icon

Robí váš partner niečo pre inú ženu?

28. mar 2023

Ženy aký by ste mali postoj ku tomu, keby váš chlap niečo zadarmo urobil inej žene? ( nebudem konkretizovať čo, nie je to podstatne, ide o to ze si niečo dala vykonať už vedome s tým že ho poprosi či môže zaplatiť až o nejakú dlhsiu dobu)
S touto ženou je v našom vztahu stále problém, mala som dôvody na to aby s ňou prerušil kontakt a celkovo sa správal voči nej inak ako ku ostatným. už ubehla dosť dlha doba a stále od nej peniaze nepýta, odkladá to. Ja sa do jeho financií nestaram-sú to jeho peniaze, no tu ide o princíp. Je x veci ktoré by namiesto toho čo urobil pre ňu mohol urobiť pre mna ako pre partnerku, zaplatiť mi niečo čo potrebujem a podobne. Vždy sa niečo nájde tak preco by mal dávať inej žene? Jasne som povedala- s kamaratmi rob čo chceš, nech ti platia kedy chcú ked to tak chceš ale INÁ ŽENA vyslovene zena s ktorou prišli len problémy, to si neprajem.v tomto jedinom prípade mal urobiť výnimku vzhľadom na všetko čo bolo predtým.ani nekomentujem to, že jej samej to malo byt blbe no budis, aspoň on sa k tomu mal postaviť zodpovedne.
Vždy sa mi dostane len to ze to nie je moja vec. Povedala som mu, či aj ja mám byt taká ze teraz pôjdem niekam za inými chlapmi a tiež budem toto využívať, nech platia niečo oni mne. Viem ze keby chcem nasli by sa takí, no bolo by mi to proti srsti keď ja mám svojho partnera. Dotyčná má tiež svojho priateľa, neviem ako si to vôbec predstsvuje zvlasť po konfliktoch ktoré už kvôli nej prebehli. Len ma provokujú.
Stále sa mi len dostava pocit že ja som ta divná, ja nič nechápem a podobne. Nedokaze jednu osobu vyškrtnúť z nášho zivota alebo lepšie povedané správať sa tak aby niečo napravil a dokázal mi ze môžem byt kludna, a ja mám byt so všetkým v pohode.

autor
28. mar 2023

@dianka555 on si strašne potrpí na dobre vzťahy. To je pekne, cením si ho ale minimálne tu mal ubrať. Ide to ja úkor dobreho vzťahu so mnou. Niekddy sa dvaja nemusia podviesť. Stačí že je tu niekto pri kom vidíme že partner sa správa inak, robí veci ktoré nerobil a už to ide. Tie služby si dávala robiť už aj predtým a to boli časy keď som ešte nevedela akí kamaráti zrazu zostanú. Urobil pre ňu veľa, mne sa to nepáčilo a teraz pokračuje ďalej.
Nerešpektuje vôbec ako sa ja citom až mám pocit že ona je tu viac ako ja

dianka555
28. mar 2023

@ninka99865 presne, taký vzťah nemá zmysel. Keď je tá druhá výnimočná pre neho tak čau a choď za ňou. Načo byť s partnerom pre ktorého si len útecha, žien a chlapov je dosť.

autor
28. mar 2023

@mandzula presne takto to citom a viem sa do kolegyne vžiť. Všetko začne dobrými úmyslami, hlavne ak človek je strašne nápomocný a chce dobre vzťahy s každým.. ale muž by si mal uvedomiť, že je dosť tenká hranica medzi tým ako sa správa ku svojej partnerke vs k inej žene.som názoru že muž ( ale aj žena) keď má partnera, nemôže pre osobu opačného pohlavia toho toľko robiť.. pokial to nie je rodina alebo niekto obom blizky. Ako som už povedala, pre mna ona kamarátka nie je. A to som záujem mala- zavolala som ju na kávu, zostalo pri dohode ale viac jej zjavne vyhovovala mužská spoločnosť 😃

autor
28. mar 2023

@dianka555 sme spolu 10 rokov. Mali sme nejaje svoje zasady, ,,pravidla, fungovania atd ako každý vzťah. Každý má to svoje čo toleruje čo nie. Nikdy nemal potrebu mat takúto ženu v našom vzťahu, až doposiaľ. Už keď niekto taký príde, ťažko sa ho zbaviť. Myslím, že tak ako boli celé tie roky pekne, toto nas položí.

tosomja
28. mar 2023

No asi jej niečo dlží, o čom nevieš. Alebo vieš, len si nespomenula.

dianka555
28. mar 2023

@autorka. Keby chcel tak by to ukončil ale robí to rád pre ňu. Nevera je duševná aj fyzická, tu je len duševná voči tebe. Zatiaľ. A hlavne ak je to dlhodobý problém. Jemu je jedno že ty sa trápiš.

autor
28. mar 2023

@deti95060810 to je komentár ako svet 😁 tak asi, keď mám dôvody

autor
28. mar 2023

@dianka555 tiež som toho názoru. Pre niektorých ľudí je ale nevera len fyzická . Môže sa udiať čokoľvek všetko je v pohode, zle je až keď niekto sa ocitne s niekym v posteli. Myslím že oresne takto to berú jednoduchší ludua ktorí nie sú schopní spracovávať aj iné veci.

viestta
28. mar 2023

Takze ti vadi aba a len tato jedina muzova zakaznicka? Co take ti spravila, ze uz nemoze byt muzova zakaznicka? Cim takym zasadnym sa ta zakaznicka lisi od inych zakaznikov, ktorym pocka s platbou?

autor
28. mar 2023

@maialeo ja som sa nerozhodla žiť v polygamii, kde môj partner bude mat na každý prst inú ženu ktorým vude venovať čas, peniaze a iné. Snáď vo vašom vzťahu sa nikdy neobjaví žena voči ktorej by ste museli sa cítiť zle. Dotyčnú asi pošlem k vášmu mužovi, možno jej aj večeru zaplatí

autor
28. mar 2023

@viestta ja keby idem niečo komentovať, prečítam si všetky komentáre aby som videla do veci viac. Nie sa chytiť jednej vety. Ja uz som to tu písala vyššie-čo všetko bolo a prečo s tým mám prpblem.
Je to žena, kvôli ktorej sa nám rozpadá vzťah, hoci k fyzickej nevere nedošlo. Nie je vždy všetko len o sexe medzi dvoma ľudmi, ale aj o veciach ktoré tomu predchádzaju.
Logicky, keď s niekym chceme niečo mat; najskôr si rozumieme, spoznávame sa. Nechcem v našom vzťahu tolerovať niekoho, kto tu presne takýto je- len ako kamarat; lebo viac byt nemôže ale pritom má môj partner na ňu očividnú slabosť

autor
28. mar 2023

@thereisabear ja to nejak stručne zhrniem.jednoducho:
Sú tu ľudia muži ženy neutrálni, ktorých nemám potrebu riešiť, x zákazníkov, kadekto- kľudne nech pri nich robí ako chce
Vs je tu žena pri ktorej od začiatku bolo všetko iné, viem že je z nej asi hotový, klamal mi keď si s ňou kamarátsky písal atd- tak takáto žena keď žiada nejakú službu a urobí jej ju zadarmo, myslím že ocividne je tu veľký rozdiel pri ostatných a pri jej
Áno, výsledok môže byt že urobí zadarmo aj iným, aj jej. Lenže pri nej je všetko iné práve z dôvodu, že toho bolo uz príliš

jaskolka
28. mar 2023

Autorka,čo sa teda stalo medzi vami? Bol ti s nou neverný, alebo sa bozkávali, písali si nejaké intímne veci ci co? Lebo "kvôli veciam, čo sa stalo" ty nechceš, aby pre ňu robil služby, aké poskytuje vrámci svojej práce. Toto je dosť zvláštne, pretože pokiaľ fakt nemáš nejaký padny dovod, tak to pôsobí, že si len veľmi žiarlivá a zaujata.
Píšeš, že sa viackrát stane, že mu zaplatia za prácu neskôr,no toto mu nevycitas, že mohli to byť peniaze, ktoré mohli byť použité pre vás, bo takto ste "v strate". Pritom je to v princípe to isté.
Isteže by mi vadilo, keby sústavne muž robí pre nejakú inú ženu nejaké zadarmo služby, platí jej niečo a podobne. Ale tu zase je taka zvláštnosť že neuvádzas, či to je opakovane, a proste stále nič konkrétne nepíšeš.
Platí jej teda bývanie? Chodí s nou na večere, kupuje jej veci, stara sa o ňu? Beží keď mu zavolá? Sú stretnutia s nou na vás úkor? A ty si tým pádom na vedľajšej koľají? Lebo áno, v tom prípade je jednoznačné, že ju chce, je do nej zamilovaný a váš vzťah je prakticky na konci.

dianka555
28. mar 2023

@autorka, čo ti poradiť, buď to ustojite alebo sa rozidete len škoda zahodiť 10 rokov vzťahu. Na záchranu musia byť dvaja nie len tvoja snaha. Ale aj on by mal chcieť. Pokúsiť zachrániť vzťah môžeš buď sa ti to podarí alebo nie. Čo robí on aby to tak zostalo?

nataly420
28. mar 2023

Áno mám veľa kamarátov dlhoročných snažíme si pomáhať čiže veľa veci robia pre mna zadarmo 🙂 a ja pre nich

viestta
28. mar 2023

Tak ti napisem takto: Ked sa vam rozpada vztah, zakazmi nic nevyriesis, to ti je hadam jasne. Na rozpad vztahu treba minimalne dvoch, kazdy ma ma tom svoj podiel, ten treti je len podruzna figurka. A na zachranu vztahu treba tiez dvoch. Dvoch, ktori chcu vztah zachranit. Jeden, ktory bude zakazovat, aj keby mal k tomu neviejake uslachtile dovody ho nezachrani, ked ten druhy nebude chciet.
Odporucam sadnut si s muzom, porozpravta sa. Bez emocii, bez kriku, bez placu, bez vyhrazok. Jednoducho sa porozpravat o tom, kde je problem a ako to budete riesit. Ked to niekto z vas nebude chciet riesit, tak vas vztah mozes zaradit do minulosti a mozes zacat riesit co bude dalej, lebo tak ci tak skoncite. Skor ci neskor sa vam to rozpadne.

sarita510
28. mar 2023

Problem je partner,nevazi si teba ani vas vztah,kazdy milujuci by sa zachoval tak ako hovoris ze by si ocakavala bohuzial no

autor
28. mar 2023

@7miriam77 presne.. jednak ma ona svojho partnera, rodičov atd a neviem kde berie guráž prísť a žiadať o takýto odklad. Šlo o opravu auta. Nebolo to niečo, čo by tak ponáhľalo- mala prísť, keď by na to mala. Už predrym jej robil nejaké veci zadaemo ( lebo to boli maličkosti) a ja sim jej aj povedala, ze sa mi nepáči aby jej môj partner zadarmo niečo robil, lebo to dobre nevyzerá .. takisto voči jej frajerovi mi to príde úbohé. Ako sa ma aj on cítit? Ja na aute nemám porobenych x veci lebo nemám momentálne na to financie a nepoviem svojmu chlapovi, objednaj zaplať a urob všetko a dám ti keď budem mat. Áno, robi pre mna x iných veci, rovnako ja pre nego. Ale presne takto som to myslela- vždy sa nájde niečo čo ešte môže urobiť pre mna a nie pre inú ženu. Nie je na to dôvod, priestor proste nič aby ona to takto využívala.

liv1
28. mar 2023

Myslim, ze to sama vies a uvedomujes si to, ze vo vasom vztahu nie si na prvom mieste. Keby si bola, partner ukonci stretavanie sa a kontakt s danou osobou. Vsak tu uz jedna tvoja tema na presne tento problem bola. Premysli si, preco nie si manzelka, preco je tu ta tretia osoba stale. Ma na nu slabost.. ok. To sa chces stale pozerat na to, aku ma tvoj chlap slabost pre inu zenu? Cele zle. Tebe to ublizuje, on s tym nic neurobi, ona uz vobec nie. Oni dvaja uz mozu byt daleko za hranicami tvojej unosnosti, ale to ty nikdy neovplyvnis/nevies. Podla mna mas len dve moznosti. Pouzit svoje zenske “zbrane”, alebo ho pustit. Akakolvek ziarlivost a zakazy z tvojej strany ho viac posunu do jej narucia. Mozno ju platonicky miluje, caka ci sa rozidu, atd. Pred nou sa nestrapnuj, jej je to uplne jedno. Chyba je na strane len a len tvojho partnera. A zenske zbrane? Uz by som to pisala x krat. Bud krasna, staraj sa o seba, ak nechodis cvicit zacni, ak nechodis s kamoskami von zacni, rob viac svojich konickov, navar skvele jedlo, jedmoducho urob zo seba najlepsiu verziu samej seba. Chod s nejakymnkamosom na kavu, inokedy na veceru. Ale neprehanaj to. Vzbud u priatela ziarlivost, pochybnosti, ale nie tak okato. A v momente, ked toto nastane, ked tvoj partner bude vidiet ako sa veci maju a ze si tebou nemoze byt isty, daj posledne ultimatum. Bud ty alebo ona.
Ale takto ti poviem. Ak je platonicky zalaskovany a vy nie ste manzelia, deti nemate, ak on uz je myslou pri inej zene, je lepsie netrapit sa tak dlho a dat priestor pre niekoho ineho. Nikdy ale nerob sceny, nebud hystericka a nedoprosuj sa.

vilma7
28. mar 2023

Píšeš, že má priateľ na ňu slabosť. A to a tu je problém.
Ja by som sa priateľovi poďakovala za krásnych 10 rokov, kedy ste sa asi ani ďalej neposunuli (svadba, deti) a poslala ho kade tade.
Áno, je tam tenký ľad, ktorý môže kedykoľvek prasknúť. Možno už aj spolu niečo mali a ty o Tom nemáš ani potuchy.
Jemu po 10 rokoch asi chýba vzrušo a potrebuje sa pohrať so svojím adrenalínom.

Otázne je, prečo on s tým nechce nič urobiť a riskuje tým váš vzťah? Alebo vidí, že aj po Tom "všetkom" pri ňom sedíš ako sliepka na vajciach a nie sú schopná odísť, tak on nemá vôbec žiadne podnety, niečo meniť.

Nemala som osobnú skúsenosť podobného charakteru ani jednu. Ale keby som videla, že sa pri nej manžel správa ináč, blikali by mi ako tebe, všetky kontrolky.
On nechce urobiť nič takže na ťahu si ty.

rawmamka
28. mar 2023

@jaskolka Ja si myslím, že ide skôr o ženskú intuíciu, že jednoducho pri tejto žene sa ten muž správa inak ako zvyčajne a autorka vycítila, že to už dávno presiahlo také to bežné kamarátstvo, známosť. Ide o vzájomnú príťažlivosť tých dvoch, ktorá zatiaľ síce nie je vo fyzickej rovine, ale to iskrenie už cítiť vo vzduchu..... a to je niekedy zrejme horšie ako jednorazová, krátkodobejšia fyzická nevera. To je pre nich dvoch zrejme (a aj pre mnohých iných ľudí) tá najkrajšia časť vzájomného kontaktu (môže a nemusí sa to preklopiť do vážnejšej fázy, to záleží od x faktorov a okolností) a zároveň je to pre autorku tá najťažšia vec, lebo takto je ona tá oficiálna dlhoročná partnerka, ale cíti, že pozornosť, sympatie partnera nepatria výlučne jej, ale musí sa o ne deliť s inou ženou, čo je, resp. bolo by pre drvivú väčšinu žien veľmi bolestná skúsenosť. Našťastie, väčšina z nás to tu aktuálne neprežíva a preto je to pre nás ťažšie "uchopiteľné", ale napríklad ja osobne si viem predstaviť, že je to veľký problém, ak žena potrebuje byť v očiach svojho muža tou jedinou (po citovej stránke myslím, je mi jasné, že fyzicky sa mužom páči stále x ďalších žien, pretože manželstvom/partnerstvom predsa "neoslepli").

lucka_ke
28. mar 2023

možno mu zaplatila inou formou a preto nemá potrebu od nej pýtať peniaze... cítiš, že sa mu páči a spôsobuje ti to stres, jedine ak sa porozprávate otvorene o ich vzťahu, my tu na MK môžeme len hádať ako to skutočne bolo

danyelia
28. mar 2023

Ahoj, nečítala som všetko...ale na základe vlastných negatívnych skúseností s ,,kamoškami,, zadaných mužov by som mu okamžite dala ultimátum - buď Ty alebo kamoška! A úplne s ňou prerušiť kontakt...Aby to neskôr neprerástlo do niečoho intímnejšieho- ak sa tak už nedeje. Zjavne to medzi nimi iskrí, nenápadne sa vám zakráda do vzťahu, daj na svoju intuíciu a nenechávaj sa nimi odrbávať 🙄

autor
28. mar 2023

@jaskolka nechcela som to rozpisovať presne z dôvodu aby sa nehľadelo ani tak na to, prečo ki ona vadí, keďže som chcela len odpoved na otázku, či ženám vadí; ak ich partner robí veci pre nejakú ženu, ktorá pre vás nie je kamarátka ani nič. To bolo celé ale teda poviem viac. Niekto vo vzťahu je zvyknuti mat kamarátov/kamarátky, beriem keď sú na to naučení. Tiež je iné keď je tu niekto pred vzťahom ako keď niekto príde až ďaleko po. Tu ženu sme spoznali na mieste kam denne chodíme, ja som sa s ňou bavila len tam, normálne slušne chovanie proste známa. Oni sa začali baviť viac aj preto, ze ona hneď začala využívať jeho služby a stala sa jeho zákazníckou.vždy to boli skôr drobnosti ktoré jej urobik zadaemo- lebo hádam nebude za toto a toto pýtať.. časom som už videla ze je toho viac čo sa ki nepáči-lebo takáto kamaratka tu celé roky nebola. Pridal si ju na soc. Sieťach pritom iné ženy si nemal potrebu pridávať počas rokov. Z lajkov sa stali krátke správy, keď som s tým mala oroboem zistila som neskôr ze si pisu dlhé správy do sms. Denne dlhé lajstre o všetkom. On si proste vytvoril kamarátku poza môj chrbát z človeka, pri ktorom ja som viedla obyčajne konverzácie len keď sme sa osobne videli. Jasne ze mi to vadilo- niečo čo tu celé roky nie je a zrazu he. Poznám ho videla som ze sa správa inak. Jasne ze mi potom vadilo všetko čo pre ňu sa urobilo. Neboli to soravy sexuálneho typu ani nič take, lenže obaja vedia čo si kozu dovoliť keďže sa stretávame všetci traja. To neznamená ze si na nu neurobil slabosť a proste ju zatiahol do svojho života. Veď aj my kedysi sme si pisavali takéto správy. Potom ho volala umyť s ňou auto, nešiel. Otázka je či nechcel alebo sa len bál ísť. Stále sa mu vtiera, raz mu prinesie palacinky potom zase sa mu ponuka ze mu v prevádzke uprace a podobne. Nikto sa jej o to neprosi. Jemu sa to asi páči lebo to celé roky nepoznal a nepotreboval. Raz som mu našla v mobile ako mal vo vyhľadávaní jej profil a pdoovne. Opakuje ze sa mu nepáči ani nič, ze je to oen kamarátstvo. Mám s tým problém a nechcem to. Konfrontovala som jeho , ju, urobila poriadky ale nimam to nevedie. Opäť prišla si pre služby, aj to som jej povedala ze si to neželám a nikto to nerešpektuje. A teraz teda zase si nezaplatila, on nič nepýta a ona sa môže cítiť uplne na koni. Jednoducho môj partner v tejto veci neurobil nič v čom by mi ukázal, ze ju má na haku a ze dôležitá som ja. Po 10 rokoch

autor
28. mar 2023

@danyelia všetci čo zo mna robia žiarlivu áno som, ja nezisrlim na každú jednu ženu ktorá ide okolo. Neviem ako to iné ženy berú keď su s mužom x rokov a zrazu kde tu on príde s tým že má kamarátku, ktora vznikla ani neviete ako a celkovo, nikdy toto nepotreboval. Od času čo ju pozná je všetko iné. Predtým sme sa vedeli na hocicom dohodnúť, rešpektovať . Teraz má akoby nové sebavedomie, iny človek z neho zrazu asi sa cíti že čo tam po mne veď vie si nájsť aj inú. To kamarátstvo so ženou bude vždy iné než má s kamaratmi chlapmi. Vždy môže stačiť malo a bude to vyzerať že je to viac ako kamarátstvo. Ts hranica je veľmi tenká. Nie som typ ženy ktorá bude doma pozerať tv zatiaľ čo moj chlap si bude vo vedľajšej miestnosti klabosit na mobile s kamoskou 😃

lucka_ke
28. mar 2023

no ak ste sa porozprávali a obaja ťa ignorujú, tak už len skončiť vzťah s chlapom, nech si uprace o koho stojí a uvidíte

autor
28. mar 2023

@rawmamka asi najvýstižnejši komentár ku tomu čo pociťujem. Presne takto to je . Sme spolu 10 rokov, poznáme jeden druhého dokonale tak jasne že každá zmena je viditeľná. Nemôžem hádam čakať kým sa nestane niečo fyzické. Ono sa to ani stať nemusí- nieked ľudia vyhodnotia situačne čo si môžu a nemôžu dovoliť. Niekedy človek ani niečo nechce meniť- môže byt spokojný vo vzťahu, nechcet sa rozísť ale zároveň chce mat nejaké rozptýlenie ktoré tu je v podobe ,,kamarátky;, ktorá sa mi páči ale nemôžem s ňou mat viac, tak aspoň obyčajný kontakt. Toto keď niekomu nevadí, okej každý sme iny. Veľa párov možno takto žije a vadí im až fyzická nevera. U mna ale všetko stráca čaro a celkovo vzťah význam, keď tu na byt takáto osoba. Ktorá bude akože kamarátka ale pritom sám vie aké pocity pri nej má a nechce ju zo života odstrániť

momoftwo
28. mar 2023

Autorka, ked tam nieco medzi nimi bolo, aj ked len vo forme textovej komunikacie ktora nebola uplne koser, po tvojej prosbe o prerusenie kontaktu, keby bol partner dostatocne empaticky a mal k tebe uctu a respekt tak by tento kontakt prerusil. Mne sa ale nezda, ze to prerusit chce. Taktiez mozno jej tu sluzbu urobil zadarmo a len tebe povedal ze sa dohodli ze zaplati potom, ktovie..ak ta tvoja prosba bola opodstatnena, v kazdom pripade takyto vztah by som nechcela, kde by som od partnera necitila oporu a ze som unho neni na prvom mieste ja.

danyelia
28. mar 2023

@autorka, ja Ti úplne rozumiem, zažila som niečo podobné. Ja, zažiť to ešte raz, pokojne by som sa s ním porozprávala, nech Ti úprimne povie, čo je za tým a v prípade, že vzťah s kamoškou nebude ochotný ukončiť, oznám rozchod. Že to ďalej tolerovať nebudeš. A uvidíš, ako sa zachová...

autor
28. mar 2023

@vilma7 možno práve pre to, že má všetci skalopevne presviedčajú ako o nič nejde, až človek začne pochybovať či som čudná ja aleho toto všetko okolo. Aj keď intuícia hovorí jasne. Keby sme spolu rok, motno by som to celé hneď zabalila. Takto si hovorím, či je to take vážne aby má to stalo 10 rokov života. a popritom si zároveň poviem keď mna to trápi a jeho nie, má to vôbec zmysel ? Jedno viem určite, celé roky tu takáto osoba nebola a bolo dobre. Zrazu prišla a dobre to už nie je. Možno stále čakám na niečo že mu trkne, ja už sim pre to urobila vela