Váš názor na neveru.
Ahojte baby, zaujima ma vas nazor na neveru.
S partnerom sme sa rozpravali na tuto temu a on je nazoru, ze ak by som ho podviedla, ze by to bral len ako pud, ako obycajny sex. Neviem, ale mna to dost zarazilo. Pretoze ja som nazoru, ze ak lubim, nepodvediem. A prave preto, zeby to bol len pud. Neublizim cloveku, ktoreho si vazim, respektujem, len pre nejaky hlupy pud.
A tak si kladiem otazku. Ak ma niekto takyto nazor na neveru. Je to vobec laska? Neviem, mozno som ja staromodna, ale pre mna by to bola poriadna rana pod pas a brala by som to tak, ze ma nelubi, nevazi si ma a nerespektuje.
Hmmm neviem ale ako takéto témy sa podľa mňa len tak nevyťahujú a koľké. čo aj tak spravia, sú potom len sklamané a majú chrobáka v hlave a v niektorých extrémoch si sami zničia celkom fajn vzťah. K čomu je niečo také prosím ťa dobré
Tak šialene zamilovaného muža, aby odpustil neveru a bral len ako pud a sex, som teda ešte nevidela,este tak vo filme, ale to som ho považovala za úplného slabocha. Minimálne by nasledovali hádky, či mlčanie, alebo, čo je jediný prípad, kedy by som pochopila, zopár faciek. Nevera je nevera, hotovo, nič iné, je fuk, či je to pud, sex, alkoholove opojenie, city a podobne. Skôr on to berie tak, že prípadný "such inde" predsa by odpustil tebe a teda to isté čaká od teba, keby to urobil. Veď je to len pud, nič iné....
Tiež rozlišujem neveru. Väčšinou k nej nedochádza keď vzťah nemá žiadne problémy. Už je len otázne či si obaja partneri pripúšťajú trhliny ktoré medzi nimi sú. Sú muži čo to majú ako šport ale to je skôr nejaký skrytý problém u detstva alebo nešťastnej lásky. Pre mňa je neodpustitelna chyba fyzické násilie. Nevera je vec pohľadu a vždy závisí od situácie. Ak bolo manželstvo či vzťah ozaj pekný, prihliadala by som na okolnosti. Nevera je medzi ľuďmi odjakživa..
@damianadam ked chce chlap odbiehat z kvietka na kvietok tak nech mema vztah ale nech je na volnej nohe a nech ziadnej zene nic neslubuje a je po probleme 😊
@damianadam Nevera je medzi ľuďmi odjakživa, ale tak ako pri fyzickom násilí (čo neskutočne odsudzujem) boli telo, pri nevere väčšinu ľudí boli veľmi duša. Neveru nie je dobre zľahčovať, je to veľký zásah do psychiky a načo spôsobovať utrpenie iným. Nech každý sexuje koľko chce, ale nie keď je to podvod.
@damianadam ťani fyzicke nasilie, automaty atd atd sa neodpustaju, ale u mna ani nevera v ziadnom pripade. Ked ma muz so zenou problem alebo opacne tak to treba riesit a musia chciet obidvaja. Ked jeden nechce a radsej sa postazuje cudzej dajme tomu, potom kavicka, vecea, hotel...a potom sa spytam muza, ze co chrustik moj chrumkavy som zle robenkala ze si fikol druhu? To kde sme!!! Neeexistuje!!! Este ma saleny nedal pozdravit.
@terina25 Zjavne máte úplne iné chápanie nevery. Ja napríklad tiež rozlišujem medzi tým, mať s niekým iným len čisto sex a medzi vzplanutím citov k niekomu inému hoci aj bez sexu. Pravdepodobne to tak berie aj on. On ťa zjavne ľúbi, tak ako to aj tvrdí, len to vyjadruje pre teba nepochopiteľne. Ak ti dovolí mať sex s niekým iným, najskôr ti tak moc dôveruje, že si nemyslí, že by si sa do dotyčného zamilovala a tak ho podviedla. Vieš, každý má tie hranice inde, toto si musíte vyjasniť aby sa nestalo nejaké nedorozumenie, ktoré vás iba zraní.
Ja si myslím, že kto veľmi ľúbi, neveru neodpustí, aj keď s tým človekom zostane. A naopak celkom v pohode sa cez neveru prenesie ten, kto je vo vzťahu viac menej z rozumu alebo zo zvyku.
asi tak nejak ja neviem, pre mna by to bola velmi velka rana a nemohla by som sa na muza dalej pozerat. ako fakt som presvedcena o tom, ze by som to proste nevedela odpustit no dufam, ze nic taketo proste nikdy nebudem musiet riesit
Skus mu povedat raz vecer :" idem von si sexnut s jednym chlapikom, ale neboj, je to len pud a ked pridem domov sa poriadne osprchujem a bude pripravena aj na teba..." ako sa zatvari...
@arianna25
@katkati
Snáď môžem vyjadriť svoj názor 🙂 Vzťah je o budovaní. Nie majetku, ale toho duševna medzi dvomi ľuďmi. Nech dá ruku na srdce ten podvedený, či ten čo podviedol, či bolo skutočne vo vzťahu všetko v absolútnom poriadku, keď k nevere došlo. Nevera je len reakcia. Nepríde keď je všetko v poriadku. Aspoň v drvivej väčšine prípadov. Ja neveru nezľahčujem, len život ma naučil nikdy nehovor nikdy. Niekto pod neverou chce len ukojiť túžby, druhý hľadá pochopenie, obdiv, lásku. Niekto to robí vedomie, niekomu pomôže napr alkohol..i keď, nič z toho nie je ospravedlnenie, tiež sa aspoň ja osobne nebudem na všetko pozerať zamietavo. To už je ale o uhle pohľadu.
@damianadam Žiaden vzťah, ani manželský nie je nonstop v absolutnom poriadku. Ale riešiť problémy neverou s tým, že to nie je tolerované druhou stranou je podrazactvo. Jasné, každý máme svoj názor a môžme ho vyjadriť, ale aj oponovať 🙂
@damianadam mas pravdu predsa na vsetko su dvaja a vzdy sa bude oliest pod nohy aj tretia osoba ale v mojom pripade taky argument nie je ktory by ma presvedcil. A ked niekto chce tak vie byt velmi vynaliezavy a presvedcit svoju polovicku o svojom tvrdeni. Takze velky pozor na presibanych ludi. A je pravda aj to ze si tu vymiename nazory a ja si tiez rada precitam aj iny nazor, len sa snazim aby nebolo kazdemu vsetko dovolene a odpustene, lebo sebci to potom vyuzivaju.
@terina25 tieto slová by vo mne hneď rozsvietili červené kontrolky, prakticky ti povedal_ keď ťa raz podvediem(ak to už dávno neurobil s takýmto prístupom) , tak aby si z toho nerobila vedu a odpustila mu :( ja mám rovnaký názor ako ty, že toto do vzťahu nepatrí, je tá najväčšia zrada, ktorú ti osoba ktorú máš rada môže spraviť :( drž sa svojho svedomia a presvedčenia ako ja, i keď niekedy je to ťažké ubrániť si tento náš názor na neveru v tejto skazenej dobe....

to ste si vecer sadli k telke a vytiahli takuto temu? Uz sa nebolo o com inom bavit?
Nariekas, ze si pisal s inymi zenami, ale ved to bolo davno vo vasich zaciatkoch no nie? Kazdy moze mat este vzdy tuzby aj ked je vo vztahu...Fantazia nie je zakazana... Ak by ta podviedol, tak zalezi na sile lasky medzi vami ako sa k tomu postavite
Mnohe autorky ti tu radia aby si uz-uz hladala dalsie signaly, teraz z toho nebudes ani spat lebo oooo ma v ruke telefon, co ak je na tej stranke...Si uz doma moc dlho 🙂