Som povinná povedať priateľovi, že beriem antikoncepciu?
Ahojte, myslite si, že som akoby morálne povinná povedať priateľovi, aj keby nie sme spolu dlho o tom, že beriem hormonálnu antikoncepciu(tabletky) ako liečbu na udržanie cyklu a rozhádzaným hormonom?
@fiafia Ja ale chodím na kontroly na gyn, vždy mi berie krv a všetko je v pohode 🙂 dúfam, že aj bude nadalej, lebo je pre mňa dôležitá, zlepšilo mi to reálne život
To ze beries HAK znamena ze inu ochranu nepotrebujes. A ano,povedala by som mu ved je to partner
@taminka1986 Nie, neznamená, na kondome by som aj tak trvala lebo ide aj o ochranu pred prípadnými chorobami
@taminka1986 Nejde o to, či ju potrebuje z dôvodu ochrany pred otehotnením, alebo nie. Chce, aby používali kondóm, môže mať na to X iných dôvodov.
@h2 Je to skrátka moja preferencia, ten kondom, chcem sa chrániť
@walentina7 Ehm ako to súvisí?
@walentina7 Ak by som nechcela deti a mala vzťah s mužom, o ktorom viem, že nemôže mať deti, lebo ich povedzme s bývalou nemal, tak by som sa chránila tiež. Lebo nikdy nevieš.
@h2 Ja asi tiež, pre istotu
Povinná rozhodne nie. Ci je to práve orechové, takýto vzťah, to už si musíš zodpovedať sama. Mne by vadilo, ak by partner odmietal nejakú ochranu, ktorú ja preferujem, z dôvodu, ze iný sposob podľa neho stačí. 🤷♀️
@vroni Lebo ako on sa nesťažuje na kondomy, ale tak zvyknú mať chlapi problém s ním lebo vraj ,,med cez skol" aach neznášam tieto otrepané frázy
Určite mu to poviem, ale bojím sa ako zareaguje 😖
Človek nikdy nevie
Nie si povinna, ale kazde klamstvo sa zacina zatajovanim. Pre kazdeho je moralna hranica inde.
Pre mna je partnersky vztah bez 100% uprimnosti a nehovorenja si uplne vsetkeho na nic, ale kazdy funguje inde.
On sa nestazuje, neni co riesit.
PS: med cez sklo. To by som rada videla nazivo a aj , kto to vymyslel taku hlupu vetu.
Povinná nie si, nie je podľa mňa ani nemorálne to tajit. Asi by mi ale bolo blbé o tom vyslovene klamať, keby na to príde reč, ale toto je individuálne. Keď si s tým v pohode ty, jeho tá lož nijak neovplyvni. Nemorálne by za mňa bolo potajomky užívať hak a tváriť sa, že sa snažíte počať
Nie nie su mu to povinna povedat a zaroven ani s ni spať ked on s kondomom “nesuhlasi” lebo si mysli ze je HAK dostacujuca.
Temu HAK sme nemali zatiaľ, čiže neklamala som, ale poviem, dúfam, že dobre dopadne všetko, lebo zase raz som to spomenula na začiatku a zle to dopadlo, nechcem kondom a ja hej a skončil to so mnou
V dlhodobom vztahu by ludia nemali mat tajomstva. Pri kratkych znamostiach netreba druhemu vesat na nos kazdu intimnost.
Pozri sa co mas v zmluve, ci ti takato povinnost z nej vyplyva. Ak nie tak nemusis.
Ale ber to tak ze ak niekde budete a nieco sa ti stane tak nebude vediet podat info zdravotnikom o liekoch ktore pravidelne beries
Povinna nie si, ale... na tvojom mieste by som uvazovala, preco mas problem takuto informaciu partnerovi povedat. Zavana to trosku nedoverou/neistotou. A to podla mna problem je.
v teme co si zalozila na ceskom konovi pises ze si mu o HAk povedala, takze tvoja dilema ci mu to hovorit je asi uz zbytocna https://www.modrykonik.cz/forum/nezarazene/part...
@masinka ty si trafila klinec po hlavicke.
Ked mu to povedala, zbytocne sa pyta, ci bola povinna povedat.
@masinka To nie je moja tema ale dobre no
@kandelabra Lebo sa obávam, že by nechcem dalej kondom
@opica_skorica A ja som mu to nepovedala, preto som aj dala dnes tuto temu, lebo neviem či ,,musím" alebo mám nechať pre seba, lebo ono to nie je nič tak vážne ale neviem zase až tak skúsený v sexe nie sme
absolutne ak nezijes teda niekde v Bangladesi
@hladamematku Asi si dám čas a potom mu to poviem, chcem to premyslieť ako a kedy

@lindous Ja som mu v ničom neklamala, o HAK sme sa nebavili, spomenuli sme len kondom, pesar, gel, pharmatex a to je všetko.