Sexuálny život po pôrode: Ako riešiť problémy a nezhody?
Zeny, muzi, povedzte mi prosim ze nesibe mne. S muzom sme mali dost blbe obdobie, nestal pri mne pocas tehotenstva, po porode som mu nasla badoo (klasika vraj si nepisal len chcel pozriet), vraj som nanho bola zla (prechadzala som si uplne sama poporodnou depresiou a ani trochu mi nebol oporou) vkuse sa kuka po kazdej co prejde okolo. Mam ho plne zuby. Aby nebolo malo, som po akutnej sekcii (vieme co to znamena, ze urcity cas nemozem otehotniet a ani nechcem, kedze som mala velmi tazky porod a ostala mi trauma) ale jeho ako keby to nezaujima. Naznacila som mu ze to medzi nami nie je ok, aj ked on sa tvari ze ano, nespali sme spolu asi 2 tyzdne a ked sme mali sex tak sa do mna spravil, potom mi to len s usmevom povedal ze by sme sa mali ist rychlo umyt. Povedzte mi, co uz aj tak davno viem, je normalny ? Nie je. A furt som ja ta zla co “robi dramu”. Toto je chore. Beriem antikoncepciu sice, ale len nejake 2 mesiace, takze som ho vypratala do lekarne kupit tabletku po a este sa kukal na mna ze co vymyslam a stresujem, ani len prepac nehoda uslo mi - nic ! Myslim si ze to spravil vyslovene naschval kedze som sa vyjadrila ze mi lezie na nervy ako sa sprava. Som paranoidna ?
@zuzanapjat odhliadnuc od vsetkych ostatnych problemov, ja som len 4 mesiace po akutnej sekcii, neviem ci s tym mas skusenost ale tam nehrozi aby som otehotnela a hadam si kazdy normalny chlap dokaze aspon ten rok davat pozor aby neohrozil zivot a zdravie svojej manzelky.. dovtedy mal toho sexu az az ale su situacie kedy sa treba zamysliet nad dosledkami.. on to s tym pozeranim robi zrejme schvalne ked vidi ze mi to vadi, jeden cas mi dokonca hovoril ze mam nosit hlavne volne tricka, lebo ked niekto pozera na mna tak robi sceny.. a to si myslim ze po porode vyzeram fakt dobre a otoci sa za mnou ci zena ci chlap takze vobec nejde o to ze by som bola nejaka seda myska skareda co mu “nechce dat” a vymyslam si vyhovorky, ved on si za to moze sam, inak si myslim ze s chutou na sex nemam vobec problem aj ked chcel niekolko krat denne
ako ti tu už naznačovali... ten sex je váš najmenší problém a vieš to veľmi dobre aj sama... ten blok čo máš po sekcii možno ani nie je len o tom, že máš traumu z pôrodu a bojíš sa otehotnieť, ale kvôli predstave, že by si otehotnela s ním... Ale to vieš možno sama najlepšie, keď rozoberieš i iné aspekty ako ten záver pohl.styku
@zuzanapjat ano pravda❤️preto som napisala ze odhliadnuc od ostatnych problemov.. ja si velmi dobre uvedomujem co vsetko je zle
je dosť možné, že tvoj partner rozhodne nie je psychológ ani psychiater a všetky tvoje stavy počas tehotenstva, aj po pôrode si zle vysvetľuje...... vysvetľuje si to po svojom... že ho už nechceš, že máš iného, si k nemu bola zlá a keď k tomu pridáš cirkus po sexe a konštatovanie, že takto ten sex ani už nebudeš poskytovať (prípadne reálne sa sexu začneš vyhýbať) - to všetko si on bude vysvetľovať po svojom. Ak má aspoň aké také IQ a EQ možno by mu to vedel vysvetliť psychológ na vašom párovom stretnutí. Ale to by bol schopný uznať jedine ak nie je naozaj nejaký exemplár reálne s poruchou nejakou.......
@zuzanapjat Viem ze sa to snazis pochopit aj z jeho pohladu, aj ja som sa dlhu dobu snazila ale s nim sa naozaj neda, cirkus som spravila az teraz a to si myslim ze som toho tolerovala uz naozaj dost.. Zacalo to uz pocas tehotenstva, vela krat ked som plakala tak pokojne zaspal vedla mna, vycital mi ze musi nosit nakupy on (tazke nakupy) na bezne male nakupy som chodila aj sama a peso, po porode som plakala pri kazdom vstavani, kupani, prebalovani, krmeni od bolesti.. nic z toho nespravil on lebo vraj sa bal a nevedel ako, akurat nachystal mlieko do flasky a to bolo vsetko co sa tyka starostlivosti o dieta, aj to som tolerovala a chapala, ale neviem ktory chlap by dokazal vidiet svoju zenu v takomto stave a nepomoct jej, na vsetko mi povie ze si domyslam, vela krat nieco povie a na druhy den to uplne prekruti.. A ja som zila s pocitom ze mne fakt sibe, ale uz som si povedala ze dost.. psychologa odmieta, terapiu odmieta - ja som vraj jedina co ma problem, riesit problemy odmieta.. ja komunikovat viem, slusne a asertivne. Zacnem konverzaciu napr. “Boli ma ked sa takto spravas, trapi ma ked toto robis” on ostane ticho a nic mi nepovie alebo mi povie ze ma nema co trapit 🙂 ide sa venovat inej cinnosti a mysli si ze vsetko je vyriesene. A doteraz som sa snazila vsetko zachranovat, komunikovat, bojovat ale uz mam toho aj ja dost. Ale co je na tom vsetkom najhorsie je to, ze toto nebolo kym som nebola tehotna. Preto si myslim ze je narcista, lebo vedel byt empaticky, citlivy a pozorny, ale teraz si myslim ze to vedel len velmi dobre hrat, kym ma nedostal kam chcel, len asi necakal ze dieta s nim pre mna nie je ziaden zavazok ani dovod aby som s nim ostala. Preto sa chcel snazit o dalsie.
Väčšina chlapov keď žena plače, vyčíta niečo, háda sa, tak si ľahnú spať a zaspia ako zarezaní a žena do rána zaspať nevie. Je to preto, že žena chce danú vec riešiť práve vtedy keď už to v nej vybuchne, potrebuje to riešiť hneď. Muž to naopak nepovažuje za správne, riešiť daný problém v tej atmosfére a chce sa na to vyspať. Aj to, že chlap nechce ísť na terapiu, je také typicky chlapské - máloktorý chlap je to ochotný podstúpiť. Je to smutné, potom sa čudujú že ženy ich opustia..... ale to, že žena chce problém riešiť a oni buď problém nevidia, zľahčujú, alebo neriešia to už im nedopne. Skús aspoň nejaké videá na youtube o vzťahoch nájsť a nech si pustí a vypočuje. Možno ťa pochopí.... ak nie, tak proste robila si čo si mohla...
@zuzanapjat Aj videa som uz skusala.😅 Asi uz naozaj len to ze som robila co som mohla. Dakujem🫶🏻
Neviem su predstavit mat takeho muza pri sebe, ze vie v akej si situacii, co si si zazila a snad to druhe dieta neplanujete, tak ked by sa do mna raz spravil, ked si to nezelam tak by som s nim uz nespala, ved to budes teraz stale v strese a nebudes mu uz vobec verit. Podla mna toto je uplne zradenie tvojej dovery ak nejaka niekedy bola u teba

ak to berieš tak, že antikoncepcia nie je stopercentná ochrana, tak potom nesexuj vôbec. pretože ani kondón, prerušovaná súlož, alebo vnútromaternicové teliesko nie je 100%tná ochrana. ja ti neviem, ale keď som brala antikoncepciu tak som to robila práve preto, aby si chlap nemusel dávať pozor a nie preto, aby som stresovala... a to platilo aj keď som použila len pharmatex krém. Keby to urobil v čase, kedy neberieš nič, tak to by ma hrklo, ale také scény keď berieš antikoncepciu mi prídu neprimerané. Ale to samozrejme nič nemení na tom, že s partnerom máte zrejme úplne odlišné pohľady na vzťah a sexuálny život a že sa zrejme blížite k nezvratnému koncu. a ak chlap nemá sex, lebo furt niečo... tak potom sa samozrejme pozerá inde.