Spávanie partnerov oddelene: Je to v poriadku?
Ahojte, chcem sa spýtať na váš názor. S partnerom dlhoročným máme už nejakú dobu takú situáciu, že spávame oddelene.
Na upresnenie: sme spolu non stop, lebo obaja pracujeme z domu z jednej pracovne, sexuálny život buď každý deň niečo alebo každý druhý deň, hádky občas ale to je klasika
Jediný náš "problém" je že spávame oddelene. On má menšie problémy so zaspávaním (trvá mu to dlhšie) a často sa mu stáva že keď už raz zobudí (kľudne aj po 4-5 hodinách spánku) už mu nejde potom zaspať. Ja nemám problém zaspať zaspím hneď, všade, kedykoľvek 😄🙈 obaja radi pozeráme videá pred spaním ale to sa nedá keď sme spolu v posteli. K tomu všetkému máme psíka ktorý extrémne chápe čo mne nevadí lebo raz keď zaspím tak ma to nezobudí. Ale jemu to vadí (akože prekáža pri zaspávani, budí ho to v noci) .
Preto sme začali spávať oddelene. Obom nám to mierne prekáža ale priznali sme si, že keď spíme oddelene tak sa obaja lepšie vyspíme ako keď ideme spať spolu. Spávali sme takto vyše pol roka, potom sme to skúsili zase spolu ale vydržalo nám to asi 3 noci a radšej sme si išli ľahnúť oddelene.
Včera sme zase začali tu debatu, že kedy sa vrátim ja do spálne spať. Chvíľu sme sa o tom bavili že veď dobre, dnes v noci spíme spolu a nakoniec debaty padla veta či to naozaj chceme. A sama som povedala, že budeme radšej oddelene, že možno zajtra.
Čo si myslíte o tom vy?
Na jednej strane mi to prekáža ale ja strane druhej aj mne je tak lepšie a predsa sme celý deň stále spolu. To že nespíme v noci v jednej posteli nám nijak neškodí.. tak ja neviem 🙈
Chcem počuť iba váš názor, prípadne či to nemáte niekto podobne že spávate oddelene a je to okej
@matkahelka u nás tiež tak 🙂))
oddelene spalne je môj sen. Keby sme tak mali miestnost navyse, uz som odstahovana tam. Mm chodi na wc, napit sa vody, obcas pozera telku, obcas sa prehadzuje, ked nevie zaspat. 🙉
Pre mna bolo super pocas karanteny. Kto bol chory, siel spat do synovej izby. Vtedy sme boli vyspati vsetci do ruzova. 😅
aj my takto spíme a môžem len odporučiť.Netrpíme ničím a nikde🙂 navrhla som to síce ja,zo začiatku boli aj protesty lebo nezvyk zo strany polovičky a klasika že tak sa to nerobí.Ale teraz si to nevie vynachváliť.Tak vieš,je to tak zaužívané spoločnosťou že spolu treba ale ked ti to raz nevyhovuje a si nevyspatá tak byť kvôli tomu pomaličky na prášky?V jednom filme už si nepamätám názov ale velakrát som to aj čítala zaznela taká hláška že ved aj šlachta a králi spávali oddelene😀 Pokial izby dovolujú a miesto tak prečo nie.Je to hlavne o zvyku dosť
Spánok je dôležitý a ak vám všetko funguje,tak netlačte na pílu,radšej spat v iných izbách,ako sa vyspať zle a časom to prenášať do vzťahu.
@matkahelka tiež sa nám stalo už niekoľko krát že sme sa v noci pohádali .. ja som zaspala klasika, jemu nešlo prehadzoval sa, išiel na wc x-krát , podobne
A mňa to zobudilo, polorozospatá som uštedrila nejakú pekne pikantnú poznámku a už to išlo. Nakoniec sa jeden z nás zobral a išiel do obývačky a ráno úplne vysmiaty, vyspatý že ako dobre sa nám spalo už potom
@liusa82
Nám keď sa podarí spolu zaspať bez problémov (stane sa aj také občas) tak sa nám spí spolu dobre, ráno sa zobudíme prituleny pri sebe ale to je naozaj 1krat z 50 spánkov 😁🙈
Myslím že tá hláška bola v seriály The Crown kde kráľovná Alžbeta spala zvlášť od kráľa tam som to videla ja 😁😁
Spať oddelene bola vždy výsada kráľov a šľachty. Poddaní spávali všetci v jednej izbe. Takže je to luxus, ktorý si môžeme dopriať pokiaľ máme dostatočne veľký byt alebo dom.😉
spime oddelene roky, radsej sa vyspat ako v kuse do seba kopat a nervacit celu noc. MOj tiez sa budi a beha, ja mam spanok lahky, zobudi ma a neviem zaspat hned... proste nervy. Chrape, zvuky robi, .. otras. Kolkokrat som mala chut ho ovalit niecim. Aj tak som skoncila tak, ze som tahala perinu na gauc.
môj ex tak strašne chrápal,že som bola permanentne ako zombík....nemala som možnosť spať oddelene....
Hádam nepotrebuješ povolenie z MK....
nasa situacia ako cez kopirak 🙃 polovicka ma lahky spanok, extremne citlivy na zvuky, ja ako celorocny alergik casto smrkam aj v noci, nehovoriac o upchatom nose a chrapani 🙈 ked sme u nasich (pri hlavnej ceste, nedaleko vlakovej stanice) trpi tu - vacsinu zivota byval v tichej slepej ulicke… ja naopak nemam problem zaspat kedykolvek, akokolvek a aj po zobudeni sa zvacsa zaspim bez problemov opat… ale k veci - zo zaciatku ma to strasne trapilo, mrzelo, bolo mi to luto a neviem co ked odchadzal z postele… dnes (ked je na vyber, zalezi teda kde sme) idem uz aj sama od seba si lahnut do obyvacky ci inej izby 🙈 nehovorim ze mi to je jedno, ale nemam aspon vycitky ze sa napr. zrovna kvoli mne nevyspi, lebo obcas chrapem (co ma trapi tiez, ale co uz 🤷🏻♀️) a aj ja mam lepsi spanok… ma narocnu pracu - fyzicky - takze beriem ze potrebuje byt oddychnuty… ale teda ako som pisala, prvych par rokov som to brala trosku tragicky 😅
Z môjho pohľadu...sme spolu už "sto" rokov. ale neviem si vynachváliť, že spíme oddelene, odkedy sú dietky z domu. Manžel neskutočne chrápe, ja vstávam do práce o 6:00, prichádzam cca 22:00. On? ako kedy...Ale zato sex je úžasný😝
A čo ti na tom prekáža?
Ehm,no ja som s mužom 15 rokov(v novembri to bude 15r aby som bola presna) z toho 11 rokov spíme oddelene 🫣zacali sme keď mala dcéra pol roka lebo ju budil budík a ona zas v noci budila muza cize nevyspal sa nikto.Odvtedy pribudli este dvaja synovia takze si dovolim tvrdiť, ze to ziadny negativny vplyv na vztah nemá. Sex mame rovnako často ako ked sme spali spolu,nikto nechrape do ucha tomu druhému.Ani ja ani on nie sme z tych, co potrebuju mať partnera v kuse za ritou,mojkat sa,3h rozhovory v posteli a podobne. Máme radi svoj priestor.
Nevidím na tom nič zlé. My spíme spolu ale keby nastala situácia, kedy by sa narušil spánok jedného z nás, tak spíme oddelene a bolo by to v poriadku.
Sme určite starší par a preto ma ani nikdy nenapadlo sa pohádať ohľadom napr chrapania. Muž občas chrápe ale potrebuje sa vyspať a ja tomu rozumiem. Takže ani by ma nenapadlo ho budiť. Zbalím si veci a idem do obývačky na náš úžasný gauč kt je tvrdší a mne to vyhovuje je tu klima aj balkon a môžeš si pripadne citat. Ale inšpirovala si ma tou podložkou no asi niečo kúpim aj ja - to bude už super luxus. V zime budem spat častejšie v spálni ale keď nebudem vedieť zaspat sup sup vedľa a zavrieť dvere 😂
Ked je to kvoli zdraviu, je to podla mna v pohode, zvlast ked vztah ako taky funguje... U nas sa muz prestahoval spat zvlast po porode, lebo ON sa tak nevyspi... No ale co tam po tom, ze ja sa nevyspim?? A na intimitu si ale debil nezabudol narokovat, aj ked som mala velke problemy. Nevydrzalo nam to, lebo tam bol pokazeny vztah... Na toto si dajte pozor, ale ked vztah funguje a robite to jeden pre druheho, aby ste sa vyspali, nevidim v tom problem...
Nečítam diskusiu, len úvodný príspevok, podla toho píšem.. ja mám spánok presne ako tvoj muž, môj muž má zase spánok presne ako ty.. on spí pri akokoľvek, kdekoľvek, ja sa budím po 4h spánku.. máme teraz spoločnú spálňu, ale dlhé roky sme spali oddelene - ja som bola s deťmi, on sám.. veľmi chrape, ak nechrape tak funi (je alergik, ma aj krivú nosovú prepážku - raz mu zlomili nos) a mňa to dosť budí.. nevidim nič zle na Tom, že majú partneri oddelené spanie.. sex sa aj tak prevádzkuje v bdelom stave 🤣 ja by som napríklad prijala niekedy oddelené spanie aj teraz, lebo ja okrem toho že mám veľmi zlý spánok, ešte k tomu aj skoro ráno vstávam do práce.. keď ma v noci zobudí to, že chrape a ja už nezaspím tak potom som ako matoha..
Príklad dnesna noc - ja som šla spať o 9tej, lebo mám pracovný víkend.. zaspala som vďaka melatonínu o 22 - muž dosiel do postele okolo pol noci - to ma našťastie neprebralo.. ale o 2hej som sa zobudila (neviem prečo, jednoducho mi nevydrží dlhši spánok) muž chrapal, už som nevedela zaspať.. dala som si aj melatonín, aj som stále mala zavreté oči, ale čo z toho, keď o 3:45 mi zvoní budík ze už musím ísť do práce? No bohužiaľ.. v práci som bola úplne grogy.. cez deň dokážem dospat maximálne pol hodinu... Už ma ten blbý spánok celkom aj trápi..
Uplne normálne, spánok je dôležitý 🙂. Keby mam kde spávať okrem gauča, tiež spime oddelene. Takto trpím ja 😀
My spíme oddelen kvoli chrapaniu uz roky. Cely vecer sme spolu a vyslovene ideme len spat od seba alebo ked vegetime v spálni, tak ka zaspim hned a muz sa potom presunie. Moj muz ma strasne slabý spanok, jeho zobudi uplne vsetko, ked sa pretočim, ked si prochrapakam, ked si sem tam nieco poviem, ked pridu deti. A ked sa zobudi nevie zaspať. Ale sranda, ze na svoje chrapanie cez cely dom sa nezobudí 🤣🤣🤣. Ja zase zaspim a nezobudim sa na nic.
@zeldia vrchný matrac super vec 😁 rovnako pohodlné ako posteľ
@sussie1 našťastie sme si vykomunikovali prípad kedy by prišlo dieťa a teda vieme že spánok by sa zhoršil
To máme dohodu že sa vraciame k sebe do jednej postele
To bol jeho návrh a ja som ho prijala tak uvidíme ako to bude ked to raz reálne príde
@jana_eyre_2 u nás už len to že keď ide jeden z nás spať skorej tak už len príchodom sme sa zobudili navzájom
A keď sa mi podarilo sa priblížiť a nezobudiť ho, moje ukladanie sa Non stop vrtenie otáčanie sa kým sa uložila ho už zobudilo
Naposledy keď sme spali spolu všetko sa zdalo byť dokonale, zaspali sme, vydržali sme spať pekne až do momentu kde netuším čo sa stalo ale takú som mu šlahla rukou cez polku tváre a do oka, nebolo to že som sa otáčala a omylom, pretože to bolo zvrchu no neviem čo to bolo ale pekne schytal 🙈
@ninjah ja som na gauči, k tomu vrchný matrac s je to lepšie ako posteľ 😄
15r žijem s chlapom ktorý robí len nočné. O nejakom spoločnom zaspávaní alebo vstávaní si môžem nechať snívať. Kvôli synovi tiež často spíme oddelene a vôbec nechápem tú obsesiu so spoločným spaním. Pre nás je úplne najpodstatnejšie sa vyspať, oddýchnuť si. Sme s tým všetci doma ok..ak sa náhodou aj zídeme všetci v jednej posteli v rovnakom čase je to celkom príjemné..ale viac ak o2 noci nevydržíme. Každému tak ako mu to vyhovuje...
Ak to obom vyhovuje, nemas co riesit. Ale ja na tvojom mieste by som sa aj tak pokusila o zmenu. V prvom rade vyhodit psa zo spalne, alebo z postele, neviem, kde ho mas. Vymenit psa za muza, to mi pride totalne mimo. V druhom rade skuste sa v ramci zdravia vysrat na cumenie do telefonu pred spanim 🙈 to je cele zle. Vymen to za masaz partnera, mozno zaspi lahsie...

@midori123 do bodky suhlasim. akoby si pisala o mne a mojom muzovi. presne. aj my sme sa x- krat v noci pohadali, lebo on chrapal a ja som nevedela zaspat. akonahle sme sa prestahovali do domu, z oboch stran prisiel navrh spat oddelene.