icon

Vzťah po nevere

podvedena28
7. sep 2022

Ahojte dievčatá, pred mesiacom som sa dozvedela o tom, že mal manžel pomer. Najskôr mi povedal, že ma nemiluje a že chce s ňou žiť, potom aj na týždeň odišiel z domu a v momente, kedy som sa s tým vyrovnala a povedala som si, že chcem žiť bez neho, tak prišiel so zvesenou hlavou, že sa chce vrátiť domov. To, čo sa vo mne deje si vie predstaviť asi len ten, kto si tým prešiel. Neviem, ako sa rozhodnúť, pretože niekde vo svojom vnútri viem, že ho stále ľúbim a že mi je ľúto zahodiť všetky tie roky, kedy sme boli šťastnou rodinou, lenže sa bojím, že sa domov nevrátil kvôli mne, ale len kvôli deťom. Je doma od pondelka, chodí s utrápeným výrazom.. okrem toho, že ma pozdraví sa mi viac menej vyhýba. Navrhla som mu aj manželskú poradňu a povedal, že si to premyslí, ale poznám ho a nepôjde tam. Je to neskutočne uzatvorený typ človeka a ja som zasa človek, ktorý chce všetko riešiť hneď a vo veľkom. Túžim po nejakých veľkých gestách, aby proste kľačal, prosil, ľutoval .. vidím, že ho to trápi, ale keď je ticho a vyhýba sa mi, tak ma to vytáča do vývrtky.. a takto sa viac menej správal aj tri týždne predtým, ako z domu odišiel za milenkou. Každý mi hovorí, že ak ho milujem, mám mu dať čas a ja by som fakt chcela, ale bojím sa, že sa to nezmení a už nevládzem, ako ma to všetko zožiera. Ak ste niekto prežili neveru, boli aj takí chlapi, ktorí fakt potrebovali čas, aby vedeli prejaviť ľútosť? Alebo ak ju doteraz neprejavil, tak je to tým, že ju možno ani necíti a že je doma len skutočne kvôli deťom? Ja byť na jeho mieste, tak proste bojujem, nečakám.

kp7333
8. sep 2022

@podvedena28 Lahko sa radi tym, co nie su v tvojej kozi, najlahsie tym, ktore si niecim podobnym nepresli. Moja rada znie: nerob unahlene radikalne rozhodnutia. Chce to cas, rozist sa mozes kedykolvek. Ak VAM OBOM na vztahu a na rodine zalezi, skuste na tom popracovat. Chce to vela uprimnych rozhovorov, aby ste pochopili preco sa to stalo a ci sa da na na odstraneni priciny pracovat, aby sa to neopakovalo. Mozno to bol skrat z jeho strany ako nasledok stereotypu v dlhodobom vztahu, mozno po nom isla ako po udenom a jemu to imponovalo, az podlahol (muzske ego). Toto ti on musi vysvetlit a ty sa ho snaz pochopit. On zas musi chapat, ze odpustanie je dlhodoby proces (cca 2 roky) a ma rozne fazy, ktore mu nebudu prijemne. Mozete skusit poradnu (su aj online), vas problem to sice nevyriesi, ale moze vam dat navod, ako to cele uchopit a kde zacat. Drzim palce. Ak chces, napis do IP.

domca1408
8. sep 2022

môj názor je, že ho poslala do riti milenka, tak mu nezostalo nič iné len sa vrátiť k tebe....preto má po nálade a chodí s výrazom s akým chodí. ja osobne nechápem, ženy ktorým ked muž povie neľúbim ťa, pchal vtáka inde, odíde za inou a potom sa vráti tak tá prvá (leho ho ľúbim) mu roztvorí náruč aj nohy....hrdosť na nule! vôbec si ho doma nemala ani prijať...podať žiadosť o rozvod a nechať ho nech sa potí a prosí...a asi ani tak by som mu neodpustila...ako sorry do očí ti povie neľúbim ťa...a ty mu o týždne rozdrapíš dvierka.

lienka.7
8. sep 2022

@podvedena28 lenže ty nechapes, ze on sa k tebe vratil iba preto,lebo nemá na výber???
Milenka ho vyhodila, co ma byt pod mostom??? Jasne ze sa vrátil, ale KVOLI TEBE/VAM to NEBOLO. chapes ten ROZDIEL? je rozdiel zachraňovať vzťah, kde ked dôjdeš na neveru, sa ti partner ospravedlni a snaží sa, mrzí ho to, chce ísť ďalej nejako.... Ale nie toto.
Navyše, jasne to povedal ze teba nemiluje a chce byt s milenkou. A prepáč, to ze bol doteraz akoze dobry otec, to s tým nič nemá. Dobrým otcom moze byt aj po rozvode, ale nie dobrým manželom. A to su 2 rozdielne veci. Nad tým radšej rozmyslaj.

mk22
8. sep 2022

Ešte pred 2t si písala aký je šialene zaľúbený.
Jeho milen vzťah trval rok.
Rok pretahoval druhu, súčasne aj teba.. Keďže hral dokonalého muza🙄 odovzdával vám bohvie co.. Cez ňu tebe a opačne.. Fuj.
Keďže nehovorí po slovensky zrejme po týždni Zistila ze doma je doma a odišla.
Ty už si mala mat dávno napísaný návrh a ukázať mu ze nečakás ako sa samec rozhodne.
Možno chodí smutný lebo odišla a dala mu ponuku bývať u nej, v jej krajine.. A on rozmýšľa ako to urobiť keďže ju miluje je zaľúbený..
A ty medzitým čakáš na nejaké gestá ktorými ti ukáže ako ho to mrzí.
Aké gestá?
Nechal ta s deťmi, aj s deťmi a riešil si bývanie s nou!!! A bol by tam doteraz ak by slečna nezdupkala.
A takto sa milujúci starostlivý otecko, ako si písala, nespráva.

daniela2202
8. sep 2022

@podvedena28 za mňa- odpor, odpad

katarinakatka57
8. sep 2022

@podvedena28 ja by som k tomu len napisala,co si spomenula,ze rodina povedala ze ju neprijmú. My sme mali v rodine takyto pripad. Bratranec mal ženu,dieťa. Našiel si druhú. Bol z toho obrovsky škandál,kedze to prislo ako blesk z neba. Jeho otec povedal, ze ked si privedie do domu milenku,dom podpali. Jeho žena bojovala o neho,začala sa inac obliekat,starat sa viac o seba. On zostával s milenkou. Jeho žena odisla s dietatom k svojim rodicom naspat, rozviedli sa, on mal s novou dieta, vzali sa, a aj v rodine sa to utriaslo. Po rokoch, ale mozem povedat, ze normalne fungujú vsetci so vsetkymi...

mk22
8. sep 2022

@katarinakatka57 to je úplne normálne.
Prvotný sok, hnev pominul a život ide ďalej.
Co sa bude otec hnevať na syna do smrti?
A autorka je potešena ze rodina ju neprijme.. Tak zo začiatku nie, rodicia majú na syna hnev, jedno s druhým.. Ale keď by bol s ňou rok dva samozrejme ze by sa všetko ukludnilo.. A normálne sa stretávali.

podvedena28
autor
8. sep 2022

@andrea78 on nebol prec rok. Nasiel si milenku pred rokom na Ukrajine a bol s nou, ked tam bol na sluzobke. Takze realne spolu stravili mozno 3 mesiace, ale isto si pisali. Ona za nim teraz prisla na Slovensko a boli spolu tyzden a ja som mu zavolala a povedala som mu, ze s nou ma ostat, ze ho uz spat nechcem. A vtedy zacal rozpravat, ze to s nou ukonci, ze sa chce vratit domov. Zacal to pisat uz v podstate vo stvrtok a ja som mu povedala, ze nie, ze sa vracat nema a v pondelok prisiel domov a tvrdil, ze ona tu ostat chcela, ale on to v sobotu ukoncil a poslal ju prec. Ze ho to mrzi. Ked sme sa hadali a chcela som, aby odisiel, vzdy povedal, ze je to jeho dom a nikam nepojde. Teraz ako sa vratil domov a ja som povedala, aby odisiel, tak sklonil hlavu a povedal, ze to respektuje a ze si nieco najde a pojde. Nase deti ho miluju, visia na nom a vo mne sa to bije len kvoli nim. Hovorim si, ci proste fakt neostat spolu aspon chvilu zit a nedat sancu tomu, aby sa to nejako vykrystalizovalo. Je to proste cele zle a citim ze nech sa rozhodnem akokolvek, budem si to vycitat

mk22
8. sep 2022

@podvedena28 zvláštne.. Ešte v auguste si písala ináč, hľadala právnika, išla sa radiť.. On zrazu sa chce vrátiť.
Takže súhlasí ze pôjde a niečo si nájde.
To je fajn.
Každý bude sám, uvedomíš si ty, on co chcete robiť ďalej.
Ty bez neho fungovať vieš, to už si písala ze sa vieš sama postarať.
Tak ho nechaj nech ide.
Milujúcim otcom ostáva môže chodiť denne za deťmi.
Ale určite by som jeho návrh odsúhlasila.
Áno chod nájdi si, zi užívaj.
A doplnim..to co povedal ze ona tu ostať chcela.. On to ukončil.. Zase never všetko čo povie.
A takému už dupľom by som neverila nič.

dorottka
8. sep 2022

@podvedena28 Tak teraz si tym padom na tahu ty a zalezi len od teba - pokial si ochotna potencialne stratit dalsi cas a zit v pripadnej neistote, trapit sa, tak tomu kludne daj sancu. Tu ide vazne najma o teba. On nema co stratit, veci dodrbal, ty o vsetkom vies, prakticky sa zbavil viny a hodil trapenie a rozhodovanie na teba.
Ale tej poradni by som sa nevyhybala. Ono to nikdy nebude fungovat, pokial na tom nebudete makat obaja, to musi byt aktualne priorita cislo jedna. Ak sa bude tvarit, ze meh, nechce to az tak, nie je to pre neho a tie klasicke kecy, tak urob prosim laskavost samej sebe - uver mu. Pretoze inak ta krivda a odpor k nemu v tebe bude casom pravom len narastat a tu atmosferu si veru odnesu aj deti, nech je tatino, aky len chce.

mk22
8. sep 2022

Netreba tlačiť na pílu.
Ty ho na fungovanie s deťmi nepotrebuješ, dala si to aj bez neho, ako si sama v inej diskusii napísala, kým on prasil druhu ty si sa o všetko postarala.
Tak ho pekne nechaj nech ide lízať si rany sam.. Nech rozmýšľa co urobil, čo chce.. On sám musí na to prísť nie ty jeho otázkami prosbami..nechsj ho nech ide niekde do garsónky a funguje sam.. Po čase prídeš na to Ci ho chceš, miluješ ci si schopná mu odpustiť mat rada, veriť.. Toto chce čas, veľa času.
Žiadne kvilenie sľuby prosby to neurychlia.
Sa dohodnite. S chladnou hlavou zaval ho povinnosťami úlohami.. A ty si nájdi niečo čo ťa zamestná.. Káva s kamoškou, kino. Šport fitko čokoľvek.. Uksz mu ze nie si na ňom závislá.. V ničom..

lienka.7
8. sep 2022

@podvedena28 každú jednu služobnú cestu si budeš obhryzat nechty (obrazne povedane) a bude v tebe hlodat červík pochybnosti ze co ak bude ďalšia... a ako pise
@dorottka zacal prispôsobovať verzie ze to on ukončil, on on on... blbost. Ukrajinka si nasla iného koreňa a jeho odkopla. Ako som ti napísala, jasne ti povedal ze ta nemiluje, nechce byt s tebou. Co ďalej este chces počuť. Ano, môžeš sklopiť usi a nechať sa ohucat aj od rodiny. A never tomu, ze by ju rodina pripadne neprijala. Stačí ze budu mat dieta, vezme si ju a postupne sa vzťahy utrasu. Nie si jediná na svete co.bola podvadzana a z milenky by sa stala oficiálna manželka.
Podla mna je základom to slusne ukoncit, dohodnut sa ako sa bude ďalej fungovať kvoli detom. Ked je teda taky fasa otecko. Kde je problém?

podvedena28
autor
8. sep 2022

@mk22 pred tyzdnom som bola rozhodnuta, ze je koniec a mala som aj podporu jeho rodiny. Lenze dovalil sa domov a zrazu pocuvam, ako nemam na neho tlacit a mam dat tomu cas. Jasne, ze tomu nechcem dat cas, jasne, ze ho chcem vyhodit. Proste vybral si si, tak si znasaj nasledky...ale snazim sa premyslat racionalne, co ziskam a co stratim. Ostanem sama s detmi, vsetko zostane na mojich pleciach, pomoc nebude ani od jeho rodiny, lebo mi budu vycitat, ze som tomu nedala sancu, ked prisiel. No nic, ja som sa asi chcela len vykecat, dat ten pretlak pocitov zo seba von.

A chcem podakovat vsetkym tym kockam, co mi poslali sukromne spravy so svojimi pribehmi lebo tie realne odzite veci daju cloveku skutocne vela.

lienka.7
8. sep 2022

@podvedena28 moc ti držím palce, nech sa rozhodneš akokoľvek...
Len mysli na to, ze je tvoj život, fakt sa nedaj nikým ovplyvniť, ani rodinou (a vydieranim) ze ti akože teraz nepomôžu, nepostrazia deti... toto keby mi povedali, zhnusili by sa mi aj oni ti poviem uprimne. To ako ked sa rozvediete, oni uz nebudu starými rodičmi? On nebude otcom?

mk22
8. sep 2022

@podvedena28 a keby sa nedovalil?? Ani nevieš skutočnú pravdu prečo sa dovalil..jeho verzia ti môže byť ukradnutá.
Keďže sa dovalil všetko sa mení?
Akú podporu?
Vieš koľko je žien ktoré samé vychovávajú dve a viac detí a sú naozaj šťastné a spokojne?
K výchove detí potrebuješ podporu jeho rodiny?
So svokrou sa nemusíš..
Ty sa iba bojíš nič viac si zvyknuta na štandard To je všetko.
By som si stala za tým co pred týždňom.
A ak nie priprav sa na to ze sa budes iba trápiť tryznit rozmýšľať a časom to ukončís.
X krát ti povedal ze ta nemiluje nemá rád nechce byť s tebou.
Tak čomu treba dat čas?? A komu, jemu?
A na co.. Kým sa začne plazit a prosiť?
Ci ty potrebuješ čas?
Klamal Ti malo, povedal ti toho malo?? Znesies ešte viac.. Tak klobúk dole.
Sebaucta je kde?

h2
8. sep 2022

@podvedena28 No ty si dobrá! Že my sme totálne príšerné a správame sa hnusne?! Baby si dajú námahu a píšu ti tu dlhé správy v snahe pomôcť a toto je tvoja reakcia? Mala si rovno napísať, že nečakáš reálne odpovede, ale medové motúzy, ako bude všetko dobré, ako sa to utrasie, keď ho s láskou a otvorenou náručou prijmeš späť, ako sa on zázračne zmení k lepšiemu, bude ťa nosiť na rukách a zbožňovať až do smrti... Toto si si tu chcela prečítať? Potom by sme neboli tie hnusné príšerné mrchy, aké sme teraz, keď píšeme pravdu?

domca1408
8. sep 2022

@lienka.7 presne, jasne, že jej nepovie dotyčná ma kopla do riti a nemal som inú možnosť...ide sa tváriť ako mačo ktorý to sám ukončil...ale keby to tak bolo tak sa teraz o ženu snaží ako besný...ale on chodí len ako živá mrtvola a je zúfalý že stratil milenku.

kvetinka75
8. sep 2022

u nás to bolo vypisovanie po zoznamkách, vyvolávanie, a čo ja viem čo ešte. No nepreniesla som sa cez to. Keby aspoň povedal že ho to mrzí. Ale nie, on má právo volať si s kým chce a bla bla bla. No ako myslí. Ja toto jednoducho nedokážem tolerovať. Koniec

mk22
8. sep 2022

On vlastne vyzerá byt celkom fajn.
Zrazu zistil ze ju nemiluje nechce.. Len tak keď si povedala nech sa nevracia mu bliklo.. A ukončil to hoci ona tu chcela ostať.
Tak rok s nou ťahá a keď tu konečne príde, jeho osvieti😃
A tak sa vrátil a mrzí ho to.
A rodina mu tlieska uznáva ho, že si vybral rodinu a teba, hoci tá vbc nemiluje.. Véd to nevadí ze ta nemiluje nechcel byť s tebou.
Hlavne ze nebudeš sama.
Dôležité je ze to ukončil poslal ju hoci nechcela😀ešte pred 2t mu bolo u riti co robíš ako ti je ako sa cítiš prízvukoval ti ze ta nemiluje a miluje ju.
A dnes mu treba dat čas?
Treba chudákovi dat po papuli nech si rozmysli ci sa mu oplatí pretahovať ukrajinku.
A ty sa bojíš ze nebudeš vedieť vychovať deti bez pomoci?
Hádam sa ti tvoja rodina neotoci chrbtom?

mk22
8. sep 2022

@podvedena28 ako si nedávno napísala.. Cez to všetko co ti urobil a povedal, ako sa zachoval.. Necítiš hnev iba lásku.
Prepáč niekedy neverím čoho sú ženy schopné.
Ty podľa reakcií nemáš v plane robiť veľké zmeny, možno ani žiadne.
Ty ho napriek tomu ze on ta nemiluje.. Ty ho miluješ.
Stačí ti veľmi málo.. Nepotrebuješ dôveru oporu.. Úctu a skutočnú lásku.. O vernosti ani nehovorím.
Ty budeš ochotne pokračovať vo vzťahu s nevernikkm aj ďalej.
Keby mne povedal ze ma nemiluje a miluje druhu.. Toto by bola posl veta ktorú by mi venoval a ďalej by som sa s ním rozprávala už iba ohľadom deti a prakt veci.
Rozhodol si sa, akceptujem.. Veľa šťastia.
Konec a bodka.
A nie ze on sa dovalil a co teraz?? Riešiš jeho rodinu a pomoc.
Véd máš iba dve deti.. Si zdravá môžeš pracovať on otcom ostane finančné bude prispievať ci aký hrozný scenár si predstavuješ??

katkati
8. sep 2022

Dobre ti radí @kp7333.

kp7333
8. sep 2022

@mk22 to, ci ju miluje ty nevies, momentalne to nevie ani autorka temy a zrejme ani jej neverny chlap, ktory ma v hlave zmatok a snazi sa z toho vysomarit. ano, rok bol blaznivo zalubeny do inej, ale zamilovanost nie je laska a jeho zamilovanost narazila na realitu vsednych dni. Zrejme si spocital, co vsetko obnasa odchod od rodiny, mozno zistil, ze mu manzelka (ano aj) a deti chybaju a ze to s tym spoluzitim s novou partnerkou nie je az take ruzove. My nevieme, co sa mu odohrava v hlave a ani autorka sa to nedozvie, pokial o tom s nou nebude hovorit.

mk22
8. sep 2022

@kp7333 čerpám z toho co opísala sama autorka v iných diskusiách.. Ako je x krát povedal ze ju nemiluje a nechce byť s ňou.
Nie raz to povedal.
A ja nebudem rozmýšľať ako to zamilovancek myslel ci vážne alebo zo srandy.
A rok je dlhá doba to nebol skrat na chate.
To bolo tisíce sms telefonátov niekoľko stretnutí plánov do budúcna.. Kde autorka bola von z hry.
Tu ani netreba riešiť ci to bola nebola zamilovanosť alebo láska.
Ak iba zamilovanosť tak to je vlastne fajn lebo ako prišla tak odíde? V pohode prepacim? Stalo sa.. Ideme ďalej.
A áno treba sa rozprávať rozprávať pýtať sa a pýtať hoci tie odpovede môžu bolieť, no jedna tak sa niekam posunu.

lienka.7
8. sep 2022

@kp7333 vies, len toto všetko si mal pánko uvedomiť predtým, než sa rozhodol ju opustiť, zariadovat si zivot s inou, a povedat ze miluje inu zenu, s ktorou chcel byt a utvoriť rodinu. Toto je podstatne.
To nebolo len ze by ju pretahoval. On s nou chcel rodinu, nechcel rodinu s autorkou.
Milenka ho kopla do riti a on je v koncoch, tak sa vrátil k žene. Jasne, Ok. A ano, spocital si všetko, ze zatiaľ je mu proste pohodlne byt doma, sam byt nechce. Možno mu v rodine poradili ze nech sa teda vrati, ze vsak autorka to nejako prekusne... oni jej k tomu dopomôzu trosku jej vydieranim ze jej viac nepomôžu. Ubohe ti poviem.
Podstatne je ale to, ze on nemá záujem ich vzťah akokoľvek riesit. Možno tajne dufa, ze milenka sa nakoniec predsa len rozhodne pre neho, keďže sem primarne dosla za nim.
Prepac, ale tu ja nevidím dôvod davat druhu šancu, lebo v konečnom dosledku na konci aj tak bude trpieť len autorka.

lienka.7
8. sep 2022

@mk22 vies sem dat nejaké linky tých diskusii prosim?

kp7333
8. sep 2022

@lienka.7 ano, mal si to uvedomit, zlyhal na plnej ciare. a manzelka ma plne pravo mu to vycitat, rovnako ma pravo ho vyhodit a nedat mu druhu sancu, alebo mu ju dat a snazit sa o novovybudovanie ich vztahu. do toho jej my ani rodina nemozeme kecat, to je len jej rozhodnutie a drzim jej palce, nech sa rozhodne akokolvek. Teraz je plna emocii, ktore sa biju s rozumom a len cas ukaze, co prevazi. Moja jedina rada znie, nech ten cas obaja vyuziju rozumne a nech vela komunikuju, aj ked je to tazke. Len tak zistia, na com su a ci ma zmysel dat druhu sancu ich vztahu.

vilma7
8. sep 2022

@podvedena28 ja si myslím milá autorka,
Že je úplne jedno či ti niekto napíše skúsenosť so svojím odpustením, pretože nikto nechodí v tvojich topánkach a nikto nežije tvoj život, tvoj príbeh.
Jedna žena odpustí aj opakovane neveru, druhá sa zbalí a odíde po prvej.

Ak sa tvoj manžel správa, ako sa správa (ako si opísala) v žiadnom prípade by som neodpustila. Lebo jeho postoj je k danej situácii neprípustný, ešte on ide teba pomaly ignorovať, čo by ti mal podošvy topánok olizovať (ale on asi nevidí dôvod, veď sa vrátil do svojho).
Ja by som dokázala odpustiť možno prešlap, ale ročné klamanie a podvádzanie určite nie. A to jedno že boli spolu osobne len tri mesiace a neskôr týždeň.
A skúsenosť našťastie takú nemám.

banderaska29
8. sep 2022

@podvedena28 nie, kvôli deťom s ním neostaň. a hlavne nie kvôli sebe. budeš to mať pred očami, nebudeš mu už veriť - to zasa ver ty mne. áno - vlastná skusenosť.

tak ako si ho odpinkala a celkom slušne sa od neho odpútala a poslala ho doprdele tak toho sa drž. ty nie si žiadna možnosť, ty si žena ktorá si zaslúži byť niekoho priorita. Taku by som mu drbla panvicou po hlave.. čo sa s ním babreš. nech si ho berie ukrajinka - ty nie si azyl aby si ohrdnutým debilom milenkou dávala druhé šance. NIE !

ty si pekne začni žiť svoj život, dohodnite sa kedy bude s detmi, budeš mať aj čas pre seba. mysli iba na seba a deti. ty a deti. on už nie. bude ti takto lepšie. ♥

domca1408
8. sep 2022

@mk22 ináč toto nechápem ani ja, prečo ked on podvádzal ju tak jeho rodičia by mali byť nasratý že sa k nemu ona nevráti a prestať sa zaujímať o vnúčatá? akože dotyčný nerozhodný bude musieť platiť alimenty, dať jej polku z domu, a pochybujem že starý rodičia by sa fakt vykašlali na vnúčatá. takže celé mi to príde len také ospravedlnovanie sa sama pred sebou prečo s tým falošníkom zostávam....

lienka.7
8. sep 2022

@kp7333 pridam tu jej 2 screenshoty.
Cize ona tej milenke este aj pomahala!!!
Ten chlap ju nechutne oklamal, toto nie je ze na žiadne odpustenie🤮🤮🤮
Ako som napísala rajda nasla lepšieho zrebceka.
@podvedena28 napis hned, ze ty nic nemas, všetko je chlapa, preto vahas ci ho opustis alebo nie. lebo prides o svoj doterajší komfort.👌👌👌