V manželstve nám všetko ochablo
Ahojte som z manzelkov 8 rokov a v manzelstve 11 mesiacov mame 2 deti (4a2roky) a uz prvy mesiac po svadbe vsetko ochablo . Ziadna laska city len hadky obcas a inac ticho .Ja chodim do prace v zavode na 12hodinove smeny a pridem domov a caka ma robota lebo manzelka je s detmi a ja chodim len do roboty a ona iba do obchodu . Ja sa s nikym nestretavam a aj vztah je tak ze sa uz nemam ani skym porozpravat . Manzelke som zobral pozicku na auto ktore sa uz tiez predalo a peniaze nikde a a uz par krat tuto pozicku refinancovala bez mojho vedomia ( cez mobil )a cely den len sedi a robi nieco na telefone na co sa nikdy nemozem spytat lebo nasleduje hadka ale viem ze nema ineho . Citim sa ako ze nemam ziadny zivot ale sme v manzelstve kratko ale toto bolo pre mna tazkych 10 mesiacov tak co stym ? Poradte prosim
Z maloktorych pribehov je veci tak vcelku dobre vidiet. I ked teda moja oblubena fraza, ze vestecku gulu nemame.. Kedze poznam vztah kde sa svadbou vsetko zmenilo, ale na strane chlapa, verim ti, ze to mozne je. Samozrejme, ze naznaky uz boli predtym, ale bod zlomu prisiel svadbou. Nepotesim ta, je to stale horsie uz roky medzi nimi. Viac nenavisti, ako lasky. Dve veci tu vidim klucove, ze tvoja zena naraba s peniazmi po svojom, bez tvojho zvolenia, to vidim ako velky problem a hrozbu do buducna, aby nejake pozicky a dlzoby nenarobila. Mozno by som uvazovala nad podielovym spoluvlastnictvom. Za druhe. Manzelka je stale na mobile. Hm, to sa da pri tak malych detoch? Neries jej mobil, ja neviem keby takto zijem a moj muz nechce pocut o nejakej zmene, tak asi zacnem robit zmeny bez neho. Zacni zit a popritom si zacni davat doporiadku vztah. Narovinu jej povedz ze sa zmenila, ze ty takto zit nechces, vyjadri svoje pocity. A uvidis co ona na to. Ale nie hadkou, ale v klude. Mozno nema potrebu nic menit, mozno vyprchala laska, mozmo ma nejaky problem. Ale ten sa neriesi na mobile. Drzim palce
@gaga2022 Ale ved svadbou sa vam zivot nijak nezmenil? Nechapem tvoje argumenty ze ta po prichode domov caka robota lebo manzelka je s detmi a chodi do obchodu. To akoze pred svadbou To bolo inac? Ako inac? Manzelka nebola doma s detmi? Nechodila do obchodu? Ked si prisel domov, necakala ta dalsia robota?
Ak ona cely den sedi na telefone, kto sa stara o deti? Ty? Mate sluzku? Podla mna nesedi CELY den na telefone, len zvelicujes a take argumenty zarucene vyvolaju hadku. To ze ti odmieta povedat co na tom telefone robi je uz ale problem.
To ze refinancuje pozicku bez tvojho vedomia je problem.
Ak si ty financoval auto pre nu, pretoze ona je uz 4 roky na materskej, tak je to uplne normalne a netvar sa koli tomu ako dobra dusa. Muz zenu zivi ked je ona na materskej.
To ze sa s tebou nechce rozpravat a byt mila je tiez problem. Ak jej spravanie skutocne drasticky ochladlo po svadbe, tak sa zda ze je vypocitava a nikdy ta nelubila. Teraz ked sa citi zabezpecena, tak na teba kasle a sprava sa inak.
nieje zavisla na socialnych sietach? ked je stale na telefone....aj tu podaktore su, no je to navykove, co mi pripomina ze to asi vypinam a idem do kelu
@andreatytler som zvedavá ako je teraz viac zabezpečená ako predtým? Sobášom nezíska žiadne vlastnícke práva k jeho nehnuteľnému i hnuteľnému majetku. Čo on kúpil pred sobášom je stále jeho, nepatrí to BSM.
Auto a pôžička. Ktovie aká je pravda: napísal že auto "SA PREDALO" nie že ho predala ona. Zároveň ako ona mohla mať možnosť refinancovať pôžičku, ak nie je napísaná na ňu?
@zltalienka No je tam ovela viac vybavovaciek a ostara v podobe rozvodu ak by mali ist od seba po sobasi. Myslim ze to moze dost vela ludi odradit a radsej budu tolerovat zle spravanie partnera. Neviem... nezda sa mi to ako velmi pravdepodobne, ze by roky cakala len na sobas aby ukazala svoju pravu tvar, ale sanca tam vzdy je...
S tou pozickou odhadujem ze ju bud brali spolu a maju k nej pristup obaja rovnako, alebo jej on dal pristup na svoj ucet.

@gaga2022 nemyslím si ze konkrétne jedna oslava by menila niečo, podľa mňa má nejaké obdobie možno menšiu depku. Ak máte 4 a 2r deti potom pravdepodobne je vkuse doma a to sa stáva že prepína.... Lebo sa ani neskončila materska a už sa začala nová teda možno ma takú depku že kolotoč každý deň ten istý... Ale to rozhodne v poriadku nieje že ona financie rieši sama podľa toho akú má náladu... Určite tam treba nejaké riešenie hľadať ale nie nervozne, bud naozaj poradňa alebo ak mate deti na koho nechať tak odísť na deň 2 s tým ze sa dohodnete dopredu že to bude cele o Vás , úprimne debaty, hľadanie možnosti a tak ťažké obdobie kým sú deti malé a áno stresy doma zbláznim sa ze stále niečo vyvedie dieťa, obdobie vzdoru, nemám chuť na nič a kým príde domov manžel som kyslá ako citrón a na najmenšie skočím a nastane hádka.mozno takto to prežíva, neviem ale určite ani v hádke ani v tichej domácnosti nie je happy žiť