icon

Trojuholník

12. dec 2022

Ahojte, mam taky problém s priateľom. Alebo ani neviem ci je to problém. Máme pomerne čerstvý vztah. Priatel mal predo mnou vztah o ktorom velmi nechce rozprávať. Viem len tolko ze ju lubil a ze to v podstate ukoncila ona a okolnosti. Problem je ten, ze stale si obcas napisu, ako kamarati. To mi nevadilo az do tohto vikendu, ked sme boli vonku. V bare sme sa stretli s ňou, bola tam s kamarátkou. Cely vecer bol priatel ako na ihlach, doslova som citila ze mu vadi ze sedim ja vedla neho a nie ona. Jednoducho tam bola zmena spravania aj ked to potom pocas konfrontácie poprel. Vcera mi to nedalo a opytala som sa jeho kamarata na vztah ktory mali. Ten mi povedal ze to bolo velmi silné medzi nimi. Myslite, ze od ukoncenia vztahu ma deli len to ci ona ho zase zacne chciet? Neviem co si mam myslieť. Priatel je celkovo taky chladnejsi clovek aspon som si to myslela, ale vcera som sa dozvedela ze byvalej posielal dary do prace, ked boli vonku boli na sebe nalepeny, vzdy si vedel najst cas - takehoto ho ja nepoznám. Som len nalepka na predchadzajuci vztah? Ďakujem za názory.

deedol
12. dec 2022

Necitam vsetko, ale moj muz bol tiez pri byvalej iny, lebo ona je ina ako ja. Podla mna je to normalne, clovek sa ciastocne prispodobi.

autor
12. dec 2022

Tak som napisala aj jemu, tak uz nemam priatela. Napisala som mu, ze mam pocit ze stale nie je odputany od ex a ze ma to zranuje a ze cez vikend som to videla tak nech mi povie. Napisal, ze nerozumiem tomu ale ze mam pravdu v tom ze pre mna nie je to co chcem a ze zrejme to bude dobre nechat tam kde je, ze ublizovat mi nechce a ze sa mozeme vecer vidiet a porozprávať. Je mi na pogrcanie ako vyuzil unik hned ako som mu ho ponukla.

zorienka333
12. dec 2022

No vidis, tak uz vies na com si. Povedal ti presne, ako to je. Mozno mu pripada voci tebe slusne, neriesit to cez smsky ale normalne sa porozpravat, ale ty samozrejme nie si povinna sa s nim stretnut. Aha, ber to tak, ze vy dvaja ste sa proste spoznali v zlom nacasovani. To sa stane uplne kazdemu, neda sa tomu vyhnut. Teraz sa to stalo tebe, a nabuduce sa to mozno uz nestane 🙂

deginko
12. dec 2022

Dalo sa to čakať,buď rada,že si NATO prisla skôr ako by ťa mal časom podvádzať a uviazla by si vo vzťahu možno aj na pár rokov ..o to lepšie,že to prišlo takto skoro

zorienka333
12. dec 2022

Ale ona ti inak velmi mudro odpisala na spravu, ktora bola o teba - neuraz sa - vlezla a agresivna. Ona je zena z jeho minulosti a ked on ma k nej nevyriesene city a sprava sa tak, ze je to tebe neprijemne, ked si s nim, za to ona nemoze. Hrozne si sa zhodila a ver tomu, ze mu to povie. A ak nie, a modli sa aby bola taka superdama, tak fakt ako plusove body pre nu. Je jasne, ze ju stale miluje.

danica2711
12. dec 2022

dievča, ty si fakt slon v porceláne! Všetko, čo si doteraz urobila, je megatrapas, to nie je že niečo robíš pre vzťah, ty sa v kuse strápňuješ, ja by som z toho vycúvala, aby som sa nemusela hanbiť, išla by som na nejaký kurz sociálneho správania a potom sa pokúsila o nejaký nový vzťah

alantroj
12. dec 2022

Zaujimave citanie. On nemusi byt vobec zly, len proste zacal novy vztah, ked este nemal spracovany ten predchadzajuci. Mozno aj cakal/dufal ze tym novym vztahom zmiznu city/spomienky k ex. Najhorsie by bolo vnucovat sa mu a silou mocou byt s nim. Jeho ex evidentne pozna svoju hodnotu a mala by si ju poznat a prejavit aj ty. Mas na viac. Ak sa na to citis, tak sa s nim stretni, podate si ruky a pojdete dalej.

zorienka333
12. dec 2022

Inak este co sa tyka tej jeho byvalej - neviem, kolko ma rokov, ale vzhladom na to, ako sa sprava, je pre teba prisilny super. Ty sliedis, vypytujes sa jeho okolia na ich vztah, ktory skoncil a hysacis, ona je pokojna, citliva a prajna, k byvalemu je priatelska a bez nejakych cirkusov, ze si tak skoro nasiel novu. Neviem, ci ja by som to vobec dala. Skusam priblizit jeho pohlad na vec, v ktorom je vyber medzi vami dvoma jasny. Nehovorim, ze si absolutne nemala dovod na nejake svoje typy spravania, ale dosiahla si len to, ze si ilustrovala rozdiel medzi sebou a nou, z coho ona podla vsetkeho musela vyjst ako jasny vitaz.

amiaja
12. dec 2022

Prosim ta vykasli sa na neho. Zachovaj si poslednu stipku hrdosti a uz to nechaj tak. Chlapcovi si ocividne ukradnuta, neciti k tebe nic. Pride iny, hlavne taky co nema v hlave ex.

54tinka54
12. dec 2022

Písať jeho bývalej správu ohľadom tvojich šancí.. to je totálne faux pas… tým si sa totálne zhodila. To už nikdy nerob, nikdy!
A buď rada že sa to rozlúsklo hneď v začiatkoch vášho vzťahu. Jednoducho on este nemá v sebe doriešený vzťah s ex. A heslo klin sa klinom vybíja vo vašom prípade nezafungovalo, zrejme si ho neohúrila natoľko, aby si ju zatienila.

kassandra25
12. dec 2022

Vies, on si pri tebe od zaciatku uvedomoval, ze ma na viac. Ked dobre zaraba, mat pichslu, ktora sa ho opyta na plat, co absolutne nie je vhodne, a este aj vypisuje jeho byvalej, ktora mu to okamzite posmesne zvestuje, a potom sa pyta na ich vztah jeho, tak chlapec si povedal, ze tudy cesta nevedie a ja sa mu vobec necudujem. A ked nebudes mat ziaden rozum ani pri dalsom, ozaj budes znova sama. Neviem, ci toto este vyzera na zachranu, nemam vestecku gulu, ale ked chlapec skonstatoval, ake omyly, faux pai, aka dalsia hroza ho pri tebe caka a este ani nestihol sa poriadne do vaseho vztahu sa zahryznut, tak uz je vam konec. A nepytaj sa, ci sa teraz vrati ku tej byvalej, mozno uz sa porozhliadne inde.

moonlight1210
12. dec 2022

Z toho, co pises, on teba nejak zalubeny vobec nebol. Od zaciatku.
Skor tam bol zaujem z tvojej strany a jemu sa to pacilo.

Ibaze sa to prirychlo zvrtlo na tvoj natlak, vyzadovanie uistenia a ziarlenie z tvojej strany.

Tak sa necuduj, ze radsej zisiel z kratsej cesty.

Vies si predstavit, ze ti chlap po kratkom case chodenia robi tak trochu sceny, ked si videla byvaleho (s ktorym si sa tiez vcelku cerstvo rozisla) a spomienka na byvale city ta znervoznila?
A hned narazky, ze si este do neho a on sa citi ublizeny, oklamany. Bola by si hlupa, keby si ho zacala uistovat, ze sa nemusi bat, ze je pre teba stale ten jediny.

Uz ked si sa pytala, ako to cele urobit tak, aby si pre neho ty bola dolezitejsia, som ti chcela napisat, ze ked musis takto uvazovat v uplnom zaciatku vztahu, tak ten vztah nema zmysel. Ze je to velmi pubertalne a chybne uvazovanie. A myslela som, ze mas tak 18-21 rokov.

Potom napises, ze mas 27 a v priebehu chvile vyesklalujes svoje akcie k pisaniu jeho byvalej, a potom jemu. A aj to v oboch pripadoch hluposti. Jej sa "nenapadne" pytas, ci mas u neho sancu a jemu adresujes v darcekovom papieri zabalene vycitky, ze ta nemiluje tak, ako byvalu.

Aspon vidis, preco je nutne nedovolit ziarlivosti diktovat nam konanie. Vzdy nas dostane len k tomu, ze stratime to, co sme stratit nechceli.

Aj ked tu nebolo o co stat, lebo on do teba az tak zalubeny nebol.
Mozno tam bola sanca ho vyhrat pre seba a vyniknut nad byvalou. Ale takymto chovanim tazko. Nehovoriac, ze (ako som uz povedala) ak musis takto uvazovat v prvych dvoch mesiacoch vztahu, tak rozumna zena by to ukoncila hned sama.

ckocka
12. dec 2022

Ešte by si mohla skúsiť napísať jeho rodičom, jeho psovi, jeho urológovi a jeho kaderníkovi. Ťažko už možeš sposobiť niečo horšie.

zorienka333
12. dec 2022

@ckocka Rehocem sa 😂😂 Ale aby sme neboli zle, autorka je este stale mlada a ja jej poviem - zasmej sa na tom aj ty a pouc sa z toho do buducnosti. Hlavne si zapamataj, ze ked stretnes muza, ktory ta naozaj od zaciatku bude chciet a bude to mysliet s tebou vazne, nebudes musiet vypisovat vsetkym ludom v jeho okoli, aby si si to overila. Budes to proste vediet. Ak si mala od zaciatku takuto potrebu sliedit, tak ak nie si uplne trafena (co si nemyslim, ze si), zrejme si mala na to dovod a dovod bol ten, ze to od zaciatku nefungovalo.

bodka70
12. dec 2022

Dievčatá ti tu naložili ale v podstate majú pravdu. V tomto akože vzťahu si od začiatku ťahala za kratší koniec. Ja ti v podstate rozumiem, tiež som obcas vo vzťahu reagovala takto priamočiaro a viac menej pokazila nádejný vzťah- vzťahy. Tiež som vždy chcela vedieť na čom som a byť úprimná ale v skutočnosti sa správala ako slon v porceláne. Ak ti môžem poradiť, do budúcna- nepýtaj sa muža takto priamo na jeho vzťah k tebe, neanalyzuj jeho city k tebe. Ty chceš byť naisto, pýtaš sa, ale v skutočnosti to viac povie partnerovi o tebe- o tvojej neistote a snahe ho mať ako sa ty dozvieš o ňom. Múdra žena sa nepýta, ale pozoruje a vníma spravanie muža voči sebe a to jej dá odpoveď. Múdra žena začne láskou a úctou k sebe a to aj dostane, ak sa nevnucuje a príde ten správny v správny cas. Veľa šťastia.

autor
12. dec 2022

Necita sa mi to lahko, co mi tu píšete, dakujem svojim spôsobom mi to pomohlo

pralinka25
12. dec 2022

autorka vies co?
v tom vsetkom si ale spravila dve dobre veci. jedna je ze si dala na svoj instinkt a v podstate si to vyriesila hned v zarodku a aj ked ta to mrzi a boli to je to stale lepsie ako keby sa to cele prevalilo po roku dvoch ...
a to druhe je ze si napisala sem
totiz aj ked ti tu fakt nalozili a urcite to je pre teba tazke citanie este k tomu ked to nakoniec dopadlo tak ako dopadlo ale ked sa trochu spamatas z toho vrat sa sem a precitaj si to cele znova.
mas teraz obrovsku vyhodu. ber to ako trenazer.
niekto ma dar vediet vo vztahoch chodit niekto sa to hold musi naucit.
dievcata ti tu dali dobre rady a ak si ich niekedy precitas znovu verim ze ti pomozu.
ono tento vztah s navacsou pravdepodobnostou nemal buducnost nech by si sa chovala akokolvek. naozaj to je pre neho kratko a tam pomoze len cas. takze vlastne je dobre ze sa to naucis prave na neperspektivnom vztahu. chce to len trosku potrenovat a uvidis ze onedlho aj ty mozes byt pre niekoho kralovnou.

zorienka333
12. dec 2022

@pralinka25 Baby tu inak vedia byt celkom drsne, ja obcas nie som vynimkou. Ale naozaj to vacsina nemysli zle, ide len o to, radsej nez mazat med okolu huby, povedat na rovinu, co je vo veci...

bodka70
12. dec 2022

Vieš musíš sa hlavne naučiť to, že vztah je ako kvantové častice vo fyzike. Nedá sa preskúmať ich stav, pretože samotný proces ich skúmania ich meni. Ak sa muža spytas na jeho vzťah k tebe, už samotná otázka ten vzťah mení. Muž sám seba neanalyzuje, čiže viac menej nevie presne definovať, čo cíti, ale ak niečo cíti, tak sa tak správa. Ak chceš od neho priamu odpoveď, buď ti povie to, čo chceš počuť, aby ťa uchlacholil alebo cuvne, ak ho tým odradis. Jasne, aj muz vie priamo povedať o citoch, ale to už musi byť hodne namotany a veri, že váš vzťah je pevný alebo potom vztahovy manipulator a lovec, ktorý takéto reči trepe každej druhej. K mužovi sa nespravaj ako ku svojej kamoške, s ktorou budeš rozoberať každý citový prd. Ani nebud prehnane priama ako to maju muži medzi sebou - Že hej kamo, tak pozicias mi tu dvacku alebo nie? To potom stracas ženskosť a tajuplnost v jeho ociach.

sticker
dilino
12. dec 2022

Preboha toto ej správanie 27 ročnej ženy k 40 ročnému chlapovi. Neblázni si len náplasť na jeho ubolenú dušu nič viac.

pralinka25
12. dec 2022

@zorienka333 ved ano. dobre ze sem napisala. ak si z toho nieco zoberie isto jej to do buducna nieco da.

nataly420
12. dec 2022

Náplasť či nenaplasť hlavne sa mu nevtieraj povedz mu že nechceš byt v takom vzťahu aby si bola číslo dva že máš na viac. Nech sa dá dokopy lebo toto nie je vôbec fér voči tebe a nech sa rozmyslí čo chce či plakať sám nad minulosťou alebo byt s tebou.

hayabusa1337
12. dec 2022

preveze sa nemusi taktizovat ked taky vztah je to vyhra
tam kde sa taktizuje uz od zaciatku je to fejk

viestta
12. dec 2022

Tebe by mali este motyle v bruchu lietat a nie robit detektiva u jeho byvalej. Keby ti lietali motyle, bolo by to uplne v poriadku. Takto vobec neviem. Si ako bager a nehrabane sa hrabes v minulosti, sucasnosti a obavam sa, ze v buducnosti uz u neho bagrovat nebudes

viestta
12. dec 2022

Kym som dopisala, tak si uz aj dobagrovala

hayabusa1337
12. dec 2022

ale tak ber to tak, ze si mu pomohla vyventilovat sa, trochu si uzil a teraz si mu sama ponukla jednoduchu cestu von, ty si zlaticko

apolka77
12. dec 2022

Nerozumiem odkiaľ si mala číslo na jeho ex keď ste sa prvý x stretli v bare nepredpokladám že Ti ho dala...si sa hrabala v jeho mobile? Ako naozaj celé zle.
Odporucam nerandit s chlapom menej ako rok po rozchode..hlavne ak to bola veľká láska a nechala ona jeho ešte za 2 roky z toho nebude von...

toskanka
12. dec 2022

Čítala som celú diskusiu. Podľa mňa si urobila, čo si urobiť musela, a tak, ako si to cítila. Nevyčítaj si, že si konala skratovo. Chybu spravil hlavne on, nie ty. Nemal si tak skoro hľadať nový vzťah a vťahovať ťa do tohto trojuholníka. Z tejto skúsenosti sa pouč a do ďalšieho vzťahu vstupuj s človekom, ktorý má vysporiadanú minulosť.

777januska777
13. dec 2022

Osobne si mi veľmi sympatická. Dobre možno si neurobila všetko správne a dokonalo, ako z knižky, no a co? Každý z nás je nejaký a každý robí niečo hlúpe. Ono možno som naivka, ale ja verím tomu, ze partner ta ma brat takú aká si, aj keď si priama a úprimná, podla mňa ta ten správny partner má tak brat. Ja som nikdy nebola na tieto vzťahové hry a tiež som bola taky slon v porcelane, neskôr som si uvedomila, že taká som, môžem na sebe pracovať, ale nikdy nebudem ta dáma a ta kráľovná. Nevadí no 😀 Mam manžela, tiež takého slona v porcelane a tak rozumieme si a mame sa radi. Netráp sa a nevycitaj si veci, ono toho muža si poznala veľmi krátko aby si ho reálne vedela zhodnotiť s pozitivnymi aj negativnymi vlastnostami, podla mňa ste sa k sebe jednoducho nehodili.

toskanka
13. dec 2022

@777januska777 Presne tak. Nie pre každého muža môžeme byť fou femme fatale. A tobôž nie, keď je citovo zaangažovaný inde .