icon

Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje

daniel1988
25. aug 2023

Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.

yoxinka
27. aug 2023

@daniel1988
Ale veď si predstav seba na jej mieste. Ženská, do ktorej si zaľúbený ti po 8 rokoch povie, že ťa neľúbi, nepriťahuješ ju … chcel by s ňou len tak kamošiť??? Ja byť tá žena, nechcem ťa vidieť sakra dlhý čas, nechcem s tebou mať žiadny kontakt.

toskanka
27. aug 2023

@daniel1988 Respektuj jej potrebu viac sa po rozchode nestretávat. Vo vašom vzťahu bola viac citovo zainteresovana ona ako ty. U vás nefungoval sex a nie je žiadnym tajomstvom, že u mužov sa láska k žene prehlbuje práve cex sex. Ty si zostal nad vecou a nemáš problém byť s ňou kamarát, ona to nedokáže.

kristiii
27. aug 2023

@daniel1988 človeče, skús sa vžiť do nej a daj jej čas. Raz, až jej dôjde, že si urobil "službu" vám obom, s tebou možno bude schopná komunikovať a vychádzať.

bbshop
27. aug 2023

Jaj bože ženy..zase ste sa tu pustili do chlapa pritom polovica z vás (možno aj 2/3) prežije v takomto manželstve celý život a dokonca vám to vyhovuje, že muž nechce sex..ste spolu kvôli deťom, majetku..ste kamarati..ale žiadna pritazlivost, mnohé dokonca tolerujete neveru. Neviem prečo zrazu vám tak vadí človek, ktorý sa rozhodol cestne ukončiť takýto vzťah a dokonca bez detí a spoločných záväzkov. Jeho byvala partnerka velmi dobre vedela na čom je celých tých 8 rokov a ocividne jej to nevadilo, tak ako vám tu. Keďže to za 8 rokov neukončila ona..tak isto to rozhodnutie o rozchode mohlo prísť za celé tie roky aj z jej strany a nielen z jeho. Dokonca ako vidíte ona sa ešte ani teraz nevzdáva a chce bojovať..tak prečo píšete o premrhanych 8 rokoch, keď ona by dobrovoľne takto strávila možno aj celý život.

charliee1980
27. aug 2023

@bbshop Presne o tom som tu pisala 🤣 50%-na rozvodovosť, z tych 50% párov sa za dverami rvu ako psy, zotrvávajú v nefunkčných vzťahoch kvoli detom, majetkom a hypotékam a mozno 10% (aj to vela) zije idylku.

bbshop
27. aug 2023

@charliee1980 veď práve..on aj bez tej chémie mal zrejme lepší vzťah než oni všetci dokopy čo to tu komentujú😅

toskanka
27. aug 2023

@bbshop Ja nerozumiem, prečo sa ženy citovo vkladajú do vzťahov, kde nefunguje sex hneď na začiatku a nelepší sa to. Vždy budú ťahať za kratší koniec a zostanú im len oči pre plač.

bbshop
27. aug 2023

@toskanka veď práve .. ja osobne v tomto príbehu sa pozastavujem nad tou ženou a nie nad tým mužom. Nedokázala by som byť v takomto vzťahu, kde cítim, že partnera nepritahujem a sex nefunguje. Jasne, že aj na sexe niekedy treba popracovať a chce to niekedy čas kým sa spoznajú, oťukaju..nejde to vždy hneď aj keď sú tam iskry a chémia..ale 8 rokov? To je katastrofa..neviem na čo tá žena čakala..kým si on nenájde inú, ktorá ho bude priťahovať? Veď to musí príšerne bolieť vo finále.

kristina0909
27. aug 2023

Mne to príde , že je to skôr fajn kamoška. Rozumiete si , ale nič intímne s ňou nechceš mať. Kamarátka. Aj ona musí cítiť že niečo tam nieje ok , rozchod tak či onak príde pokial tam chémia nikdy nebola

toskanka
27. aug 2023

@bbshop Ani ja by som ako žena nemohla byť v takomto vzťahu a pomáhala by som si z kratsej cesty. Lebo toto takmer vždy praskne a je po rozprávke.

miadi
27. aug 2023

Ved si zavolaj nejakeho kamosa ked pojdes pre svoje veci ak ich je tam viac .. akoze ti to pomoze odniest do auta a ona pred nim nebude ukecavat ta aby si sa vratil. Idealne nejakeho co ona nepozna z tak nebude pred cudzim riesit sukromne veci. A ty ziadne vykecavanie sa ponahlas sa prisiel si len pre veci . . Umrela ti mama a na stahoval si sa k zene ktoru si ani nechcel lebo si hladal zensku nahradu .. domov . Chcel si byt s niekym co ta mà rad. A bolo ti jedno v tom momente s kym. Zena tvojich snou tam v tom momente nebola..

charliee1980
27. aug 2023

@toskanka Ja ti napisem, preco….pretoze zena si vyberá v svojom podvedomí otca svojich deti. VZDY ! (teda ked nepočítam nejake sexuchtive ženské, ale zeny, ktore sa chystajú mat deti)
Pre nu to mozno stacilo….Ved nie raz sa tu dočítame, ze i ked manzel nafigu, ale otec Dobry.
No a po rokoch sa dostavaju zeny do roviny, kedy su z deti unavene, vyčerpane, robota, kolobeh, vacsina casu sa okolo tych deti točí…aj tie dovolenky sa, Bohaca, len okolo tych deti točia 😁 No obdivujem ženské, ktore po 6 rokoch na materskej a pri starostlivosti o deti, po 8.hod šichte, od sporáka, po 15 rokoch este hľadajú nejaku chémiu 🤣 A cele zapálene čakajú na muza v spalni.
Vzdy na konci tychto príbehov (ci s chémiou ci bez) zostava len ten charakter cloveka, ako sa dokážeme postarat o deti, ako sa správame, co im odovzdávame…v akej atmosfére deti vyrastajú. Tj. moze byt chémia a budeme sa rvat ako psy, nemusi byt chémia, ale budeme zit slusne, s rešpektom voci druhému a to ostatne je 5%-na idylka.

daniel1988
autor
28. aug 2023

@miadi Dnes sme sa videli, ona sa tvári že sa nič nestalo. A že sa všetko dá vyriešiť. Keď popracujeme tak vraj budú veci iné. Ale ona asi skôr rieši jej cholerickú povahu a výbuchy. Myslím že to rieši. Len ja neviem ani sám čo cítim....Za tých 8 rokov sa veľakrát stalo že som cítil chémiu pri iných ženách ale vždy som si povedal v duchu že v tejto partnerke mám toľko pozitívnych vecí, myslím tým že je starostlivá, vtipná, inteligentná a že na chémii nezáleží. Sám som si miestami pripadal povrchný že riešim chémiu a iskru a vzhľad. Keď som sa radil o tomto celom s kamarátkou, tiež jej slová boli na chémii nezáleží, máš v nej všetko a bol by som blbý keby ju nechám. Len na druhej strane ked s ňou som, mám pocit akoby som išiel sám proti sebe. A klamal sám seba. Rozum hovorí zostaň s ňou, bol by si somár keby si to všetko dobré nechal a možno by som ani nenašiel nič také ako mám a srdce hovorí že hoci ju mám rád idem proti sebe.

daniel1988
autor
28. aug 2023

To čoho sa asi najviac obávam je,že si nenájdem nikoho kto ma bude brať takého aký som ako ona a že neskôr budem ľutovať že som ju nechal.

alex1212
28. aug 2023

@daniel1988 to znie ako by si mal nejaký veľký problém sám so sebou a neveríš si veľmi.. až príliš sa podceňujes pre niečo a si presvedčený, že ostatné ťa za ten problém nebudú aj tak nikdy chcieť..

daniel1988
autor
28. aug 2023

@alex1212 Hej, nikdy som si neveril. To bol vždy môj problém. Sebadôvera. A tak to aj potom vyzeralo. A to sa netýka iba vzťahov aj v práci aj v kamarátstvach aj všade. A vždy som priťahoval nazvem to zlé typy ľudí do života. Ja som sa mohol aj rozkrájať pre niekoho, on pre mňa nepohol ani slamkou. Ja som vždy bol ten čo dával a dával a nedostával nič. Až teraz sa to zmenilo a nie som jediný ktorý dáva.

alex1212
28. aug 2023

@daniel1988 rozumiem.. toto vyzerá na hlbší problém..

banderaska29
28. aug 2023

tak. všetko bolo povedané. príjmi moju radu:

rozchod znamena rozchod. už žiadne dalsie rozhovory, ziadne dumanie. ukončit vztah je najlepšie rázne, ak to má mat efekt. doriešte si veci, odovzdanie, komunikuj už iba zdržanlivo a formálne. je to tažké, ale nikto nepovedal, že to tažké nebude. maj iba pred očami dovod, prečo to skončilo. žiadne spomienky na pekne časy. vtedy človek vaha, či urobil dobre. ale v konečnom dosledku je to len cesta do bludneho kruhu nefungujuceho vztahu.

teraz sa nezameriavaj na dalsiu zenu. bud sam, daj si čas na to, aby si sa vyliečil, spoznal, kto vlastne si a vybuduj si bezhraničnu sebaúctu a sebalásku. športuj, cvič, čítaj, rob si výlety. daj si každy den ciele, ktoré spln. venuj sa priatelom, rodine, sebe.

a na to posledné aj nadviažem s tym, že sa bojíš, že lepšiu nenájdeš. akonáhle si vybuduješ sebalásku a úctu voči sebe, upokojíš sa a zistíš, že dokážeš byt štastny a spokojny aj sam, vtedy si do života pritiahneš presne taku ženu, ktorá tuto lasku v tebe nezabije, ale ju doplni. už si budeš chranit seba sameho a na začiatku spozoruješ, či ta žena stojí za to, alebo nie.

nikdy si nikoho nehladaj na zahojenie rán. zvládni to sam, ten pokoj a ulava, ked prekonaš rozchod a zrazu pocitiš slobodu na duši je naozaj neopisateľný. držím ti palce 🙂

alex1212
28. aug 2023

@alex1212 určite je niečo v čom si dobrý, rozvyjaj to . Pomáha turistika, šport..na ľudí kašli.. že možno nemáš dobrých kamošov . Pri zmene cesty sa tí správni možno najdu

charliee1980
28. aug 2023

@daniel1988 Kazdy jeden vztah sa musi roky okresavat, aj ten najlepší a najideálnejší, to si bud isty. Pocas tej doby si pary prechádzajú aj krízami. Potom zalezi len od nich samotných, ci pri tych krízach maju vôľu o vzťah zabojovať, alebo jednoducho volia najjednoduchšiu cestu- rozchod/rozvod. A tam prave - bez ohladu na chémiu nastupujú tie charaktery cloveka.
Proste mozme si tu idealizovať o láske az po hrob, o chémii, ale v zivote to tak castokrat - vo väčšine nefunguje….
Toz, zmyslanie zeny a muza je tak rozdielne….kto si toto neuvedomuje, nikdy spokojny nebude. Ale da sa najst stred, kde sa stretnú. A zas len tie povahy su kľúčové.
Verim tomu, ze nie jedna zena by rada podľahla takejto “chémii”, no ta, ktora ma aspon nieco v hlave, tak si spočíta: co získam a o co mozem prist.
Proste chémia je fajn, je to vzrušujúce, bláznivé, ale nie na 1.mieste.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
daniel1988
autor
28. aug 2023

@banderaska29 Velmi pekne napísané. Veru budem musieť začať pracovať na sebe. Vždy som veril na zákon príťažlivosti a teda že vysielame niečo a niečo priťahujeme. Keď som ja spoznal súčasnú ex-partnerku bol som v takých depresiách a stave, jednak kvôli mame ktorá mi zomierala a jednak doma bola situácia ťažká a napätá. Potreboval som zachrániť a jej sa páčila moja zranitelnosť. Ona mi prišla nečakane do života, stretávali sme sa. Vtedy som bol tak mimo, neriešil som vzťah ani nič. Doteraz si tie začiatky ani nepamätám. Mám ich zahmlené. A možno po roku vzťahu až mi začalo dochádzať že mám vedla seba niekoho atd. Oblubil som si ju, začal som ju mať rád, vnímať ju ako ženu a myslel som že všetko postupne bude fajn. A netvrdím že nebolo. My sme si ludsky sadli na 100 Percent, takže nikdy nebudem ľutovať ten čas, keď to porovnám s mojimi starými vzťahmi ktoré boli len o žiarlivosti a scénach , tento bol diametrálne odlišný.

daniel1988
autor
28. aug 2023

@sheila121 :D no dakujem teda haha

alex1212
28. aug 2023

@sheila121 ja neverím, že je to real foto

daniel1988
autor
28. aug 2023

@alex1212 Ale je to real foto. 🙂 Dám inú ked tvrdíš že nie je to real.

alex1212
28. aug 2023

@daniel1988 no daj🙂

alex1212
28. aug 2023

@daniel1988 no prosím, aký fešák.. tak hor sa do nového života, pusti si Suveréna Motto a hlavu hore. Tiež mi zomrela mama, keď som mala 18. Život ide ďalej..

banderaska29
28. aug 2023

@daniel1988 daj si pozor na to, ked ta s niekym hned prepadne neuveriteľna chemia . na instagrame o tom hovorí vztahova terapeutka Dr. Lipová, že je to predzvesť nefungujuceho vztahu po istom období, najma ked ta chenia vyprcha. ani my sme ju nemali hned, najprv sme sa spoznávali, po roku sme spolu začali chodit a až po prvom bozku to začalo rást postupne, teraz po čase ta chemia rastie ruka v ruke s tym, ako spolu zijeme a stále sa spoznávame.

charliee1980
28. aug 2023

@banderaska29 Poznam jedneho, ktory hladal stale tu chémiu 😁 Nepoučiteľný proste. Uz ma 4.deti so 4.ženami 🤣

banderaska29
28. aug 2023

@charliee1980 to je presne ono. tzv. lovec chemie 😀 vyprchá s jednou, ide za ďalšou. aj ja som si kedysi myslela, že to je neoddelitelna sucast. a áno aj je, ale je dolezite vediet, či ma vztah všetky aspekty plus chemiu, alebo chemiu bez aspektov.