Snúbenec sa zmenil
Ahojte zienky, idem si k vám po radu a trosku sa idem vyrozprávať…hádam mi budete vedieť poradiť a dať mi vás názor. Som s mojim teraz už snubencom vo vzťahu 2,5 roka, no za toho posledného pól roka sa veľmi zmenil. Po roku vzťahu má požiadal o ruku, dá sa povedať že to bola laska na prvý pohľad. Veľmi sme si rozumeli, jeho rodičia si má veľmi obľúbili a aj moji jeho, tak nejak vyšiel nápad že by mohla byt neskôr aj svadba. Tak má požiadal ako som písala po roku vzťahu o ruku. Všetko bolo super, vybavili sme si byt, pomáhal mi riešiť aj moje akútne zdravotne problémy, keďže má známych vo veľa odvetviach, pomáhal mi riešiť veľa veci cítila som že má naozaj úprimne lubi, po predchádzajúcich vzťahoch to bolo až take že som tomu nemohla uveriť že konečne som našla toho pravého. Jeho rodina mi tiež hovorila že si vybral dobre a že všade rozprava ako je zamilovaný, aj pred kamarátmi. Čiže cca tie 2 posledné roky boli krasne. Posledný pól rok ide fakt do ri.. ak tak môžem povedať. On ma totiž dvoch kamaratov, ktorých pozná este zo základnej školy. Vždy boli spolu viac ako je zdravé, z jedným z nich pracuje, čiže to aj chápem že sú v práci spolu. Ale oni sú spolu aj vo voľnom čase. Plus este ten tretí s nimi. Teraz sa rozhodli, že idu si založiť firmu a idu podnikať. Takze to teraz funguje tak, že od rana do večera každý deň je preč. Ja som momentálne bez prace keďže v predchádzajúcej som dala po dlhých rokoch výpoveď a mala som vybavenú druhu prácu, kde to ale trosku okolnosti zmenili,tak som nakoniec nenastúpila. To znamená že som doma momentálne. Predtým sme mali na seba čas aj keď sme chodili obaja do práce. Teraz, keď som doma a mám zatiaľ veľa času tak on je non stop preč. Čiže okrem prace behá s týmito dvoma kamarátmi. Keď príde večer domov, ma navarené, opraté, vyžehlené, upratané.. ja ho vítam s pusou a objatím, pytam sa ho ako bolo či vyriešil co potreboval. Odpoved je stale rovnaká, že nie, boli vybavovať veci ohladom firmy ale že neúspešne, toto počúvam posledný pól rok. Ešte aj cez víkend chodi údajne riešiť veci ohladom firmy, čiže on je 12/7 preč. Koncieva v práci o 16:00 a do noci do 22 je preč, že riešia. Nechce sa mi tomu veriť, samozrejme kvôli tomu vznikajú hádky, už mám podozrenie že už nechodí ani do svojej prace, keďže zarábal v práci slušne a vždy sme si mohli dovoliť, plus s mojimi úsporami, sme sa mali dobre. Teraz mu dávam peniaze ja, už 5x si bol pýtať za ten čas a nie malú sumu, lebo že on nemá za co natankovať, nemá na obed, nemá na hento na tamto. X krát sa stalo že keď mal byt údajne v práci tak som mu po pracovnej dobe volala nech cestou domov kupi to a to, on sa z toho vyhováral ze on ide riešiť nevie či stihne obchod, potom ak aj neriešil tak mi povedal ze nemá teraz zbytocne na utrácanie a to som chcela aby kupil chleba a pár veci co nám chybalo doma na varenie. Neviem už fakt som v koncoch, veľakrát sa pohádame, nikdy nebol na mna zlý, teraz mi vie vykričať úplne všetko, aj keď ja som k nemu chápavá a slušná, vždy som to brala tak, ze asi ma toho veľa… ale keď sa ho opýtam na firmu tak ako keby bol na to háklivý. Ja neviem ako jeho partnerka, ze ako sa v tom pohol. Keď sme s tými jeho kamarátmi a spoločníkmi zároveň, tak nebavia sa o tej firme vôbec. Preto sa ich ani nepytam aby zas nebol oheň na streche. Minule mi vykričal to ze to nechce riešiť ze naco sa ho vypytujem. Úplne iný človek. Čo si myslite ze v čom je problém. Ja už som naozaj v koncoch už nevladzem, či už mu vykricim veci naspäť alebo som ticho stale je zle… Dakujem vám za prečítanie a za vaše názory..
@simca06022011 hľadala som to teraz, vyšli mi 2 firmy, ale jedna v gastronómii založená pred 10 rokmi a druha iba nejaké podielové vlastníctvo kde ten človek už ukončil cinnost…
No tak máš odpoved.. on musí v niečom lietať :(
tak nemoze do tej prace zavolat niekto iny, kamosku poprosit, ideal z dakeho sukromneho cisla alebo keby si sa tam objavila, ze mu donesies neviem veceru, daky mekac, kolac al. co ma rad, ze si mu chcela spravit radost, to je blbost?necitala som vsetky prispevky, ze kde ma tu pracu, ci by to bolo moc napadne...
Vef nepracujes, chod pred obedom von, skoc za nim do prace, ci nejdete na obed a uvidis ci tam vôbec je. A ze budes vyzerat mimo? Lepšie mimo ako byt chudera co roky caka doma na chlapa... Ak jecsef kamoš pokecatr, ze prišla si ho zobrať ns obed (priateľa), lebo dlho pracuje každý deň, ci majú teraz toho tak veľa... alebo inak nahodis temu...
No, takže pol roka ta balamuti s firmou, oberá ta o úspory, lebo treba vrazat do firmy a .. žiadna firma neexistuje...
Finstat este mozes skusit.
A aj na 10rocnu firmu vie robiť, ak je aktívna. Ale podla mna je to rozprávka, riešia daco ine.
@54tinka54 Ja s jeho spoločníkmi čo som tiež spominala, tak nie som v kontakte, poznám oboch, ale nestretavali sme sa nikdy nejak intenzívne spolu.Jedine keď sme boli niekde posedieť , alebo po mna raz ten jeden prišiel do mesta, keď som bola na oslave a snúbenec nemohol (ale to už bolo dávno) Čiže nejak viac ich nepoznám, ani som sa nejak nestarala.
@simca06022011 ale písala gastronómiu a on jej tvrdil leštenie aút
@ninka99865 cokolvek moze na sro dat kedykolvek zapísať. Zapis novej cinnosti ked vybavia co potrebuju je otazka chvíle.
Čítala som celú diskusiu a vážne neviem, či vlastne chceš počuť nejaké rady 🤨. Tak už keď máš nejaké podozrenie, nepáči sa ti posledný polrok vzťahu, míňaš svoje úspory, si vlastne skoro furt sama, partner s tebou nekomunikuje, nejdeš v konečnom dôsledku nič robiť, nič si preverovať? Po prvé by som sa posadila s partnerom a bez ohľadu na to, že by vrčal by som mu povedala "Zlato, chápem, že si niečo rozbiehaš, ale mám pocit, že ma už dlhšie neberieš a nevnímaš ako partnerku -snúbenicu, ale ako stroj na peniaze, hoci vieš, že som teraz bez práce a ťaháme to posledné mesiace z mojich úspor, ktoré som mala odložené na našu spoločnú budúcnosť. A ty nie si schopný so mnou ani poriadne komunikovať, pritom aj tento tvoj nový biznis je naša budúcnosť, nemyslíš? Tak prestaň robiť zo seba urazeného a na rovinu mi vysvetli čo je vo veci, čo sa deje." Alebo niečo v tomto zmysle. Ak by zase vrčal, nekomunikoval, obviňoval ťa, asi by som mu len odvrkla: "Fajn, ja sa zariadim, ale myslím, že ty by si sa mal nad sebou a nad nami zamyslieť." A potom by som jasné že platila len svoj nájom, svoje náklady, svoje poplatky. Žiaden full servis, upratané, navarené...veď ty funguješ len ako slúžka pre všetko. Poviem ti tak, že v správne fungujúcim vzťahu musí byť dôvera z oboch strán. Ja by som si teda nebrala partnera za manžela, ktorý mi niečo tají. Držím ti palce, nech sa to všetko medzi vami čo najskôr vyrieši, nech už bude výsledok akýkoľvek 🍀 nezabudni ale hlavne aj na svoju hrdosť a budúcnosť
@simca06022011 ale ževraj to má byt nová firma, tak neviem. Vôbec neviem ako to funguje. Čo som našla tu gastronómiu tak strašne veľa mien tam je a bolo tam aj zničujúce meno s mojim snúbencom, ale že by to riešili pól roka a stále to nebolo predpísané?
@simca06022011 - v úvodnom príspevku píše, že jej tvrdil, ze ide s tými dvoma kamarátmi založiť firmu..nie ze si ide dat zapísať ďalšiu činnosť podnikania.
@zuzu13487 Dakujem za mile slova, za povzbudenie. Takéto debaty ako sú spomenute, tých bolo neúrekom. Ako som hlavne posledné 2 mesiace začala platiť všetko a on mi povie že nemá si za čo natankovať. Ako som písala, skúšala som to všetkými možnými formami, už aj tým že bola ticha domácnosť, ešte ja som bola zlá že som ticho a urazena. Skúšala som aj po dobrom aj po zlom no stále nič. Ale asi to je pravda že mala by som stopnúť tie peniaze
Tu ti da odpoveď iba tvoj drahy. Podľa mna o firmu vobec nejde ale to sa neda povedať. V kazdom pripade mate zvlastny vztah. Jeho kamaratov nepoznáš, nerozprávate sa ani so "snubencom" nepovie ti nic, ty sa nepýtas, aby bol klud ale hlavne ste zasnubeni.
Ešte môžeš pozrieť ci nie je aj dlžník na zdravotnom poistení ak už nepracuje v pôvodnej firme
@rebellefleur ja poznám zargon podnikatelov amaterov, založiť firmu moze byt čokoľvek 😂 aj to ze v kamosovej garazi budu akože lestit auta na cierno, alebo ma úplne cudziu zivnost, a pridu na to ze viac daju za material a pomocky ako zarobia a ine. Plan a realita su odlisne veciba kym ti autorka z chlapa nevytiahne, vsetko su tu iba dohady. Velakrat "zalozenie firmy" v zmysle naozaj urobit živnosť /sro je až uplne posledny krok.
Nieže asi, ale urcite stopni peniaze. Žiadna firma nie je, on nemá nič, ty všetko platíš, o tomto sa s tebou nebaví, doma vôbec nie je.. riadne ta klame a bohvie v com reálne lieta, ale iná žena to nebude
@danieladeley prstienok by som mu nenechala ani náhodou, veď ho finančne dotuje, okrem toho je to dar a dary nevraciam.
Okrem toho ak ms problém založiť firmu, si nezamestnaná, mas casu kopec, mozes mu pomoct 😉 ty mas milion sposobov ako prísť na to, co robi... Len sa nemôžeš báť jeho reakcie
Chápem, že počas tých 2 pekných rokov ťa namotal a ľúbiš ho a mala si s ním veľké plány vo svojom živote, ťažko ti je teraz sa vysporiadať s tým, že sa všetko zrútilo. Lebo on sa správa nie že podozrivo, ale až do očí bijú jeho klamstvá. Nerozumiem, v čom je problém pod iným menom z iného čísla zavolať k nemu do firmy a pýtať si ho k telefónu a keď ti ho budú chcieť dať, tak zložíš. Keď ti povedia, že tam taký človek už dávno nepracuje, aspoň sa preberieš do reality. V druhom rade stopni financie a starostlivosť o neho. Či radšej chceš zabiť ďalší pol rok života nečinnosťou a v nevedomosti? Lebo on ti teda pravdu nepovie.
Čo sa týka gamblovania.. Mám s tým z minulosti žiaľ skúsenosť, a síce takto spätne viem, že boli indície, ktoré ma k tomu mohli naviesť, ale zaľúbený človek = zaslepený človek. A aj to som na to musela prísť sama, áno, zahrať sa na detektíva... Vieš, ak máš sama pocit, že niečo nie je OK, tak to tak pravdepodobne bude.. A nikdy nehovor "toto uňho nehrozí lebo to a tamto"... Každý milujúci človek má tendenciu toho druhého obhajovať. Všetky možnosti sú možné, a ak on sám o tom nechce hovoriť tak máš možnosť 1.zistiť si to sama (možností ako tu bolo napísaných dosť), 2.riadne naňho zatlačiť, 3.nechať to tak, ale riskovať, že sa do toho aj ty zapletieš viac ako by si chcela, 4.ukončit to bez vysvetlenia s rizikom, že ťa budú veľmi dlho hrýzť myšlienky, že vlastne nevieš ako to naozaj ne/bolo...
@lily246 je to problém, lebo autorka sa bojí pravdy. Kým jej ešte z práce nepotvrdia, že tam už pár mesiacov nerobí, kým nezistí, že jeho úspory sú nenávratne preč a žiadna firma neexistuje, stále má nádej, že sa všetky mýlime. Je veľmi ťažké si priznať, že ten človek, ktorý sa ku mne krásne správal, s ktorým som zasnúbená, s ktorým som si maľovala budúcnosť, ma len využíva 😠
@simca06022011 Ja sa jeho reakcie nebojím, čakala som stále že príde a povie čo je vo veci. Nehala som mu kopec času aj tieto dva mesiace, aby videl že keď má problém že stojím pri ňom a netlačím na neho ale ako už bolo spomenuté, trvá to dlho ale detektíva robiť nebudem… skôr sa prikláňam k možnosti ako tu jedna slecna/ pani napisala, že posledný krát skusit na neho pritlačiť a upozorniť ho na to že ak mi to nepovie tak odchadzam ( myslím že by to mal zobrať vážne ako ho poznám, keďže taká veta ešte u mna nezaznela) ale toto beriem ako naozaj poslednú možnosť a bohužiaľ budem musieť popremýšľať.. veľmi má to mrzí ale fakt to trvá už veľmi dlho a skúšala som už všetko, no toho detektíva robít nebudem.
@estrella5 nie, nenechám to tak určite, už som to nehavala dosť takto. Dnes sa s ním porozprávam a som zvedava či niečo vyklopí. Žiaľ od rana je preč a ktovie kedy príde. Tak ako vždy.
Daj potom vedieť 🙏
On bude v takých sračkách, že ti nepovie pravdu ani keď ťa uvidí baliť si veci. Veď celé dni mu nechýbaš, nemá potrebu tráviť s tebou čas, akurát tak bude mať stres kto ho bude ďalej financovať. Pravdu by som od neho nečakala, ak si ju nezistíš sama, zrejme sa ju nikdy nedozvieš.
@ninka99865 áno dám..
@lily246 Uvidím ako to dopadne… no keď ja už poviem takú vec že odchadzam tak aj naozaj odídem, to už nebudem riešiť čo mi povie potom keď už budem preč. Mal na to dosť času
Mrzí ma to, držím ale palce nech to pre teba dopadne dobre. 🍀

A keby si šla počkať po práci ci vyjde von z toho miesta?