Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje
Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.
@daniel1988 rozbiť osem ročný vzťah je ľahké ale urobiť z neho vášnivý vzťah to sa treba trošku posnažit. Je to možné. Manželka ma vola že mám ísť pomôcť variť ale potom ti napíšem.
@slovakboy on to myslu tak, ze vnutro mala dokonale, ale vizaž asi nebola ono..To sa stava, ja som stretla kopec ludi v kt.pritomnosti som rada, ale z vizaže som nešla do kolien
Ale to neni len o krase, lebo čo sa pači jednemu, nemusi sa druheme
Chxemia medzi 2 ludmi
@miadi ja tomuto neprikladám až taký význam .. byť zaľubený , trvá to dva roky max kedy máš motýle v bruchu a potom sa to pretavuje do hlbokého priateľstva. Okolo mňa za 30 rokov zomrelo toľko mnaželstiev čo boli založených na fascinujúcej chémii a nemohli bez seba žiť , milovali sa až do nebies, rozumeli si a po 5-10 rokoch koniec. Chémia je prchavá záležitosť. Ale mať vedľa seba človeka s ktorým milujem tráviť čas, ktorý ma každé ráno rozosmeje , ktorý ma podrží ked je zle tak to v tom vzťahu zostane aj po 30 rokoch,. Preto ja osobne by om volila takýto vzťah ak by som mala na výber .
Ja som raz stretla chalana, zalubila na 1.pohlad, on ma balil medzi tym, postava, ksicht, vyzarovanie sa mi zdalo, ze niet takeho krasavca na kontinente ....Nikto ho nemohol zosadit z tronu v tej dobe, ale čo za povahu sa z neho vykĺulo
Autor to ma asi naopak, vnutro užasne, len keby žienka bola zvonku viac sexy zrejme..A je moźne, že aj vtedy by si ju poslal do prdele
Ale to neni o krase, lebo sexi sa ti može zdat aj škaredy muž, dokonca, ked usta otvori, uplne zmeniš nazor nanho, nemusi byt tvoj typ absolutne..ale toto zrejme nebol ten pripad
Už tolko o tom hovorime, ze keby to nebolo tajne, spytala by som sa na foto dotyčnej, že co za užasnu babu bez sexappealu to može byť
@miadi žili sme spolu v jednom byte. A telefonovali sme si ale mám z nej pocit že očividne to celé asi nepochopila alebo nechce pochopiť. Vraj budú veci iné a ked sa budeme snažiť.... Lenže ked necítim chémiu a príťažlivosť k niekomu ako pomôže snaženie? A snaženie o čo? Ach.... snažil som sa jej jemne povedať že necitim čo citi ona. Ale zrejme budem musieť byť rázny lebo toto bude začarovaný kruh dalších 8 rokov.....
@subartic ale Ty len hovoris o vztahoch zalozenych na chemii. Ja hovorim o laske kde je aj chemia aj vsetko ostatne. Porozumenie podpora smiech vsetko . Chemia je len jeden zakladny prvok. Motyle v bruchu mam aj po 12rokoch z toho isteho muza. Nie je to zalozene na sexe ktory mame pravidelne a casto je to zalozena na vsetkom dokopi. Na poznani sa aj bez slov aj na veciach kde mame kazdy iny nazor . Nesuhlasim stym tvojim komentom ze chemia vydrzi len v cervenej kniznici. Ja nehovorim o povrchnej chemii vzrušo z niecoho noveho . Ja sa do mojho muza viem znovu a znovu zalubit hoci sme mali aj tazke obdobia hoci sme sa zranili. A on po Mne stale tuži vašnivo. A vobec nie sme jednoduche povahy no vzdy si najdeme cas jeden pre druheho. Als ty si opisala nejaky vztah ludi bez sexualnej pritazlivosti ktori su na dochodku a vyhovuju si . On je mlady muz aj ona je mlada zena. Na asexualne si vyhovujuci vztah maju cas ked budu stari. Ja by som im obom dopriala zažit to co mam ja. Ze stale aj po 12 rokoch dvoch detoch jednom porode v 18tt chcem mojho muza a on chce mna. V dobrom aj v zlom. Jasne ze to nie je take vasnive a duhove a unicorn 🦄 ako prve roky zalubenosti ale je to praveze lepsie .
@daniel1988 mňa ale zaujíma (prepáč, ak si to tu už písal, asi som to nejako nezaregistrovala), ale čo bol ten podnet, že ti práve teraz došlo, po 8 rokoch, že to nie je to čo chceš? Je to proste strašne dlhá doba a teraz zrazu mám pocit, že si rázne stojíš za tým, že to chceš ukončiť. Verím, že si o tom rozmýšľal roky, ale teraz si si už istý. Máš nejakú inú? Stretol si niekoho, pri kom si si uvedomil, že tento vzťah nikam nevedie? Alebo čo je to, čo ti presne ukázalo, že áno, v tomto momente to už ukonči? (ak to nechceš písať verejne, tak mi to kľudne napíš do správy, ale ja mám stále nejako pocit, že je za tým iná žena - nemusí to byť len to, že chceš mať vzťah s inou, ale možno len nejaká, čo ti iba dala impulz, aby si sa nad sebou a vašim vzťahom zamyslel). Proste, nedáva mi zmysel, že si to 8 rokov neriešil a teraz si zrazu pevne rozhodnutý, chcem to nejako pochopiť..
@ruxandra Ano, spoznal som niekoho. Ale nič sme spolu nemali, ona dobre vedela že som zadaný. A ja som to nenechal zájsť nikam, ďalej. Ale presne ako si napísala "ten podnet" vdaka ktorému mi docvaklo že aha ved takto to byť nemá. A to posledné čo chcem je niekoho podvádzať. Neveru neschvalujem a ani by som to neurobil. Ale celá tá situácia mi nasadila chrobáka do hlavy a začal som premýšlať že doteraz ked som mal vzťahy aj ked len krátke 2 ročné a mohla by aj modelka prejsť vedla mňa a bolo by mi to jedno. Ale teraz je to iné. A to bol spúšťač, pre ktorý som začal uvažovať o veciach.
@daniel1988 mal by si byt brutalne uprimny. Zrucas jej house of cards ., vzdusne zamky jej predstavy sny ze zije vo vzajomne milujucom vztahu. To zaboli . Ale tych 8rokov ste skor zvyk, to nestaci ze ona chce ona citi ona miluje ona tuzi. Ked ty to tak necitis. Nemate deti nie ste manzelia nie je to koniec sveta. O par rokov ked si zariadi zivot inak bez teba Este len pochopi ze to Nebolo dobre . A bude rada ze to skoncilo.
@miadi Ja neviem byť rázny. Si dobre napísala, väčšinou som bol nerozhodný a ona bola dominantná a rozhodovala o všetkom.
@miadi ale nie , ja som opisovala vzťahy kde sa ľudia brali a milovali sa až za hrob , a aj si asi zrejme mysleli že si rozumeli a v tom momente si aj zrejme rozumeli , ale po 5-10 rokoch je tá chémia jednoducho fuč. To je normálny biologický princíp variability, máloktoré živočíšne druhy sú prirodzene monogamné. Po čase chémia a oblbnutie mozgu pominie a hlavne u muža opadá nabudenie voči kontkrétnej žene, už nemá potrebu súložiť 5 krát denne , časom tak 1-2 krát týždenne, keby legálne mohol prestriedať zrejme by nenamietal . Frekvencia sexu a výbuchov ohňostroov po čase jednoducho klesá, je to prirodzené a normálne.
No a tu autor aj priznal že na scénu vstúpila iná samica , sexuálnu pozornosť obracia na ňu a začína zas zaplavenie mozgu hormónmi , čo je v podstate normálne . Sanaží sa zbaviť pôvodnej samice , lebo si uvedomuje že to už nie je ono , alebo nikdy nebolo ono , ak by novú ženu nestretol , prestupuje z nohy na nohu dalej . Úplne ho dočasne ošiali a po dvoch rokoch príde zas a znova vyriezvene. To vytriezvenie príde vždy , bez ohĺadu na to aký je to vzťah .
@daniel1988 a takto by to malo byt. Ukoncit najprv vztah ktory mas a nechces mat , ked chces zacat novy s niekym inym. Nevera je hnus. Normalne by som jej aj povedala ze som niekoho stretla nic medzi nami Nebolo ale proste chcem byt free. Lebo obaja si zasluzite nieco lepsie. Mozno pochopi ze ozaj k sebe nepatrite . Nedaj sa ukecat v tak dolezitej veci, Mal by si raznejsie ist za tym co chces. Daj na svoj instinct. Aj ked si nerozhodny .
@daniel1988 to, že si vyberáš ženu, s ktorou chceš žiť nebolo vždy samozrejmosťou. Až v renesancii si začali ľudia vyberať svojich partnerov slobodne. Dovtedy im ich vybrali rodičia alebo dohadzovči. Ešte aj v rozprávke Mrázik sa Marfa ide vydávať a je tam oficiálna dohadzovačka. Číne doteraz to tak funguje. Samozrejme nie všade vždy a tiež je to na ústupe. Napriek tomu manželstva mali Percentuálne rovnaké šance úspechu ako je to teraz a aj rovnaké šance neúspechu. Príťažlivosť vo vzťahu sa veľmi preceňuje. Samozrejme že ťa cudzie vzrušujú viac ako vlastná. To je normálne. Problém je že to cítiš tak že sa chceš až odtiahnuť. To nie je dobre ale pokúsil by som sa ešte s tým niečo robiť. Hlavne preto že v iných oblastiach si rozumiete. Poznal som pár ktorej si v posteli rozumel tak dobre ako málokto a aj tak sa potom rozišli lebo si v ničom inom dobre nerozumeli. Problém môže byť keď je jeden veľmi akčný druhý je ne akčný ale ani toto nie je váš problém. To že ťa nepriťahuje môže byť aj dôsledok tvojho pohľadu na samého seba. Svoj vzťah k sebe modlíš do nej. Myslíš si že s inou to bude lepšie. Uvidíš že sa to zopakuje po pol roku po roku alebo po dvoch. Najprv skús nájsť hodnoty na ktorých ti záleží. Skutočne je príťažlivosť taká dôležitá? Asi áno nechcem to zas bagatelizovať. Ale príťažlivosť vie prísť aj neskôr potom ako prežijete spolu niečo pekné niečo zaujímavé niečo nové niečo romantické niečo krásne. Kedy ste boli spolu niekde a správali ste sa k sebe tak ako sa správať máte? Kupuješ jej kvietky? Správaš sa K nej ako ku krásnej? Ty čakáš nejaké príjemné pocity A oni ne prichádzajú. Skús byť trpezlivý a neočakávať hneď tie príjemné pocity a robiť všetko tak ako keby bola najkrajšia na svete. Hovor jej tak. Správaj sa k nej ako k princezne a v tvojom vnútri sa zmení na princeznú. Nie hneď ale keď vytrvas niekoľko týždňov príde to. Hovor jej čo sa i na nej páči. Myslíš že 60 ročná žena je príťažlivá? A napriek tomu ju jej muz miluje a majú sex a sú spokojní. Za tie roky sa zladili. Hľadaj harmóniu nie príťažlivosť. Tá príde ako odmena. Je to o hodnotách. Kolegyňa v práci je určite pekná a láka ťa to. No nakoniec budeš riešiť rovnake problémy alebo iné. Sú niektoré veci ktoré sú neprekonateľné a nemá vtedy význam to predlžovať. Ale keď si rozumiete tak to bude dobré. Daj jej tú pusu hoci sa ti nechce. Buď chlap buď milenec. Obetuj sa trošku. Nejdem do vojny neubudne z teba. A príťažlivosť príde keď to budeš robiť s cieľom ju milovať a nie očakávať zázrak hneď a bez prace. Dávaj. Hovorí sa taký príklad: úspešný mladý fešák si berie krásnu dievčinu všetci im závidia on je šťastný ze ma krásnu ženu ona ze ma takého skvelého chlapa. Ideálny pár. Ako z amerického filmu . Po desiatich rokoch sa rozvádzajú. Lebo on len cucal z nej jej krásu a ona z neho jeho úspech. Vzťah mali založení na vysávaní druhého a nie na dávaní. Kým bolo z čoho brat tak to fungovalo keď bolo treba dávať, tak zistili ze sú prázdni. Vzťah je akoby tretia osoba medzi vami. Budujte ho dávaním do neho. Tým, že sa jej dáš nestratíš. Ver mi. Sex vtedy dobre funguje keď vzťah dobre funguje. Keď ju budeš brať ako krásnu, hoci nebude, tak bude krásna ale nie hneď. Nečakal ze si teraz povieš abrakadabra a ona bude pre teba príťažlivá. Ale môžeš to akoby prekonať. Pozrieť sa na ňu inymi očami a prijat ju takú aká je. Keď ju prijmes tak po čase príde odmena vo forme krásnej príťažlivosti. Nie šialenej ale stabilnej a budeš úplne spokojný a budeš ju milovať aj fyzicky. Odporúčam aj trochu humoru do vzťahu a nebrať sa vážne ani ju. Trochu. Nie že sa stále smiať. Aj to pomáha príťažlivosti.
@daniel1988 vadí ti že je dominantná?
@slovakboy Mne skor vadí že je cholerička a nerváčka. A vzťah s ňou bol ako na hojdačke. Každých 5 minút inak. A ja som chcel skôr mať harmonický vzťah nie taliansky. Bohužial toto bol taliansky vzťah. Vedela mi dať energiu a rovnako ju aj zobrať.
@daniel1988 tak počkaj , ideš z jednej strany na druhú . Napísal si že ste mali a máte veľmi pekný vzťah po tej ľudskej stránke. Dá sa mať pekný vzťah s nerváčkou a choleričkou ( inak ľudia sme každý iní ) .?
@daniel1988 tak to je iné. Ak máte povahové rozdiely a rozdiely temperamentu, to sa ťažko zlaďuje. Ale pozri sa na takú Mázikovú a toho jej Nemca. Ako si rozunejú. No asi to tak chceli. Ty chceš kľud a nie rozlietané emócie.
@daniel1988 rozchod by mal byt rychly a definitivny. Ziadne natahovacky ziadne pokusy .
@subartic Hmm. Mali sme aj pekné časy. Ked bola v klude všetko bolo TOP. Priam dokonalé ale ked ju chytili nervy už to nebolo také ružové. Ja som sa väčšinou stiahol pri hádke a ona sa upokojila. Ale ked nemala nervy všetko bolo fajn. Ja som sa naučil brať ju taku aka je. A ona mňa tiež. Ona svoju povahu nezmení. Nedá sa to, čiže ja som to od nej ani nechcel. Len som chcel aby sa naučila zvládať lepšie svoje emocie.
@miadi Už beztak si myslí že mám inú. Tisíckrát som jej hovoril že nemám. Ale tak samozrejme ked spolu nespíme už dlhší čas prvé čo ju napadlo bolo že mám inú. A nemal som. Len je pravda,že tiež mi napadlo veľakrát aké by to bolo keby mám inú ženu. A aj to už niečo signalizovalo. Ako som aj písal pri bývalých som nikdy takto neuvažoval. Aj ked sme mali problémy a hádali sa v minulých vzťahoch vždy pre mňa boli oni tie prvoradé a moja mysel sa točila len okolo nich. Teraz to tak nie je. A v hlave mi chodia myšlienky čo by bolo keby....
@daniel1988 možno bola nervózna lebo vam to neklapalo.
@daniel1988 po čase prejde príťažlivosť asi v každom vzťahu.. niektorí to riešia milenkami a vracajú sa domov k spriaznenej duši . Ta sa hľadá tazsie ako ženská, ktorá ťa priťahuje.. takých ženských, kde by iskra preskočila je habadej.. chvíľkové pobluznenie a potom realita- možno nepochopenia, rozdielne povahy atď.. najlepšie rozísť sa a ostať kamaráti.. resp sem tam si zavolať, zaspomínať..
@slovakboy Neviem. Možno. Ale cholerická povaha je taká. Výbušná aj pri malých podnetoch.
@daniel1988 v každom vzťahu sú pekné a zlé časy, v každom vzťahu jeden z partnerov vypení, skríkne alebo zaziape, občas ti ten partner vrcholne lezie na nervy a umlátil by si ho lopatou , ale pri predstave že by nebol je ti až nevoľno . Plzák kedysi definovl lásku ako ak by ti ten partner chýbal , či sa na neho tešíš ak má prísť , či sa o neho bojíš . 3 základné veci , nebolo tam nič o ohňostrojoch v posteli .
Ale ty máš už inú , to že si s ňou nespal , nič na tom nemení . Hlavou si už u nej a ona je impulzom k rozchodu , myslíš na ňu a prestávaš venovať pozornosť pôvodnej partnerke. Tvoja partnerka nie je hlúpa a zrejme ťa dobre pozná .
@alex1212 Medzi nami ale príťažlivosť nebola ani na začiatku. Teda nie z mojej strany. Mňa si získala svojou starostlivosťou, opaterou, načúvaním. Ale chémia nebola. Toto nie je prípad, že na začiatku som mal motýle v bruchu a nadšenie a potom to prešlo. Nič také sa neudialo. Táto fáza nebola u mňa. Istú dobu sa moje city prehlbili k nej a áno klapalo to aj v posteli ak sa to tak dá vôbec povedať. Ale tá fáza trvala krátko a vrátili sme sa na začiatok.
@daniel1988 kamarátka..
@subartic Nemám inú. Nemali sme spolu nič ani nebudeme. Ona je z Londýna a už tu ani nie je na Slovensku. Takže určite nič nebude. Len to celé mi nasadilo chrobáka do hlavy.

@subartic lenze on do nej nikdy Nebol zalubeny tak sa nemoze do nej zas zalubit. 8 rokov ked k nej neciti viac ako ze mu vyhovuje a mà ju rad.. sadol na vlak bezcielne a len sa roky viezol. Teraz zistil ze by sa vlastne niekde chcel dostat nie sa len vozit lebo tento vlak je sice pohodlny no nikam nevedie jazdi v kruhu,