icon

Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje

daniel1988
25. aug 2023

Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.

daniel1988
autor
28. aug 2023

@banderaska29 To je fajn. Ja zase nie som naivný. Nežijem v tom,že spoznám niekoho bude chémia a bude trvať teraz 20 rokov. Mne je jasné že všetko sa postupne mení ale je rozdiel cítiť na začiatku iskrenie a celkovo túžbu po tom človeku a je rozdiel ju necítiť ani na začiatku ani po 8.rokoch. Ja som bol vášnivý človek vždy len teraz si pripadám ako keby mám 80 rokov, ultmený totálne. Doteraz keď som mal vzťahy dvojročné cca, vždy tam tá túžba a celkovo to priťahovanie k tomu človeku bolo aj po 2 rokoch. A to je rozdiel dnes v tomto vzťahu. Dá mi pusu, dotkne sa ma alebo niečo automaticky sa odtiahnem. Bez premýšlania. A vždy si poviem nemôžem byť takýto. Ale ide to proste automaticky.

daniel1988
autor
28. aug 2023

Nedokážem sa uvolniť pri nej a to je len pusa alebo nejaké gesto. O sexe ani nebudem písať radšej vôbec. To už by bola samotná kapitola. A najhorší je ten pocit keď sa mi náhodou niekto niekde páči a cítiť pri niekom to čo necíti človek pri partnerke. Potom má pocit akoby ju aj myšlienkami zrádzal.

daniel1988
autor
28. aug 2023

Doteraz som si hovoril aj ja to čo veľa ľudí. Máš tu skvelú partnerku, rozumiete si, nerieš ostatné veci. Len práve tým že som to neriešil sa to dostalo až sem a vystupňovalo do toho čo je dnes. Rástlo to, rástlo. Až do dneška.

alex1212
28. aug 2023

To sa takto nedá.. ble.. keby ti neprejavovala nežnosti, dalo by sa ešte potiahnuť, ale takto.. zhnusi sa ti totálne.. moja kamoška sa rozišla s chalanom z domova. Nemal kde bývať, býval u nej s jej mamou a v osobitnej izbe.. dalo sa. Proste povedala žiadny vzťah, ale že mu pomôže, že si kľudne môže nájsť frajerku . Býval tam niekoľko rokov takto..

daniel1988
autor
28. aug 2023

@alex1212 Ona sa ovládať nevie v objatiach, pusách atď. A ja sa zase necítim sa pri tom dobre. Momentálne som sám domotaný zo svojich pocitov a všetkého. Cítim sa zvláštne.

alex1212
28. aug 2023

@daniel1988 no nič, treba to povesiť na klinec..

daniel1988
autor
28. aug 2023

@alex1212 To,čo teraz ja musím je venovať sa sebe. Začať si veriť a nájsť svoju vlastnú hodnotu. A zbaviť sa strachu, ktorý mi diriguje život. A určuje môj smer. Aby som sa v živote rozhodoval na základe seba a nie na základe strachu.

alex1212
28. aug 2023

@daniel1988 áno.. poznám to.. posledného pol roka som mala pred sebou rôzne skúšky. Ich zvládnutie sa mi zdalo neprekonateľné.. ale urobila som maximum preto, aby som ich zvládla a musím povedať, je to neskutočne dobrý pocit, keď sa človek prekoná a vydarí sa vec. Možno nie úplne na jednotku, ale už len fakt, že človek sa odhodlal ísť do toho je výhra, ktorá oslobodzuje..žiť v strachu je spiatocnictvo. Žijeme len ,,raz,, treba to risknúť.. ak sa nevydarí, treba to hodiť za hlavu, nelipnut na výsledku.. už len odvaha ísť do ,,toho,, chce poriadne gule.. aj to sa cení.. nejak tak skúsiť život brať. Nájsť dobrú knihu, dobrý text v hudbe a vidieť veci z iného pohľadu.. napr. Ak fajčíš, skús prestať..neskutočne to zdvihne sebavedomie, vyhras sám nad sebou.. ja som prestala fajčiť na úplnom dne, keď by iní stiahli krabičku denne. Bola som v takých ritiach, že som si povedala, že mne už ani fajčenie nepomôže a vyhodila som zvyšnú krabičku.. každou hodinou, keď sa mi žiadalo fajčiť a nezapalila som si, som sa cítila mocnejsia a mocnejsia na zdolanie života ako takého..skús nieco nájsť, čo ťa takýmto spôsobom nakopne.. a postupne nebudeš chápať, čoho si schopný..

zmrzlinka2021
29. aug 2023

@daniel1988

Necitala som celu tuto diskusiu, ale chybu si spravil uz len v tom, ze si s nou zacal chodit a ona teraz s tebou chodi uz 8 rokov a mozno tajne dufa, ze ju spravis svojou zenou, ze budete mat deti a ty ju namiesto toho zranis rozchodom. Kazdopadne - je to asi lepsie, ako jej ublizit neskor. Zatial ste obaja slobodni a bezdetni, preto je lepsie, aby si bol k nej uprimny. Avsak ber tu vinu na seba, lebo tahat 8 rokov cloveka za nos je dost nestastne a bodaj by si sa poucil, lebo v tomto si ako muz uplne zlyhal.

daniel1988
autor
29. aug 2023

@alex1212 Hej musím nájsť svoju silu. Aby som nepotreboval zachrániť. Život vie dobre čo robí, skúša človeka stále dokola a preto aj sa mu opakujú tie isté situácie, vzorce, tí istí ľudia chodia do života. Lekcie. A toto bola tá moja.

alickapusinka
29. aug 2023

@daniel1988 jej TY si fešák

romi0310
30. aug 2023

@daniel1988 to vazne aj muzi pouzivaju face app?:D a este v 34? 🫢 ak mas problem sam so sebou, odporucam dobreho psychoterapeuta, ktory ta správne navedie a pomoze. Tuto, co ti pisu zeny, ze sa mas venovat sebe, ano, je to sice pekne, ale hlboke, zakorenené problemy sa riesia s psychoterapeutom

romi0310
30. aug 2023

@daniel1988 a este by som dodala, ze dnes je to uz bezna vec a kiezby kazdy toto pochopil a zacal na sebe makat, ale poriadne, nie len o tom hovorit a pisat. Potom by boli aj kvalitnejšie vztahy medzi ľuďmi, medzi kolegami, medzi spoluziakmi...atd

alex1212
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
30. aug 2023

@zmrzlinka2021 ani ju necitaj, o nicom. Fešácik sa tu snaží "vyvinit" zo všetkého co sa da. Zrazu hľadá nejakú chémiu, 8 rokov ju nepotreboval.
8 rokov sa teda "pretvarovat", ako on tvrdí, to chce teda silný žalúdok ti poviem 👌 u mňa obyčajný sebec a chudak, u iných tu pomaly obeť 🤦‍♀️

miriam11
Odpoveď bola odstránená
30ericka
30. aug 2023

@romi0310 to ma nejakú stiahnutú foto, je to fejk :D:D

karolinakr
30. aug 2023

@30ericka prečo mysliš? ja som sa na to tiež pytala, ževraj je jeho

30ericka
30. aug 2023

@karolinakr príde mi to ako keby si stiahol fotku nejakeho vyretusovaneho metrosexuala. Ja neviem, aby si chlap daval face app -.- 😅

daniel1988
autor
30. aug 2023

@lienka.7 Nikto sa nepretvaroval. Keby si pozorne čítala čo si evidentne absolútne nečítala a teda nemáš šajnu o čom nás vzťah bol tak nepíšeš takéto kraviny. Ale nevadí 🙂 Vždy sa nájde niekto kto si potrebuje rypnúť lebo je frustrovaný sám zo seba a potrebuje si vybíjať svoj hnev.
Tipujem že si zamrznutá voči chlapom lebo ťa nejaký nechal. Snáď to rozchodíš časom.

daniel1988
autor
30. aug 2023

@30ericka Ja aspoň nejakú foto mám a nehanbím sa za seba narozdiel od teba 🙂 a to či mi veríš že je moja alebo nie je alebo je upravená alebo nie. To už je na tebe. Nie je to môj problém, preto to ani nekomentujem.

oli18
30. aug 2023

@daniel1988 moja, ty tu este stale tocis vymysleny pribeh? To kedy pracujes? Ziaden chlap by nemal trpezlivost pisat co co tiny na tolko stran 🤣🤣🤣

daniel1988
autor
30. aug 2023

Už som situáciu vyriešil, takže ďakujem všetkým čo sa snažili mi pomôcť a nasmerovať ma. Vážim si to. Rýpavé komentáre neriešim. To neberiem vôbec do úvahy. Takže ďakujem 🙂

oli18
Autor odpoveď zmazal
30ericka
30. aug 2023

@daniel1988 a ty z čoho usudzuješ, že ja sa za seba hanbím? :D :D lebo nemám fotku na MK? :D ja som tu inkognito, mne prídeš ako: 1. buď si tento účet založila žena, stiahla si foto nejakého chlapa a píše tu vymyslené príbehy. 2. Alebo si chlap so stiahnutou fotkou a potrebuješ riešiť svoje chlapské reči na ženskom, mamičkovskom portáli? :D:D vôbec sa mi to nezdá :D zavolaj chlapov na pivo a pokecajte :D

oli18
30. aug 2023

@30ericka bod 1

niqua
30. aug 2023

@daniel1988 ahoj, velmi ma mrzi cim si prechadzas no ja by som Ti poradila rozchod...chemia a sex vo vztahu su velmi dolezite aspekty aby ste fungovali bez vnutorneho trapenia...jedine riesenie aj ked to znie tvrdo..bola som v podobnom vztahu, avsak urcite kratsie...a nasla som si chlapa, ktory mi extremne vyhovuje po sexualnej stranke a s tym starym sme normalne dalej kamosi ....drzim ti palce

daniel1988
autor
30. aug 2023

@niqua Ďakujem pekne za radu. Áno aj intímna stránka vzťahu by mala klapať. Nato som prišiel už aj ja, inak to nie je ono. A skôr je to o kamarátstve než o partnerstve. Možno niekedy budeme aj my kamaráti s bývalou. Ktovie. To už je vo hviezdach ale ešte raz ďakujem za radu 🙂

yoxinka
30. aug 2023

Keď už sme začali fotky ukazovať … ženy, tohto si pamätáte? 😝🤪

karolinakr
30. aug 2023

@yoxinka bol z nejakeho filmu ale nevidela som ho