Vyrovnať sa s neverou po 17 rokoch manželstva
Ahojte..Včera večer sa mi manžel,s ktorým sme spolu 17 rokov a máme spolu dcéru priznal, že ma podvádza a údajne to už nevie predomnou tajiť.V tej sekunde ako mi to povedal som cítila neuveriteľnú bolesť na hrudi, pretože sme boli vždy prototyp spokojnej rodiny. Veľa sme spolu komunikovali, spoločne riešili každodenné veci a boli spokojní. Na moju otázku čo ho k tomu viedlo a či mu z mojej strany niečo chýbalo bola odpoveď že sa to skrátka stalo a somnou to nemalo nič spoločné pretože ja som dôvodom nevery nebola..Stretol o 10 rokov mladšiu ženu a prerástlo to u neho ako z fyzickej stránky,že sa mu veľmi páči tak aj z duševnej do niečoho silného a plánuje s ňou naďalej byť. Moja otázka je, keďže v tomto manželstve už nevidím žiadnu pointu a zmysel, ako dlho Vám to trvalo vysporiadať sa s tým?City k nemu sú stále silné, veď 17 rokov nie je týždeň, ale chcem sa pohnúť ďalej s touto skúsenosťou. S myšlienkou, že mu to odpustím a chcela by som naďalej byť s ním a dať mu dôvody aby nás neopustil sa ani nezaoberám, keďže mi sám povedal že chce odísť a ja to rešpektujem a nebudem vytvárať dusnú atmosféru. Skrátka tiež poznám svoju hodnotu a je to voči mne neuctivé,ale žial stalo sa. Aké boli Vaše prvé kroky, čo ste robili pred a po rozvode?Ako ste sa cítili?
Vsetko co ti naslubuje chci na papieri, jeho stedrost velmi rychlo skonci a coskoro zacne dostavat rozumy od priatelky a ta ho, samozrejme s holou ritou chciet nebude. Cize, dom prepisat na teba, auto detto. Vyzivne tiez odklepnut sudom, ustne dohody zvyknu fungovat iba kratkodobo a on bude mat kde inde investovat, mlada ho obtiahne....ries len prakticke veci kym je ochotny platit.
Neviem najst vhodne slova no asi ako orve ze ma to mrzi.... Urcite zahodit 17rokov je bolestive ale mas moj neskutocny obdiv! Si jedna zrela, sebavedoma, inteligentna zena! Podla mna sa s tym sama dokazes casom vysporiadat no tvoje reakcie chvalim a obdivujem. Ako si to sama ponala - stalo sa a zbytocne hladat, obvinovat, rypat sa v tom... Nic tym nezmenis.. Takze drzim palce a stale hlavu hore. Zivot nekonci a drzim ti moc palce 🥰❤️😘
Ano, ano, toto, co pisu baby, ze cim skor si zaistit majetok, to je velka pravda. Teraz slubuje pod vplyvom emocii - citi sa previnilo, ale citi aj ulavu, ze je to von a tiez, ze si reagovala dobre. Tieto pribehy su ako cez kopirak, nepodcen to prosim a viem, ze je to tazke riesit teraz toto, ked ti ide puknut srdce, ale skus to prosim.
Drzim ti velmi palce, neboj bude dobre, inak neverim, ze im to vydrzi, tieto scenare su skoro tiez ako cez kopirak, ale ty uz budes uplne inde ❤️.
U mňa to bola dlhodobá nevera, a ťahalo sa to roky, preto odpustenie prišlo neskoro, a tvoj muž mal tie gule, že sa priznal, držím ti palce 🍀
Si úžasná, ako to všetko berieš prajem ti zo srdca veľa síl rýchlo sa od toho odtrhnúť dcéra vyrastie, želám ti ešte aby si stretla človeka, ktorý si bude vážiť tvoje hodnoty nadovšetko. Drž sa
Naco sa s tym vobec zaoberas u inych zien. Otazky ti uz zodpovedal dotycny, ty si sama uvedomujes veci a co je teba po uplne inych zenach, to mi nejde do hlavy. Ked ti tu niekto napise, ze skoc z mosta, ty aj skocis? Ked ti tu napise dotycna milenka tvojho muza, ze jéjé, si zlatá, nechas nas ist, tak jej podakujes za odpoved a budes stastnou?? ? Naco sa ty tu zaoberas tym, komu co kolko trvalo a netrvalo a udavas roky v parametroch atd.... sú aj takí ludia, ktorí pri takejto "nehode" to celkom samy uzatvoria v sebe a nenúkajú sa verejnosti s pitvaním. Nebudem ti tu tlieskat, nemam comu.
@kassandra25 autorka prechadza sokom, hlada len to, co obvykle ludia v nudzi - komunitu, pocit spolupatricnosti, nejaku nadej, povzbudenie, plus rady. Nie sme stroje, to ludske budeme vzdy hladat predsa. Neviem, preco sa ty staras o to, o co si ona poziadala... asi to chce, nie? Keby nechcela, nepise tu, nikto by teba neodsudzoval, keby si si ty vybrala prechadzat tym celym sama. Ale si si kopla, tak snad lepsie no.
@kassandra25 Nebudeš jej tu tlieskať ale námahu napísať tento odsudzujúci koment si si dala...no čo už, snáď máš teraz lepší deň
Autorka tvoj postoj a reakcia je obdivuhodna ale zaroven je reakciou na sok a stres ktory teraz prezivas. Pridu dalsie fazy. Smutok, sklamanie, sebalutost, hnev aj nenavist, frustracia, bolest ... kazde bude trvat rozne dlho a v roznej intenzite.
Dopraj si cas. Dopraj si vsetko co mozes. Zaroven to ako sa z toho dostanes zalezi aj od toho ako si dokazes stat za svojim a udrzat chladnu hlavu.
Muzi ktori podvedu a citia vinu za rozpad manzlestva ( su aj taki co im je to jedno a ti sa nestaraju) naslubuju kadeco. Problem je ze ako bude plynut cas zacne sa to menit. Vina sa otupi a ak bude vidiet ze ty si v pohode aj on uz nebude taky prajny. Navyse ak si zalozi znova rodinu uz tam budu dalsie tlaky. To co ti teraz slubuje vyuzi a osetrite si to zmluvou pravnenlebo casom to polavi.
A co sa tyka neobmedzeneho styku s dietatom to je fajn ale treba si stanovit konktretne pravidla pretoze toto vie pekne skomplikovat zivot.
Nebudes si vediet urobit plany pretoze on si zmysli ze nieco chce. Musite tomu dat nejaku formu.
Neboj karma je zdarma a ked ho jeho nová láska pošle preč a on sa doplazi naspäť za tebou tak ho kopni tam kam si zaslúži a uz mu v živote nedávaj šancu hajzlovi
ono pride aj cas keey to budes musiet pustit von cele to sklamanie hnev a zlost lebo mas na tie vsetky pocity plne pravo
teraz by som rieisla striktne racionalne veci a vyuzila jeho zle svedomie na zislanie vyhody
rieisla by som rozdelenie majetku (a vobec nie fifty fifty on je ten co opusta) a vyzivne na dceru a stretavanoe sa a podielanie sa na jej vychove atd
vsetko formalne na papieri schvalene sudom prepisane atd
@kassandra25 ty si mimoriadne nechapava, alebo uplne neempaticka. Snad len v tomto pripade a inak sa spravas normalne....
Uff, to ma veľmi mrzí, moja.
Obdivujem Ťa veľmi.
Posielam objatie!
❤️❤️❤️
@zooeynka já ti neviem....... ja od nikoho nikdy nic nepotrebujem. Naco je to dobré? Ved este aj to malé decko sa rozplace, ked si ublizi fyzicky alebo ked mu niekto ublizi dusevne a nepotrebuje nic, len bezí prec, odíde. Vela dospelych ludí si moze brat príklad od malých detí. Majú viac rozumu, cítenia a vlastného odhodlania ako poriadne postarsie osoby a nájdu si po placi prostredie, kde je im ovela milsie a dobre. Mne sa tiez moj muz priznal, mala som okamzite riesenie a vlastný názor, ale ludí som nedrala na pofuklenice, to nie. A este s jednym dietatom, je tam toho, kolkym sa toto stane aj so styrmi detmi a pred takymi klobuk dolu, co sem nenapísu veru, ale doma si zoberú zaujimavu knihu do rúk, aby zahnali smútok. A to, co jej tu píšu, karma nekarma, preboha, ved nikde nie je napísané, ze hocijaký vztah, ci manzelstvo musí a je povinné vydrzat do smrti. Nic nie je vecné, len sa modli, aby si ty zil dlhsie ako tvoje vladtné dieta, vsetko ostatné je fraška hádam. Uz dospejte a ked dospejete, dajte vediet
@kassandra25 Však keď ty nepotrebuješ žiadnu pomoc, vonkajšiu podporu ani tú virtuálnu je to v poriadku. Takisto je úplne v poriadku, keď to druhý má ináč a vyhľadá pomoc, má potrebu sa zdôveriť napríklad aj na tomto fóre. K tomu predsa slúži, aby sa tu ženy (muži)navzájom vypočuli, podporili sa,poradili,podelili so skúsenosťami... Komu toto už len môže vadiť.Ten príklad s deťmi,že nič nepotrebujú, ja ti neviem, moje keď si ublíži, hneď mi vletí do náručia.
Podme uz asi radsej nekrmit trola, ktory si vobec ale vobec neprisiel po validaciu do temy, ktora ho ocividne velmi vyrusila, asi tak vidno, ako to ma cele dokonale spracovane. Mozno keby sa prave vyrozpraval namiesto utieknutia sa do knizky, nereagoval by tak zlostne a prudko na uplne cudziu storku. Presne takto sa veru prezentuje so spracovanou temou vyrovnany clovek, mame sa co ucit.
Podla toho co pises uz budete asi mat cez 40 rokov,
on s tym moze byt v pohode ale ci s tym bude v pohode ako ste sa dohodli milenka to sa este uvidi
Aký je ústretový tvoj ešte manžel. Chce to mať čím skôr za sebou, už aby mohol byť s ňou. Ale ja by som ho nechala s dcérou samého, keď jej bude vysvetľovať, prečo odchádza. Keď ťa podvádzal, tiež ťa k tomu nepotreboval. Je dobre, že nie si hysterická, ale zase prejaviť emócie a dať mu najavo sklamanie z jeho pretvárky a že ťa nechal žiť v domnienke, že všetko je OK a pritom si užíval s milenkou by si mala.
@b_a_m_b_i ja mam 36 manžel 39 od konca strednej školy som bola s ním...
@kassandra25 nam zomrel 9 mesacny syn takze velmi dobre vieme ake pocity,hodnoty a co vsetko je dolezitejsie ako to,ze si idem sem po skusenosti zien ktore prechadzali tym istym cim si prechadzam prave ja teraz...Mozno som len chcela vediet,ze tie pocity ktore v sebe mám sú v poriadku a na čo by som mala uprieť pozornosť v takomto prípade..Nehovorím, že budem odteraz žiť podľa odporúčaní tu prítomných žien ale je dobré vedieť že človek na tieto veci nie je sám, aj keď takouto formou...
@katkati prejavila som ich, povedala som mu ako sa cítim a že to čo spravil nie je vôbec v poriadku a som z toho sklamaná a smutná ale taktiež si dosť vážim samú seba na to, aby som pred ním vyjadrila sebaľútosť a pocit že mi bude chýbať, ničomu to nepomôže a hlavne sebe tým uškodím. Od faktu,že ma podvádza a odchádza je vo mne niečo nalomené a snažím sa to postupne spracovať bez zbytočných konfliktov..Vnútro ma celé bolí, klamala by som že nie, ale myslím že mám pred sebou ešte niečo lepšie a je to skúsenosť ktorá ma posunula ďalej, záleží mi na štastí mojej dcéry a mňa..
Čo sa týka formalít dnes podpisujeme dohodu ktorú doložíme do žiadosti o rozvod a snažila som sa zahrnuť všetko tak aby nam s malou nič nechýbalo.
Si úžasná!!!! Nečítala som všetky komentáre, ALE miluješ ho,no dávaš mu slobodu, pretože skutočná láska ju dáva, taktiež si uvedomuješ svoju hodnotu!! Nebudeš ho prosiť, keď nechce!!! Chceš odpustiť, dobre vychádzať,... STRAŠNE MOC DRŽÍM PALCE!!!! SI SKVELÁ a nebo,ono to príde... už teraz si riadne za vodou! Ine by obviňovali,hnevali sa.... fandím ♥️♥️♥️♥️
@zuzans258
Aj ja sa k tebe pridám a objímam ťa na diaľku a želám vám aj s dcérkou všetko dobré 🍀
A dodávam, že pre mňa je toto veľmi bolestný poznatok, ako rýchlo dokážu muži ako keby vymazať, u teba spoločných 17 rokov, a jednoducho to po pár neúplných týždňoch alebo mesiacoch s novou ženou zabaliť a vôbec nezabojovat.
Ako keby tie spoločné roky, deti, … nebolo nič. Jednoducho som sa zaľúbil a po mne potopa.
Sakra bolesť, súcitim s tebou milá autorka 🫂
Ahojte dámy
Po tejto diskusii, ktorá ma povzbudila,dala ma troška do pohody, Vám dlžím odpoveď aký bol záver celej tejto situácie.
Zavolali sme si dcéru do obývačky, ešte predtým ako sme jej chceli oznámiť že sa s manželom rozvádzame,som nechala manžela rozprávať sa s ňou osamote aby si vytvorila obraz situácie,ktorá nastala najprv jeho očami, Aby vnímala len jeho a potom som sa k nim vrátila. Celý rozhovor som sa naozaj snažila viesť v čo najkľudnejšom tóne, i keď mi niekedy hlas preskočil, ale chcela som aby dcéra videla, že všetko na čom záleží je ona a keď bude väčšia určite jej opíšem pocity ktoré somnou lomcovali pri tomto rozhovore.Nechcela som plakať, byť až priveľmi skleslá na to bude čas keď už budeme samé a všetko sa definitívne uzavrie.Aby sa situácia nevyhrotila a nechytila paniku a hysteriu.Nič sme pred ňou nezamlčali čo sa týka manželovej viny a obaja sme pred ňou povedali náš názor na celú vec. Keď prišlo na to, že manžel sa bude sťahovať, tak si poplakala bola smutná,ale nechala som nech to zo seba dá von Vysvetlila som jej že ona nás bude navždy spájať a pre jej dobro si chceme spolu vychádzať ako jej rodičia, nie ako manžel a manželka. Uistila som ju že akokoľvek sa rozhodne, či už s ním držať kontakt alebo potrebuje čas, budem na jej strane ale nech si pamätá, že má právo byť nahnevaná a smutná ale aj to že je jej otec a za celý čas si otcovské povinnosti plnil. Zlyhal ako manžel a že takéto veci sa dejú všade vo svete a my sme tento vzťah uzavreli a ideme ďalej každý svojim smerom...Mali vždy veľmi pekný a pevný vzťah tak dúfam, že si ho s ním udrží..alebo sa aspoň po čase dá dokopy...Lebo dieťa vždy potrebuje oboch rodičov.
Dohodu máme podpísanú a priloženú k žiadosti o rozvod, žiadosť sa podávala dnes.Auto a dom mi ostáva- prepis na moje meno. Stanovila som si výšku výživného,pridala som požiadavku,aby jej posielal na šetriaci účet peniaze a posielal tretinu výdavkov na dom a živobytie. Styk s dcérou - dala som návrh na "krátky a dlhý týždeň" ale toto su veci ktoré sa dajú podľa situácie zmeniť. Všetko bude závisieť na dcére ako sa s celou vecou vysporiada a ako bude chcieť tráviť čas s otcom.
Cez víkend sa sťahuje a my s dcérou odlietame na dovolenku,kde si od tohto všetkého oddýchneme,zhlboka sa nadýchnem a poviem si,že šťastnejšia byť nemôžem, pekne sa opálime a pripravíme sa na novú budúcnosť kde budeme my dve. Pevne verím, že tie smutné chvíle, ktoré sa určite dostavia rýchlo pominú a ja sa na tieto časy budem pozerať s ponaučením a vďakou za skúsenosť,že čo ma nezabilo to ma posilnilo.. Prajem každej jednej z Vás, ktorá si týmto prechádzate
alebo máte len zlé obdobie ,nájsť v sebe ten kľud, pokoru a hlavne sebaúctu a aby ste nikdy nemuseli riešiť takéto veci a aby Vás žiaden chlap neurazil, nevyužil,neponížil s inou ženou.Pretože to sa im nikdy nepodarí 🙂
Autorka držím ti palce aby to prebolelo čo najskôr. Si ešte mladá a nebudeš mať problém nájsť si muža, ktorý ta bude milovať a neublíži ti. Teraz o tom nechceš asi ani počuť ale príde ten čas, kedy začneš chodiť s otvorenými očami. Dovolenka je skvelý nápad, obe si prevetráte hlavu aj keď smútok bude ešte nejaký čas súčasťou každodenných situácii, kedy budes mat v hlade, toto by sa mu páčilo, takéto jedlo má rad a tak... treba si vtedy povedať, že to je len zvyk a ten zvyk sa dá zmeniť. Spravidla platí do roka od rozvodu alebo do roka od vyporiadania majetku. Majetok sa vyporiadava až po právoplatnom rozvode ale to stačí ísť k notárovi.
Keďže sa tak ľahko a rýchlo vzdal.. A odchádza, zrejme ti klamal dlhšie.. Normálne si budoval vzťah.. Vážne si na ňom nič nevidela? Milenku isto nema mesiac..
Nevadi, nech si ide.. Véd jemu sa otvoria ocka, keď bude s dotycnou žiť.. Zisti ze nie je až taká wau ako na tajných randickach.
A slečna, ak je rozumná, bude na ihkach, lebo tak, ako opustil teba a dieťa, tak isto môže opustiť a podviesť aj ju.. Takže nevyhrala nič.. Iba zaletnika a klamára.
Držím ti palce, min rok tu bola veľmi podobná tebe, dve deti dom.. Ruku do ohňa išla dat, že ona žena v tom nebude a bola.. Do mesiaca rozvod, on s nou odišiel do švajčiarska, dnes je šťastná ma partnera..
Veľa šťastia ti želám.
@mk22 vieš že som absolutne nič nevycítila?doma bola všetko v najvacsom poriadku, aj sme spolu spavali normalne, nechodil po nociach a vikendoch nikam, aj spolocensky sme zili a zmenu spravania som si nevsimla voci mne lebo stale bol pozorny a mily ale ako som sa dozvedela z prace chodieval posledne 3 mesiace casto k notarke so zahranicnymi dodavatelmi overovat podpisy kvoli novej pobocke a prave tam sa stretli a tam sa to cele zacalo..Ja som sa viac nepytala pretoze mi stacila informacia ze ma podvadza a odchadza....viac som neriesila...Hadam len ze som sa ho nadobro striasla a niekde stretne sam seba v zenskej podobe

Ja vás obdivujem tiež a chcela by som byť jedného dňa takou ženou s nadhľadom ako ste vy 🙂