icon

Sex až po svadbe

21. apr 2025

Ahojte,
mam 36 rokov, priatelka 32, je velmi veriaca a od zaciatku prezentovala jasny postoj k tomu, ze plnohodnotny sexualny vztah si vie predstavit az po svadbe. Zo zaciatku som to vedel viac tolerovat, ale sme spolu uz skoro rok a som coraz frustrovanejsi. Mal to niekto podobne a naozaj sa to svadbou zlepsi?

duratlicka
21. apr 2025

Pri snahe o deti? To je velmi varovné znamenie. Niektorí veľmi veriaci katolíci sú presvedčení, že sex má slúziť len na plodenie detí alebo že nie je prípustné chraniť sa antikoncepciu. Používajú symtotermálnu metódu a tak majú sex len pár dní po menštruacii a potom až po ženinej ovulácii. Vtedy, keď bude mať ovuláciu a Ty po nej budeš najviac túžiť, sex Ti odoprie.
Manželia s týmto presvedčením majú často aj veľmi veľa detí (pretože nevydržali čakat na neplodné dni) alebo preto, že ich naozaj považujú za Boží dar. A tešia sa z nich.
Odporúčam stránku ligy pár páru. Pozrite si ju spoločne a porozpravajte sa o svojich predstavách, ako bude Váš sexuálny život po svadbe fungovať.

autor
21. apr 2025

@0silvia0 turistika

petrao2
21. apr 2025

No mam kamarata ktory cakal a bol disciplinovany
Po svadbe ziadna slava a uz je aj rozvedeny

mischy00
21. apr 2025

Tento vzťah vidím, ze jej prvom rade o nej....nie o Vás,tam vidím problém. Každý by mal byt s tým, s kým zdieľa rovnaké nastavenia.....tu žiaľ ani len kompromis nieje žiadny.

autor
21. apr 2025

@petrao2 dokazal som sa nastavit na "uvolnenie" 2x mesacne, ale nie je to lahke

pralinka25
21. apr 2025

myslim ze ste nekompatibilni. a to je asi dost problem. a hlavne naozaj kedy sa chcete vlastne teda zobrat.

januska12323
21. apr 2025

Môžeš ju mať rád ale nehodíte s ak sebe.

0silvia0
21. apr 2025

S tymito zalezitostami najdes asi vacsie pochopenie na nejakych krestanskych strankach, kde sa budete cakajuci buduci manzelia podporovat. Ale ked ty to tak necitis, nie je to pre teba dolezite, bud budes trpiet kvoli presvedceniu partnerky, alebo sa zoberte a uvidis. Lebo ako to budete mat v sex. oblasti ti vopred nikto nepovie

autor
21. apr 2025

@pralinka25 dufam ze tak do roka

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
duratlicka
21. apr 2025

Vezmi to z tej druhej stránky. Vieš, ako sa musí vedieť ovládať? Keď dokáže rok prejavovať také sebaovladanie, určite Ti bude po svadbe verná. Je nás päť manželských párov, všetci sme mali svadbu v 05/2009 a všetci sme vydržali do svadby. Nikto sa nerozviedol a sme spolu takmer 16 rokov. Niektorí máme 1-3 deti. Nie sme proti antikoncepcii a máme pekné manželstvá.

lenicka298
21. apr 2025

Máme, teda mali sme v rodine podobný prípad. Mladý chlap,(34r) dovtedy viac partneriek, no zaľúbil sa. Ona sex len po svadbe, tak držal, čakal. Svadobná noc krásne romanticky nachystana, no ona išla spať do obývačky, lebo únava.. a takto to pokračovalo ďalej. Sex len za účelom dieťaťa v plodné dní. Manželstvo nevydržalo ani rok

stephania0987
21. apr 2025

Láska je jedna vec, ale ako chces snou fungovať? Bývate spolu? Asi nie to je tiež hriech pred svadbou.
Sadni si snou a vyjasní si snou ako si to ona predstavuje celé, ako budete fungovať ako manželia aspoň teoreticky, koľko chce mať deti a ako chce riešiť to že napríklad bude chcieť len 2, či akceptuje sex aj nie za účelom plodenia deti atď atď.
Neviem či je možné mať šťastný vzťah ak len jeden z partnerov je takto nastavený.

mandzula
21. apr 2025

Sex az po svadbe, pre masturbaciu ofuky. Pre mna nieco neprijatelne, ty zvaz, ci ti to za to stoji.

autor
21. apr 2025

@duratlicka a dovolili ste partnerovi aspon sebauvolnenie?

pralinka25
21. apr 2025

fuha no to je dost. pozri baba ti tu pise ze vydrzali do svadby. super ale trvalo to 7 mesiacov u vas by to boli 2 roky. ved budes mat skoro 40!
oni antikoncepciu beru ale tvoja ju odmieta.
a to nie je len o sexe ak je taka veriaca je tam viac veci. budes s nou chodit do kostola? svatit sviatky? je kopec veci s tymto spojeych. uvedomujes si ich. vies o vsetkych? poznas ten svet?

stephania0987
21. apr 2025

Poznám jeden pár, brali sa po polroku lebo sex až po svadbe, sú to mladí ľudia ale deti ako smetí, a začína ich to doháňať fyzicky aj psychicky ale na svojom živote nechu nič meniť lebo by to bol pre nich hriech. Takýto život nie je skratka pre každého, aj keď niektorí sú takto šťastný.

0silvia0
21. apr 2025

Prepac, ale ako ti moze partner nieco dovolovat? Ty si partner, nie decko. Ako mozes toto akceptovat?

minenkaa
21. apr 2025

@majusik1304 co ma láska spoločne so sexom a túžbou

duratlicka
21. apr 2025

Snazili sme sa to nehrotit do takeho vzrusenia. Bozkavali sme sa, drzali za ruky. Vyhýbali sme sa tomu, aby sme zostali sami v aute, v byte. Nikto z nás 10tich to nerobil preto, ze je impotent/frigidná. Proste sex aj iné sexuálne praktiky do svadby považujeme za hriech. Je katolíčka? Daj jej prečítať toto: https://www.lpp.sk/ponuka/produkt/61-o-sexualne... Získa taký vyrovnanejší pohľad na sex manželstve.
Kľudne sa o tom môžete spoločne porozprávať aj s rovnako veriacimi manželmi. Na stránke ligy pár páru sú kontakty. Oni robia aj také predmanželské prípravy

autor
21. apr 2025

@0silvia0 asi som dost zalubeny

autor
21. apr 2025

@duratlicka chapem. ked sme takto sami, vacsinou to zacnem iniciovat ja, to je pravda. ona potom povie - dobre, ale daj pozor a povedz mi, ked budes blizko

nynia
21. apr 2025

Urcite rok ja osobne by som to netahala s nikym pre mna aj v tejto rovine je potrebne si s partnerom sadnut, kazdemu vyhovuje nieco ine nie az po svadbe to zistit. Takze to vy dvaja sa musite porozpravat co dalej kedy svadba a ako presne to bude po nej... Aj ked asi pre nu to bude tazka tema kedze je panna tak asi nebude vediet povedat ako casto a celkovo na tu temu sa bavit.

0silvia0
21. apr 2025

Ved ok, si zalubeny. Ale staci, aby ti ona predniesla svoje predstavy o vztahu a ty sa spovedaj z nezdrzanlivosti spovednikovi, nie jej. Uz to ako to zvladnes ci nezvladnes musi nechat na tebe. Nie aby ti ona davala pokarhania

minenkaa
21. apr 2025

Ty si neni kompletný a ti to si chces uviazať na krk?Ved keď nie je rovnaký názor na sex,antikoncepciu tak načo byt spolu

duratlicka
21. apr 2025

Rok je už veľmi dlho. Porozpravajte sa o tom, akú ma predstavu toho sexuálneho života po svadbe. Fakt radšej ju požiadať o ruku, malá svadba. Ako sa takto trápiť, keď sa máte naozaj radi a rozumiete si.

kvetinka_2
21. apr 2025

Mal, by si ju pochopiť. A ak ju miluješ, tak počkáš. Keď je niekto veriaci, v tejto zvrátenej dobe, a znamená to pre neho veľa, tak je to veľmi pekné. Pochody v jej hlave nezmeníš. A ak ju ľúbiš, tak počkáš.

earlgrey
21. apr 2025

Je to jediná žena na svete? Veď tá s tebou bude sexovať len pri plodení detí...😄 to rovno môžeš ísť do kláštora ako toto si na krk zavesiť...

minenkaa
21. apr 2025

Inak ty zaľúbený,čo ma láska spoločne si sexom .V živote by som si nedovolila nikoho v tejto oblasti obmedzovať ,veď to je choré

koniarova
21. apr 2025

Ona, ona, ona. A ty si kde?