Som povinná povedať priateľovi, že beriem antikoncepciu?
Ahojte, myslite si, že som akoby morálne povinná povedať priateľovi, aj keby nie sme spolu dlho o tom, že beriem hormonálnu antikoncepciu(tabletky) ako liečbu na udržanie cyklu a rozhádzaným hormonom?
@vanilkovazmrzka Lebo to preferujem ako ochranu, preto
osobne som za uprimnost vo vztahu. Ja ju davam a aj ju pozadujem.
Ked to neni tvoja téma na českom koňovi, tak sorry, ale podobnosť je veľká. Keď je kondóm tvojou istotou, tak na ňom trvaj.
Ale keď ti ide o ochranu proti chorobám pohlavne prenosným, tak bez kondómu nesexujte. Ak by prišla téma hormonal.antiky, vtedy odpovedz pravdu.
@opica_skorica Keby došlo na temu tak by som hodila debatu, ale neprišlo tak som to zatiaľ nechala tak. Ale už dlhšie nad tým váham či ano či ešte počkať
Ale poviem najbližšie dni
A mala si sex bez kondomu? Lebo ja ako zena Ti poviem, ze to nie je otrepana fraza, aspon pre mna nie, podla mna je to neporovnatelny zazitok. Ale samozrejme, s partnerom, s ktorym si maximalne doverujete. Ja nerozumiem, ako nemoze zena necitit rozdiel 🤔🤪.
No a ked uz budete mat vysledky, ze ste obaja OK, aj tak chces mat stale kondom? Lebo podla mna by si zabila 2 muchy jednou ranou, poriesis "zdravie" (lebo to nie je uprava cyklu, len maskovanie problemu, ale budiz) a zaroven sa budes chranit.
Ja uz niekedy aj celkom lutujem tych chlapov, ze nemaju z toho zazitok, ked ochrana az 3x (nadnesene)...
To nic v zlom, len moja optika.
Ja by som povedala.
@nevenka niektorym chlapom kondom vyhovuje, ked majú tendenciu vyvrcholit skor ako zena, tak sú potom časovo na tom lepšie. Skrz nizsiu citlivost, ze neni koža na kožu.
Dobre hovorím?🙃😁
@nevenka Ja teda rozdiel necitím, pre mňa je to rovanko dobré aj bez, lebo ano, 2x som skusila, ale rozdiel vôbec necitím, testy už máme, je to v pohode, ale aj tak na ňom trvám, lebo skrátka chcem mať dvojitú ochranu a kondom mi vyhovuje
Ja na ňom budem trvať v podstate vždy, ako keby chceme dieťa tak musí všetko preč ale dajme deti bokom, tak vtedy trvám na kondome v podstate vždy, travalo
Mne by skor prislo divne, keby sa on sam na to nespytal.
Čo bolo uz nerieš, počkaj na výsledky, a potom povedz, že si si nasadila HAK kvôli ….., ale naďalej chceš používať kondom.
Tak povinná nie si, ale ja osobne to vnímam ako zatajovanie nejakej skutočnosti a to podľa mňa do vzťahu nepatrí. Keby to bola chvíľková známosť OK, ale polročný vzťah už ako náhodnú známosť nepovažujem. Som za otvorenú komunikáciu, a teda "užívam HAK na úpravu zdravotného stavu, ale chcem používať aj kondóm".
@daniela1911 My už ale výsledky dávno máme, ale kondom chcem aj tak, aj ked sme obaja v pohode
Tak mu poved, že berieš HAK od teraz. Nie už dlhšie.
@daniela1911 to by sa mohol ohradiť, že som neprebrala s ním
@jj298 ja by som na kondome trvala hlavne kvôli ochrane proti tehotenstvu, choroby sú vedľajšie prečo to chcem aj v trvalom
Ľudia naozaj neviem prečo riešite, že aj tak chcem kondóm aj keď mám HAK, toto nie je témou diskusie, je to len moja preferencia
Mas za sebou zlu skusenost, bojis sa aby to nenastrbilo vas vztah, nebodaj to bol dovod rozchodu.. vahas.. avsak zasluzis si partnera, ktory ta bude plne respektovat v tejto oblasti. Je to tvoje rozhodnutie, mas na to svoje dôvody, mne je sympaticke, ze chces byt dvojnasobne zodpovedna. Lepsie ako potom riesit rozne dilemy a pod.
@janewithane Presne s týmto tam idem, dvakrát sa chrániť, určite mu to najbližšie dni poviem, dúfam, že aj tak bude v pohode s tým, že chcem aj tak kondom, skrátka ten mi sadol, ja nemám problém, on sa nesťažuje, tak verím, že to bude ako po starom
Tak nepýtal, sa keby sa opýta tak vysvetlím, ale vtedy kedže k tej teme akosi nedošlo tak som na to nemyslela, pozabudla som, lenže ešte to bol začiatok, potrebovala som si ho akoby overiť, či je to vážne, či to so mnou myslí vážne a preto som chcem počkať a nevešať mu hned všetko na nos, aj ked o antike sme sa bavili ešte na začiatku ale predsa len bolo to veľmi čerstvé
@opica_skorica zle hovoríš , je to naopak s kondómom je to menej kontrolovateľné
A keď sa hradí, že si mu nepovedala skôr o HAK ? Podľa mna si to sama sebe zbytočne komplikuješ… povedala by som proste, že si bola u lekára a rozhodla si sa pre užívanie HAK z toho a toho dôvodu. Je to oznam, bodka.
Premýšľam, že asi zajtra poviem, budeme spolu, bude kopec času tak prebrieme
Nič v zlom, ale uz teraz ľutujem toho chlapa, keď sa tak postupne bude dozvedat kľúčové informácie..keď pri obyčajnej HAK je to polroka, čo to bude keď pôjde o vážne veci..ešte sa cudujme, že muži neveria ženám..toto je téma v ktorej fakt nebol najmenší dôvod klamat/zatajovať a ešte polroka..mimochodom co sa tyka plánovaného rodičovstva je to záležitosť oboch a nie len jedného. Aj on by mal vedieť na čom je v tomto smere..či niečo užívaš, neužívaš a podobne a hlavne, keď ste už vyslovene túto tému riešili. Presne takéto ženské správanie je klinec do rakvy 99% vzťahov. Keď ženy sú presvedčene o tom, že všetko je ich osobna vec a muza do toho nič. Sklamem ta, ale je ho do toho veľa. Môžu sa vsetky dušovať, že ženské telo je vec ženy, ale nie je to pravda lebo zatajovanie a klamstva s tým spojené sa týkajú charakteru a nie tela. A muža zaujíma hlavne charakter. Ešte sa mi páči ako tu neuprimnost opäť mnohé v tejto diskusii schvaľujú..potlesk fakt. "Šťastní chlapi" čo majú takéto vzťahy..
@bbshop My predsa deti neplánujeme, nechcem to len tak hocikomu vešať na nos, kým si nie som istá, potrebujem viac času si získať dôveru a plus neklamala som, lebo na tuto temu nedošlo, skôr ked tak zatajila aj ked konkrétne HAK sme neprebrali
Na začiatku predsa nemôžem vedieť či to myslí so mnou vážne, tak preto som hned nehovorila
Autorka, ja tvoju potrebu dvojitej ochrany plne schvaľujem, keby bolo viac žien tak zodpovedných, nebolo by toľko smutných osudov. Nedá mi ale nepovedať, že toto je ideálna príležitosť zase partnera o kus viac spoznať. Ak nebude rešpektovať tvoju požiadavku ohľadom ochrany, nebude to až taký ideálny človek na ďalší spoločný život a toto sú situácie, v ktorých sa to často odhaľuje už na začiatku, takže odporúčam namiesto tajenia to vnímať ako zisťovanie vašej kompatibility.
Ale hak nie je niečo také čo by človek nemohol povedať kľudne aj na začiatku..spať spolu osobne nie je a povedať o antikoncepcii áno? Ženy ženy..robíte s tými mužmi všetko a rozprávať sa s nimi nedokážete. A ked už, tak riešim to skôr a nie po polroku. Nepovies hneď na začiatku lebo je to skoro okej tvarme sa, ze chapem, ale tak povedz trošku neskôr..ale nie takto dlho panebože. A plánované rodičovstvo myslím tak, že ma vedieť na čom je..aké sú možnosti..nie, ze plánujete dieťa. Ale má poznať všetky kľúčové informácie, ktoré sa týkajú AJ JEHO. Potenciálne by bol aj on rodič keby sa niečo stalo. Aj on je ten, ktorý ma vedieť či je alebo nie je možnosť pocat dieťa a ako sa má správať. Ale ma vedieť pravdu a nie, ze takú vec zatajis, aby používal kondóm. Dokonca ešte viac ho to môže uraziť, že ho máš za magora, ktorý by nerešpektoval, že chces aj tak s kondómom. Ze si ho musela takto "donútiť".
Ja si zas neviem predstaviť spať s niekým, koho "dobre nepoznám" a bojím sa s ním komunikovať o takýchto základných otázkach. Veď najskôr niekoho spoznám, zistím, či sa zhodujeme a potom idem do postele. Akosi to máš popletené.

A preco trvas na kondome? Ved ak ste v dlhodobom monogamnom vztahu, je to podla mna zbytocne…. Aj zbytocne vyhodene peniaze. Chapala by som, keby ste spolu boli kratko alebo by si mu neverila…