Šťastné manželstvo - rada
Aké by ste dali rady svojím deťom, kamarátom hocikomu ohľadom manželstva? Alebo v súvislosti s manželstvom? 😊
Komunikácia a prejavy lásky, to je základ, keď nie je komunikácia, tak všetko sa dokáže zrútiť ako domček z karát.
@annamalaga Načo budes s niekym 5-6 rokov chodit (nemyslim pary zacinajuce v 18tych rokoch alebo nejake ine vazne dovody), ked to, ze dotycny je debil vidis uz podstatne skor?
A co sa tyka tvojej prvej otazky - ano, je lepsie ostat sam. Zit sama neznamena zit menej kvalitny zivot a zivot bez vztahov, zazitkov. Je hlupe tento zivot stigmatizovat ako horsi, lebo horsi nie je.
@annamalaga tiez si myslim, ze 5-6 rokov je vela. ine je, ak su mladi napr. na vyske, ze sa vezmu az po skonceni skoly, trebars po 5 rokoch. ale ak uz je clovek "hotovy", potom potrebuje zasa niekam pokrocit a potom je 5 rokov uz dlho, vztah sa moze uz "prechodit". treba robit pokroky v spravny cas, ked je clovek uz na to pripraveny.
Najdoležitejšia rada je správny výber partnera a potom aj všetko už spomenuté. Ak je prvý krok nesprávny, tak šanca na úspech je mizerná...
Muzi nevedia citat myslienky, ak nieco chces, povedz mu to.
@annamalaga ja som tolko s manzelom randila a neskor aj byvala. Ja odporucam. Dokonale sme sa spoznali, videla som ako reaguje na rozne veci, ako sa sprava a je to dostatocna doba na to, aby niekto nemohol povedat, ze sa pretvaroval. Nic nelutujem. Mame kvalitny, dlhodoby vztah so zdravym zakladom. Nic nam neutieklo. Niekto sa uz po 5-6 rokoch vo vztahu nudi, lepi to detmi a rozide sa. My sme si len utvrdili, ze nam je aj po tolkych rokoch randenia dobre a chceme to specatit. My si aj po vyse 20 rokoch mame co povedat ceztujeme. Manzel je vyborny otec aj partner (samozrejme, ze sa niekedy aj pochytime. Ale bez kriku, ponizovania a urazania..🙂). Tu ti bude vacsina bab pisat, ze 5 rokov randit je dlho. Nie je. Vacsina zostane zbuchnuta do 2 rokov, ked este nepozna partnera a potom tu vyplakavaju.
Tak podla mna si hlavne treba rozumiet, byt k sebe empaticki a dobri 🙂 A aj sa podporovat. A hlavne komunikacia 🙂
Úplne všetko, čo napísala @zmrzlinka2021 a ja k tomu ešte pridám, aby si s partnerom vyznávala rovnaké hodnoty a mala rovnaký názor na výchovu, prípadne, aby ste sa na tom dohodli/rešpektovali, ale ozaj úprimne. Ľahšie veci fungujú, keď rodičia ťahajú za jeden povraz a nie že mama nedovolí, otec dovolí, mama ide do kostola v nedeľu/otec sa jej za to smeje …
@stanulienkat ja nevypadam k svetu, len sa pýtam , to skôr vojna skončí ako ja budem mať manžela , len som sa spýtala.
@annamalaga nikdy nevies....😉 Nemusis mat hned manzela, staci miluju i priatel.
A pridávam jednu múdrosť na odľahčenie: Muž by mal pomáhať manželke riešiť problémy, do ktorých by sa nebola dostala, keby si ho nebola vzala😂