Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje
Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.
8 rokov je dost to ano....ale nie je to koniec sveta....rozchod aj ked bude boliet bude najlepsie riesenie do buducna....nenatahuj to
@subartic ale to si ty. Tebe a tvojmu muzovi moze vyhovovat asexualne spoluzitie bez vasne. Kde si len 30 rokov lahnete v pyzamku vedla seba a zasmejete sa. To je uplne v poriadku ked to vyhovuje vam dvom. To su vase preferencie, Ja by som tak zit nechcela. S muzom sa milujeme takmer kazdy den Lebo nas to bavi . Jeho priatelka ci ex priatelke to takto moze vyhovovat tiez ale jemu to nevyhovuje. A to sa moze stat aj tvojmu muzovi aj po 15rokoch spolocneho humoru. Jedine ze ozaj mu tiez nezalezi na chemii. Vystaci si Sam.😉ale autor nie je ako ty len sa trochu neskoro zobudil ze je vo vztahu v ktorom nie je spokojny a nieco dolezite tam chyba. Nie len sex chemia pritazkovost ale aj laska. A ked to necitil 8 rokov tak to nebude citit nikdy . K tejto zene.
@daniel1988 pekny pribeh si si vymyslel. O 6,39 hod som ti pisala, ze je v tom ina a priznal si to az o 20,09 hod. Peknu nit si tu tahal. Baby sa velmi v odpovediach snazili a ty si ich drzal v napati. Teraz prichadza dalsia faza, vyvinovanie sa poukazovanim na zle charakterove vlastnosti ex. Potrva to do polnoci a zajtra si na to nik nespomenie. Okrem toho, si zena. Toto muz nepise. 🤣🤣🤣
@oli18 Ja som sa nedomotal. Nie je v tom žiadna žena. Ja nikoho nemám. To že podnet mám z nejakej situácie neznamená že mám inú. Ja som teraz tak frustrovaný z tohto vzťahu ako to celé dopadlo že to posledné čo teraz tužim je mať rovno nový vzťah. A uisťujem ťa že som muž 🙂 ale never ked nechceš. To je tvoj problém. Prišiel som si sem po radu, nie po vyrývačné reči.
@daniel1988 treba to nejak vykonať, aby bol rozchod čo najznesitelnejsi..ona je do teba zaľúbená? Vidíš to na nej?
@alex1212 Je. viem že je zamilovaná do mňa. Cítim to. O tom som nikdy nepochyboval.
@daniel1988 určite by som jej nevravela, že sa rozchádzas lebo ta nepriťahuje.. asi by som sa rozišla po nejakej šnúre hadok, že potrebuješ kľud.. nečítala som celú diskusiu, neviem, či spolu bývate, či máte spoločný byt a pod.
@alex1212 My sme sa už rozišli. Som jej povedal že necítim to čo ona a že takto pokračovať sa nedá. Lebo ona potrebuje niečo iné a ja tiež. Len očividne to pochopiť nechce. Všetko sa dá prekonať ked sa chce. Ona bude pracovať na sebe a keď aj ja všetko bude ok. A či už ju nechcem nikdy vidieť? Toto sú jej slová. Bývali sme spolu, zajtra si vraciame veci osobné. To bude zase domotané.....
@daniel1988 och joj. Tiež som dosť doliezala za jedným. Už mal aj inú frajerku a stále mi nedopinalo.. až kým som si nenašla prácu, ktorá mi úplne pohltila celý voľný čas.. no tak držím palce. Nech ťa potom chúďa zalubene neotravuje, že sa ti celá nadobro zhnusi..
@alex1212 To sa snáď nestane. Snažím sa veriť, že sa rozídeme ako dvaja dospelí ľudia. Bez zbytočných jedov a urážok.
@daniel1988 tak jej povedz ze ty to prekonat nechces . Nevies nejde to. Ze si vdacny za ten cas co ste boli spolu nieco ti to dalo naucilo. No treba to ukoncit aj keby si ju uz nikdy viac nemal vidiet je to tak lepsie pre oboch ,
@daniel1988 Vztah, kde funguje oboje, je skor idylka ako realita. Pekne sa o tom pise aj cita 😁 Nemusime si tu nic idealizovať. 50%-na rozvodovosť o tom len nasvedčuje. A z tych 50% zije navonok dokonaly rodinny zivot, za dverami sa rvu ako psy, alebo zotrvávajú v nefunkčných vzťahoch kvoli detom a mozno v 10% (ak aj tie nie su mnoho) je to idylka 😁 Verim, ze k nim budes patriť.
@miadi Hej, zrejme budem musieť. U mňa bude mať dvere vždy otvorené ako kamarátka. Ale vzťah medzi nami už nebude možný. To jej zajtra poviem. 8 rokov bolo dosť a keby takto to má pokračovať dalších 20 tak to je peklo. Pre ňu aj pre mňa.
@daniel1988 .. ak je zaľúbená, asi by bolo lepšie, keby ste sa na čas vôbec nevideli.. nech si nájde niečo, čím si vyplní čas a na tej ceste znova niekoho stretne a preletí iskra. Tak to v živote bohužiaľ/ bohudík chodí..
@alex1212 Hej,to si myslím aj ja. Ale chce sa vidieť a mali by sme si veci zobrať svoje. Som jej sám povedal že to že sa uvidíme nič nezmení na tom čo sa deje ani rozchod. Len zrejme verí že áno. Sama začala hovoriť že sa nedá zahodiť 8 rokov len tak... No nedá veru. Ale lepšie teraz ako zahodiť 20 rokov.
@daniel1988 potom informuj, ako ste dopadli..
Asi tie co “ idylku “ nezazili a ziju v takom vztahu ako ty a su stym zmierene ta tu odradzaju od rozchodu Lebo kazdy to sudi podla seba. 8 rokov a “ vyhovuje” = staci. Je vela malomeštiakov co tak žiju. Koli majetku koli “ detom.” Ale v skutocnosti sa len boja opustit komfortnu zonu. Boja sa hladat nieco lepsie a tak si ako lyška v Ezopovej bajke co nedociahla na hrozno povedia “ aj tak je kysele.” Lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche. To su ludia co nevedia existovat sami. Mediocre. A potom su ludia co su odvazny chcu vsetko alebo nic . A ked to ziskaju tak ti prvi skonstatuju ze “ mali štastie.” Ale to je omyl. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Mal by si byt nejaky cas sam a hladat seba. Spokojnost sam so sebou aby si sa nabuduce nenasiel zaseknuty vo vztahu ktory si ani nechcel .
@miadi áno, chcem sa venovať sebe a zistiť čo vlastne potrebujem,čo chcem a hlavne vybudovať si sebadôveru. Vždy mi chýbala a potom sa to odrážalo vo veľa sférach môjho života. Takže budem musieť na tom popracovať.
@daniel1988 Idem sem večer pozrieť, či si jej to povedal a ako to zobrala a skoro mi oči vypadli, že už na obed ste boli rozídení! Tak to malo naozaj rýchly spád. 8 rokov spolu, včera založená diskusia, čo máš robiť a dnes na obed už finito?! Ja som sa bývalým rozišla po 10 rokoch, mesiace som sa na to odhodlávala, samotný rozchod trval viac dní, či dokonca týždňov, už si nespomínam, boli to dni plné plaču, zúfalstva, sľubov, pochybností... A vy si len tak poviete, že idete od seba a hotovo? 😧
@h2 Toto netrvalo od včera. Ja som to v sebe riešil dlho a obaja sme citili že to nie je ako by malo už dlhú dobu. Dovolím si tvrdiť že možno aj rok. Len neboli veci povedané nahlas. Až teraz. Chcel som počuť iné názory a len som sa utvrdil v tom čo som si aj myslel. Vždy to bývajú naťahovačky aj ja som zažil. Viem o čom píšeš. Ale nikdy to k ničomu nie je. Len sa predlžuje trápenie a bolesť. Preto dúfam že v tomto prípade to nepôjde týmto smerom.
@h2 Zajtra by sme sa mali stretnúť ale nemyslím si,že je to momentálne dobrý nápad, nechcem jej ublížiť lebo vidím že to zrejme ani pre ňu nie je ľahké a krok späť robiť tiež nechcem,lebo by sme boli tam kde sme aj boli.
@daniel1988 a kam Isla byvat ? To hnet odisla ? Ci Ty ? Je super ze mala hnet kam ist .
@miadi My sme bývali u nej. Ja som odišiel. Ale asi to nebude také jednoduché ako som si myslel.
@daniel1988 prečo to nebude také jednoduche?
@alex1212 Ja som si myslel že dokážeme spolu vychádzať normálne a baviť ako dajme tomu kamaráti alebo aspon ľudia ktorým na sebe záleží aj napriek tomu všetkému, ale mám pocit že keby to tak bolo zase by som sa ocitol tam kde som aj bol. A ona by to zobrala tak že pokračujeme ďalej. A nič by sa nezmenilo.
@daniel1988 musíš aj ty bez nej ako kamošky vedieť vydržať.. proste povracat si veci a už sa na čas nekontaktovat.. FB načas ignorovať.. ty si sa asi vrátil k rodičom, čo v tomto veku nie je žiadna sláva, u nej asi bolo viac vegetu a slobody, toto treba hodiť za hlavu, lebo sa to nikdy neukončí..

@alex1212 Hej. Presne tak nejak sa cítim. Je pre mňa najlepšou kamarátkou. A vždy som si myslel že to môže prerásť postupne. Ale zrejme toto nie je ten prípad.