icon

Vnímali by ste toto rande tiež negatívne?

30. okt 2022

Čaute,

dnes som bola na rande a mám z neho negatívne dojmy, ale mama mi povedala, že to hrotím, tak sa chcem spýtať aj vás, ako by ste to vnímali.
S chalanom sa poznáme dlhšie, ale potom sme si dlho nepísali, píšeme si teraz asi 2 mesiace, on pracuje vo Švajčiarsku a na SVK chodí cca 1-2 razy do mesiaca. Rande spomínal dlhšie dopredu, že by sme mohli ísť napr. na obed, na zákusok, niekam si sadnúť, padlo aj kino ako nápad. Dal samé normálne a slušné návrhy, tak si vravím, že jasné, v poriadku. A potom prišiel piatok, sobota a dnešok, on nič nevymyslel vlastne, už to bola len prechádzka, prechádzka, že on sa chce ísť niekde prejsť, že nech vymyslím ja, kam pôjdeme a tam bude. Dala som menší tip na taký park, kde je blízko aj kaviareň, najprv dobre, ale prišiel dnešok a celé ináč. Navrhol iné miesto, spýtal sa ma, či sa tam viem v tom čase dostať, lebo že on z opačnej strany to má ísť po mňa nepraktické a že v tom čase už nebude niekde blízko. Už to ma nahnevalo, že je taký neochotný, lebo má auto, povedala som jeden park, čo bol tak niekde na pomedzí, meškal asi 15 minút, že on si to zle vyrátal, prechádzka ok, asi 30 minút, potom povedal, či si nesadneme niekde na lavičku, ja som si myslela, že skôr si na čaj sadneme niekde, nakoniec povedal, že či si chcem ísť niekde sadnúť na kávu, že on neni ani hladný ani smädný a nemá na nič chuť. To ma znechutilo už totálne, že mi to prišlo také lacné, veď sme šli len na čaj, nie na večeru do reštiky..Či on si myslel, že čo si objednám? Celý mi prišiel, že mu šlo len o peniaze, aby náhodou neminul, pritom o nič nešlo a ja som ho na žiadne drahé miesto neťahala.
Čo by ste si mysleli vy?

marca12
30. okt 2022

Fuuu mna by uz len tymi recami znechutil a odplasil.

zobaka
30. okt 2022

pracuje v zahranici a nema ani na kavu? este aby si okrem lakomca nenatrafila na nejakeho snubenca niekoho a uplne ma dojalo, ze jemu sa staci prechadzat, lebo mal velky a tazky obed, ked vedel, ze ide na prve rande, preco sa tak napchal, ked ste si mohli dat nieco spolu, toto teda za mna urcite nie 😝

zmrzlinka2021
30. okt 2022

A on to bral ako rande alebo stretko s kamoškou?

zmrzlinka2021
30. okt 2022

@mimka2019 neviem kde žiješ ale ja som sa v zahraničí stretla s presným opakom, muži sú tam gentlemani a ženy si vážia

veronika66
31. okt 2022

Na toto celé by som napísala že je lakomec. Všetko by bolo úplne ok keby pre teba prišiel a nenechal tá ísť inak. Že nieje hladný a smädný ok ale ty si mohla byt

jana_eyre_2
31. okt 2022

No myslím že toto by odradilo aj mňa, presne takéto prvé signály sú dôležité a keď nemáš dobrý pocit, treba to akceptovat.. zbytočne s ním nezabojaj čas..

zeldia
31. okt 2022

@zmrzlinka2021 mňa napadlo zo iste, tipovala by som podľa vyjadrení ze zije/žila v rusku. Lebo v civilizácii to takto nefunguje.

modrykonik33
31. okt 2022

@zeldia aj v Rusku sa chlapi snažia, aspoň na začiatku :D

marfikchov
31. okt 2022

@mimka2019 volá sa to etiketa a tam je to napísané, ako má napr muž aj podržať kabát, dvere a pod.

autor
31. okt 2022

@zmrzlinka2021 písal vždy o rande. Komunikácia s ním cez správy ok.

autor
31. okt 2022

@veronika66 aj mne to prišlo tak, že je prosto lakomec, nič iné za tým nevidím. žiaden stres, snúbenicu a iné veci, ktoré dievčatá spomenuli, to skôr nie...prosto lakomec

mariejenka
31. okt 2022

Poslednú šancu by som tomu dala, ze najbližšie ked ta pozve a ty máš navrhnúť kam, tak povieš kino! A hned aj konkrétne ktorý film. Nech ho ani nenapadne to zmeniť.
A súhlasím ze bud je trémista v reale nevie komunikovať,nevie zareagovať. Pri písaní sa cíti istejšie. Tato socialno.sietova doba takto klame, kedysi zena/muž na živo videli ze chlap/zena su mimo a dalej to nepokračovalo,teraz to sa ťahá ako sopel na rukáve, lebo displej znesie veľa.

Ak by ta bral vážne,celkovo mal o teba záujem urobil by aj "nemožné"
Ani nepíšem co robil moj muz v case,ked ma balil🤣🙃 tento ma problém prísť autom v rámci mesta, moj presiel celé Slovensko.

autor
31. okt 2022

@mariejenka Aj ja to tak vnímam, že muž by sa mal pri randení správať totálne inak, predtým to tak aj bolo, neviem, prečo tento chalan je takýto...

sense
31. okt 2022

Takto en chápem prečo si každý myslí že keď niekto robí vo Švajčiarsku zarába automaticky 10tis mesačne a nevie co s peniazmi.

A dôvodov môže byť niekoľko:
- je lakomec alebo blb
- možno nerobí IT vo swiss
- možno chcel vedieť ako zareagujes
- možno si chcel len skrátiť čas doma

miroslava21
31. okt 2022

Toto rande patri do kategorie a diskusii - rande prvy a posledny raz 🤣
Daj na svoj insting. Ano clovek na prvom rande moze byt nervozny alebo zakriknuty ak je tichsej povahy. Ale toto co predviedol dotycny nema s tym nic spolocne. Akoby z donutenia prisiel na stretnutie, ziadna snaha pripravit pekny program, nech sa slecna dobre citi. Namiesto toho studena lavicka 🤦‍♀️

megan777
31. okt 2022

A nespoznali ste sa na pokeci?Ja som kedysi davno jedneho takeho somara spoznala a tiez robi vo Švajčiarsku

autor
31. okt 2022

@megan777 nie, nie. Cez kamarátku a potom si napísali na fb.

domca1408
31. okt 2022

čistý žgrloš.. môj ex bol taký...presne...zavolal ma na kávu a ked som na nu reálne chcela ísť a samozrejme tam kde mi chutí, tak tiež veta "ty si tiež vyberieš tú najdrahšiu v nitre"....do prdele...a ináč tiež mal švajčiarsky plat, že cca 5000 mesačne zarábal...ako ja som za delenie si 50:50 vo vzťahu...nepotrebujem aby ma chlap živil..ale sedieť na lavičke v parku v oktobri a nejsť ani na blbý čaj....to je 😀 mala si mu povedať, že nie ja chcem ísť na čaj a neboj zaplatím si ho...alebo ešte lepšie...tak sa maj ja idem na čaj...

autor
31. okt 2022

@sense mne to príde kombinácia lakomca a zabiť čas. tak mi to pripadá, nijak ináč

autor
31. okt 2022

@domca1408 mňa hlavne prekvapilo, že 2 týzdne dopredu mi písal, že bude rád, ked pojdeme von, že môžeme skočiť niekam na obed, kúsok sa ísť aj prejsť, prosto počas dňa, také normálne nápady mal, páčilo sa mi to...ale čo predviedol, to bol des, ja som chcela ísť do takej úplne obyč kaviarne, nič extra, mne by ani nenapadlo sa zamyslieť nad tým, že je na tom niečo extra

domca1408
31. okt 2022

pripomína mi to troška..."ked vtáčika lapajú pekne mu spievajú"....ale tak ak sa takto chová tak všetky stretnutia mu skončia pri jedinom rande.. aj ti píše? ako ste sa vlastne rozlúčili?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
brembo
31. okt 2022

Ja ti to napíšem z pohľadu muža. To že neprestajne vymýšľa a mení plány nie je O.K. Že mu to časovo nevišlo OK. Mohlo sa stať. Ale že nebol ochotný kvôli tebe prejsť ani len polku mesta už vonkoncom nie je v poriadku. A keď ti tú ani jednu kávu nechcel zaplatiť,tak neviem. Asi sa dosť drží peňazí,alebo má poriadne hlboko do vrecka. Ale šancu mu môžeš dať ešte jednu,či sa nepolepší.

sense
31. okt 2022

Mzrejme to bude kombinácia viacerých dôvodov. Inak v CH nie je zvykom ze sa od muža očakáva ze pozve zaplatí atď ako na svk, pred x rokmi som bola tiež prekvapená. Dokonca aj na ďalších je to viac menej 50/50, pokiaľ nenatrafis na de facto cudzinca kt sa chce ukázať a je zo svojej vlasti naučený inak.
Ale keby ma naozaj vážny záujem tak nemení x krát plán.

autor
31. okt 2022

@domca1408 áno, píše, ja už menej, proste ma to odradilo, on napísal, že jemu sa velmi páčilo, ja som sa nevyjadrila ani, lebo nič pozitívne som nemohla napísať

bluka2
31. okt 2022

@sense mňa vo Svajci takmer vždy všetci pozvali. Kedysi sme mali projekt s ETH Zürich tak som tam bola často. Proste také, že všetci vedia, že keď je reštaurácia nepomerne draha k rakúskemu platu, tak zaplatí ten, ktorý má švajčiarsky plat - také akoby nepísané pravidlo platilo. My sme zas pozývali vo Viedni. A neboli to ani rande, proste len dakam ísť s niekým.
Podľa mňa to so švajčiarskom nemá nič spoločné, len chlapík je lakomec/čudák a takí sa nájdu všade.

domca1408
31. okt 2022

no ja by tomu druhú šancu nedávala...ak by sa aj raz prekonal a nabudúce ten čaj zaplatil a šli by ste si teda dakam sadnúť...tak myslím, že už sa prejavil a do budúcna dalej by bol rovnaký. ja som hovorím mala držgroša...kamoška mala takého čo jej aj vyhadzoval veci z koša (hoci si to ona sama platila) a zamieňal jej to za lacnejšiu variantu (lebo sa má učiť hospodáriť) 😀

autor
31. okt 2022

@sense nešlo o platenie, ved ja nechodím bez peňazí, išlo o to, že očividne aj ísť si niekde sadnúť mu vadilo alebo čo

bluka2
31. okt 2022

Jasné, ide o celý proces. Najprv pekné reči, potom sa potrebuje prejsť lebo obed (čo ona chce sa spýtal vôbec?) a prechádza a potom ten komentár, či sa jej páčilo

megan777
31. okt 2022

Aj tento bol taky presne nevola sa Peter?