icon

Šťastné manželstvo - rada

22. mar 2022

Aké by ste dali rady svojím deťom, kamarátom hocikomu ohľadom manželstva? Alebo v súvislosti s manželstvom? 😊

Strana
z2
mamula20
Odpoveď bola odstránená
anitka63
23. mar 2022

Komunikácia a prejavy lásky, to je základ, keď nie je komunikácia, tak všetko sa dokáže zrútiť ako domček z karát.

zmrzlinka2021
23. mar 2022

@annamalaga Načo budes s niekym 5-6 rokov chodit (nemyslim pary zacinajuce v 18tych rokoch alebo nejake ine vazne dovody), ked to, ze dotycny je debil vidis uz podstatne skor?
A co sa tyka tvojej prvej otazky - ano, je lepsie ostat sam. Zit sama neznamena zit menej kvalitny zivot a zivot bez vztahov, zazitkov. Je hlupe tento zivot stigmatizovat ako horsi, lebo horsi nie je.

janetinka27
23. mar 2022

@annamalaga tiez si myslim, ze 5-6 rokov je vela. ine je, ak su mladi napr. na vyske, ze sa vezmu az po skonceni skoly, trebars po 5 rokoch. ale ak uz je clovek "hotovy", potom potrebuje zasa niekam pokrocit a potom je 5 rokov uz dlho, vztah sa moze uz "prechodit". treba robit pokroky v spravny cas, ked je clovek uz na to pripraveny.

janulka1802
23. mar 2022

Najdoležitejšia rada je správny výber partnera a potom aj všetko už spomenuté. Ak je prvý krok nesprávny, tak šanca na úspech je mizerná...

masinka
23. mar 2022

Muzi nevedia citat myslienky, ak nieco chces, povedz mu to.

stanulienkat
23. mar 2022

@annamalaga ja som tolko s manzelom randila a neskor aj byvala. Ja odporucam. Dokonale sme sa spoznali, videla som ako reaguje na rozne veci, ako sa sprava a je to dostatocna doba na to, aby niekto nemohol povedat, ze sa pretvaroval. Nic nelutujem. Mame kvalitny, dlhodoby vztah so zdravym zakladom. Nic nam neutieklo. Niekto sa uz po 5-6 rokoch vo vztahu nudi, lepi to detmi a rozide sa. My sme si len utvrdili, ze nam je aj po tolkych rokoch randenia dobre a chceme to specatit. My si aj po vyse 20 rokoch mame co povedat ceztujeme. Manzel je vyborny otec aj partner (samozrejme, ze sa niekedy aj pochytime. Ale bez kriku, ponizovania a urazania..🙂). Tu ti bude vacsina bab pisat, ze 5 rokov randit je dlho. Nie je. Vacsina zostane zbuchnuta do 2 rokov, ked este nepozna partnera a potom tu vyplakavaju.

seblicek
23. mar 2022

@masinka heh tak toto je teda celkom zásadné 🙂 Úsmevné ale pravdivé, no ako ja si aj tak myslím, že recept na šťastný vzťah nie je. Tí dvaja sa proste len musia nájsť

anna_maria1
23. mar 2022

Tak podla mna si hlavne treba rozumiet, byt k sebe empaticki a dobri 🙂 A aj sa podporovat. A hlavne komunikacia 🙂

yoxinka
23. mar 2022

Úplne všetko, čo napísala @zmrzlinka2021 a ja k tomu ešte pridám, aby si s partnerom vyznávala rovnaké hodnoty a mala rovnaký názor na výchovu, prípadne, aby ste sa na tom dohodli/rešpektovali, ale ozaj úprimne. Ľahšie veci fungujú, keď rodičia ťahajú za jeden povraz a nie že mama nedovolí, otec dovolí, mama ide do kostola v nedeľu/otec sa jej za to smeje …

annamalaga
23. mar 2022

@stanulienkat ja nevypadam k svetu, len sa pýtam , to skôr vojna skončí ako ja budem mať manžela , len som sa spýtala.

stanulienkat
23. mar 2022

@annamalaga nikdy nevies....😉 Nemusis mat hned manzela, staci miluju i priatel.

modrykonik1237
24. mar 2022

A pridávam jednu múdrosť na odľahčenie: Muž by mal pomáhať manželke riešiť problémy, do ktorých by sa nebola dostala, keby si ho nebola vzala😂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2