icon

Svoju manželku nemilujem

7. okt 2022

Mile mamicky,

taká tema na úvahu.. som ženatý, mám deti.. no nemilujem svoju manželku.. milujem niekoho iného, už niekolko rokov.. láska, vášeň, motyle v bruchu, porozumenie.. stale, aj po tych rokoch.. boli medzi nami aj hádky a nedorozumenia, ale prehrmeli.. o domácnosť sa starám, manželku mám rad a vážim si ju.. ona ma miluje, aspoň to tvrdí.. ale vydiera ma.. vydiera ma citovo a deťmi.. chce docieliť aby som ju znova miloval..ale to sa neda.. kto zažil, pochopí.. snazi sa, ale už je neskoro.. dlhodobo sa o seba nestarala a odmietala ma.. sex tak 3-4x do roka.. rodinu neopustím ale srdcu neviem rozkázať.. stalo sa, nič som nejvyhladaval, ani to nebolo mojim cieľom.. . a tak sa pytam, nie je láska sebecka? Manželka chce aby som ju miloval (vydieraním cez deti, že s nimi odide, si vynucuje aktivity a p.).. lebo ona miluje mna.. nie je to tak, že ten kto miluje mal by chciet stastie toho druhého, aj keď jeho samého to boli (ak je to teda prava láska)? Prečo vydiera? Aj keď začnem pre nu robiť nejaké veci, nikdy to nebude úprimne a ona to bude cítiť..

juliastrakovave
7. okt 2022

@kitycat nemôžeš mňa súdiť keď nevieš čo som zažívala vo vzťahu s ex. No ak ťa baví hodnotiť tak ja to to rada prezradím. Bitky, urážku, týranie a je toho viac. Nech sa páči môžeš si teraz urobiť názor. No a áno som šťastná za seba že som sa dokázala odpútať a konečne začať žiť!!

lenkaminka
7. okt 2022

Myslím, že nech to už bolo akokoľvek tak je už vlastne jasne že váš vztah nemá zmysel. Otázka je ale na vas. Ako vas žena vydiera ? Že odíde s deťmi? A to ako čakáte co? Že ostane vašou manželkou ale bude trpieť vašu milenku? Nejako tomu teraz nerozumiem. Veď sa zbaľte a odíďte rodinu rozbijete tak ci tak. Žene zlomíte srdce a deti si poplacu možno to pochopia alebo vas znenávidia neviem. Ale situáciu ste mal riešiť dávno a to priamo s manželkou.

xsuzannex
7. okt 2022

Necitala som vsetky komentare, ale... Ty si pisal ze chces po manzelke aby akceptovala ze ju nikdy nebudes lubit. Takze cisto sebecky po nej chces aby dobrovolne trcala vo vztahu kde nie je milovana ale ona miluje.. ona snad nema pravo byt stastna? Ty neopustis rodinu ale svoje motyle si budes uzivat inde.. ako vies co, zamysli sa co od nej vlastne ziadas.. ak ta miluje vies ako musi trpiet s vedomim ze si prave u inej? Ale hlavne ze ty si stastny a nasiel "pravu lasku".. bud to ukonci tam alebo tam..

mafia77
7. okt 2022

Priala by som Ti túto situaciu zažiť v otočenej situácii. Že by si manželka našla milenca,mala motýle v bruchu a nemilovala by Teba , ale milenca a Ty by si tiež možno prosil, vydieral, bojoval...skrátka bol zúfalý a ťahal za kratši koniec , predsa len ide o rodinu s deťmi a dlhoročný vzťah. Nepoznám Tvoju manželku, ale iste si zaslúži muža, ktorý by ju miloval a ocenil a Ty teda ak potrebuješ riešiť svoje city ku inej tak zváž dať jej slobodu , lebo neodisť fyzicky.od rodiny, ale byť odídený myšlienkami a.srdcom.nie je riešenie , ani tak charakterné ako si písal.

kitycat
7. okt 2022

@juliastrakovave ja ti tvoje stastie neberiem.

Avsak to nemeni nic na tom, ze si si v nefunkcom vztahu nasla ineho a sla k nemu. Pri nasilnickom ex ta asi puto kompletnej rodiny nedrzalo.

Strach je mocny, to ano, ale tvoj priklad ma urcite "ALE".

juliastrakovave
7. okt 2022

@kitycat áno nemení to nič na tom, to máš absolútnu pravdu. Ale ja som zástancom, že iný človek nevidí a nemôže súdiť očami toho o koho ide. Len toľko by som povedala. Samozrejme tým sa neobhajujem.

prosac
7. okt 2022

Júj ale ste ho tu odsúdili🤦‍♀️ Z vlastnej skúsenosti v jednom má pravdu srdcu nerozkážeš to v akej situácii je za to si môže sám spravil rozhodnutia za ktoré nesie následky. Nikdy nieje na vine len jeden vždy sú to dvaja vo vzťahu. A z vlastnej skúsenosti poviem že nikdy nie je neskoro a na tvojom mieste by som si položila otázku či chceš takto žiť do konca života? Odpovedz si na ňu sám a podľa toho konaj pretože túto tvoju situáciu vieš zmeniť len ty sám nikto iný😉 drž sa 👌

viestta
7. okt 2022

@prosac a co sme ho mali poľutovať, nedajbože pochváliť. Roky ma bokovkou, ale chudacisko nešťastný, žena ho vydiera rodinnými aktivitami a vyhráža sa mu, že odíde s deťmi. Ani chronická sexuálna podvýživa nie je ospravedlnením na takéto správanie.

prosac
7. okt 2022

@viestta žijete s ním? Poznáte ho? Nikto tu netvrdí že ho treba chváliť alebo ľutovať je to predsa jeho život a on si ho žije ako chce. Niekedy sa proste život neuberie tým smerom akým by sme chceli ale isto by som nesúdila keďže nepoznám celé okolnosti vzťahu a keby som aj poznala treba pozerať dopredu 👌

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
7. okt 2022

@prosac ale topic je, ze autor sa cuduje, ze jeho zena, ktora ho udajne miluje, po nom pozaduje manzelsky zivot v manzelstve (prekvapivo) a nenecha ho zjavne na pokoji zit si dvojity zivot s milenkou.

prosac
7. okt 2022

@chiaraaaa súhlasím s tebou lebo nikdy nevieme čo čaká ešte v živote na nás👌

h2
7. okt 2022

@prosac
@chiaraaaa Ale my ho tu neodsudzujeme za to, čo cíti, ale za to, ako chce vzniknutú situáciu riešiť, čiže ponechať si obidva vzťahy, pričom z oboch chce mať len výhody. Manželka mu má v mene lásky (jej lásky k nemu) dať zelenú na mimomanželský vzťah. Keď na to manželka nechce pristúpiť, tak je zlá a vydiera ho. Nehovoriac o tom, že ani o šťastie milenky mu podľa všetkého nejde, keďže rozvod odmieta, takže oficiálny vzťah s ňou tým pádom neprichádza do úvahy, vždy bude len tá druhá.

prosac
7. okt 2022

@ropucha6 nemyslím si že sa čuduje skôr mi to pripadá že nemá na tú situáciu aktuálne riešenie a je z toho nešťastný

prosac
7. okt 2022

@h2 nevidím do toho je to napísané tak neisto manželka vydiera- rodinu neopustím na základe vydierania manželky deťmi alebo ako tiež sa to dá pochopiť na viac spôsobov. Jáj ešteže som sama a nemusím riešiť takéto chujoviny😂 že sa vôbec zapajam do takejto debaty

viestta
7. okt 2022

@prosac áno, to máš pravdu. Rovnako nepoznáme dôvod, prečo mal nedostatok sexu. Ak si vybral frigidnu ženu, ktorá sex nepotrebuje, tak to mal riešiť. Keď jeho žena mala zdravotné, psychické problémy a sex sa nekonal, aj to mal riešiť. Ale nie hľadaním milenky ale hľadaním riešenia v rámci manželstva. Ešte zakopnutie, to by možno bolo ospravedlnitelne, ale toto je dlhodoby mimomanželský vzťah. Tam sa na nahle pominutie zmyslov z z pretlaku hormónov vyhovárať nemôže.

prosac
7. okt 2022

@viestta srdcu nerozkážeš stalo sa nič nevyhľadával… žiaľ s týmto ja musím súhlasiť že to tak je

kiwi3
7. okt 2022

mozem dufat, ze nikto nemoze byt az taky kkt ako autor a ze je to vymyslene? mein gott, ktore dve zeny s takym niecim mohli "roky" vydrzat? 😖 marne hladam grcajuceho smajlika

elenka74
7. okt 2022

Nie je to tak, že ten kto miluje mal by chcieť šťastie toho druhého, aj keď jeho samého to boli - nemyslím si, že podvedená, nešťastná manželka ti popraje veľa šťastia v novom živote s tvojou milenkou , že bude šťastná, že ty si šťastný s inou, asi veľmi málo poznáš ženské srdce

zoeeoz
7. okt 2022

A ty chceš vlastne čo? Chceš sa v pokoji rozviesť, odísť, naďalej pomáhať žene a deťom ale bývať s milovanou? Alebo chceš byť s manželkou a deťmi pro forma ale s tým, že máš akceptovanu milenku?.. neviem keby som vedela, ze ma chlap nemiluje a chce inú, yak by som nebránila, s tým nič nenarobím ale nepoznám pozadie 😊 chlapi sú hovädá ale ženu dokážu byť tiež pekne mrchy, nič si navzájom nedlžíme 😆

oblecenie99
7. okt 2022

@chiaraaaa Nikto do neho nejde ako na bomby za to, že sa zamiloval.. mne konkrétne poistky vybilo to, že on chce v tom, čo ma tak perfektne rozbehnuté, naďalej pokračovať, a popritom všetkom nazve manželku sebeckou. Akože chlapi majú zakázané podávať návrhy na rozvod manželstva, alebo kde je problém?

viestta
7. okt 2022

@prosac áno, stalo sa. To je to zakopnutie, to sú motýle v bruchu, to sú plne korune klenoty. Dobre. Každý robí chybu. Ale keď už prejde prvotné poblaznenie treba použiť hlavu a srdce. Keď s manželkou už nechcem byť, tak to vyriešim. Cestné a zodpovedne, nevyhovaram sa na to, že ma žena vydiera deťmi. Keď chcem s tou spriaznenou dusou zo starnúť, keď mi na nej záleží, tak sa k veci postavím zodpovedne a vyriešim situáciu aj keď to bude mať nie veľmi ružové dôsledky. Ale tu pan by bol rád ak by manželka z lásky k nemu akceptovala jeho úlety s milenkou, ale udržiavala všetko tak aby sa on z prietrtkov mohol vracať do pohodlia domova. To kde sme?

ropucha6
7. okt 2022

@prosac ano, ale za tie roky (pise, ze miluje inu roky) mohol na nieco prist.

princeznaaa12345
7. okt 2022

@lentilka78 pokiaľ s niekym nežiješ, tak nevieš čo môžeš očakávať

hruska91
7. okt 2022

@chiaraaaa keď sa ti život otočí o 360 stupňov tak sa ti neotočil vôbec, len pre úplnosť

majkabambulik
7. okt 2022

V jednej ludovej pesnicke sa spieva - ani si nemysli, nemysli -aku si vzal s takou spi, s takou spi, ani si len nedumaj, nedumaj - aku si vzal, taku maj, taku maj - uz nasi predkovia poznali tvoje stavy, rovnako mali take pocity ako ty, ale nie si zvieratko, ale clovek a mas rozum a svedomie, pocuvaj ho aj ked si zaslepeny klamlivou vidinou niecoho lepsieho, co sa casom ukaze ako odpad

dracica12344
7. okt 2022

@miriam11 detto

euka210
7. okt 2022

Robi to preto, lebo Ta nechce stratit...a ci je za tym laska, ci len vypocitavost, ci strach, to uz my nevieme

rozalia700
Autor odpoveď zmazal
adka176
7. okt 2022

Milý neznámy autor, asi si nečakal pochopenie od žien na modrom koníkovi, kde napíšeš, že máš milenku a ešte chceš, aby to manželka pochopila a akceptovala.
Jasné, že takmer 100 % žien ti tu bude nadávať, aký si sebecký, nechápeš manželku, nedávaš jej priestor pre to, aby si oddýchla, hľadáš len svoje šťastie, sexuálne uspokojenie a podobne.
Takmer 100% žien bude obhajovať chudinku ženu, ktorá momentálne trpí, trpela celé roky, lebo si ju nechápal prečo ti nedáva sex celé desaťročie a podobne.... myslím, že len máloktorá, by sa dokázala pozrieť na tú situáciu tvojimi očami....
Asi žiadna žena nedokáže pochopiť, že sex je v živote muža dôležitý, asi žiadna žena nepochopí, ako sa cítiš ponížený a frustrovaný, keď robíš všetko preto, aby si pomáhal manželke, aby domácnosť bola tip top, celé roky sa snažíš robiť všetko čo jej vidíš na očiach a ona to celé roky neodcení, odmieta ťa, ponižuje ťa, lebo ti nedá pocítiť, že si chlap, ktorý ju dokáže uspokojiť, necítiš, že by ťa milovala a vlastne ťa ani nemiluje...lebo milovať znamená dávať sa navzájom....aj v intímnej oblasti sa spájať a dopĺňať...tu nenájdeš pochopenie, len odsúdenie a nadávanie.... žiadna žena tu nepochopí, že niekedy sa tie riešenia s takýmito ženami nedajú nájsť.... píšu, že mal si to riešiť, rozprávať sa ... nepochopia, že s niektorými ženami to proste nejde... nepohneš s nimi ani za boha.... môžeš sa rozprávať, riešiť, pomáhať, starať sa, môžeš aj zakvitnúť a oni si pôjdu len svoje...
Teraz už tvoja manželka pochopila, že o Teba prichádza alebo dávno prišla a chce ťa silou mocou späť, možno donútiť, aby si ju miloval....to je vlastne nemožné....a ak by si sa tak aj tváril, myslím, že ti to ani nikdy už neuverí.... buď to príjme, že ju nemiluješ a budete žiť spolu len kvôli deťom alebo to neprijme a budeš musieť oddísť buď ty alebo odíde ona....a to budeš musieť zase akceptovať ty ... nemôžeš ju donútiť aby žila život s mužom, ktorý ju už nemiluje....
Sú také rodiny kde to takto funguje... kvôli deťom... existujú dohody ako taký život šťastne žiť....bez sexu s manželkou....so šťastnými chvíľkami s milenkou....deti spokojné, manželka tiež lebo jej muž pomáha s deťmi, domácnosťou a všetci sú spokojní....ale to musia tak chcieť všetky strany....

Pre ženy len pár otázok: fakt si myslíte, že mužov baví život so ženou ktorá s ním intímne celé roky nežije? Fakt si myslíte, že toto nejaký muž dokáže akceptovať? On Vám sľuboval celibát pri svadbe?

A vôbec to nie je sebecké....je to úuuplne normálne... žiť intímnym životom v manželstve ...