Strata dôvery voči partnerovi pre finančné obavy
S partnerom sme mali krásny vzťah, tešili sme sa na založenie rodiny lenže mala som zdravotné problémy a musela som sa dať dokopy. Priateľ mi rozprával ako veľmi chce dieťa. Keď som sa konečne dala zdravotné dokopy a už môžeme začať pracovať na dieťatku zrazu začal hľadať výhovorky. Mám menší úvěr ktorý splácam poctivo. Finančné to ani nepociťujeme lebo obaja dobre zarábame no začal mi to vyhadzovať na oči,že čo keď mam tých dlhov viac a prenesú sa na naše dieťa alebo na neho alebo prídeme kvôli tomu o bývanie. Absolútne nechapem kde takúto sprostosť nabral. Úver som mala ešte pred tým ako sme sa spoznali. Strašne sme sa pohádali. Neskutočne ma sklamal a stratila som všetku dôveru voči nemu. On má síce presviedča,že dieťa chce ale ja mu už neverím ani slovo. Čo by ste robili na mojom mieste?
@anonym_584670 veď nemáme ani hypo tak čo trepeš.
@anonym_autor .... Lenže, keď sa rozidete tak jeden druhého bude musieť vyplatiť, alebo sa bude musieť predať byt.Nato si nemyslela?
A prečo odchádzaš teda z vlastného bývania?
Všetci riešite zase nepodstatné veci ja sa pýtam na iné vy trepete a riešite ine
@anonym_autor .... A keď nebude mať z čoho?
Riešime to,že ty tu tvrdis,že máš vlastné bývanie.No ale nemáš.Realne nemáš.
@anonym_584670 to ma nezaujíma je to jeho problém však má rodičov čo mu rádia tak nech mu pozicaju
@anonym_584670 čo trepeš mám. Mám byť ktorý je síce spoločný ale on si môže sám za to že jeho nebude
Mňa nezaujíma kde vezme peniaze. Nechce dieťa? Nemá zmysel spolu ostávať. Ja som mu jasné povedala že pre mňa to je koniec nech ide kde chce
@anonym_584670 to ma nezaujíma je to jeho problém však má rodičov čo mu rádia tak nech mu pozicaju
@anonym_autor .... Si to predstavuješ jak hurvinek valku. V prípade, ak skončí spor o byt pred súdom, tak ten môže nariadiť byt predať a každý si zoberie toľko, koľko do neho dal. Respektíve 50/50.
Tvoje je len to,čo je IBA na tvojom mene.Akonahle je tam ešte niekto iný,tak už to nie je iba tvoje.
No nesedí mi to, že kvôli 2 mesiacom svadba nemohla byť, veď svadba je záležitosť niekoľko minút na úrade. Už keď veľmi chcem, máš po 40tke, nemusíš z toho robiť velkú senzáciu. Že ste pred týždňom spoločný byt kúpili, kde si na to vzala peniaze? Tak už ked je problém ten dlh, tak sa nebudem zadĺžovať ešte viac nejakým bytom ale splatím - ak mám peniaze ten prvý dlh nie? Aj v prípade hypotéky - ak ty už máš dlh, neviem ako na Slovensku, lebo ja hypo nemám a nikdy som nemala, ale čo poznám ľudí - síce v zahraničí a chceli hypo, tak napr. kolega najprv musel vyplatiť celý úver za motorku, ináč hypo nedali, nesmel mať žiadne úvery. A k tomu treba ešte koľko %? 20%? aby ti hypotéku dali...čiže ak si mala na byt, mala by si aj na splatenie celého úveru a tým pádom by nemal nikto výhovorku ohľadom dlhu. No proste nesedí mi tu viac vecí.
Mňa nezaujíma kde vezme peniaze. Nechce dieťa? Nemá zmysel spolu ostávať. Ja som mu jasné povedala že pre mňa to je koniec nech ide kde chce
@anonym_autor .... Chápem, že si nasrata. Ale v nasratosti nevyriešis nič.
No nesedí mi to, že kvôli 2 mesiacom svadba nemohla byť, veď svadba je záležitosť niekoľko minút na úrade. Už keď veľmi chcem, máš po 40tke, nemusíš z toho robiť velkú senzáciu. Že ste pred týždňom spoločný byt kúpili, kde si na to vzala peniaze? Tak už ked je problém ten dlh, tak sa nebudem zadĺžovať ešte viac nejakým bytom ale splatím - ak mám peniaze ten prvý dlh nie? Aj v prípade hypotéky - ak ty už máš dlh, neviem ako na Slovensku, lebo ja hypo nemám a nikdy som nemala, ale čo poznám ľudí - síce v zahraničí a chceli hypo, tak napr. kolega najprv musel vyplatiť celý úver za motorku, ináč hypo nedali, nesmel mať žiadne úvery. A k tomu treba ešte koľko %? 20%? aby ti hypotéku dali...čiže ak si mala na byt, mala by si aj na splatenie celého úveru a tým pádom by nemal nikto výhovorku ohľadom dlhu. No proste nesedí mi tu viac vecí.
@earlgrey .... Tiež mi hlava neberie tu logiku. Mám cash na byt ale nevyplatim radšej pôžičku, ktorú mám. 🤔Aby som bola total bez dlhov. Nedáva to zmysel
@earlgrey ja som svadbu chcela jeho rodičia ho prehovorili aby počkal. Načo do p....e riešite stále pojebany úver! Ja sa pýtam na niečo iné a stále meliete dookola to isté! Je moja vec kde som vzala na byť peniaze a že mám úver čo Váš do toho ja riešim niečo iné tak láskavo prestaňte furt riešiť uver
@anonym_584670 veď nemáme ani hypo tak čo trepeš.
@anonym_autor
A to ako dlho ste spolu keď ste už stihli ist do vlastného bývania s frajerom?
Načo ideš do takych záväzkov s kdekym? Potom to presne takto dopadne.Nechce dieta, teba, nechce sa viazat, ale to vieš i sama
Zbytočne problémy si si narobila s bytom a záväzkom s nim
Na vyplatenie Teba nebude mat, stratíš roky a nervy riešením tejto situácie.Nemáš nic kde by si mohla odist
Mala si pomaly 40 aj on a to ste nemali ešte žiadne zazemie?Kde ste bývali pred vzťahom?
@anonym_autor
A to ako dlho ste spolu keď ste už stihli ist do vlastného bývania s frajerom?
Načo ideš do takych záväzkov s kdekym? Potom to presne takto dopadne.Nechce dieta, teba, nechce sa viazat, ale to vieš i sama
Zbytočne problémy si si narobila s bytom a záväzkom s nim
Na vyplatenie Teba nebude mat, stratíš roky a nervy riešením tejto situácie.Nemáš nic kde by si mohla odist
Mala si pomaly 40 aj on a to ste nemali ešte žiadne zazemie?Kde ste bývali pred vzťahom?
@anonym_eaf732 on má presviedčal že chce rodinu manželku prostě ma oblbol. Keď si 10 rokov sama a stretneš muža čo sa chová ako gantlmen tak prostě si ráda že vôbec si niekoho našla. Ja som mohla vedieť že mi iba balamutil hlavu?. Byt sme kúpili po dvoch rokoch chodenia pretože sme obaja chceli to isté. Netušila som že ma celý čas v tomto klamal. Ja som bývala v prenajatom byte on u rodičov
@anonym_eaf732 on má presviedčal že chce rodinu manželku prostě ma oblbol. Keď si 10 rokov sama a stretneš muža čo sa chová ako gantlmen tak prostě si ráda že vôbec si niekoho našla. Ja som mohla vedieť že mi iba balamutil hlavu?. Byt sme kúpili po dvoch rokoch chodenia pretože sme obaja chceli to isté. Netušila som že ma celý čas v tomto klamal. Ja som bývala v prenajatom byte on u rodičov
@anonym_autor .... A ešte taká vec. Ak si chces ten byt nechať ty, tak ty musis vyplatiť jeho. Nie naopak.Podla predchádzajúcich komentov,kde si písala,že sa odtiaľ nehnes.Ak by mal on vyplatiť teba,tak byt zostava jemu
@anonym_autor .... A ešte taká vec. Ak si chces ten byt nechať ty, tak ty musis vyplatiť jeho. Nie naopak.Podla predchádzajúcich komentov,kde si písala,že sa odtiaľ nehnes.Ak by mal on vyplatiť teba,tak byt zostava jemu
@doriiis ja mu nič platiť nebudem som mu povedala že on má oklamal takže to beriem ako odškodné a je mi jedno či chce alebo nechce. Nech si nájde svoje byvanie
@doriiis ja mu nič platiť nebudem som mu povedala že on má oklamal takže to beriem ako odškodné a je mi jedno či chce alebo nechce. Nech si nájde svoje byvanie
@anonym_autor navyše ja na byte mám väčší podiel ako on. On dal menej peňazí ako ja
@anonym_autor navyše ja na byte mám väčší podiel ako on. On dal menej peňazí ako ja
@anonym_autor ako ste vedený na LV? Kto má aký podiel na vlastníctve bytu? A tým nemyslím, kto dal koľko. Ty si mala peniaze na kúpu bytu, ale brala si úver na auto?
@anonym_autor .... Ak je na LV a má tam trvalý pobyt, tak ho nemôžeš vyhodiť len tak. Nemôžeš nikomu zakázať bývať vo vlastnom byte.
A môže žiadať vyplatiť minimálne tú sumu, ktorú tam vrazil on.
podla mna dieta nechcel len ti sluboval aby si ho neopustila
Takže za 2 roky nebola ani svadba - ok, toto je každého osobná vec, ja mám tiež dieťa a vydatá som nebola. Ale - ako došlo k tomu, že pred týždňom ste kúpili byt a už si musela vedieť, že vymýšľa ohľadom dieťaťa, či to len včera začal vymýšľať? Minimálne 2 roky už úver za auto splácaš, ešte ďalšie 3 roky ťa čakajú a ty si na krk zavesíš ďalší úver - hypotéku? a chceš dieťa? čo ak sa on obáva, že sa ti zdravotné problémy vrátia, nebudeš pracovať, bude on musieť splácať tvoje dlhy a ešte aj finančne zabezpečiť teba, dieťa? Veď sa na to pozri trocha logický, budeš na RD, prídeš o príjem, kto bude všetky dlhy splácať? alebo dáš dieťa do jaslí a vyhodíš ďalších 500 eur za jasne mesačne. Skús sa na to pozrieť triezvo. Máš nejaké úspory?
Čo koment, to perla.
Stále trvám na svojom názore,že v tejto situácii,veku a podmienkach je nezodpovedné mať dieťa.Asi osud vie,čo robi
@anonym_autor po tomto jeho výleve by som sa naňho pozrela a stopla ho a povedala mu ,,a teraz mi povedz naozaj reálny dôvod !’’ Lebo podľa toho čo píšete krúti sa ako had a kope všade okolo seba .
Čo koment, to perla.
Stále trvám na svojom názore,že v tejto situácii,veku a podmienkach je nezodpovedné mať dieťa.Asi osud vie,čo robi
@anonym_584670 ja tiež súhlasím s tým, že nie, že chcem mať dieťa za každú cenu. Treba myslieť na budúcnosť a na zdravie dieťaťa. Ak mám zdr.problémy, mám 410r, byt vo vlastníctve s niekým, nie svoje, úver na auto - určite by som nešla do dieťata.
Takže za 2 roky nebola ani svadba - ok, toto je každého osobná vec, ja mám tiež dieťa a vydatá som nebola. Ale - ako došlo k tomu, že pred týždňom ste kúpili byt a už si musela vedieť, že vymýšľa ohľadom dieťaťa, či to len včera začal vymýšľať? Minimálne 2 roky už úver za auto splácaš, ešte ďalšie 3 roky ťa čakajú a ty si na krk zavesíš ďalší úver - hypotéku? a chceš dieťa? čo ak sa on obáva, že sa ti zdravotné problémy vrátia, nebudeš pracovať, bude on musieť splácať tvoje dlhy a ešte aj finančne zabezpečiť teba, dieťa? Veď sa na to pozri trocha logický, budeš na RD, prídeš o príjem, kto bude všetky dlhy splácať? alebo dáš dieťa do jaslí a vyhodíš ďalších 500 eur za jasne mesačne. Skús sa na to pozrieť triezvo. Máš nejaké úspory?
@earlgrey prosím ťa, kde si videla, že ten byt kúpili pred týždňom? Veď to nikde autorka nepíše.
Úver som brala na auto. A nie nikde som nepísala že mám vlastne bývanie. Kúpili sme ho spolu. A áno riešili sme svadbu ale kvôli mojim zdravotným problémom som nemohla mať svadbu lebo som bola veľmi dlho v nemocnici.
@anonym_584670 čo je nezodpovedné? Ty nevies čítať? Bývanie máme, finančné zarábame veľmi dobre netrpime finančnou núdzou. Splátka úveru je malá nič čo by nás ohrozilo exekúcie nemám tak ja nechápem prečo sa zastavaná toho debila. Iný ľudia úvery nemajú?
@anonym_autor keď tak dobre zarabate, tak výplat ten úver. Co si si kupovala nové porsche?
@earlgrey prosím ťa, kde si videla, že ten byt kúpili pred týždňom? Veď to nikde autorka nepíše.
@baboobchod No netuším, ale zdalo sa mi, že to niekde písala. Možno som len zlé prečítala. Ak áno, ospravedľnujem sa. Ja si chybu uznám, ale to nemení nič na tom, že proste ten muž sa obáva finančnej stránky alebo jednoducho s ňou rodinu neplnuje ale potom nechápem, načo išiel do spoločného bývania 🤷♀️

Úver som brala na auto. A nie nikde som nepísala že mám vlastne bývanie. Kúpili sme ho spolu. A áno riešili sme svadbu ale kvôli mojim zdravotným problémom som nemohla mať svadbu lebo som bola veľmi dlho v nemocnici.
@anonym_584670 čo je nezodpovedné? Ty nevies čítať? Bývanie máme, finančné zarábame veľmi dobre netrpime finančnou núdzou. Splátka úveru je malá nič čo by nás ohrozilo exekúcie nemám tak ja nechápem prečo sa zastavaná toho debila. Iný ľudia úvery nemajú?
@anonym_autor brala si úver na auto, ktorý splacas veľa rokov? To aké auto si kupovala? Za koľko? Ešte keď píšeš, že zarábate nadštandardne obaja....