaratoch a nepomaham im so zenskymi pracami. Mne to pride divne. Nepises sice o aku pomoc sa jedna a ci to bola jednorazova záležitosť. No ak tvojmu chlapovi na tebe zalezi a vie, ze ti to vadi, tak by sa mal uvedomit.
@autorka aké veď ja som to tak aj myslel či si na prvom mieste a čo pre neho znamenás ako partnerka. Nejde tu o to že máš nápadníkov ale o tvoj vzťah s tvojím partnerom. On je tu ten ktorému to je jedno hlavne že tá druhá je spokojná a nie ty. Čo tam po kamarátke ty si jeho partnerka. Nepridáva mu zákazníkov aby mal čo robiť a mali ste kvôli nej problémy už v minulosti. Čo on nerieši ale rieši druhú.
@h2 to som myslela že výsmech dotyčnej voči mne.
Teraz vidím, že asi ani ja nechápem. 😁 To "ki" som si vysvetlila, ako "ti" a pritom to asi malo byť "mi". (Teraz už tomu ani divá sviňa neporozumie. 😂)
Tak ti napíšem, že pri mojom predchádzajúcom vzťahu tiež bola jedna, ktorá bola výnimočná, síce jej nedával financie, ale pozornosť a bola niečo speci pre neho a ja som sa mohla aj na hlavu postaviť a som to nezmenila. A teraz keď mám partnera kde sa také niečo nedeje je to úplne o inom 🙂 tak aby si zbytočne neprežila celý život s takým človekom.
Áno, prepáč, už mi došlo. 😃
Chápem, že ťa to mrzí, hnevá, ... možno žiarliš, lebo sama cítiš, že ich vzťah je iný ako má tvoj partner s ostatnými ľuďmi vo svojom okolí + zjavne im je obom jedno, že si ty dala nejaké zákazy ako majú spolu komunikovať, jednať. Na druhej strane - oni sú obaja dospelí ľudia, ktorí môžu brať tvoje slová, názory do úvahy, ale treba si uvedomiť, že nemusia, rozhodnutie je na nich. A treba si uvedomiť, že rozhodnutie o svojom živote máš aj ty vo svojich rukách - či to budeš tolerovať (pretože vynútiť si to nemôžeš) alebo vo vzťahu urobíš rozhodnutie, ktoré bude pre teba najlepšie. Lebo takto spokojný vzťah dvoch rovnocenných partnerov nevyzerá.
Problémom ale nie je žena ale Partner. A áno vadilo by mi to. Nevadí mi pomoc iným sní žene ak naozaj nemá nikoho a nie je to na úkor nasho vzťahu. A toto je jedno z mála vecí kde by som zvážila ultimátum. Obzvlášť ak partner pozná môj názor a napriek tomu skočí ako iná piskne

...ako dlho ste PARTNERI?