Stratilo libido a suchosť pri sexe
Ahojte, toto bude veľmi intímna téma, tak verím, že nikoho nepobúrim. Vždy som bola veľmi náruživá žena, veľmi povedzme vaginálne vlhká, od mojich 14-15 rokov, až mi to prekážalo. Sex som mala rada, užívala som si ho. Avšak niečo sa zmenilo od mojej asi 43tky. V prvom rade kleslo mi libido, nemám záujem už tak o sex. Chcem intimitu, byť spolu, objímať sa, maznať sa, ale samotný sex pre mňa nie je potrebný. Viem však, pre muža áno. Tak sa snažím premôcť... ale.... vôbec nie som vlhká, aj keď používam lubrikačný gél, samotný sex je pre mňa bolestivý, páli ma to tam a som suchá. Popravde sa snažím premáhať počas toho a zatvárať oči a predstavovať si niečo iné a modlím sa, aby bol už koniec, lebo ma to bolí. Môj partner nie je typ 5 minútovky, sex si užíva a chce ho aspoň 20 minút, meníme polohy a ja ticho trpím a chcem, aby sa už urobil. Niekedy som taká suchá, že ho ani nevie dať dovnútra, jednoducho to nejde. Po sexe som dole úplne podráždená, červená, bolestivá a musím sa dať dokopy. Partner sex chce a ja mu ho chcem dať, ale neviem. Pre neho orálny sex nie je riešením. Ja čo som celý život mazala poriadne a sexovala som niekoľko čísel za sebou, teraz nie som schopná normálneho sexu. Neviem si ženy rady. Som z toho nešťastná. Partner už vie, že ma to bolí a že pritom trpím.
@simsalabim pisala som, ze hormonony brat nemozem. Kupila som si speci silicon gel, tak uvidime. Od muza nepotrebujem rady, na to ma gynekologa, chcela som zenske rady.
@anonym_autor ale @mirokub sa v problematike perimenopauzy orientuje velmi dobre. A upozornuje na to, ake zastarale metody a pristup k hormonalnej liecbe maju mnohi lekari u nas. Mozno treba skusit inych lekarov. A uvedom si, ze ty potrebujes zvlhcit stale, nielen pri sexe, a zastavit atrofiu posvy.
@anonym_autor dobre, to potom povedz svojmu lekarovi, ked ti bude radit 🤷♀️
@anonym_autor tvoj gynekológ to má odžité? Ako ti poradil? Nijako! Pýtaš si rady na modrom konovi a aj na tie kašleš... Tak nech ťa obrába nasucho ďalej
@anonym_autor tvoj gynekológ to má odžité? Ako ti poradil? Nijako! Pýtaš si rady na modrom konovi a aj na tie kašleš... Tak nech ťa obrába nasucho ďalej
@monulka205 moja gynekologička má 52 rokov a áno, tiež tým sama prechádza, čiže má to odžité. Gél som si objednala a čapíky kúpila.
@anonym_autor durex lub.gel nie je veľmi príjemný. Mne nsjviac vyhovuju na vodnej báze zo sex shopov, nie z drogérie.
@anonym_autor durex lub.gel nie je veľmi príjemný. Mne nsjviac vyhovuju na vodnej báze zo sex shopov, nie z drogérie.
@letfenixa už som si objednala ten za cca. 29, tak som zvedavá. Plus budem mať čapíky, tak sa teším na výsledok.
@anonym_autor bylinka Shatavari..... a silikon lubrikant.
Ja používam lubrikant na vodnej báze ,tiež ma ostatné štípali.Len teda,treba ho viac,ale funguje.A kúp si Macu peruánsku .Je to zázrak.
Ja používam lubrikant na vodnej báze ,tiež ma ostatné štípali.Len teda,treba ho viac,ale funguje.A kúp si Macu peruánsku .Je to zázrak.
@anonym_ad6e95 maca je kontraindikovaná pri mojich ochoreniach, ale vďaka.
@anonym_autor ahoj zdravim ta. Zmenilo sa to ze sa ti zmenila nervovo hormonalna os a tym padom telo funguje inac. Ked mas s tymto problem tak je velka pravdepodobnost ze mas aj citlivejsie travenie, pribrala si a si viac zaliata, mas vacsie bradavky resp pocas dna sa menia, stratila si drive a mas nizsiu energiu. Mam pravdu ? Ci pisem zle
@anonym_autor ahoj zdravim ta. Zmenilo sa to ze sa ti zmenila nervovo hormonalna os a tym padom telo funguje inac. Ked mas s tymto problem tak je velka pravdepodobnost ze mas aj citlivejsie travenie, pribrala si a si viac zaliata, mas vacsie bradavky resp pocas dna sa menia, stratila si drive a mas nizsiu energiu. Mam pravdu ? Ci pisem zle
@erikreset naliata nie som, prave naopak. Bradavky a prsia su v norme, energie mam zatial dost, asi to bude tym, ze aktivne cvicim. Nepribrala som, prave naopak. Travenie je relativne v poriadku, stravujem za zdravo. Moj hormonalny profil je v poriadku a zatial to na niekolko rokov nevyzera na menopauzu / vyjadrenie endokrinologa a gynekologa /-

@anonym_autor poradil ti, ze mas skusit daco hormonalne. Lebo to ti vie dokazatelne pomoct.
@simsalabim pisala som, ze hormonony brat nemozem. Kupila som si speci silicon gel, tak uvidime. Od muza nepotrebujem rady, na to ma gynekologa, chcela som zenske rady.