Vnímali by ste toto rande tiež negatívne?
Čaute,
dnes som bola na rande a mám z neho negatívne dojmy, ale mama mi povedala, že to hrotím, tak sa chcem spýtať aj vás, ako by ste to vnímali.
S chalanom sa poznáme dlhšie, ale potom sme si dlho nepísali, píšeme si teraz asi 2 mesiace, on pracuje vo Švajčiarsku a na SVK chodí cca 1-2 razy do mesiaca. Rande spomínal dlhšie dopredu, že by sme mohli ísť napr. na obed, na zákusok, niekam si sadnúť, padlo aj kino ako nápad. Dal samé normálne a slušné návrhy, tak si vravím, že jasné, v poriadku. A potom prišiel piatok, sobota a dnešok, on nič nevymyslel vlastne, už to bola len prechádzka, prechádzka, že on sa chce ísť niekde prejsť, že nech vymyslím ja, kam pôjdeme a tam bude. Dala som menší tip na taký park, kde je blízko aj kaviareň, najprv dobre, ale prišiel dnešok a celé ináč. Navrhol iné miesto, spýtal sa ma, či sa tam viem v tom čase dostať, lebo že on z opačnej strany to má ísť po mňa nepraktické a že v tom čase už nebude niekde blízko. Už to ma nahnevalo, že je taký neochotný, lebo má auto, povedala som jeden park, čo bol tak niekde na pomedzí, meškal asi 15 minút, že on si to zle vyrátal, prechádzka ok, asi 30 minút, potom povedal, či si nesadneme niekde na lavičku, ja som si myslela, že skôr si na čaj sadneme niekde, nakoniec povedal, že či si chcem ísť niekde sadnúť na kávu, že on neni ani hladný ani smädný a nemá na nič chuť. To ma znechutilo už totálne, že mi to prišlo také lacné, veď sme šli len na čaj, nie na večeru do reštiky..Či on si myslel, že čo si objednám? Celý mi prišiel, že mu šlo len o peniaze, aby náhodou neminul, pritom o nič nešlo a ja som ho na žiadne drahé miesto neťahala.
Čo by ste si mysleli vy?
Osobne si myslím, že to hrotíš a dosť. Kde je napísané, že muž musí prísť po ženu, kde je napísané, že muž musí ženu pozvať na drink alebo večeru? Ale áno, chápem, mentalita slovenského národa je starodávna...keď pracuje dlhodobo v zahraničí, možno si zvykol na iné "tradície" ako sú na Slovensku. Ja som žila dlho v zahraničí, a tam je to úplne normálne, že muž za ženou nepríde...že idú len na prechádzku a keď už na večeru, tak je normálne, že sa účet platí pol na pol...žena to mužovi vždy navrhne...ak muž odmietne...žena ho nechá zaplatiť...ale neočakáva, že na prvom rande za ňu bude platiť muž...či už je to káva, čaj alebo večera...Teraz som cca 2 roky na Slovensku a normálne nerozumiem chlapom a ani ženám...chcem ísť na prechádzku - každému to príde divné...prečo nie podnik, kino, reštaurácia atď. ... čo ak ten muž má napr. problém ako mám napríklad ja, že nemám rada kaviarne, reštiky atď.? v kine neviem ako by ste pokecali 🤷♀️ ...ja by som od radosti skákala kebyže muž chcel ísť IBA na prechádzku...a nemusela by som trpnúť niekde v plnej kaviarni alebo kine atď. ... stresovať - aj keď by som to na sebe nedala vedieť...treba sa na to pozrieť aj z druhej strany a nie hneď hrotiť situáciu...alebo sa ho rovno na to opýtať...
@lucyluska Tiež to tak vnímam a som nato tak zvyknutá, že sadnúť si niekde je normálne.
no ak ta pozve na rande spytaj sa ci donesie aspon caj v termoske a deku pod zadok aby si zas neprechladla ... keby o teba mal naozaj zaujem vymysli dake pekne miesto aby ta ohuril ... ale nprisiel neskoro nic nevymyslel a este si aj umrzla ... nechaj ho inej a ty si najdi daco normalne si mlada mas este kopu pokusov omylov nez najdes nieco poriadne
Že nemá prachy.
@mimka2019 rozumiem, beriem aj taký názor, aj keď to vnímam inak
@mimka2019 ale oni sa dohodli na kine ci kave ... to on to zmneil na poslednu chvilu .. to je dost rozdiel a ten caj by si kludne snad zaplatila ale lepsie ako mrznut v parku kde on pride este aj neskoro ... a narovinu jej povie ze sa nebude kvoly nej trepat na opacny koniec... ona navrhla park na ceste medzi nimi nekazala mu po nu prist
@mimka2019 nič v zlom, jasné vo Švajčiarsku je to inak, lebo tam žijú lakomí ľudia, ktorí rátajú každý frank, tiež som tam žila. V iných krajinách sú ženy náročné, poznajú svoju hodnotu, či sa to už týka randenia a muža ktorého si vyberú. To iba slovenky majú byť skromné nenáročné a ďakovať za čipsy z lídla, ktoré jej kúpi. Potom si aj takého debila vyberú za manžela, pomooooc.
@shinon258 presne, akože chápem, keď ľudia chcú platiť napoly a podobne... Ale keď sa chlap tvári, že "pozýva" a potom zahadne stratí peňaženku? Tak načo trepe, že pozýva? 😅
Myslím si, že len tliachal do vetra, je bez peňazí, preto kluckuje aby neminul na teba veľa. Preboha rande na lavičke v októbri? 🤦 Ja som možno v tomto starodavna, ale keby mám ísť na rande s niekým, koho nezaujíma čo chcem ja, ani sa má na to neopyta, viac by som s ním nestrácala čas.
On asi skusal teba, ci sa iba prisla najest na rande, ty si nastvana, ze ti nic nezaplatil. Ludia, co idu robit do zahranicia, tam idu zarobit a co najskor domov, nie vyplatu rozhadzat v restauraciach a s holym zadkom potom domov. Mozno vzhladom na drazobu vo Svajci si uz odvykol aj od restauracii doma. Na kazdy pad vam to na dialku, ze sa uvidite raz v mesiaci, nebude fungovat. Takze toto nevidim nijako perspektivne. Ci uz vzhladom na zly dojem z rande, ci fungovania na dialku.
@lady_hurts Aj mňa to maximálne sklamalo a znechutilo, lebo pôvodný plán bol ísť na obed/niekde si sadnúť, ešte sme sa bavili, kto má akú rád kuchyňu, čo ma kto rád a tak...mne nevadila tá prechádzka, ale to všetko okolo
@liljana neprišla som sa na rande najesť.
Inak z toho celého mi napadla ešte jedna vec - nebol on večer predtým na nejakej párty, kde sa viac opil? To by mi sedelo, že proste nejak sa neozýval, nič mu nenapadlo a potreboval byť vonku na čerstvom vzduchu na bolehlav, ani hladný, ani smädný.... Každopádne buď teda stres, párty alebo fakt chmuľo. Že nič nevie vymyslieť, ale ani nič sa mu nepáči, povie dobre a potom zrazu mení plány, lebo nie dobre (ako keby najskôr ani nepočúval, len odkyvol).... To meškanie - veď zapnem Google maps alebo Waze a vidím, za koľko minút tam budem.... Aspoň napísal, že je na ceste a bude meškať?
@layla123321 áno, dal to vedieť, že bude meškať...to áno. Na párty nebol, on nechodí na party, tú prechádzku odvôvodnil tak, že mu treba pohyb, lebo že doma mal veľký a ťažký obed...
Rozumiem ti. Podľa mňa je normálne, že pokiaľ má chlap o ženu záujem, ten jeden obed alebo kava nebude pre neho finančný problém.
Ja by som si myslela to isté, že mu ide iba o peniaze. Ja by som sa s ním už nestretávala. Keď je teraz taký, aký by bol o pol roka? Určite nie.
Čo to tu píšete že dražoba vo svajci to on nechápe v akej krajine momentálne je? Tu stojí kava pre dvoch menej ako 5e ved by si kocka zaplatila aj sama ale ťahat nacancanu ženu po parku dúfam že si mala opätky (aj keď to je jedno) mňa by to tiež nahnevalo. Osobne by som hľadala inde, nech sa naučí správať. Nemá peniaze ruky prec od takých ešte zistíš že je gambler.
@zeldia on sa stále chváli, že tam má dobrú robotu. Je inžinier
@zeldia ja vždy hovorím, nadarmo je chlap milionár, keď je lakomý. (Berte to s humorom prosím)
Ja by som si od neho vela neslubovala. Ale uz len ta zvedavost, ci mu slo o peniaze alebo je "zaspaty" sediet koncom oktobra na lavicke? Uz len zo zvedavosti by som sla na druhe rande aby som si overila, co bolo dovodom, ako rande prebehlo. Teda ak je pisanie ok a mate si o com pokecat. A ak by zvazoval byvat na sk. Vztah na dialku aj tak nefunguje tak naco vobec riesit rande, aj keby bolo super?
.
Ja by som mu nedala dalsiu sancu. Ked sa v zaciatkoch vztahu nevie spravat normalne, tak uz nikdy. Moj muz bol tiez na zaciatku taky trulo, ze az. Ale na caj a kolac sme boli hned na prvom rande. A to dokonca ma prišiel vyzvihnut pred dom hned. Takze u mna by ten tvoj neobstal. Ja uz som asi oslahana zivotom, ze by som s tym tvojim chmulom nestracala ani minutu. Je tooooolko milych chlapcov, darmo ze ten tvoj robi vo svajc a dobre vyzera. Nevie sa spravat a bodka. On sa prezerie na obede a nechce potom ani caj s tebou vypit.no zbohom 😀
Mna by viac odradilo to chvalenie. To nemam rada, bavit sa ake oblecenie nosi, ake auto... toto je nieco co ma dokonale odradi.
Ja by som trvala na caji, aj keby ho mam pozvat "Podme dnu, je mi zima, dame si caj". Urcite by som nemrzla na lavicke.
Chlap po teba ani autom neprišiel a nechal ťa ísť pešo, aby ešte aj na benzíne ušetril 😀😀😀 tak toto je pecka.
Ak už zo začiatku s tebou takto máva že najskôr tam, potom tam, nevyjde v ústrety, musí byť podľa neho, žiadny kompromis, odpovedala si si vlastne už sama, nikto normálny by to neakceptoval. Šla si tam s očakávaním, každý nejaké má, preto si sklamaná, tiež by som bol. Dávnejšie som mal rande, kedy som navrhol krátku túru, bola nadšená, mal som z toho dobrý pocit, trval asi 10 minút odkedy sme vyšli z parkoviska, potom jej zazvonil telefón a volala celú cestu tam aj nazad, samé chichi chacha, no úplne že skvelé rande 😅
Mama ma pravdu. Na zaklade jedneho rande sa neda posudit clovek. Kto sa dostane do zahranicia, ze sa uchyti, vacsinou ma nieco v hlave. Tak len aby si na zaklade prvych dojmov neprebrala, az by si prebrala. Vela zien prebera, prebera, taky, onaky, nakoniec vyberie a na to ako dlho vybera, aj tak vyberie zle. Ovela vacsi problem je ten, ze on je vo Svajci a ty na sk.

Mne 6ty zmysel hovorí, že chalan má rozrobené na viacero strán. Neviem prečo, ale tak to cítim. A teda bol taký opatrný, aby vás nikto nikde nevidel. Veď hádam mu aspoň niekde vypáli. Každopádne, už by som na druhé rande nešla.