icon

Snúbenec sa zmenil

7. sep 2022

Ahojte zienky, idem si k vám po radu a trosku sa idem vyrozprávať…hádam mi budete vedieť poradiť a dať mi vás názor. Som s mojim teraz už snubencom vo vzťahu 2,5 roka, no za toho posledného pól roka sa veľmi zmenil. Po roku vzťahu má požiadal o ruku, dá sa povedať že to bola laska na prvý pohľad. Veľmi sme si rozumeli, jeho rodičia si má veľmi obľúbili a aj moji jeho, tak nejak vyšiel nápad že by mohla byt neskôr aj svadba. Tak má požiadal ako som písala po roku vzťahu o ruku. Všetko bolo super, vybavili sme si byt, pomáhal mi riešiť aj moje akútne zdravotne problémy, keďže má známych vo veľa odvetviach, pomáhal mi riešiť veľa veci cítila som že má naozaj úprimne lubi, po predchádzajúcich vzťahoch to bolo až take že som tomu nemohla uveriť že konečne som našla toho pravého. Jeho rodina mi tiež hovorila že si vybral dobre a že všade rozprava ako je zamilovaný, aj pred kamarátmi. Čiže cca tie 2 posledné roky boli krasne. Posledný pól rok ide fakt do ri.. ak tak môžem povedať. On ma totiž dvoch kamaratov, ktorých pozná este zo základnej školy. Vždy boli spolu viac ako je zdravé, z jedným z nich pracuje, čiže to aj chápem že sú v práci spolu. Ale oni sú spolu aj vo voľnom čase. Plus este ten tretí s nimi. Teraz sa rozhodli, že idu si založiť firmu a idu podnikať. Takze to teraz funguje tak, že od rana do večera každý deň je preč. Ja som momentálne bez prace keďže v predchádzajúcej som dala po dlhých rokoch výpoveď a mala som vybavenú druhu prácu, kde to ale trosku okolnosti zmenili,tak som nakoniec nenastúpila. To znamená že som doma momentálne. Predtým sme mali na seba čas aj keď sme chodili obaja do práce. Teraz, keď som doma a mám zatiaľ veľa času tak on je non stop preč. Čiže okrem prace behá s týmito dvoma kamarátmi. Keď príde večer domov, ma navarené, opraté, vyžehlené, upratané.. ja ho vítam s pusou a objatím, pytam sa ho ako bolo či vyriešil co potreboval. Odpoved je stale rovnaká, že nie, boli vybavovať veci ohladom firmy ale že neúspešne, toto počúvam posledný pól rok. Ešte aj cez víkend chodi údajne riešiť veci ohladom firmy, čiže on je 12/7 preč. Koncieva v práci o 16:00 a do noci do 22 je preč, že riešia. Nechce sa mi tomu veriť, samozrejme kvôli tomu vznikajú hádky, už mám podozrenie že už nechodí ani do svojej prace, keďže zarábal v práci slušne a vždy sme si mohli dovoliť, plus s mojimi úsporami, sme sa mali dobre. Teraz mu dávam peniaze ja, už 5x si bol pýtať za ten čas a nie malú sumu, lebo že on nemá za co natankovať, nemá na obed, nemá na hento na tamto. X krát sa stalo že keď mal byt údajne v práci tak som mu po pracovnej dobe volala nech cestou domov kupi to a to, on sa z toho vyhováral ze on ide riešiť nevie či stihne obchod, potom ak aj neriešil tak mi povedal ze nemá teraz zbytocne na utrácanie a to som chcela aby kupil chleba a pár veci co nám chybalo doma na varenie. Neviem už fakt som v koncoch, veľakrát sa pohádame, nikdy nebol na mna zlý, teraz mi vie vykričať úplne všetko, aj keď ja som k nemu chápavá a slušná, vždy som to brala tak, ze asi ma toho veľa… ale keď sa ho opýtam na firmu tak ako keby bol na to háklivý. Ja neviem ako jeho partnerka, ze ako sa v tom pohol. Keď sme s tými jeho kamarátmi a spoločníkmi zároveň, tak nebavia sa o tej firme vôbec. Preto sa ich ani nepytam aby zas nebol oheň na streche. Minule mi vykričal to ze to nechce riešiť ze naco sa ho vypytujem. Úplne iný človek. Čo si myslite ze v čom je problém. Ja už som naozaj v koncoch už nevladzem, či už mu vykricim veci naspäť alebo som ticho stale je zle… Dakujem vám za prečítanie a za vaše názory..

janage
7. sep 2022

Predstav si, že by si sa tak chovala ty k nemu.
Bola by si toho schopná? Asi nie lebo by Ti na vašom vzťahu záležalo. On schopný je. Prečo si odpovedz sama.
A k tomu či by si prišla na to, že gamblí? A podľa čoho?
Podľa toho, že sa vyhýba rozhovorom o financiách? Že nemá na základné veci a neustále sa to zhoršuje? Že je nevrlý a doma trávi čím ďalej tým menej času?
Ty sa mu bojíš zavolať do práce? Či tam za ním skočiť a zobrať ho na obed?
To aj v čase keď bolo u vás všetko v poriadku?

banderaska29
7. sep 2022

gambling, drogy, milenka - na niečo z tohoto sa priprav.

mrzí ma to, ale tak to bude. mam s tým čerstvú skúsenosť ..

prosím Ťa, nech Ťa pri nom nedrží pár pekných chvíl, ktoré ste spolu prežili. veci sa menia, ľudia sa menia, niekedy ani nie a len sa ukážu ich pravé tváre alebo sa ozve závislosť z minulosti, o ktorej si nevedela.
už ani cent mu nedaj..povedz že už úspory nemáš. jednaj s ním narovinu, exaktne, jasne, bez emócií a vášne. postav ho pred hotovú vec. pamätaj si, cítiš to dobre, nie si hlúpa a nenechaj sa hlúpou robiť ! Držím Ti palce a daj nám prosím vedieť ♥
ak si z Bratislavy som tu pre Teba !

karolinakr
7. sep 2022

Tak ale ako chce podnikat, ked ma slusne platenu pracu a od teba pyta peniaze na benzin, chlieb najom? to je typ, co vsetky peniaze vrazi niekam, nevadi, ze nevynasa, nejako bolo nejako bude? keby teba nemal, umrie od hladu? s takymto pristupom raz pridete o byt a takyto muz nie je vhodny na manzelstvo

karolinakr
7. sep 2022

ze detektiva robit nebudem, hehe, ty si tak naivna, ale ked sa uspory minu a stale jeho firma a dobre platena praca mu nebude vynasat, tak sa spamatas, ale uz bude neskoro ...

vorkola
7. sep 2022

No ,ale v zivote budu stale nejake ,ci uz male, alebo velke problemy,ked on nie je dovercivy, teraz ,povedzme, ze je to taky strdny problem , ,a uz robi pred tebou tajnosti, co bude robit v manzelsvtve ak bude este horsie.Dakuj Bohu,ze sa ti ukazal v plnej jeho povahe ,a teda taky teraz sa prejavil a,aj bude,Preto si ho nemohla preztiet,lebo vlastne ste nemale predtym problemy,Aj ja som si myslela ze mam muza anjela,ktory by ma na rukach nosil,a v mazelstve sa prejavil ako psychopat,uplne bez srdca,bez svedomia,az tak ze som z nasho bytu uz s 3mi detmi musela odist domov k rodicom,,vykrikuval mi ,ze byt je jeho, hoci sme ho ako rodina od podniku dostali spolu, a predsa sa s nim nedalo uplne ma psychicky utyral.Radim ,co sa ukazal teraz bude pri takmer kazdych problemoch, a nezmeni sa,Skonci s nim ,zakial si neotehotnela,To nie je ta prava laska

marca12
7. sep 2022

Jednoducho sa nudis a preto si frustrovana a tak vnimas aj vas vztah. Vztah chce vela pochopenia a tolerancie. Uvedom si,ze ak rozbieha biznis,tak ho nerozbehne tak,ze sa bude s tebou cukrovat cele poobedie a bude ti k dispozicii,lebo sa nudis. Ked skakal okolo teba,bol ti dobry,ale ked teraz potebuje on tvoju podporu,uz mas pochybnosti. Presla som si obdobim,ked moj zacal podnikat a mnohi zien by to nevydrzalo,lebo naozaj sme nemali ziadny zivit,vztah,dovolenku nic. Cele dni som bola sama,ale ja som si vedela vyplnit cas a podporovala som ho. Nevravim,ze som obcas nevypenila,ale vzdy som stala za nim. A mozno aj preto sa mame dnes lepsie obaja sme boli vytrvali a huzevnati. Vztah prechadza roznymi obdobiami a nikdy to nebude ako z rozpravky,ale to je na tom to pekne,ze vzdy musis byt v strehu a pracovat na sebe a ttm,ze pracujes na sebe,neupada ti ani vztah. Ale ak mas pocitze jeho "biznis" niecim smrdi,tak zacni patrat,ide aj o tvoju buducnost.

petra7825
8. sep 2022

Tak ja by som ti poradila, vztah ak ma fungovat musi byt otvoreny. Ak ho mas zivit a pouzivat svoje uspory tak chces vediet kde on mina svoje. Ak nie povedz mu ze odchadzas. Nenechaj sa vycicat a potom to skonci. Ak chces s niekym budovat zivot musis o nom vediet co robi, kde a ako travi cas. V dobrom aj zlom…nebud zaslepena minulostou a ani zamilovanostou. Tiez som mala frajera skoro 2 roky, davala som mu volnost a nic sa nepytala. Na zaciatku to bolo super, rodicia vsetko bolo ako pises ty. Potom som zistila ze ma podvadza. Na vianoce som mu kupila striebornu retiazku (to sa stalo pred 20 rokmi, vtedy to letelo) a to ze ma podvadza som prisla na to tak ze som tu retiazku videla susede na krku. Dnes mam skveleho manzela ktory ma hodnoty, viem co robi, ak ma problem pyta sa mna o radu a ja to iste. Fungujeme ako najlepsi kamarati, ma volnost a aj ja, ale vzdy viem kde je alebo s kym. Ked musi z prace odist neskor vzdy mi zavola aby som vedela kde je, ked nie je vpraci tak sa venuje mne, rodine. O tom je vztah, o dovere.

simca06022011
8. sep 2022

@marca12 byt sama a nevedieť co chlap robi a kde miznú peniaze atd su dve odlišné veci.

ninka99865
8. sep 2022

Autorka rozprávali ste sa včera?

banderaska29
8. sep 2022

autorka no ako ? prosím napíš aj pokračovanie mna osobne to veľmi zaujíma ! ♥

isis234
8. sep 2022

Ak by pracoval v tej bývalej firme,, tak peniaze bude mať. (nájom strava....) nemusíš byť detektív,,, ale.. aby si ty míňala zo svojich úspor??? Ak by si ty zakladala svoju firmu,,, tak OK... Dobre si rozmysli, čo budeš robiť, ako konať...písali ti vyššie, že si môžeš zisitť aj na nete, či je živnostník- ak zakladá firmu.Je to na tebe,, len, aby si nebola nemilo prekvapená.

jankak055
9. sep 2022

No toto by som stopla. Uspory si nechaj pre seba povedz mu ze uz nemas. Mate spolocny ucet? Skus si ho preklepnut co robi poza bucky. Toto dost zavana... mas cas si doma skus sa poradit s jeho rodicmi ak su normalny. Daj si pozor ak mu furt chybaju peniaze bud hra automaty alebo su v tom drogy. Takyto vedia super klamat a ich vyhovorky su dokonale. A ziadne ze on by to isto nerobil tomu ver ze ano. Drzim palce

maja22
9. sep 2022

Necitam diskusiu. Len mi blikla kontrolka - gambler... Chcel rychlo zbohatnut a je uz po usi v problemoch... Over si to, mozem sa mylit, ale pytanie penazi a utajovanie nic dobre nevestia.

derdia
9. sep 2022

Utekaj kade lahsie. Hlad na seba. Bovhie co robi. Co by uz len pol roka prosim ta kazdy den vybavoval? Ma doma sluzku, milenku, upratovacku, kucharku.. Pride kedy sa mu chce. A kasle na teba..... Ty si len jeho servis.

mikadooo
9. sep 2022

Och toto nie je dobré... Asi budem treba, aby ste šli každý vlastnou cestou. Chápem, že má asi nervy a stres, ale je choré, že namiesto toho, aby sa s tebou porozprával o tom, aké má problémy, tak povie, že sa o Tom nechce baviť. To nie je dobré, veď máte tvoriť pár a navzájom sa podržať, nie, že on to dusí v sebe a na tebe si ventiluje stres. Môže za tým byť samozrejme aj niečo iné, čo skrýva. Ale skôr si myslím, že jeho predstava bola, že začne podnikať lusknutím prsta a peniaze sa začnú sypať samé od seba (lebo však čo je na tom ťažké podnikať, to zvládne každý somár = taká naivná predstava nepodnikatelov). Takže, neviem reálne, ako to je, ale ja by som dala jeden vážny rozhovor. Povedala by som mu, že podľa mňa nám jeho "podnikanie" ničí vzťah aj žerie financie a želám si, aby to skončilo. A ak to bude takto ďalej pokračovať, že o celom podnikaní nič neviem, len stále sypem peniaze, tak nech neráta, že si ho vezmem. Takéto "tajomstvá" by dvaja partneri medzi sebou nemali mať, teda keď už seriózne uvažujú o svadbe. Lebo ak on po svadbe narobí dlžoby, budú to spolovice aj tvoje dlžoby, atď. Tak nech sa láskavo pánko uvedomí, že to nie je len o ňom, celé úžasné podnikanie. Nebude to jediný rádoby-podnikateľ, ktorý to zabalil po tvrdom zraze s realitou.

kozova87
9. sep 2022

Ty ho nechceš sledovať,lebo sa bojíš pravdy....nie že nie si stíhačka,ty sa bojíš čo bude keď sa to potvrdí a zrazu ti spadnú okuliare,nie si na to pripravená....zamysli sa nad tým

lulupulu
9. sep 2022

Autorka, prosím. Každá jedna ti tu napísala veľmi dobre len ty stále čakáš ze všetko to bude tak ako si to ty myslíš. Co je veľmi malá pravdepodobnosť. Otvor oči kým nieje neskoro. Toto sa nám v rodine stalo pred pol rokom a jeden člen rodiny je zadlzeny na cely život co mu jeho manželka toľko dlhov v priebehu pol roka narobila a odišla. Fakt to nieje sranda, vy nieste aspoň zobratí a nemáte deti.

linki90
9. sep 2022

nezačal náhodou brať drogy ? ( pervitin) gemblovať to už ide ruka v ruke ( lebo toto mi žiaľ niekoho pripomina 🤷🏻‍♀️

anjelikstrazny
9. sep 2022

Prepac, ale podla mna, bud ma dlhy alebo frajerku alebo oboje. Prajem vela sil a odhodlania ho nechat.😊

potvorka20
9. sep 2022

Mrzí ma to že taký pekný vzťah ako píšete sa Vám pokazil 🥺 buď má niaky problém možno aj zdravotný alebo frajerku a to zástera tou firmou.snad sa to vyrieši držím palce

ivi555
9. sep 2022

Ja len že.. ak si narobil dlhy a lieta v prúseri, tak je najhoršia možná vec, si ho vziať.. veľmi by som spozornela... A vôbec nerieš, ako sa správal prvý rok, dva. Ľudia vedia hrať formu fakt dlho. Až teraz sa ukazuje jeho pravá tvár. To keď sa vezmete a ty budeš doma s dieťaťom, nevyspatá a túžiť po rozhovore a dostaneš za odmenu iba odvrknutie.. dieťa nepovšimnuté.. tak budeš spokojná? Ja by som si ho posadila, na rovinu povedala že mu už nedám ani cent a opýtala sa na všetky veci okolo toho jeho "podnikania".. vykrúcal by sa? Ok papa.. takého chlapa ti treba do života? Podľa mňa nie.

janicka
9. sep 2022

Veľmi dlho som sem neprispela. Ale autorke chcem povedať len jedno jediné. Ukážkový príklad, aké vedia byť ženy hlúpe. Síce chceš radu, ale žiadnou sa riadiť nebudeš. Kľudne napíš o 5 rokov, vysťažuj sa aká si nešťastná (možno už budete mať aj deti a nešťastnú rodinu) a vysvetluj, ako si čakala, že sa zmení.... Ak si poradiť nedáš, tak si rady nepýtaj. Áno, bude to iné, ale HORŠIE!!! A ak Ti doteraz nedoplo, že to tých 2,5 roka (doteraz) malo byť to rozprávkové obdobie a že potom príde reálny živoť, kde si máte byť oporou, tak Ti nedopne ani to, že namiesto toho, aby si tu napísala siahodlhý príspevok a žiadala o radu, si mala byť dávno odsťahovaná, hodiť dotyčného za hlavu a riešiť svoj život.

sandra49
9. sep 2022

Over si cez soc.poistovnu. ci za neho platí firma odvody alebo je samoplatca.. tam to budeš mať jasne..keď ho vyhodili bude na úrade a keď ani tam tak sa mu šplhá dlh na zdravotnom a sociálnom.. hneď budeš mat jasnejšie. Ale podla mňa sú v tom drogy alebo gambluje..Aši skôr ten gambling keď nemá peniaze a to veľmi dobre zarábal a mali ste sa dobre. Držím palce.

maminkalubka
9. sep 2022

Ako ja chápem že nechceš byť hneď naňho zlá keď ste prežili veľa pekného. Ale fakt by som zvážila dotovanie z úspor,ty predsa tiež potrebuješ mať nejakú finančnú rezervu. A skúsila by som niečo zistiť cez jeho kamošov alebo jeho rodičov ak máte dobrý vzťah

gabrielkaa
9. sep 2022

Ja len tak rozmyslam, uz ked sa teraz ma hrat na detektiva a overovat si vlastneho snubenca, nakolko komunikacia im viazne a on sa s nou nechce o tom rozplavat, aku perspektivu ma tento vztah? Co bude dalej? bude sa cely život hrat na detektiva? Otázka prijmov a teda zamestania je jednou z hlavnych veci, ktore by mali partneri okrem vychovy deti medzi sebou komunikovat. Ked uz to teraz hapruje, vznika otazka, ci ma ten vzaht vobec prespektivu.

julish
9. sep 2022

Agresivita ma rôzne podoby, aj mlčanie. Pripomína mi to môjho ešte stále muž, obrat o 280 stupňov z ničoho nič. Narcisticka porucha

nurielka
9. sep 2022

Tá dôvera, ten naozaj úprimný rozhovor aký by mal fungovať medzi dvoma partnermi Vám chýba. To, že partner nechce hovoriť pred cudzími o tom do čoho sa púšťa, čo rozbieha je ok,, ale ani svojej partnerke? Ty nevieš nič, ani mena jeho kamarátov, ani názov firmy, možno sa dostal do štádia kedy všetko našetrené hodil do firmy a tá nevynáša. A potrebuje stále viac. Viem o tom svoje. A to, že ti o tom nepovie, svedčí aj o partnerskom vztahu. Nemá k tebe dôveru ti to otvorene povedať. Pri mužovi a ani pri nikom, by som si netrúfla povedať, že toto sa na neho nepodobá, toto by neurobil. Ten život ti to pomieša, a to čo fungovalo 10 rokov môže ten 11 rok fungovania presvedčiť ženu o začiatku konca. A môže to by láska do neba, ale keď tá úprimnosť tam nie je.. Život s človekom, ktorý je celé dni preč a počúvať dookola, že niečo rieši..videl by ma pobalenú už dávno, ty nevieš o ňom vlastne už nič. Peniaze mu nedávaj.

anelehka
9. sep 2022

Ahoj autorka, ako ste dopadli? Napíš nám prosím pokračovanie.

ingridag
9. sep 2022

Podľa mna tu nejde o žiadne podnikanie. Je v tom niečo nekalé alebo gambluje. Skúsila by som rozhovor ale ak v tom nie je dôvera a zlyháva komunikácia nevidím v tom vzťahu zmysel. A chápem ze ho veľmi ľúbiš ale polož si otázku čo vlastne na ňom ľúbiš? Teraz keď sa vyfarbil pretože človek sa zvykne prejaviť tak po dvoch rokoch co mam skúsenosti už vieš ako sa správa v krízových situáciách a myslím ze ak sa takto bude správať ďalej už nebude nič co by si na ňom ľúbila...

ouwecka
9. sep 2022

Odid.. a kedze o podnikani nic nevies,nezaraba a je takyto tak je to cele zle..este ze ste sa nevzali