icon

Tolerancia

5. jún 2022

Dobre ranko. Často tu čítam témy že muž sa pozrel na inú alebo nevera a podobne. Ženy to naozaj je nás tak malo na toľko telarntych že toto neriešime ? Prešla som si neverou. Chodila k psichologicke dlho a ona mi ukázala nejaký smer a cestu ako prestať riešiť s neubijat seba. Momentálne som vo fáze je rob čo chceš ale nechcem o tom vedieť. A ja môjho muža naozaj ľúbim. Možno si myslite že som blbá ale naozaj ja som sa naučila sex brat ako úplne pudovu záležitosť ktorá s láskou nemá nič spoločne. Poznám pár ľudí ktorý to majú rovnako ako ja ale je ich žalostne malo. Naozaj som ja tak nad vecou alebo to má aj iná spoločnosť takto je hanba o tom hovorit ?

h2
5. jún 2022

Tak je veľký rozdiel, či sa pozrel na inú, alebo nevera. Asi to bude tým, že väčšina ľudí neberie sex len ako pudovú záležitosť. Normálny človek je v tom zaangažovaný aj citovo. Takže si nemyslím, že to ty si tak úžasne nad vecou a tolerantná.

luccija
5. jún 2022

Prečo sa nad tým zamyslas?Ty si odpustila spravila si okolo seba štit......psychologicka Ta podporí v tom, čo cíti, že chces...ak si jej povedala, že ho máš rada, odpustis, chces zotrvať vo vzťahu tak Ťa nebude smerovať k rozchodu.Ona potrebuje uľaviť tvojej duši.Viem si to predstaviť v dlhotrvajúcom partnerstve, že človek si dá pre a proti a a nerieši...

maranta_leuconeura
5. jún 2022

V spolocnosti sa nehovori nahlas ani o polyamorii, otvorenych vztahoch, sexe na jednu noc a podobne. Co si vsimam, pise sem dost ,,svätíc" (v zmysle maju za zivot max do troch sexualnych partnerov, idealne jedneho a vydrzat s nim naveky, nech sa deje cokolvek) a hocico vybocuje z tejto roviny je fuj :D
Tvoje vnimanie, ze je ti to jedno-je z mojho pohladu cudne, ale kasli na to, ked to tak tebe vyhovuje ;)

melanta
5. jún 2022

Áno, sex je často pudová záležitosť. Ale ak má niekto niekoho rád a váži si ho, tak tento pud dokáže voči iným udržať v nohaviciach. Pretože aj o tom je láska. Takže byť tolerantný voči nevere nie je podľa mňa byť nad vecou, ale je to o tom, že akceptuješ, že tvoj partner si ťa neváži a nemiluje. Za mňa tolerovať a ospravedlňovať neveru je slabosť.

h2
5. jún 2022

@maranta_leuconeura Myslíš, že jej to vyhovuje? Musela chodiť dlho k psychologičke, kým sa to naučila akceptovať, lebo nič iné jej nezostávalo. Fakt normálka?

melanta
5. jún 2022

@h2 otázne je, prečo jej to "vyhovuje". Je to z určitého pohľadu pochopiteľné, ak žena nemá žiadnu rodinu, peniaze, neuživila by seba a deti. Ale ak to akceptuje, pretože to ospravedlňuje tým, že muž ju miluje a nevera je len pud a ten je tolerovaný, tak to podľa mňa je čudné.

maranta_leuconeura
5. jún 2022

@h2 ludia sa menia. Niekto zije dlho v monogamii a potom prejde dobrovolne na otvoreny vztah, a? Pise, ze sa to naucila akceptovat. Nerozumiem tomu, ale nesudim 🤷 kazdy nech si robi ako uzna za vhodne, neexistuje jedna spravna cesta, lebo sme rozni

luccija
5. jún 2022

@h2 klame samu seba, ale tak môže to byť obranný mechanizmus.Psychika je nevyspytatelna

thereisabear
5. jún 2022

Za mňa toto nie je tolerancia ani si nemyslím, že si nad vecou. Iba nechceš o manžela prísť za každú cenu. Jednoduchšie, ako ho zmeniť alebo sa zbaliť a odísť je tváriť sa, že je to v poriadku.

panelacikova
5. jún 2022

autorka, pravdepodobne máš najšťastnejšieho chlapa na svete. kade chodí, tade môže trtkať a tebou to ani nehne 🙂 v podstate si tiež šťastná žena. gratulujem.
mne by sa nepáčilo, keby som bola pre muža takou handrou, žeby mi ani len nepovedal, kam ide (keby šiel von), nieto ešte žeby šiel čistiť cudzie komíny. je mi jedno, čo robia iní a ako žijú. je mi jedno, že ty žiješ takto. je to tvoja vec. mne by sa to však v mojom vzťahu nepáčilo a pre mňa by to nebol vzťah, ale len spolužitie vrátane sexu. ak máš city a miluješ z hĺbky srdca, tak takto žiť nedokážeš.
a ak ty dokážeš, tak buď si lásku nahováraš (či už svoju alebo obojstrannú) alebo si tak psychicky zničená, že si týmito vyjadreniami vlastne pomáhaš a ospravedlňuješ mužovo konanie.
tak nech sa ti darí!

petamich
5. jún 2022

neberiem sex ako pudovu zalezitost - a keby aj tak snad na naplnenie tychto potrieb mam v prvom rade manzela a on mna, nie je to prave schopnost ovladat svoje pudy (okrem ineho), vdaka ktorej sa lisime od zvierat? za mna nie je v poriadku, aby moj muz skakal "po kazdej druhej", lebo ma pudy, nie sme opice 🤷‍♀️

kazdopadne zaroven je podla mna v poriadku vsetko, na com sa dvaja dohodnu a su s tym spokojni - je to vasa vec, len by ma uprimne zaujimalo, ci manzel/partner by bol okej aj keby si si ty svoje pudy uspokojovala inde, lebo to byva casto problem, jemu sa paci, ze on moze ale uz sa mu az tak velmi nepaci, ze aj zena by chcela
a naozaj sa zamyslam, ci si tak velmi nad vecou, ak ano klobuk dolu!

heleninamama
5. jún 2022

@anonym Si zo Žiliny? Lebo rovnaké drísty mi trepala niekdajšia kolegyňa a tiež tvrdila, že to má od psychologičky. Chlap sa jej kurvil, ona držala - hlavne teda kvôli spoločnému domu, aj keď tvrdila ze kvôli synovi. A občas sa opila a vyplakávala u mňa, aká je nešťastná.
Potom sa chlap zaľúbil a keď tá jeho pudová záležitosť otehotnela - vraj plánované z oboch strán, podal o rozvod, ani okom nemohol. A exkolegyňa doteraz chodí po psychológoch a pije.

jaskolka
5. jún 2022

Píšeš, že muža ľúbiš, ale zároveň ti je jedno, čo robí, aj keby prasil desať žien každý deň, len keď o tom nevieš.
To sa dosť vylučuje.
Existujú síce volne vzťahy, kde si obaja dajú úplnú slobodu a síce žijú navonok spolu, ale každý má svoje súkromie. No tam sa zhodnú v jednom, že vzájomne city, ak boli, už dávno zmizli
U teba je to skôr obrana, aby si sa netrápila tým, že muža máš kur****, tak si vravíš, že si tolerantná a nevadí ti to.
Nuz aksis tým spokojná tak pohoda, ok. Ale nemôžeš sa čudovať, že ine ženy nie sú také "tolerantné". To nie je tolerancia, to je zbabelosť a strach riešiť to rázne.
Len vieš si predstaviť, že muž raz príde a povie ze chce rozvod? Lebo chce s tou "sexuálnou záležitosťou" viesť normálny život? Aj potom budeš taja extrémne tolerantná?

0silvia0
5. jún 2022

Takze ty si tolerantna, my sme netolerantne a chces nam otvorit oci? Sorry, ja som ti tu nadvecovost neuverila. Clovek, krory je nad vecou to nema potrebu inym prezentovat.

autor
5. jún 2022

Ja som nikde nenapisala že niekoho momentálne má. Ja to neviem, nepytam sa. Bola otázka či by to on toleroval mne. Tak odpoved je áno toleruje. Žijeme v otvorenom vzťahu. Monogamia nás ničila. Vytvorila som si okolo seba nejaký štít a hovorim že pokial du žijeme spolu ako rodina tak čo robí mimo nie je moja vec a nezaujíma má to. A nie som zo Žiliny 😁.

jaskolka
5. jún 2022

Tak tu máš tiež odpoveď. Mpnogamia vás ničila. Ale obvykle, ak tu ta prekvapujú príspevky, kde žena píše ze je nešťastná, lebo ju muž podvádza, a ty nerozumies, prečo je ona taka "netolerantna" tak je to presne preto, že ťa žena vyžaduje monogamiu
A ze ju nenici. Takže ťažko bude tolerantná voči tomu.
Okrem toho, každý má rozum, a sme ľudia, nie zvieratá, aby sme sa riadili pudmi. Takže ak raz chcem byť verná(y) , tak verná (y) budem (a opačne).

elizabet173
5. jún 2022

To je tvoje rozhodnutie, ze sa snazis byt nad vecou. Ja by som v takom vztahu nechcela byt. Ak som vo vztahu, som verna a to iste co ponukam, aj vyzadujem. Neveru netolerujem, ani jednorazovu. Nemam dovod s takym muzom zostavat, protivil by sa mi, intimne by som s nim nedokazala zit, takze by sa nas vztah tak ci tak rozpadol. Byt vernym je vecou rozhodnutia. Ak vo vztahu nie som stastna, neriesim to neverou, ak to vyriesit nejde, ukoncim to

saraxyz
5. jún 2022

Ty mas chlapa na sex a muz Ti to toleruje? Alebo to toleruje iba teoreticky?

lalenka33
5. jún 2022

Keď má niekto pudy, ako zviera, ktoré nedokáže ovládať, tak sa nemá ženiť. Existuje kopec ľudí, ktorí neriešia vzťah len svoje pudy. Ty niesi tolerantná, ty si na mužovi nejakým spôsobom závislá. A radšej nebudeš riešiť to, že niekde preťahuje inú len aby si oňho neprišla. Nerozumiem tomu, načo sa niekto, koho monogamia ubíja žení. A potom musí jeho partnerka dlho chodiť k psychologičke, aby sa naučila nevidieť mamželovu neveru a ešte sama sebe presviedča, aká je tolerantná. A teda to, čo máte vy ani zdaleka rodina nieje. Pokial si teda neberie priklad z Kollára a jeho rodiny. Ty svojho muža ľúbiť môžeš očividne preto toleruješ jeho neveru, ale on teba len ťažko ľúbi, keď práši iné ženy. Ale si snom určite veľa mužov, doma mať navarené, upratané, trenky opraté a mimo domu môcť prášiť koho chce. Našťastie si sama seba na toľko vážim, že nepotrebujem tolerovat chlapa, ktory si neudrží vtáka v gatiach.

jazula
5. jún 2022

Pýtaš sa, či je hanba o tom hovoriť a dáš to ako anonymný príspevok, čím mne hovoríš, že sa hanbíš pod neho podpísať 😉. Tiež som na sex pozerala ako na pudovú záležitosť a užila som si aj nejaké tie jednorazovky, alebo jedno-účelové stretnutia, to som ale bola slobodná. Vo vzťahu uznávam a aj očakávam monogamiu, pre mňa je to otázka lásky a úcty. Pár sú pre mňa dvaja, nie dvaja + xy sexuálnych partnerov. Pokiaľ chceš s aktuálnym partnerom ostať, napriek tomu, že preňho nie si jediná sexuálna partnerka (obzretia sa neriešim), tak dobre pre teba, že si sa to naučila akceptovať. Tvoju situáciu by som ale nenazývala toleranciou…

lalenka33
5. jún 2022

Inak tvoja psychologička neni jedna z tých, ktorú práši tvoj muž? Lebo keby mi psychologička tlačila do hlavy takéto bludy, tak nieže by som jej nezaplatila a viac k nej nešla, ale ešte by som jej aj krásnu recenziu napísala.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
saraxyz
5. jún 2022

@nurielka ja mam z autorky pocit, ze nie je nad vecou, vôbec. Ako keby v jej téme boli otázniky .

nurielka
Autor odpoveď zmazal