Skrytá agresia v manželstve
Ahojte, rada by som si vypočula vaše názory, možno aj rady.
S manželom sme 7 rokov spolu, máme spolu 2 ročného syna. To, že manžel je ťažká povaha som vedela od našich začiatkov. Je dosť výbušný ale rokmi sa to zhoršuje. Už párkrát sa stalo, že na mňa začal vrieskať a už som len čakala či ma aj neudrie. Nikdy ma neudrel, ale v takom amoku som nevedela čo som mala čakať. Úplne som zamrzla. Za normálnych okolností by som povedala, že žijeme úplne normálny, pekný život, pokým nepríde z ničoho nič nejaký jeho amok. V poslednej dobe sa to stáva aj z úplných maličkostí.
Naposledy, som držala syna na rukách, pil mlieko pred spaním a manžel došiel za nami a z ničoho nič na mňa kričal, zjapal, nadával mi. Syn sa samozrejme veľmi zľakol, začal veľmi plakať. Bolo to strašné, po tejto situacii som celá nesvoja. Myslím, že prekročil všetky hranice - pohľad na môjho vystrašeného synčeka, ako sa veľmi bál, no bolo to niečo hrozné. Manžel sa potom ukludnil a fungoval ďalej akoby nič. Vôbec som to nechápala. Myslím, že toto jeho správanie by bolo vhodné riešiť asi aj u psychiatra. Nemyslím si, že to je niečo normálne.
Myslíte si, že takýto človek dokáže tú skrytú agresiu v sebe nejako regulovať? Pracovať na jej odstránení? Alebo to bude naozaj rokmi stále horšie a horšie, a neskor pride aj k tomu, že ma udrie a podobne? Naozaj ťažko sa mi o tom rozpráva. Možno by som rada počula aj nejakú skúsenosť nejakej ženy čo si prešla v manželstve/vzťahu niečim podobným.
Záleží na tom, či je tam nejaký dôvod (ktorý sa dá zmeniť) alebo nie (čo by znamenalo nejaké ochorenie).
V tom druhom prípade to môže byť aj nedostatok sociálnych väzieb, ak nemá kamarátov, nemá sa kde vykecat.. pomohol by hoc aj psychológ.
V prvom prípade je potrebná dlhá diskusia o čom to celé je. Aký je tam problém a čo treba zmeniť.
Skus videa Jan Dvorak - poznejte sveho psychopata tam sa dozvies podrobne co mas doma 🙄 prajem vela sil
@vikt343
ale nlbost ako mraky píšeš. Ked na tebe začne zena ziapat ako nepricetna krava z nicoho nic, len ma nervy t roboty. Z teba urobi fackovacieho panáka i keď len krikom a vybuchmi. Ma ta za neschopneho debila!
Tie by si si odpovedal ako mne?
Len si rto proste prehod na seba, lebo ano sú aj zeny také.
Trpel by si ďalej v takom vztahu alebo rafsej odchodom ochránil seba a dieta?
Autorka,vedela by si napísať,ako ste dokázali fungovať 7r a 5r keď ste nemali dieťa? že si dokázala s ním fungovať a toelrovat jeho výbuchy,povahu,chorobu,...?
Píšeš,že jeho výbuchy sa stupňovali za 7r ako?
V čom vidíš stupňovanie,že častejšie vybuchuje kvôli hlupostiam, alebo aj pritvrdil- urážky, ponižovanie, klamstvá, vyhrážky ,otáčanie chýb, alkohol, týranie tichom, násilne správanie,nadávky,pokusy ta zbit, správanie bez žiadnych citovaných prejavov k tebe,žiadnuch prejavov lásky, manipulatovnr správanie...?
@vikt343
mna by fakt zaujímalo kolko mas rokov a xi si sa už stretol so skutočne okutlujucim manipulátory.
Vies, my s muzom sme trochu ohnivej a v momente výmeny názorov po sebe vyskocime. Nebadane si k stolu aby sme sa pekne porozprávali. Výmena názorov a nasratost nám trva tak max 25 minut ale potom sa bavíme uplne normalne, bez hnevu. Sme impultivni obaja. A tiez som o tom vedela od zaciatku. No nie je to ako u autorky. My sa neterorizujeme, ze nežijeme z cista jasná a obyčajne ide o blbosti. Pokial ide o zavaznejsi problém, tak k tomu si veru v klude sadneme ked deti spia a normalne ho riešime, bez ziapania.
A toboz aby bol kľud a on alebo ja zrazu začneme na toho druhého vrieskat, toboz pri deťoch.
To je ten rozdiel, vieš?
Ale pokial mas pri sebe niekoho s psychoporiluchou, vedia to dlho krásne hrat. Toto pochopila. Oni totiž nemajú napísané na čele, som kreten, len vyčkať ved ja ti ukážem...
A toto sa stáva úspešným riaditeľom aj manažérkam, rozumným schopným ľuďom.
@vikt343 akonáhle už ide o to, že sa dieťa vážne zľaklo, vôbec nie je na mieste obhajovať toho chlapa. Ty čo si za indivíduum? Asi taký istý, keď ti to pripadá normálne.
@zmrzlinka8 ach ženy ženy, máte skutočne problém s chápaním písaného textu? Kde obhajujem toho chlapa? Chlap nemôže za to že ty si napríklad prečítaš " bol som sa prejsť v parku" a ty to pochopíš, určite má inú lebo sa bol prejsť v parku, (veď nikdy sám do parku nešiel.. )
Mňa zaujalo to, že pri slove rozvod ti napadne, že tebe celý život niečo chýbalo a závidela si svojim spolužiakom.
Závidela by si im takého fotra, ako má tvoj syn? A ty by si radšej mala otca doma, ale žila v strese a nervoch?
@fantaghiro21 môj muž je nervak, malú ma rad ale tiež vie vybuchnúť a toto na neho reálne platí, že aspoň kvoly dcere sa snaží ovládať. Pretože už plakala kvoly jeho kriku aj mu povedala že sa boji keď veľmi kričí.
@vikt343 “ Ešte že nič z toho čo píšeš sa nedá overiť ( výbušný, zhoršuje, vrieskať, nadávať, agresia, psychiater..), stačí že ty povieš a na 100% to určite tak je.”
A ako to je?
Kde mas dokaz, ze to tak nie je?
Tiez si toto povedal len ty. Tak aku to ma hodnotu?
Ak by sa dlhodobo neliecil s psychologom necakaj ani najmensie zmeny. Zaujima ma preco pouzivas pojem skryta agresia? Toto je ta najviac otvorena agresia ked na teba niekto blaci a nadava ti. Skryta agresia je ked do teba neustale niekto tak podprahovo rype a utoci na tvoje slabe miesta podpichuje az kym ty nevypenis a on ta potom obvini ze sa nevies ovladat, si precitlivena a ze on si robil srandu.
@kvietok1233 kvôli
@moonlight1210 ty si skvelá
@ankare ďakujem za upozornenie pani slovenčinarka 😀
@kvietok1233 Nemáš za čo. 😘 Kdeže, slovenčinu som neštudovala, na toto mi úplne stačil 1. stupeň na ZŠ. 😉

@svetlonos máš výhodu v tom, že čo si povieš, čo ako pochopíš, cítiš tak to je pravda. Chlap sa s takou výhodou nenarodil, možno preto je toľko rozpadnútých vzťahov za ktoré môžu chlapi.