Som zlá manželka?
Ahojte. Nemám sa komu vyrozprávať a už nevládzem. S manželom sme spolu 13 rokov, z toho 3 manželia, máme ročné dieťa. Manžel mi stále vyčíta, že som arogantná, mám veľké ego, som lenivá, nič nerobím, iba sa na všetko sťažujem, nemám ho rada, nepomáham mu, všetko robím opačne, že som nezodpovedná, že necvičím, že som tučná a nezdravá, že sa nestravujem zdravo, je toho ešte oveľa viac. Napr. dnes som mala zlý deň, dieťa neustále plače, nič nemôžem urobiť, do toho svokra s jej mamou do mňa hustia, že dávam dieťaťu málo jesť a piť, preto je také ukričané atď. V tom mi manžel zavolá, že mu mám na niečo pozrieť, ja mu vravím, že nemôžem, lebo dieťa plače a dávam mu jesť, že sa to teraz nehodí, manžel na to: ale veď to je sekunda práce! Tak som už zvýšila hlas že nemám na to čas a už bol oheň na streche. Že mu nemôžem v ničom pomôcť, že ho mám za debila…A stále sú takéto výčitky. Doma mi v ničom nepomáha, iba sám sebe navarí (je fitness maniak takže ryža a kuracie prsia…), za celý náš vzťah riady umyl asi iba raz, neuprace za sebou nič, niekedy namňa kričí, že už to s upratovaním preháňam. Pracujem z domu a môžem robiť iba po nociach alebo skoro ráno, lebo dieťa nie je schopný postrážiť a s dieťaťom sa nedá pracovať. Vyčíta mi, že ja pre neho nerobím nič, ale keď ja niečo potrebujem tak on hneď pomáha (napr. pokazilo sa mi auto, nemala som sa ako dostať s dieťaťom domov tak som mu zavolala, aby po nás prišiel), že hneď, čo písknem, on urobí. Priznávam, že som občas hnusná na neho a niekedy si to nezaslúži, ale už je toho veľa ma mňa a nevládzem a ani sa nemám komu vyrozprávať. Vždy sa mu za všetko ospravedlňujem, vždy mám pocit viny. Som fakf taká zlá? Čo mám robiť? Ps. zúfalá žena
Mala som doma podobneho, nevydrzala som a poslala ho do prdele, aj ked som ostala s 1,5r synom sama. Lahsie sa mi dycha, nemusim upratovat neporiadok po neschopakovi, nikto ma nekritizuje, ze som “tucna” ale dieta nepostrazi, aby som mohla ist do posilky. Vsetko navarene sa nedalo zjest, ale vzdy bol prazdny tanier. Zivot je kratky aby som niekomu robila sluzku alebo mamicku.
Neupratuj po ňom. A zrejme bude problém v tom, ze ste so svokrou a jej matkou. Teda ak sim to správne pochopila.
Dnes sa to tu na MK hemzi kvalitnymi kretenmi...dalsi, co sa tvari ako slobodny. Stale ako cez kopirak tieto individua. Ale asi si po 10 rokoch +/- vedela, koho so si beries, nie?
Dnes sa to tu na MK hemzi kvalitnymi kretenmi...dalsi, co sa tvari ako slobodny. Stale ako cez kopirak tieto individua. Ale asi si po 10 rokoch +/- vedela, koho so si beries, nie?
@luccys stale ta blba vycitka, ze si vedela, koho si beries? Ty si asi jasnovidka, ak si to vedela. Ale autorka je obycajna zena a nevedela dopredu, ako bude jej chlap na tu ktoru situaciu reagovat, lebo sa pocas randenia nevyskytli. 🙉Je to velmi primitivne niekomu toto pisat.
@luccys stale ta blba vycitka, ze si vedela, koho si beries? Ty si asi jasnovidka, ak si to vedela. Ale autorka je obycajna zena a nevedela dopredu, ako bude jej chlap na tu ktoru situaciu reagovat, lebo sa pocas randenia nevyskytli. 🙉Je to velmi primitivne niekomu toto pisat.
@oli18 Bavime sa o 10 rokoch, nie o 10 mesiacoch.
Mala som doma podobneho, nevydrzala som a poslala ho do prdele, aj ked som ostala s 1,5r synom sama. Lahsie sa mi dycha, nemusim upratovat neporiadok po neschopakovi, nikto ma nekritizuje, ze som “tucna” ale dieta nepostrazi, aby som mohla ist do posilky. Vsetko navarene sa nedalo zjest, ale vzdy bol prazdny tanier. Zivot je kratky aby som niekomu robila sluzku alebo mamicku.
@anonym_43acd7 no ty brdo,ja mam presne takeho doma. Ale ze presne
@luccys ty si sa za 10 rokov nijako v zivote neposunula? Nezmenila nazor, priority? Najma po narodeni tvojich deti?(ak ich mas). Vies o tom, ze vacsina dievcat z nasej generacie (ale este to v mensej miere pokracuje) bolo vychovavanych, ze maju byt poslusne a tiche? Ze ked si povedia svoj nazor, nikto ich nebude chciet (popri vsetkych rozpravkach o princeznach, ktorym stacilo byt krasne a poslusne a nasli lasku svojho zivota….). A vies o tom, ze vela zien uz s prichodom deti a bez pomoci komunity (nikdy sa deti nevychovavali takto osamote) to jednoducho nezvlada a zistuje ze vlastne vsetko je na hovno? Ale uz ziju s nejakym vnutornym strachom lebo boli choro vychovane. Preco sa DPC furt utoci na zeny, ktore potrebuju pomoc (o dost viac na grc je to ked este druha zena kope, ale to je len znamenie, ze tiez nie je spokojna sama so sebou a svojim zivotom)??? Preco len zena za to moze? Co jej tvoje kktske reci pomozu? Vratia cas??
Nie si a je mi na grc z tvojho manzela. Dalsi nepodareny kus do zbierky. Neviem si ani predstavit ake tazke to mas, ked v tom najtazsom obdobi nemas ziadnu podporu a este ti aj tí, ktori ti maju pomahat, len nakladaju viac.
Neviem ako ti poradit, mne pomaha asertivita, sebalaska a to mi dodava silu zastat si samu seba a nedovolit uz nikomu prejst cez moje hranice, aj keby to malo narusit vztah. Ja som si po 4 rokoch povedala dost! A vies co? Zrazu aj ten chlap vidi, ze mam hodnotu a zrazu vie byt aj on aktivnym rodicom a manzelom. Drzim ti palce❤️
Odkial si? Mozem ti nejako pomoct, aspon na vyventilovanie sa bez sudenia
@hederamonstera Ďakujem za nádherné a povzbudivé slová! ❤️ Budem sa snažiť zlepšiť sa a viac pozerať na seba ❤️ Ďakujem ❤️
@luccys cloveka nikdy dokonale nespoznas. Jednak kazdy prechadza vyvojom, meni sa, zivot prinasa tolko roznych situacii, ze nik netusi, ako sa kedy zachova. V tej istej situacii mozes razreagovst tak, inokedy inak. Toto je konikovska blba fraza, ze "vies, koho si si vzala". No nevies. Mozes spoznat jeho charakter nahrubo, ale nie podrobne. Su typy, ktore neprecitas. Atď. Je to na dlhu polemiku. Nemyslim, ze autorka bola nejaka zufalka, ktora si vrhla pred oltar s takymto clovekom. Urcite si brala ineho cloveka, nez aky sa z neho nakoniec vyklul. Vsetko pod vplyvom okolnosti, ake dovtedy nenastali.
@enmery Po 10 rokoch po par hodinach svadby? To znie realisticky😀 Ale hej, chapem. To je taka klasika. Ale ked sa nad tym clovek zamysli, je to pekna blbost.
@luccys a @enmery Pred svadbou sme spolu nebývali, nevedela som ,ako funguje v domácnosti a pod. Ale ďakujem za “povzbudivé” slová, veľmi “pomohli”…Prosím, ak neviete, ako pomôcť, nepíšte vôbec nič. Presne toto som nepotrebovala počuť. Ani neviete, ako môžete človeku ublížiť, ktorý je v zlom psychickom stave…
@oli18 Ďakujem 🙏❤️
@luccys a @enmery Pred svadbou sme spolu nebývali, nevedela som ,ako funguje v domácnosti a pod. Ale ďakujem za “povzbudivé” slová, veľmi “pomohli”…Prosím, ak neviete, ako pomôcť, nepíšte vôbec nič. Presne toto som nepotrebovala počuť. Ani neviete, ako môžete človeku ublížiť, ktorý je v zlom psychickom stave…
@anonym_autor Nikto ma nepresvedčí, že žena za 10 rokov nevie ako funguje muž, jeho reakcie na problémy, jeho jednanie s ňou, chorelik nebude odrazu flegmatik, pesimista optimistom, človek neschopný komunikácie odrazu bude pokojne preberať a riešiť aj ťažké veci. Nato s ním nemusíš bývať. Ako @luccys napísala, nebolo to 10 mesiacov, ale 10 rokov. Hovoril o tom psychológ a terapeut v jednom podcaste a od neho tam zaznelo, že signály máme vždy, len ich ľudia radi prehliadajú. MK je toho dôkazom. A na nás sa hnevať nemusíš, vyjadrili sme len nas názor. Tebe v skutočnosti ubližuje niekto iný.
Veľa šťastia.
@anonym_autor Nikto ma nepresvedčí, že žena za 10 rokov nevie ako funguje muž, jeho reakcie na problémy, jeho jednanie s ňou, chorelik nebude odrazu flegmatik, pesimista optimistom, človek neschopný komunikácie odrazu bude pokojne preberať a riešiť aj ťažké veci. Nato s ním nemusíš bývať. Ako @luccys napísala, nebolo to 10 mesiacov, ale 10 rokov. Hovoril o tom psychológ a terapeut v jednom podcaste a od neho tam zaznelo, že signály máme vždy, len ich ľudia radi prehliadajú. MK je toho dôkazom. A na nás sa hnevať nemusíš, vyjadrili sme len nas názor. Tebe v skutočnosti ubližuje niekto iný.
Veľa šťastia.
@enmery poznam psychologa, ktory si zle vybral. Ibaze to funguje, lebo vie, ako na neho. A signaly v zalubenosti prehliadol. Ako mnoho laikov.
@anonym_autor prečo vlastne pracuješ pri 1 ročnom dieťatku?
To je jasné, že potom nestíhaš a máš zlú náladu. Však ty si prepracovaná z toho celého.
Máte tak málo financií, že musíš robiť? Stojí ti to za zničený vzťah a nervy v ťahu?
@anonym_autor Zda sa ze obaja ste zly manzel/manzelka ... komunikacia nefunguje.
@anonym_autor v prvom rade sa bráň pred protichodnými rečami manžela. Povie Ti že si lenivá a potom zase inokedy ,že preháňaš s upratovaním? To sa nejak bije nie? A keď pracuješ popri ročnom dieťati (ráno, večer keď spi) tak aj to si lenivá? Podľa mňa sa musíš naučiť asertivne brániť. Len je dosť blbé že ten nácvik by si mala robiť na mužovi, ktorý by Ti mal byť oporou. A ešte jedna vec: pozeráš sa na seba aj Ty tak negatívne alebo sú to len manželove kruté reči smerom k Tebe? Domnienky vo vzťahu vedia urobiť riadnu neplechu. Mali by ste sa snažiť v kľude, otvorene porozprávať. Bez urážok, osočovania, s otvoreným srdcom povedať čo vás trápi. Keď to nepôjde, tak bud vzťah skončí alebo sa budeš trápiť dokolečka za cenu "rodiny".
Tak to si snáď len teraz nezistila aký je, a vážne on vari kuracie prsia s ryžou, veď to by som skala celá od radosti a jedla to, ty si akože osobitne varíš čo ? Rezne či čo, že také neješ? Reálne koľko vážiš a merias? Nechcem sa ťa dotknúť ale udržiavať sa treba či máš či nemáš dieťa, z toho čítania mi príde, že chces vinu hodit len na muža, ale zrejme veľa máš na rováši aj ty, sama píšeš, že si občas hnusná, a dôvod nechápem, však si doma navarím, napeciem, upravené, zacvičiť si, poriešim dieťa a život gombička
Necitam skoto nic,len autorkin prispevok.
Pri vete-NAVARI SAM PRE SEBA....som vsetko pochopila,viac mi netreba....
Toto nie je partak na zivot
Kopni ho do zadku..
Si leniva,ale furt upratujes-to sa nejak vxlucuje,nie?
Je to zasa dalsi magor.ach jo
Dokazes financne prezit bez neho (aj ked skromne)? Ak ano, tak na co este s nim si?
On nechce s tebou "vychadzat" a ty s tym nespravis nic. Niekedy to tak vyjde, ze z prechodeneho vztahu vzide taketo trapenie jeden druheho. Co vas ma spojit maly cloviecik, tak vas totalne rozvrati, teda vy ste to dopustili. Dvaja davno dospeli ludia nie su schopni vypiplat vymodleneho potomka bez dennodennej vojny. Vas mali rodicia mozno o 10 rokov skor a nerutili sa z toho. Drbko keby aspon aj tebe uvaril, ked uz vari, ale nesposobim jej ziadnu radost, lebo mi odvrkla, nevyniesla smeetie, nadala faju... Len sa kantrite navzajom👽
@anonym_autor tak načo je s tebou, keď si taká o ničom?V prvom rade by si nemala pracovať a hlavne nie po nociach ty potrebuješ oddych a spánok.Ked je doma daj mu dieťa a ty pracuj.Rozdel úlohy kto čo spraví bude sa búriť s tým rataj.Ty si prvoradá on, keď niečo chce nech si zisti.Aj u nas doma objednas, vybavis, spravíš?Už nie, každý hadze na mňa svoje starosti a ja, keď niečo chcem milión reči.Aj deti, aj rodičia aj muž všetci čakajú čo poviem, zariadim, vymyslím čo variť a ja som na konci.Pomaly to mením.v pondelok ide muž na rodicovske ja som odmietla.Nie si zlá matka len máš toho dosť.
On je fitnesak, takže chodí cvičiť ty máš kedy svoj čas?Ja si musím stále strážiť hranice a presúvať už veci na teenegerov.Mama objednas ma k holicovi, treba kúpiť knihu do školy, muž chce nech mu pomôžem s niečím ako pijavice bez mamy hotoví😂ja aj na muža nakricim aj som ironická a nie, neospravedlnim sa ani nemám pocit viny.Z čoho máš pocit viny máš frajera, chodís do barov, nestaras sa?Za 13 r musíš vedieť ako ísť na svojho chlapa
Necitam skoto nic,len autorkin prispevok.
Pri vete-NAVARI SAM PRE SEBA....som vsetko pochopila,viac mi netreba....
Toto nie je partak na zivot
Kopni ho do zadku..
Si leniva,ale furt upratujes-to sa nejak vxlucuje,nie?
Je to zasa dalsi magor.ach jo
@osky to sa mi páči, že si navarí
Tak to si snáď len teraz nezistila aký je, a vážne on vari kuracie prsia s ryžou, veď to by som skala celá od radosti a jedla to, ty si akože osobitne varíš čo ? Rezne či čo, že také neješ? Reálne koľko vážiš a merias? Nechcem sa ťa dotknúť ale udržiavať sa treba či máš či nemáš dieťa, z toho čítania mi príde, že chces vinu hodit len na muža, ale zrejme veľa máš na rováši aj ty, sama píšeš, že si občas hnusná, a dôvod nechápem, však si doma navarím, napeciem, upravené, zacvičiť si, poriešim dieťa a život gombička
no konecne dosiel niekto s modrokonikovskou klasikou🤓 odpoved: za vsetko moze neupravena zena na materskej. Toto je uroven pochopenia citaneho textu 2 z 10. A este sa ta drzana autorka stazuje, ze by mala kazdy den jest kuracinu s ryzou😅 len ci ju ponukol. empaticky level nula. Ale aspon si sa pochvalila, aky mas zivot gombicku @zuzubb007

Nie si a je mi na grc z tvojho manzela. Dalsi nepodareny kus do zbierky. Neviem si ani predstavit ake tazke to mas, ked v tom najtazsom obdobi nemas ziadnu podporu a este ti aj tí, ktori ti maju pomahat, len nakladaju viac.
Neviem ako ti poradit, mne pomaha asertivita, sebalaska a to mi dodava silu zastat si samu seba a nedovolit uz nikomu prejst cez moje hranice, aj keby to malo narusit vztah. Ja som si po 4 rokoch povedala dost! A vies co? Zrazu aj ten chlap vidi, ze mam hodnotu a zrazu vie byt aj on aktivnym rodicom a manzelom. Drzim ti palce❤️
Odkial si? Mozem ti nejako pomoct, aspon na vyventilovanie sa bez sudenia