icon

Skrytá agresia v manželstve

1. mar 2025

Ahojte, rada by som si vypočula vaše názory, možno aj rady.
S manželom sme 7 rokov spolu, máme spolu 2 ročného syna. To, že manžel je ťažká povaha som vedela od našich začiatkov. Je dosť výbušný ale rokmi sa to zhoršuje. Už párkrát sa stalo, že na mňa začal vrieskať a už som len čakala či ma aj neudrie. Nikdy ma neudrel, ale v takom amoku som nevedela čo som mala čakať. Úplne som zamrzla. Za normálnych okolností by som povedala, že žijeme úplne normálny, pekný život, pokým nepríde z ničoho nič nejaký jeho amok. V poslednej dobe sa to stáva aj z úplných maličkostí.
Naposledy, som držala syna na rukách, pil mlieko pred spaním a manžel došiel za nami a z ničoho nič na mňa kričal, zjapal, nadával mi. Syn sa samozrejme veľmi zľakol, začal veľmi plakať. Bolo to strašné, po tejto situacii som celá nesvoja. Myslím, že prekročil všetky hranice - pohľad na môjho vystrašeného synčeka, ako sa veľmi bál, no bolo to niečo hrozné. Manžel sa potom ukludnil a fungoval ďalej akoby nič. Vôbec som to nechápala. Myslím, že toto jeho správanie by bolo vhodné riešiť asi aj u psychiatra. Nemyslím si, že to je niečo normálne.
Myslíte si, že takýto človek dokáže tú skrytú agresiu v sebe nejako regulovať? Pracovať na jej odstránení? Alebo to bude naozaj rokmi stále horšie a horšie, a neskor pride aj k tomu, že ma udrie a podobne? Naozaj ťažko sa mi o tom rozpráva. Možno by som rada počula aj nejakú skúsenosť nejakej ženy čo si prešla v manželstve/vzťahu niečim podobným.

Strana
z3
vikt343
2. mar 2025

@svetlonos máš výhodu v tom, že čo si povieš, čo ako pochopíš, cítiš tak to je pravda. Chlap sa s takou výhodou nenarodil, možno preto je toľko rozpadnútých vzťahov za ktoré môžu chlapi.

lenkakravcova
2. mar 2025

Záleží na tom, či je tam nejaký dôvod (ktorý sa dá zmeniť) alebo nie (čo by znamenalo nejaké ochorenie).
V tom druhom prípade to môže byť aj nedostatok sociálnych väzieb, ak nemá kamarátov, nemá sa kde vykecat.. pomohol by hoc aj psychológ.
V prvom prípade je potrebná dlhá diskusia o čom to celé je. Aký je tam problém a čo treba zmeniť.

zabka79
2. mar 2025

Skus videa Jan Dvorak - poznejte sveho psychopata tam sa dozvies podrobne co mas doma 🙄 prajem vela sil

svetlonos
2. mar 2025

@vikt343
ale nlbost ako mraky píšeš. Ked na tebe začne zena ziapat ako nepricetna krava z nicoho nic, len ma nervy t roboty. Z teba urobi fackovacieho panáka i keď len krikom a vybuchmi. Ma ta za neschopneho debila!
Tie by si si odpovedal ako mne?
Len si rto proste prehod na seba, lebo ano sú aj zeny také.
Trpel by si ďalej v takom vztahu alebo rafsej odchodom ochránil seba a dieta?

vikt343
Autor odpoveď zmazal
fantaghiro21
2. mar 2025

Autorka,vedela by si napísať,ako ste dokázali fungovať 7r a 5r keď ste nemali dieťa? že si dokázala s ním fungovať a toelrovat jeho výbuchy,povahu,chorobu,...?
Píšeš,že jeho výbuchy sa stupňovali za 7r ako?
V čom vidíš stupňovanie,že častejšie vybuchuje kvôli hlupostiam, alebo aj pritvrdil- urážky, ponižovanie, klamstvá, vyhrážky ,otáčanie chýb, alkohol, týranie tichom, násilne správanie,nadávky,pokusy ta zbit, správanie bez žiadnych citovaných prejavov k tebe,žiadnuch prejavov lásky, manipulatovnr správanie...?

svetlonos
2. mar 2025

@vikt343
mna by fakt zaujímalo kolko mas rokov a xi si sa už stretol so skutočne okutlujucim manipulátory.
Vies, my s muzom sme trochu ohnivej a v momente výmeny názorov po sebe vyskocime. Nebadane si k stolu aby sme sa pekne porozprávali. Výmena názorov a nasratost nám trva tak max 25 minut ale potom sa bavíme uplne normalne, bez hnevu. Sme impultivni obaja. A tiez som o tom vedela od zaciatku. No nie je to ako u autorky. My sa neterorizujeme, ze nežijeme z cista jasná a obyčajne ide o blbosti. Pokial ide o zavaznejsi problém, tak k tomu si veru v klude sadneme ked deti spia a normalne ho riešime, bez ziapania.
A toboz aby bol kľud a on alebo ja zrazu začneme na toho druhého vrieskat, toboz pri deťoch.
To je ten rozdiel, vieš?
Ale pokial mas pri sebe niekoho s psychoporiluchou, vedia to dlho krásne hrat. Toto pochopila. Oni totiž nemajú napísané na čele, som kreten, len vyčkať ved ja ti ukážem...
A toto sa stáva úspešným riaditeľom aj manažérkam, rozumným schopným ľuďom.

zmrzlinka8
2. mar 2025

@vikt343 akonáhle už ide o to, že sa dieťa vážne zľaklo, vôbec nie je na mieste obhajovať toho chlapa. Ty čo si za indivíduum? Asi taký istý, keď ti to pripadá normálne.

vikt343
2. mar 2025

@zmrzlinka8 ach ženy ženy, máte skutočne problém s chápaním písaného textu? Kde obhajujem toho chlapa? Chlap nemôže za to že ty si napríklad prečítaš " bol som sa prejsť v parku" a ty to pochopíš, určite má inú lebo sa bol prejsť v parku, (veď nikdy sám do parku nešiel.. )

nominativ
2. mar 2025

Mňa zaujalo to, že pri slove rozvod ti napadne, že tebe celý život niečo chýbalo a závidela si svojim spolužiakom.

Závidela by si im takého fotra, ako má tvoj syn? A ty by si radšej mala otca doma, ale žila v strese a nervoch?

kvietok1233
2. mar 2025

@fantaghiro21 môj muž je nervak, malú ma rad ale tiež vie vybuchnúť a toto na neho reálne platí, že aspoň kvoly dcere sa snaží ovládať. Pretože už plakala kvoly jeho kriku aj mu povedala že sa boji keď veľmi kričí.

moonlight1210
2. mar 2025

@vikt343 “ Ešte že nič z toho čo píšeš sa nedá overiť ( výbušný, zhoršuje, vrieskať, nadávať, agresia, psychiater..), stačí že ty povieš a na 100% to určite tak je.”

A ako to je?
Kde mas dokaz, ze to tak nie je?

Tiez si toto povedal len ty. Tak aku to ma hodnotu?

nin12345
2. mar 2025

Ak by sa dlhodobo neliecil s psychologom necakaj ani najmensie zmeny. Zaujima ma preco pouzivas pojem skryta agresia? Toto je ta najviac otvorena agresia ked na teba niekto blaci a nadava ti. Skryta agresia je ked do teba neustale niekto tak podprahovo rype a utoci na tvoje slabe miesta podpichuje az kym ty nevypenis a on ta potom obvini ze sa nevies ovladat, si precitlivena a ze on si robil srandu.

ankare
2. mar 2025

@kvietok1233 kvôli

3mama
3. mar 2025

@moonlight1210 ty si skvelá

kvietok1233
3. mar 2025

@ankare ďakujem za upozornenie pani slovenčinarka 😀

ankare
3. mar 2025

@kvietok1233 Nemáš za čo. 😘 Kdeže, slovenčinu som neštudovala, na toto mi úplne stačil 1. stupeň na ZŠ. 😉

Strana
z3