Sex až po svadbe
Ahojte,
mam 36 rokov, priatelka 32, je velmi veriaca a od zaciatku prezentovala jasny postoj k tomu, ze plnohodnotny sexualny vztah si vie predstavit az po svadbe. Zo zaciatku som to vedel viac tolerovat, ale sme spolu uz skoro rok a som coraz frustrovanejsi. Mal to niekto podobne a naozaj sa to svadbou zlepsi?
Myslím, že autor otázky sa prestal ozývať, pretože dostal dosť odpovedí na svoju otazku a že už by aj stačilo.
Počul názor tých, ktorí mali sex až po svadbe, aj tých ktorí nie a dostal dosť podstatných rád. Určite táto diskusia splnila účel.
@enmery tak autor napisal, ze ona sa tak prezentuje ako veriaca. Neviem z akeho dovodu sa beru veriaci? Ja som si myslela, ze preto, ze sa lubia a chcu mat sex, mat deti a zalozit rodinu. Tak ako vsetci, co idu do manzelstva (teda vacsina, lebo je tu celkom ziva diskusia, kde sa autorka chce vydavat, hoci verejne prehlasuje, ze je s nim kvoli detom a o laske nie je rec ani z jeho strany)
@zltalienka Veď práve. Iňa nehovorí o láske, len že po svadbe sex bude, lebo deti !!! A sa to zmení. Cele to smrdí. A s najväčšou pravdepodobnosťou na to doplatí
Autor.
@enmery ani on nespomina lasku, len sex. Na prvych stranach pisal, ze ona vzrusena je, ze to na nej vidi...tak preco by sama sebe po svadbe odmietala to, co sa aj jej paci?
@acsa presne toto mi napadlo, ked napisal, ze ona uz partnerov mala. Dokonca viac. Takze tento chudak si to odnesie tym, ze ho dotlačí do svadby aby mal sex. 🤣🤣🤣
@zltalienka tak spominal ze je zalubeny.
Nechápem načo počúvaš cudzích na MK a nie priateľku..... Čo ti pomôžu ich "múdre" reči ????
@katariinam tak isto je hriech interupcia a tiez niektore formy ochrany...
Ale myslim, ze uz sa to posudzuje individualne - ak by tehotenstvo bol risk, mozno pouzivat ochranu (stretla som sa uz s ovela benevolentnejsimi postojmi aj knazov, ako v minulosti, ani napr IVF nie je uz taky problem ako kedysi - s cim problem ma cirkev, je nicenie embryi...
@pink_lady tak vsetci si ohybaju realitu podla chuti.... to je na tom najviac divne..
@katariinam hriech je hriechom vzdy, len niekedy je kvoli okolnostiam lahsi niekedy tazsi ...
Su rozne situacie..
@pink_lady aj tak sa dozvieme ako to v skutocnosti je - az po smrti
@pink_lady Hriech je hriech. Ani ľahší, ani ťažší. Už tu nepíš svoje bludy.
Takto sa obhajujú aj kňazi, ktorí zneužívali deti a že je to vlastne ok, lebo boli slabí, už sa vyspovedali a všetko je zabudnuté a robia to ďalej-len inde. Ježiš neumrel pre ľudí pre väčší alebo menší hriech.
Autorka klame vedome a zavádza. To nie je dobrovoľná vôľa 2 zaľúbených ľudí. Udáva aj totálne choré dôvody. Autor padne tvrdo na nos-preto dúfam, že je to troll, pre jeho dobro.
Otázka je, čo naozaj učí Biblia o sexe medzi manželmi?
Bez hanby hovorí o tom, že sex by mal byť pre manželov zdrojom vzrušenia a potešenia po celý ich spoločný život:
"Nech je tvoj prameň požehnaný a raduj sa s manželkou svojej mladosti, ľúbeznou laňou a pôvabnou srnkou. Jej prsia nech ťa po celý čas opájajú, jej láska nech ťa stále rozochvieva." (Príslovia 5:18, 19)
Učí aj to, že manželia by mali mať sex pravidelne, aby neboli v pokušení, hľadať ho inde:
"Neodopierajte sa jeden druhému, iba ak po vzájomnom súhlase na istý čas, aby ste sa venovali modlitbe. Potom buďte znova spolu, aby vás Satan nepokúšal pre vaše chýbajúce sebaovládanie."
(1. list Korinťanom 7:5)
Je to veľmi vyrovnaný pohľad. Biblia hovorí o sexe veľmi otvorene a bez okolkov.
Otázka je, čo naozaj učí Biblia o sexe medzi manželmi?
Bez hanby hovorí o tom, že sex by mal byť pre manželov zdrojom vzrušenia a potešenia po celý ich spoločný život:
"Nech je tvoj prameň požehnaný a raduj sa s manželkou svojej mladosti, ľúbeznou laňou a pôvabnou srnkou. Jej prsia nech ťa po celý čas opájajú, jej láska nech ťa stále rozochvieva." (Príslovia 5:18, 19)
Učí aj to, že manželia by mali mať sex pravidelne, aby neboli v pokušení, hľadať ho inde:
"Neodopierajte sa jeden druhému, iba ak po vzájomnom súhlase na istý čas, aby ste sa venovali modlitbe. Potom buďte znova spolu, aby vás Satan nepokúšal pre vaše chýbajúce sebaovládanie."
(1. list Korinťanom 7:5)
Je to veľmi vyrovnaný pohľad. Biblia hovorí o sexe veľmi otvorene a bez okolkov.
@duratlicka ano ale tam treba ratat s tym ze tie deti pridu....
Ja poznám prípady keď sex až po svadbe a nakoniec sa rozviedli lebo v sexe im to neklapalo. Obaja máte vek a o dieťa sa môžete snažiť riadne dlho. Ak by taký prípad nastal z toho sexu sa stane povinnosť a nie potešenie
@lilian183 veru aj ja poznam, a dokonca boli obaja nastavení, tak ze sex az po svadbe.
Dviham varovny prst☝️. Podobne na tom bol znamy, lenze vtedy zamilovany, este kazdemu rozpraval, aka cnostna je jeho partnerka, ze ma ine hodnoty ako zlatokopky a podobne superlativy. Spolocny znamy mu vtedy povedal, daj bacha, aby za cnostou nebola pohlavna frigidita. Ale kecy o tom, ako sa tesi na spolocne deti, krasnu velku rodinu urychlili svadbu. Maju dve deti, sex mali ked ona chcela deti. Tretikrat sa jej otehotniet nepodarilo, aj ked chcela (byt zena v domacnosti). Sex potom odmietala uplne, ked to skusal rozhovorom, zrusila ho, ze oddavat sa len radovankam nie je podla jej presvedcenia a ci si nevie pomoct sam. Na otazku, ci naozaj po nom chce, aby si nasiel milenku, dostal odpoved "co nechapes na slovach pomoz si sam?"
Good luck
Takze predtym bezne robila zinenku pre chlapov, ale tebe dovoli 2x do mesiaca preprat si ho v rukach? A ty sa pytas, ci je to normalne?
mali sme v dedine presne takýto pár, brali sa po dvoch rokov a do dvoch rokov boli rozvedený.... Dôvod, sexuálny život, nefungovalo to. Ona je teraz vydatá za iného a on už má inú...
Prvý sex až po svadbe je tu stále veriacimi prezentované ako nejaká mimovesmirna udalosť, že svadobná noc bude neopakovateľný zážitok pre takýto pár, no niečo úplne, že virtuózne veldielo dvoch tiel a ľudí. A teraz ruku hore každá, čo mala prvý sex taký, že ešte teraz sa jej z neho chveju kolená.....no ja teda nie 🫣🫣😀😀
Prvý sex až po svadbe je tu stále veriacimi prezentované ako nejaká mimovesmirna udalosť, že svadobná noc bude neopakovateľný zážitok pre takýto pár, no niečo úplne, že virtuózne veldielo dvoch tiel a ľudí. A teraz ruku hore každá, čo mala prvý sex taký, že ešte teraz sa jej z neho chveju kolená.....no ja teda nie 🫣🫣😀😀
@mischy00 a zistíš že ti vbc nesedí, nevyhovuje, nechutí, sex utrpenie.. A teraz co?
Zotrvať v manželstve lebo veď pred Bohom, a odtrpiet sex raz mesačne 🤦
Takze predtym bezne robila zinenku pre chlapov, ale tebe dovoli 2x do mesiaca preprat si ho v rukach? A ty sa pytas, ci je to normalne?
@senta_sofia Nedovolí, robí scény aj z toho😄
@mischy00 s fyzickymi vykonmi a fyzickym uspokojenim (najma u zeny) mas v zasade pravdu. Ja nie som veriaca, no snazim sa nastavenie veriacich nejako uchopit (naschval nepisem pochopit, to mi, priznam sa, nejde), a teda to vidim tak, ze pre tych ozajstnych veriacich (nie rodinou a dedinou donutenych), to ma najma ten duchovny vyznam splynutia a ze je to zaciatok spolocnej cesty spoznavania sa aj v tejto oblasti. Musia tak vsak byt nastaveni obaja, vtedy to dava zmysel, inak je to pre jednu zo stran len utrpenie a natlak. To, ze to nemusi klapat, to uz je dalsia vec. Ja som sa tomuto riziku radsej vyhla opakovanymi skuskami postelnej kompatibility a neviem si to predstavit nijako inak, podla mna je to proti prirode.
@mischy00 s fyzickymi vykonmi a fyzickym uspokojenim (najma u zeny) mas v zasade pravdu. Ja nie som veriaca, no snazim sa nastavenie veriacich nejako uchopit (naschval nepisem pochopit, to mi, priznam sa, nejde), a teda to vidim tak, ze pre tych ozajstnych veriacich (nie rodinou a dedinou donutenych), to ma najma ten duchovny vyznam splynutia a ze je to zaciatok spolocnej cesty spoznavania sa aj v tejto oblasti. Musia tak vsak byt nastaveni obaja, vtedy to dava zmysel, inak je to pre jednu zo stran len utrpenie a natlak. To, ze to nemusi klapat, to uz je dalsia vec. Ja som sa tomuto riziku radsej vyhla opakovanymi skuskami postelnej kompatibility a neviem si to predstavit nijako inak, podla mna je to proti prirode.
@mandzula ja nijako v zásade neriešim, keď sa 2 tak rozhodnú, skôr nazyvat hriechom niečo, čo v podstate budu robit aj oni, len inokedy.....to že majú papier ze sú manželia predsa zrazu nieje, že sme otvorili dvere a za nimi je narnia, nový svet. A za tým starým zabuchli dvere. Sú to tí istí ľudia, ten istý svet, v ktorom žili doteraz aj budú. Ale ok, nie som vôbec veriaca, ja by som s veľmi veriacim človek nemohla ani chodiť, pretože v tomto by sme si nerozumeli. A to ze by chcel sex až po svadbe, by ma asi najmenej trápilo.
@mandzula ja nijako v zásade neriešim, keď sa 2 tak rozhodnú, skôr nazyvat hriechom niečo, čo v podstate budu robit aj oni, len inokedy.....to že majú papier ze sú manželia predsa zrazu nieje, že sme otvorili dvere a za nimi je narnia, nový svet. A za tým starým zabuchli dvere. Sú to tí istí ľudia, ten istý svet, v ktorom žili doteraz aj budú. Ale ok, nie som vôbec veriaca, ja by som s veľmi veriacim človek nemohla ani chodiť, pretože v tomto by sme si nerozumeli. A to ze by chcel sex až po svadbe, by ma asi najmenej trápilo.
@mischy00 ja som na tom podobne, akurat mam v rodine silno veriacich, takych tych skutocnych, a cez nich vidim, co viera pre cloveka moze znamenat, preto, ako pisem, snazim sa to nejako uchopit.
@autor "povedala ze pri snahe o deti sa to zmeni"
V minulosti sa taketo veci neriesili... Jednoducho snaha bola vkuse a pokial islo tak sa deti rodili, kym zena bola plodna. Myslim ze v dnesnej dobe je to uz trosku obmedzujuce pre nabozenske pary pokial nechcu mat 10 deti ako mala stara mama...
@peter244 a nechcel by si skončiť tento vzťah chceš žiť roky takto dalej.
@alickapusinka tak ja už nemám žiadne sebavedomie v tomto, už som taký zatrpknuty. Vždy to bolo so ženami len sklamanie. Keď vás partnerka odmietne 300 krát za rok tak to už je úplne sebavedomie hlboko pod nulou . Už si ani neviem predstaviť nič riešiť nové.
@alickapusinka tak ja už nemám žiadne sebavedomie v tomto, už som taký zatrpknuty. Vždy to bolo so ženami len sklamanie. Keď vás partnerka odmietne 300 krát za rok tak to už je úplne sebavedomie hlboko pod nulou . Už si ani neviem predstaviť nič riešiť nové.
@peter244 Ty si ako týrana žena. Ktorá neverí, že tam vonku je iný svet a vlastne si všetky tie bitky a nadávky zaslúži. Mohli ste byť dobrí kamaráti. Aj tak nemáte vzťah. Už dávno si mohol byť z toho von. Keďže už 2022 si to sem písal. Sa jej držíš, lebo žiadna iná by Ťa nechcela?Keby ste aspoň trtkali prvú ligu. Ale nič. A viem si predstaviť, že keď sa k tomu raz za rok donúti, tak si ľahne na chrbát a zavarie oči a nevydá ani zvuk ani náznak pohybu. Brutálne vzrušujúce.
@mischy00 Dávam ruku hore 🤣

@zltalienka Ona podľa mňa žiadna skutočná veriacia nie je. Jej podmienkou pre sex je manželstvo. Veriaci ľudia sa berú z iného dôvodu. Celkovo zakladať manželstvo na nejakej hluposti je úplná samovražda vzťahu dopredu. Brať si niekoho, aby si mu potom "povolila konečne" je úplne chorý dôvod. Obaja to majú nastavené inak a nevedia komunikovať a ona mu povie ako dôvod, že iní ju v čase spoznávania nechali po sexe?Manželstvo si podmieňuje sexom a vie, že naňho to funguje a to s vierou ani láskou nemá nič spoločné. Podľa mňa tam bude problém úplne inde. Ak si ju autor vezme a nie je troll, niečo mi hovorí, že tu veľmi rýchlo napíše so smutným a frustrujúce pribehom fungovania v manželstve.