Urazený manžel
Cakam tretie babo, som v 36tt. Vcera ma skolila choroba - slabost, nadcha, bolest hlavy, kasel. Boli ma cele telo. Dnes lezim cely den. Je tu vinobranie, manzelovi prisiel kamos z Brna o druhej. Zobral deti von na cele poobedie, ok, ale teraz prisiel domov s tym, ze ide este s kamosom von, ze im mam dat veceru a dat ich spat. Ja mu hovorim, ze sa este necitim dobre, nech to vybavi. On ze nema cas, caka ho kamos, kt. nechce ist k nam, lebo sa nechce nakazit. Ale ze nie som taka chora, aby som ich nedala spat. Neustupila som a teraz je urazeny. Cele mu to s vecerou a umytim zubov trvalo 25 min, deti su uz v posteli a on je uz von. Ale ja som zla, lebo taka chora nie som. Ja som mu kazdopadne uz pred vinobranim hovorila, ze by si tento rok mohol dat namiesto burciaku must, keby nahodou potrebujeme ist smer porodnica. Jeho odpoved bola, ze co stresujem, ved mam este 4 tyzdne do porodu. Tak ja neviem. Ma co chcel, je s kamosom, uziva si vinobranie, ale aj tak je urazeny, lebo kamos nanho musi cakat, kym da spat deti.
@hipuska Pisala som niekde, ze mi je uz dnes lepsie? Je mi rovnako naprd ako vcera. To ze mu je zle - za to si moze sam, nemusel tolko pit a prist neskoro. A ja mam covid podla pozit testu par minut dozadu. A to ze som cely den lezala v posteli a oddychovala vcera - to pomaha na opicu, nie na covid, chripku a podobne ochorenia. Vela zdravia prajem. A tiez lepsie citat s porozumenim.
A kto sa dnes stará o deti?
@hipuska Ale veď aj ty by si mohla čítať s porozumením. Ona sa neteší, že jemu je zle. Píše, že to už ďalej neriešili a že to, ako sa muž cíti, už je dostatočne zle. Čo som ja pochopila tak, že je rada, že on nie je odutý a ona mu tiež nebude nakladať, keď mu je aj tak zle. A nie, že ona sa teší z toho, že mu je zle.
On zobral deti na celé popoludnie von, to je síce od neho pekné. Ale keď sa vrátili, ona sa necítila dobre a poprosila ho, nech im dá aj večeru a uloží ich. Predstav si, že by to bolo naopak: chlap by bol chorý, žena by išla s deťmi von a keď by sa vrátila, povedala by chorému mužovi, nech im dá večeru a uloží ich, lebo ona ide s kamoškou piť do mesta a vráti sa o pol tretej. Nepredstaviteľné, však? 😏
V každom prípade, nemá zmysel, aby sme to tu my riešili, keď už ani oni dvaja to neriešia, problém skončil.
@h2 neviem Ti dat lajk, tak aspon takto davam lajk 🙂
@h2 Zjavne tu akciu mali naplánovanú dlho. A asi každý rok chodia, zjavne to tam majú celkom ako udalost. Keď prišiel aj kamoš z Brna. Ona keď ležala celý deň , mal deti celý deň, dnes sa zjavne stará tiež. A ako to teda malo byť? Lebo podľa tohto postoja, mal proste ostať doma. Ja som pisala, ze mne by nevadilo keby išiel, a ani keby deti uložim. Su zjavne není najmenšie. Ale jedno z tebou súhlasím. Nebudem sa už k tomu viacej vyjadrovať. Len, nech si autorka trochu váži to, čo má doma.
@hipuska Neviem sa celkom vžiť do autorkinej situácie, lebo som v nej nikdy nebola a už ani nebudem. Ale ak si to skúsim predstaviť, že mám 2 malé deti, som tehotná s tretím v 36 týždni, do toho mám ešte kovid a je mi tak zle, že nie som schopná ani dať deťom večeru a uložiť ich spať (predpokladám, že ak by autorka toho schopná bola, tak to urobí), tak môj muž by veľmi pravdepodobne vôbec nikam s kamošom do pol tretej chlastať nešiel. Autorka je tolerantná viac než dosť a nikde nevidím ani to, že by si manžela nevážila. Túto diskusiu založila kvôli tomu, že mala obavy, že muž sa na ňu nahnevá a urazí za to, že musel tie deti opatriť. Nie preto, aby sa tu naňho sťažovala. Aspoň teda toto je môj pohľad na vec.
@h2 to si ma pobavila. Fakt si myslíš, že to bolo preto, že mala strach že sa na ňu nahnevá? Ona bola teda naňho nahnevaná a čakala že ostane doma. Čo neostal. Ja znova píšem, že sa ho dajak nezastavam. Môj muž nepil od môjho 7 meho mesiaca aby bol v pohotovosti. Ale teda, chápem obidve strany. Čo znamená malé dieťa? Nikde nebol uvedený vek. A autorka to odmietla upresnit. 25 minút s večerou, hygienou? Tie deti sú asi není až tak male
@hipuska Prepac, nabuduce vyplnim dotazniky:
1. o svojom zdravotnom stave, aby sa dalo objektivne zhodnotit, ci som vazne chora alebo len leniva. Ak nebudem mat teplotu alebo rizikove tehotenstvo, neodvazim sa napisat.
2. o veku svojich deti, aby si mohla zhodnotit neviem presne co. Ostatni ludia pochopili, ze ak im treba dat veceru a dat ich spat, tak nebudu mat 14 a 17 rokov. Ale ty potrebujes presny vek, lebo ak maju 5 a 8 alebo 2 a 4 roky, je to velky rozdiel
3. o tom, ci sa hnevam na to, ze bol urazeny, alebo ze neostal doma
Potom budes mat dost vstupnych informacii na zhodnotenie, ci som mala pravo sa stazovat na fore pre zeny. Nabuduce si to dostatocne premyslim, aby som neobtazovala svojimi problemami, ktore vlastne su zapricinene mojou sebeckostou, lenivostou a neschopnostou.
a este som zabudla vyplit dotaznik o tom, kto ich ma v starostlivosti dnes - to si si tiez nejak domyslela, ze teda on.
@minenkak nema to uz zmysel reagovat, ked niekto nechce, nepochopi. A ja teda uz nejdem odpisovat, aby som zas nebola obvinena, z toho, ze simulujem chorobu, chori ludia uz maju davno spat
Na smrt chora si a vypisujes na nete do aleluja. Ak som tak neskutocne chora, ako to prezentujes, tak spim cely den. Vek deti si za cely cas nenapisala, asi to miminka nebudu.
Viem, ze Ti vadi, ze muz nie je s Tebou cely den a ze pije, ked sa Ti blizi porod. To je smutme, ale naco tie ostatne litani a utok na @hipuska, ak s Tebou clovek celkom nesuhlasi, tolerantna moc nebudes.
Prajem Ti skore uzdravenie a nech muz pride vim skor k rozumu.
ináč ja doteraz nechápem, ani túto založenú diskusiu? o čom? 🤦♀️
že sa ste handrkovali o 25 min.? 👏
Tak ja neviem, ale keby mal môj manžel návštevu, a ja neumieram, tak ma tých 25 minút určite nedorazi. Vytiahnem musli, zalejem mliekom a keď deti zjedia, pošlem ich spať.

@h2 treba čítať s porozumením. Písala som, že ti zobral deti, aby si mohla odychnut. Nie je tam nikde napísane a ani myslené, že deti sú len jej. Veď ležala celý deň v posteli, oddychovala. Tak sa zjavne staral celý deň. Tak ja vidím, že sa snazil, lebo je chorá. Všetko čo od nech chcel, bolo, aby uložila deti do postele. 25 minút. A čo aj urobil. Ale, je to úplne jedno. Som rada, že autorka je spokojná, ako to celé dopadlo (že chlapovi je zle) a že je jej je uz lepsie.