Vzťah s Egypťanom
Zdravím vás, chcela by som sa opýtať aký máte názor na vzťah s Egypťanom.
O ňom: Jedného som nedávno spoznala, je z Kahiri, končiaci študent na Univerzite. Jeho rodinná je na to finančne priemerne dobre. On žil celý život v Kuvajte a až na vysokú prišiel do Egypta späť. Spoznali sme sa online a už niekoľko mesiacov si píšeme. Z jeho rečí má človek pocit, že je viac liberálny a otvorení zmenám, proste už taký prispôsobený modernej dobe. Aj keď je muslim, ani sa nemodli 5krat denne. Pýtala som sa ho na viacero názor o právach žien, o fungovanie domácností a iných veciach a jeho názory sú úplne normálne. Naozaj sa mi zdá byť úplne v poriadku.
Problém: Viem, ze veľa žien končí zle v takýchto vzťahoch, že ju len využije na financie, či visa do Európy. On má o peniaze nikdy nepožiadal a práve naopak nemá problém za mnou prísť do Európy na dovolenku na pár týždňov za svoje vlastné peniaze. Aj čo sa týka víz, tak má dom zdedeny po rodine v Kahire, čiže až tak po Európe netúži. No po čítaní tých zlých skúseností, ktoré ženy mali mám trocha obavy. Veľa píše, že aj 5 rokov ich Egypťan bol normálny a po svadbe sa zmenil alebo ich zadlžil a podobne.
Vedeli by ste mi dať nejaké rady a vlasnre skúsenosti? Viem, že vzťah s ním bude iný ako vzťah so Slovákom. Viem, že sú tam kultúrne rozdiely. Ide o to, že ak by bol naozaj taký ako hovorí a tvári sa tak by to bol pre mňa ideálny partner. On už mal jeden vzťah a nevyšiel mu, žiadne manželstvo len priateľku Egypťanku a ja som tiež už jeden mala ale to mu nevadí.
@zooeynka tak nielen jemu, aj mne vadilo vela veci. Mne napr.strasne islo na nervy to, ake vztahy oni udrzovali s kamaratmi a rodinou. Ano, na jednej strane to bolo pekne a super, ale na druhej strane strasne vycerpavajuce, tzv.party every day... Furt boli kamarsti u nas, alebo my u nich, hostiny kazdy den, strasne vela chystania a upratovania okolo a proste navstevy boli svate. A to doslova, som mala x krat jeho kamarstov v posteli, poobliekanych, dokonca obutych, slnecnice tam ludkali 🤦 akoze sa isli porozpravat do sukromia a bordel po nich, no otras. Jemu potom vadili take blbosti, ze ked som chcela ist ja von sama. A vrchol bol, ze som isla na dovolenku do egypta so svojou sestrou a jej malou dcerou a urobil scenu jak svet, potom sme sa aj rozisli. Volala som ho so sebou, nechcel, ze nech kludne idem a ked som vyplatila dovolenku a stiahlo mi z uctu 1500€, tak chcel odo mna ako dokaz lasky, aby som nesla 🤦 no tak to uz boli akoze strasne nezmysly pre mna. Isla som a potom sme sa uz tak hadali, ze som to ukoncila. Vtedy zacal byt este poriadne hnusny, ale odpustila som mu, uchovala som si na neho pekne spomienky, bol ku mne dobry, hyckal si ma, vela sme spolu cestovali, vela zazili, bola sranda, bolo to ine a dakujem, stacilo 😊
@laura2468 vsetko je mozne. Aj to, ze by ste sa nezobrali 10 rokov a len tak spolu chodili a zili. A bolo by ti napriklad dobre. Mozno do 10 rokov kolko slovenskych dvojic sa rozide/rozvedie, lebo ani jeden z tych slovakov by v chovani nemal na tvojho egyptana. Zadne vratka by som si urobila nevydajom, ale velmi zaujimave mi to cele s tebou a nim znie🙂))) vela stastia.
Ja som mala zas dobru skusenost...mala som vztah sice nie egypt ale arab...libanonec...do dnesneho dna tvrdim ze to bol naozaj moj najlepsi partner.
Ani moj manzel sa na neho nechyta...naozaj uprimne...
Bol chapavy scitany laskavy bol strasny dobrak normalne nazory, dal by za mna zivot, nikdy nepadol koment o tom ako som oblecena, alebo ked som chcela von bez neho..
Bol moslim, modlil sa ak sa dalo, dodrziaval ramadan, bol uzasny...no v tom case som bola mlada rozlietana
@laura2468 nikdy by som nepodporila svoju dcéru v tom, keby chcela mat vzťah s moslimom, aj keby zo zlata bol. Slovenky sa nikdy nepoučia zo života iných žien, ktoré o deti prišli, lebo muz- moslim ich jedného pekného dňa uniesol do svojej krajiny. Nevravím, že to nemôže fungovat ale obrovské riziko je tam vždy, to je ina mentalita proti ktorej nemáš šancu bojovať.
@laura2468 kolko predsudkov v diskusii! Lebo Slovaci su uplne idealni muzi, nikdy nebiju zenu, modre z neba by jej zniesli! Nie je Slovak ako Slovak, Egyptan ako Egyptan. V nasom blizkom okoli mame rodinu, kde je on je z ultra moslimskej krajiny a rozmysla "viac europsky ako Europan" .Nikdy nepraktizoval nabozenske obrady, aj ked ma automaticky nalepku moslim, je neveriaci. So svojou zenou, Slovenkou, ziju v SR dlhe roky. Nemusi to byt hned sadista, ktory ma 4 zeny a zenu mlati od rana do vecera.
Tu prioritne nejde o to, či je to Egypťan alebo Američan. Ide o to, že nič z toho, čo ti popísal, nemusí byť pravda. Iné by bolo, kebyže sa zoznámite niekde na dovolenke, ale toto môže byť aj Fero z Hornej Dolnej, ktorý ti napíše to, čo chceš počuť. A je nemálo prípadov, kde nakoniec z tých žien vylákal peniaze a bolo po láske. Ja na tvojom mieste by som sa na neho moc nenamotávala.
@lenkakravcova vážne si myslíš, že ak sa ho opýta, či je podľa nej biť ženu v poriadku, že jej povie áno ak by to bolo pre neho v poriadku? Aj keby ju chcel biť, tak ju o tom nebude vopred informovať. S ostatným súhlasím, že netreba niekoho hejtovať len preto, že je moslim. Ale s týmto overovaním si podľa mňa mimo, nikto nebude priznávať negatívne veci, ak potrebuje na niekoho zapôsobiť.
@laura2468 napisem ti svoju skusenost. Bola som v takom vztahu dva roky, boli sme spoluziaci na vyske a neskor sme zacali spolu byvat a studovat PhD. Citila som sa presne ako ty, na zaciatku bol tolerantny voci mojim zvykom, tradiciam, pacili sa mu vianoce, atd. Lenze postupne ma ziadal, aby som prestala pit alkohol, jest bravcove, nepacilo sa mu, ze mam kamaratov muzov. Povedal mi, ze obcas (na sviatky ako ramadan) by som si mohla zakryt vlasy, ked budeme s jeho rodinou a ze so mnou nemoze slavit vianoce. Nebol nikdy na mna zly, ale ta kultura sa tam predierala stale viac. Nevadilo mi to, lebo v konecnom dosledku su to malickosti, ale chybalo mi dat si obcas prosciutto s vinkom 🙂 Neskor som isla na navstevu do jeho krajiny (aj s mojou maminou pre istotu) a strasne ma sokovalo ako sa tam naozaj zije. Chudoba, spina, bordel, matky s babatkami na ulici (dieta mimo manzelstva), chori postihnuti ludia zobrali na ulici.... a pritom tam ludia chodia na luxusne dovolenky, ale ja som vtedy videla ten realny zivot a uvedomila si, ze toto by som nedala. Takze som to nakoniec z rozumu ukoncila. Bolo to smutne pre obe strany, lebo sme sa mali naozaj radi a boli sme k sebe vzdy dobri, ale inak to neslo. Na tvojom mieste by som to nechala tak. Musela by si byt extremne prisposobiva, aby to fungovalo.
@laura2468 no, chcem reagovať, hoci neviem ako presne. Mám niekoľko kamarátov moslimov, sú to slušní ľudia, žijú poctivo. Viem o jednom, ktorí sa nemodlí, viem to, pretože sme boli ako partia viac krát na niekoľko dní na chate a nemodlil sa. Ak niekto, koho som nikdy nevidela napíše, že nemodlím sa, tak to môže aj nemusí byť pravda. S niekým, koho poznám len cez písmenká by som neriešila ani len kamarátstvo, nie potenciálny vzťah. Jedine že si brutálne naivná a hlúpučká. Zrejme kombinácia, inak by si sa tak nenamotala na písmenká. Ja by som tú komunikáciu obmedzila a viac sa orientovala na realitu a ľudí, s ktorými sa vieš spoznávať face to face.
@lindusss2016 tak super ze ty mas sebeuctu a nenechala si sa zmagorit. Bohuzial je vela zien, co by na tu dovolenku nesli (ze dokaz lasky - peckaaa)
@melanta Áno, normálne niektorí to takto povedia. Keď sa ho opýta, že či si taka a taka žena zaslúžila, tak sú aj takí, ktorí povedia že ano. Dokonca som videla takú mini reláciu, keď sa pýtali v Rusku, len tak mužov na chodníku, či sa neposlušné žena môže bit alebo udrieť alebo len facku streliť a oni vpohode ze facka je úplne okej.. Tajze hej sú aj takí co to povedia aj na rovinu, lebo si skutočne myslia ze je to V poriadku.
Inak ale súhlasím s tým, že keby chcel klamať, tak klamať bude. Avšak pir niektorých veciach sa môže prerieknut..
Najdôležitejšie je aby ho skutočne poznala. Ta internetová komunikácia môže byť celkovo lož na lži.
Je to velmi tazko, no neviem, ci by som mala sama taku odvahu, aby som za nim len tak sama vycestovala, to asi nie
@laura2468 Počúvam už všelijaké názory a naozaj súhlasím s tým, že slová sú len slová a vie si ich každý pekne vymýšľať. Snažím sa spraviť ten falošný profil, uvidím ako sa bude správať tam.
Súhlasím aj s tým, že takto cez internet človek nikdy nevie, sám navrhol, že by prišiel, tak to by som možno skúsila s tým, že samozrejme adresa môjho bydliska by zostala zatiaľ neznáma.
Čo sa týka peňazí, verte že ak by len cent opýtal odo mňa šiel by kade ľahšie. A čo sa týka víz, tak to teraz zisťujem informácie ako to robia. Technicky vie získať tie víza aj napríklad prácou v EU aspoň 5 rokov, ak by aj potom mal naozaj záujem, že by sme boli stále v kontakte, tak to by som vylúčila ďalšiu možnosť.
Celkovo pozerám aj na tie veci s únosmi deťmi a myslím, že to sa dá vyriešiť predmanželskou zmluvou, aj keď ako som písala, k svadbe by boli ešte roky času.
Celkovo ďakujem za príspevky a poznámky tu. Vždy keď sa objaví nejaká nová informácia snažím sa to preveriť.
Ešte čo sa týka prispôsobovaniu sa, tak tam mi jasne povedal, že chápe ako fungujeme my tu ale vymenoval pár vecí kde by očakával zmeny, ktoré ale mne osobne by nevadili. Napr. alkohol nepijem, jem iba kuracie čiže tam by pre mňa nenastala žiadna zmena. Tu stále hovorím, že viem, že nie je Slovák, tak nemôžem očakávať, ze sa tak bude správať.
Každopádne ďakujem za skúsenosti hlavne tie, kde niekto niečo osobne zažil s takým človekom.
@laura2468 tu Katarinu Azab si si vyguglila? Pokial sa nemylim tak uz 14 rokov hlada svojho syna v Kahire...ma sudne rozhodnutie ze jej ho ma otec vratit, pomahaju jej nasi diplomati, lajcak, nikodym kadekto a houby z toho....chlapcek mal 2 roky ked jej ho vzal....pomaly je dospely a ona musi byt psychicka troska. Ako jasne, aj Jano z Liptova moze uniest svoje dieta, ale lahsie sa dieta hlada u nas ako v egyte.....kazdopadne potom napis ako dopadla tvoja namotavacka z ineho nicku. Vela stastia.
@laura2468 pozri si nejake starsie fora kde som pisala, nechce sa mi to rozpisovat znova. Tunisan kym balil babu tak ju na rukach nosil. Ked bola jeho to iste. No a po case - velmi kratkom case prislo psychicke tyranie, manipulacia, vyderanie. A ked sme mu povedali, ze sa takto nebude k tej babe spravat, tak nam napisal, ze nas zabije?
Vyvolaval jej aj 20x do dna, sms.ky, vycitky, totalne psycho. Potom ju chodil cakavat pred skolu. Ona z toho bola uplne hotova. Hlavne, ze mal dalsie 2 ktorym tlacil kaleraby? Normalne psychopat. Hlavne bol medzi svojimi a vsetci to s nim tahali. Tieto klamstva. Nikomu neprislo nenormalne to, ako sa sprava. My (europani) sme na to hladeli s otvorenymi ustami. On bol na spolubyvajuci na byte. Boli sme v zostave ja, srb, spanielka a francuzska + tunisan. Co tu ten predvadzal, bolo na knihu.
@zooeynka tak ja som skor za otvorenost vo vztahu a ked sa mi nieco nepaci, poviem to hned. Nie ze on sa tvaril, ze je ok, ked pojdem bez neho a potom zadre toto 😁 to su pre mna take detske natahovacky a ja sa urcite nenecham nikym vydierat. Zial, mnohe zeny ano, to je pravda a nielen vo vztahoch s moslimami. Bezne tu citam, ze chlapi - slovaci si behaju po krcmach a kamaratoch a zena doma sedi, dobre ze nie s cepcom na hlave a len povinnosti. Tak taku u mna nehrali 😁
Ja mám 26 ročného kolegu moslima. So mnou sa baví v pohode no pri určitých témach vidím že aj keď slušne odpovie a pokúša sa byť nad vecou je to proste v ňom a moju povahu otvorenej ženy nechápe. On prišiel do Európy zarobiť eura a ako sám vraví keď sa bude už chcieť vrátiť domov zavolá rodičom a tí mu nájdu ženu. Aj dnes som sa smiala že keby mňa majú doma tak stále sedím v kúte bez večere skrz môj jazyk😂😂😂. Ja by som to neriskovala. Ale zas ťa nepoznám a neviem čo všetko by si ty obetovala skrz lásku.
@kittykat22 Kamarátka ma Tunisana. Stará sa o rodinku, majú dve deti, sú spokojní.
Záleží na jednotlivcoch.
@laura2468 tak ja neviem pre mňa už to jeho očakávanie, že nebudeš piť alkohol a jest bravčové je za hranou a istym znakom intolerancie.. ved ako by to, že si dáš raz za čas drink na terase na dovolenke ho ovplyvní? Keby mu smrdel konkrétny parfém na tebe tak ta prosí ho pri nom nepoužívať, to ma aspoň v logiku..toto mi príde, že je o moci
Ja neviem ale načo si zbytočne komplikovať život? Načo podstúpiť riziko a zabiť pár mesiacov či rokov života? Čo na Slovensku/v Európe nie je dosť mužov? 🤔 Ja by som mu ani neodpísala na správu nieto sa s ním ešte stretla alebo riešila niečo viac
Spytaj sa ho ci poklada zensku obriezku za dobry napad, pripadne ako si on vysvetluje ze to zverstvo dokaze vo scojom egyptskom okoli (90% zien obrezanych) tolerovat, pripadne ci by branil svoju dceru pred tym keby cela jeho rodina mala super argumenty ze aky dobry napad to je.....
@laura2468 podla mna je este prilis skoro na to hovorit tu o vztahu s niekym, koho takmer vobec nepoznas. vazne si az taka naivna?nebojis sa ani trochu? ja osobne by som do vztahu s niekym podobnym nesla, nikdy nevies, co sa z toho cloveka vykluje, nepoznas ho, nevies, ako sa v roznych situaciach zachova. ak chce prist za tebou, nech pride, spoznajte sa, ale odist s nim hned do Egypta ti neradim 🙂
autorka - nech ti napíše kto čo chce, ty si ideš stále svoje. Páčia sa ti jeho názory a postoje. Ako vieš že sú jeho a že stým aj súhlasí, že ťa iba nenamotáva? Toľko prípadov tu je, ako sa ženy nechali oklamať a ty si ideš stále svoje. Netušíš čo on robí , kade chodí. Veiš iba to, čo ti napíše alebo povie on. Veď sa namotaj keď si nedáš poradiť ale potom sa nesťažuj. Koleduješ si o poriadny prúser. Ale komu niet rady. Mnohí sa poučia na chybách druhých, niektorí až na vlastných a niektorí vôbec.
@laura2468 V podstate nemáš moc na výber, iba veriť svojmu inštinktu a zdravému rozumu.
Na debila, ktorý sa na začiatku tvári ako princ, môžeš narazit aj na Slovensku. Na toto egyptanka nemajú patent. Aby si však predišla problémom a nedorozumeniam, nastuduj si ich kultúru, zvyky, aj náboženstvo. Egyptania su silné rodinne orientovaní, bez ohľadu ako progresívne sa tvária. Oni žijú v rodinných klanoch a v zásade hlavne slovo má matka. "Raj leží pod nohami matky", je základný princíp. Ak matka s tebou nebude súhlasiť, potom by musel byť šialene zamilovaný aby išiel proti nej a rozhodnutiu rodiny. Najmä ak je nedajbože jediný syn. Stávajú sa aj také prípady, ale sú to vzácne výnimky. Musíš počítať aj s tým, že akonáhle dosiahne vek vhodný na ženenie (okolo 23-25) začnú mu dohadovať egyptanky ako budúce mozne nevesty. Nie je raritou keď dohadzuju egyptanky aj potom, čo ste šťastne zosobášení a žijete v dobrom manželstve. Proste ulohou muža - egyptana - Muslima, je mať ideálne egyptskú manželku (muslimku) a splodiť deti. Bez toho nie je dobrým synom. A im na postavení rodiny veľmi záleží. Zahraničná manželka je niečo ako luxus, ktorým sa radi chvália - ale doma chcú mať svoju, ktorá žije v dome s celou rodinou. Takto to proste je. A stále treba počítať s tým, že má právo mať viac manželiek - prvá o tom musí byť informovaná, ale jej súhlas nepotrebuje. Ak s tým nevie žiť, môže sa dať rozviesť. Preto toto treba mať v predmanželskej zmluve.
Nuž sleduj red flags. Ak to a tebou myslí vážne (a tým myslím, aj fázu randenia), mal by ťa predstaviť rodine. Bez zásnub by doma so žiadnou oficiálne nemohol randiť a ani egyptanka by to nedovolila. Nežijeme v stredoveku (teda my tu v Európe), preto pre nás je normálne mať fyzicky vzťah počas randenia. Oni nie. Predpokladám, že pri tebe tieto zásady platiť nebudú, len si treba uvedomiť, že i napriek neviem akej láske tá bude vidieť ako "menej morálnu". O peniazoch si už písala, tak len zmienil, že muž od ženy nikdy neberie peniaze. Je úlohou muža finančne zabezpečiť rodinu. Na tvoje súčasne aj budúce peniaze nemá žiadne právo a hlavne bola by to pre neho hanba.
Ďalšou red flag je jeho komunikácia s inými ženami. Egyptania nemajú kamarátky! Takže ak si s nejakou ženou píše, je to rodina alebo "namotava". Bez výhrad.
Rovnako je normálne ak on nesúhlasí s tým, aby tu si ty mala mužských kamarátov. Toto si tiež treba vopred dohodnúť.
A pozor na manipuláciu, oni sú v tomto majstri. Majstri sladkých slov a citového vydierania.
Ešte platí, že ak muž Egyptan miluje svoju ženu, tak ju "chráni" čím oni myslia kontroluje - kde je, s kým je, kedy príde. Je to ich prejav lásky. Čudné, ale takto je to v ich kultúre bežné.
Zvaz si všetky pre a proti. Či si ochotná prípadne žiť v Egypte. A taktiež si treba vopred dohodnúť postoj k výchove detí - lebo deti Muslima sú automaticky muslimovia.
A je toho veľa. Však časom zistis. Nenechaj sa odradit predsudkami a neznalosťou. A spoznaj ho skôr, než sa bezhlavo zamilujes.
Inak, Egyptan sem len tak ľahko víza nedostane. To by musel byť vyštudovaný odborník akého tu nemáme....však aj lekári robia v kebabarni, lebo im neuznali certifikáty....proste predstava, že on si tu nájde prácu, presťahuje sa sem a budete sa spoznávat je celkom bláznivá. Ale môžem sa mýliť - akurát takých fakt nepoznám....
Držím palce nech to dopadne ako ty chces
Ak by to tu niekto čítal s odstupom času.
Stále s tým Egypťanom komunikujem. Po čase ma zoznámil s rodinou, jeho matka bola veľmi milá a aj keď ona vie po anglicky len veľmi málo naozaj sa snažila viesť rozhovor.
Ako mi tu veľa žien rádio, poprosila som 2 kamarátky aby mu napísali jedna bola aj z Anglicka. Ani na jednu sa nechytil a hneď ich poslal preč s tým, že má niekoho s kým sa teraz pokúša o vzťah.
Ja som neskôr začala aj rozhovor o sociálnych médiách, ihneď v ten moment mi dal prihlasovacie údaje od všetkých svojich účtov. Samozrejme môže ich mať viac a tajné, ale tak to každý či Slovák alebo Egypťan.
Čo sa týka peňazí, mala som problémy jeden mesiac keď som pri sťahovaní platila 2 najmy, a on mi finančne veľmi pomohol ten mesiac (na ďalší som mu peniaze vrátila aj keď trval na tom, že to nie je potrebné). V júli tu má prísť, podarilo sa mu vybaviť si víza a čo sa týka vecí ako sex (niekto tu spomínal, že na to využívajú Európanky) tak hneď spravil jasno, že to on nemôže a že niečo také je u nich možné až po svadbe.
Čo sa týka názorov, tak tu musím súhlasiť, že záleží na osobnosti človeka. Napríklad ja si naozaj nepoteším na alkohole, bravčovom a tieto veci. Sám povedal, ak som na Slovensku okay, ale u neho doma proste takého vecí nebudú. Rovnako ako ja som povedala že u mňa doma nebudú veci ako cigarety či vape....tu ide skôr o kompromisoch čo je kto ochotný spraviť pre vzťah. Stále sa ho pýtam na názory, niekde sa zhodujeme inde nie jedina vec, čo mi trocha vadí je keď sa rozprávame o rovnocennosti mužov a žien, napr u mňa doma matka pracovala a zarábala viac ako otec, čo pre neho bolo niečo nepochopiteľné. Alebo Napríklad mal názor že žena na muža nemá kričať, ale po tom čo som 3krat nakričala už aj zmenil názor.
Týmto chcem povedať....ak niekto je v rovnakej situácii ako ja, je potrebné mať otvorené oči, poslúchať rady a tipy ostatných ale zasa je dobré nebyť rasistický. Ja sa ho stále pýtam na názory, volám s nim niekedy aj 7 hodín denne (každý robí svoju činnosť len stráviť čas spoločne) a spoznávam ho ako normálneho človeka akoby bol Slovák. Nikde sa nehrnúť ale dať šancu.
@laura2468 kiez by ti to s nim vyslo. Ale stale som skepticka, naco si komplikovat zivot moslimom, co je uuuuplne ina mentalita, naco ti je "vztah"na pisnie si/telefonovanie, pride na svk o pol roka a kolko tu zostane? Naco ti je jeho navsteva ked zase odide do Egypta? Ak by si ty isla za nim, co tam budes robit dlhodobo? Cele je to komplikovane a pre teba max.nevyhodne. Vztah si teraz ani nebudujete, len telefonujete, nikdy sa tak nespoznate. Sanca na uspech (podla mna) menej ako 10%. Ale kazdopadne ti zelam stastie.
@laura2468 ahoj,zaujal ma tvoj pribeh.uz ste sa stretli?je na slovensku?ako pokracujete?verim,ze si stastna

Ja nie som rasistka, vážim si všetkých rovnako a od nikoho nebočím. Ja osobne by som ale nešla do vzťahu s Arabom, z jednoduchého dôvodu- nepripadaju mi príťažliví a ich spoločnosť a kultúra je v rozkole s mojím svetonázorom. Ale zasa mňa by žiadny Arab ani nechcel- ani variť neviem/nechcem, ani do upratovania sa až tak nehrniem, najviac času trávim v práci, na deti moc nie som, jedno je až moc niekedy, papulnata som, ambiciózna a najradšej mám spoločnosť mužov. Takže presný opak toho, čo klasickí Arabi uznávajú na ženách. Ale zasa, mnoho mladých je nastavených už inak, robia v globálnom prostredí, stretávajú sa so ženami z celého sveta, šéfujú im ženy... Tak to vnímajú už inak. Určite by som niekoho neodsúdila na základe etnicity, keby mi s ním bolo dobre. Ale mne vždy išlo o kompatibilitu v každom smere a Arabská kultúra je tak na míle vzdialená od Európskej, že by som takú kompatibilitu nikdy nedosiahla. Ale veď vyskúšaj, stretnite sa, daj mu šancu, ale zároveň nebuď zaslepená a dobre si vyhodnot, čo je pre teba ok a čo už nie