Vzťah so starším mužom
Ahojte... Baby je tu niektorá ktorá má vzťah zo starším mužom? Konkrétne o 20 rokov.? Chcela by som vedieť ako vám to funguje v živote?? Poprípade sadnete si s ním v hode veciach alebo nie? A ako reagovalo vaše okolie na to? Ako ja ho ľúbim len sa tak zaujímam o to či je viec žien ktoré majú starších partnerov.
kým má do 50-60ky tak OK, ale potom začnú zdravotné problémy a keď bude mať 60+bude starý dedko a ty žena v najlepších rokoch, ktorej nebude stačiť
@lonely66 veď ťa naozaj obrovská láska, plná pochopenia ako popisujes,je zrejme tych 5% 😁 podľa mňa ako píšeš, čím sú ľudia viac podobní, tým si lepšie rozumejú. Ale vždy sú tak nejaké rozdiely a tu hneď ten vek je výrazný rozdiel. Samozrejme sú výnimky. Aj kamarát mi spomínal, nejakých kde ona má 33 a on 66. Vraj si veľmi rozumejú a srší ženích tá laska. Osobne si neviem predstaviť mať 66rocneho chlapa. Veď tam ani ten sex fungovať nejak extra nemôže. Na druhej strane veľakrát nefunguje ani pri 20rocnych 😁 takže je to individuálne cele
Okolie by ma netrapilo, jedine, nad cim by som sa zamyslela, je sex v neskorsom veku.
Ale jasne, fungovat to moze.
Sprav si tak, ako to citis. Za lasku sa oplati bojovat. Nepozeraj na to, co kto hovori. Preco svoj vztah tajite, ked sa mate radi a rozumiete si? Pre mna su intimnosti velmi dolezite, toto je oblast, ktoru ja nepodcenujem (roky to bolo inac) a zistila som, ze je to pre mna jedna z podstatnych veci a neviem si predstavit mat partnera o 20 a viac rokov starsieho. Ano, moze byt vitalny aj vsetko, ale proste nie.
Pre mňa je už 20 rokov ozaj veľa. Proste fyzicky pre mňa 60-nik není príťažlivý. Môže byť vitálny, udržiavaný, ale je to pre mňa už starší pán. Ja mám 41. Ale že mne nevyhovuje, neznamená, že aj ostatným. Ak si autorka Ty spokojná, kašli na okolie. Môže Ti byť ozaj ukradnuté, čo si o tom myslia cudzí ľudia.
@mary624 kamaratka ma a vsetko fungovalo kym ona nema teraz 42 a on 64 a je problem. Ona je relativne mlada zena plna sily ktora ma vyhliadky a plany a on citi, ze ma zivot pomaly za sebou. Je stary, nevladze, deti ho nebavia, nestiha a lutuje sa. Su spolu 17 rokov a doteraz to bolo ok - ale po tej 62.ke sa to obratilo. Kamaratka aj hovori, ze sa boji, ze sa o neho bude musiet starat keby napriklad mal mrtvicu alebo tak. Mali spolu 2 deti - dcery ma 17 a 10 rokov. V porovnani s nasim vztahom kde mame s muzom 40 rokov je vidiet ten rozdiel. Je vidiet, ze mat muza primeraneho veku ma ovela viac vyhod.
Ja poznam atraktivnych a udrziavanych 50-tnikov, 60-tnikov ale za mna si uz neviem predstavit vztah so starsim muzom odo mna o povedzme viac ako 15 rokov. Lebo proste ten vek sa neda oklamat, on je proste stary, aj ked na to nevyzera. A uprimne ja sa vzdy bavim na tom, ze ked niekto v 70tke si mysli, ze vyzera na 40. No nevyzera. Ja ked som bola velmi mlada, tak v istom obdobi som mala napadnikov iba o dost starsich od seba (fakt neviem preco, staro som nevyzerala). Ze to boli velmi dobre udrziavani 40-tnici, zabezpeceny, dobre vyzerajuci, atraktivny (aj za pomoci mediciny). Pre mna bola kontrolka varovna to, ze ci chcem mat vztah s muzom vo veku mojich rodicov. A to som nechcela, aj ked oni boli fajn, rozumeli sme si, mali sme si co povedat.
Mam muza o 11rokov starsieho,zatial sme spolu🤭
@mary624 pokiaľ TY budeš mať za 20 rokov 45 ON bude už dôchodca .Otázne je 20 rokov je dovtedy môžu prísť choroby a kadečo iné. Takže ťažko povedať. Mne by to vadilo možno hned nie ale neskôr áno je to už druha generácia.
Koľko ste spolu aký čas. Teraz to problém asi nie je ale neskôr môže byť.
Môj názor je, že 25 a 45 je krásny vek oboch partnerov. Žena mladá energická, muž v najlepších rokoch a nie dieťa. Práve táto kombinácia si väčšinou sadne najlepšie aj mentálne aj fyzicky..čo bude o pár rokov je otázne, ale teraz verím tomu, že máte krásny vzťah, kde prebieha aj mentoring zo strany muža..je ti oporou a ty jemu prinasas do života energiu, farby, radosť.. určite takáto životná skúsenosť stojí za to. Či si zalozite aj rodinu alebo to ostane len ako krásna spomienka je na vás. Niekedy su o toľko starší muži v živote ženy iba spomínaní mentori, ktorí ťa istý úsek sprevádzali tvojim životom, naučili ťa veci, ktoré ťa nikto iný nikdy nenaučil..vyliečili tvoje rany a potom sa im cesty väčšinou rozídu. Porozmyslala by som nad tým čo ti mal dať do života a či je vám súdené stráviť spolu celý život alebo si si vďaka nemu mala len zvýšiť nároky na chlapa a pochopiť čo od muza očakávaš. Môže sa stať, že vďaka nemu zistis ako sa má správať naozajstný chlap, ale nebude on ten pravý, ale jeho vlastnosti najdes v mladsom muzovi. Zatiaľ čo bez neho by si o tých vlastnostiach ani nikdy nevedela lebo rovesníci ich ešte nemajú.
@mary624 verim, ze tvoj rovesnik 45 rocnemu nesiaha ani po clenky, pretoze tvoj rovesnik nedavno skoncil VS a ma holu rit, zacina od 0. 45 rocny, ak nie je uplne lavy, uz je velmi slusne zabezpeceny. Chlapi od cca 40-55 su vseobecne najviac sexi, takze je prirodzene, ze ta 45 rocny chlap pritahuje. Ten abnormalny vekovy rozdiel medzi vami je teraz fajn, a bude fajn aj o 10 rokov. Neskor to uz bude kriz pre vas oboch- pre neho, lebo ti v ziadnom smere nebude stihat a pre teba, lebo bude pre teba ubijajuce zit vedla starca. A on skutocne starec bude. Ani masaze, ani wellnesy a ani harry potter so zazracnou palickou z neho tvojho rovesnika neurobia. Vek clovek neoklame, to jedine v zivote spravodlivo funguje. A u chlapov obzvlast. Mam cerstvych 40 a nemam taku fantaziu, aby som si dokazala predstavit, co by som v posteli so 60 rocnym robila. Asi hrala clovece, alebo karty. Zeny maju v 40 najvacsie libido, ten 60 rocny uz v tomto smere velke zazraky (bez povzbudzovakov) nepredvedie. A velmi, velmi, velmi dolezity fakt- chlapi sa dozivaju o 7-8 rokov menej ako zeny, plus k tomu pripocitaj tych jeho navyse 20 rokov a si na skvelej ceste byt v 50 mladou vdovou so sancou najst si vekovo primeraneho partnera. Ale pre niektore zeny je aj toto cesta.
@bbshop
to co popisujes moze velmi dobre fungovat v mileneckom vztahu. "mentoring na dobu urcitu " povedzme 5 rokov, ktore ked skonci tak zena si najde vekovo adekvatneho partnera s jasnou predstavou co hlada a muz sa vrati k manzelke. Viem ich oboch pochopit (muza viac 😊)
Uz horsie to vidim v manzelskom/partnerskom vztahu ked o 10 rokov mozu mat vyrazne odlisne zivotne ciele. Zena bude chciet mat dieta, muz nie, rozdielne potreba a sposob travenia volneho casu ktory sa vekom meni (party alebo netflix...). Dosledkom mozu byt vyrazne kompromisy vo vztahu (samostatne traveny volny cas, tolerovana nevera zeny...) Alebo moze byt vysledkom rozchod ktory necha zenu vo vyssom veku narychlo hladat otca pre dieta z vyrazne zdredukovanej mnoziny kandidatov. A muza necha sameho, s minimalnou sancou vytvorit dalsi vztah. Z tohoto dovodu, byt tym muzom, by som do toho nesiel, aj ked chapem ze kratkodoby pohlad je velmi lakavy😉.
Ja naozaj neviem, čo je toto za generáciu. Ja keď sa vrátim o 20rokov späť, tak si neviem vybaviť ani jednu ženu, kamarátku, spolužiačku, vzdialenú známu, čo by len na chvíľu bola vo vzťahu so 40ročným chlapom, nebodaj by s nim skončila. A tie porovnávania ako sú 45roční muži gentlemani, vedia ako sa správať k žene a mladí to ešte nevedia. Vy si myslíte, že to tí 40 roční dostali zo dňa na deň do vienka? Nie. Sú to moji rovesníci a boli takí už ako mladí. Možno viac blázniví, bezstarostní, ale také sme boli aj my ženy. Ale žiadna z nás teda vo veku 25 nepotrebovala žiaden mentoring(bože až sa mi chlpy ježia) a už vôbec nie naučiť, ako sa má muž vo vzťahu správať. V tom veku sme sakra dobre vedeli, koho si máme vyberať(už nás žiadna pekná modrooká tvárička s plnou hubou kecou neohúrila, to tak možno, keď sme mali 16) a verte, že naozaj bolo z čoho vyberať. Takže ak v dnešnej dobe potrebuje 25ročná žena mentoring a od chlapa vo veku svojho tatka návod ako má vyzerať vzťah a 25 roční chlapi sú na úrovni puberťákov, tak sa za mňa v procese výchovy tejto generácie stala nejaká extra závažná chyba.
@90909 do bodky suhlasim. pre mna v 25 rokoch uz bol aj 35 rocny stary, nie to 45 rocny- ved to bol vek mojho otca. nemam ziadnu kamaratku/spoluziacku, ktora by s takym starym vobec randila a uz vobec nie, aby aktualne mala v 41 rokoch 61 rocneho muza. bleee. a chvalabohu zijeme v spokojnych a stastnych manzelstvach so 40-nikmi, ktori su aj gentlemani, aj sa vedia postarat o deti, aj netrieme biedu. svet ide uplne do prdele, ked je pre 25 rocnu vztah so 45 rocnym a pre 30 rocnu vztah s 50 rocnym ok. je to chore zo strany chlapa, ze nema na seberovnu, ale obalamuti len mladu a "hlupu" a chore zo strany zien, lebo ti chlapi su pre ne pritazlivi len skrz zabezpecenie (vid aj prispevky v tejto diskusii "50 rocny sa o 30 rocnu "postara"). a toto sa zial dnes stava akymsi pracudesnym standardom. pisala som v inej diskusii s rovnakou temou, ze suseda bola na zapis na VS s dcerou a tam polovica dievcat dosla s frajermi vo veku otcov, ale samozrejme na drahych autach. laska ako hrom. suseda len pozerala ako puk a jej dcera tiez.
@90909 Mnohé mladé ženy dnes vyrastajú bez otca, navyše často v materiálne slabom prostredí a taký 40tnik v obleku, s dobrým autom, pekným bytom v novostavbe... je pre ne splnený sen. Zaplatí večeru, dovolenku, kúpi darček. Povaha a charakter sú naozaj druhoradé. Dokonca aj posteľné výkony. Takýto chlap sa ani nemusí veľmi snažiť a je o neho záujem. Do tej 50-55 to ide, potom tiež, ale z kopca. Môžu tu dupať nohami koľko chcú, aktuálne vlastním 57 ročný kus a vidím to v priamom prenose.
Ja poznam take pary,povedzme po 50-tke, kde jednoducho ten muz potrebuje viacej sexu ako zena a tym padom maju "otvoreny" vztah a milenka je akceptovana zo strany manzelky. Lebo tam nastupuje potom aj to, ze pri rozvode by uz nebolo pohodlie, financie, zazemie ake je teraz. Lebo sa bavime o paroch, kde je muz velmi dobre zarabajuci pan na istej urovni, zabezpeceny. Cize sa privru oci.
Ja si pod mentoringom predstavujem asi nieco uplne uplne ine ako to, ze budem s 20-30 rokov starsim chlapom ako jeho milenka niekolko rokov a potom ho poslem do prdele, lebo budem chciet seberovneho mladeho chlapa.
Vela zien na toto doplatilo, ze stravilo s takymto neprespektivnym milencom zenatym svoj produktivny vek a ked chceli dieta, tak to uz jednoducho nebolo take lahke, ak vobec. Lebo uprimne, ktory zenaty chlap bude chceit mat s milenkou dalsie dieta? Ved ma predpokladam svoje a davno aj dospele.
@heleninamama vidis. toto som si neuvedomila, že tá rozvodovosť je výrazne vyššia, ako keď som ja vyrastala. Vtedy to bol skôr šok, že rodičia sa niekomu rozvádzajú. Takže áno, niečo na tom môže byť.
@lonely66 pretože rovesníci sú dlho spolu. Väčšinou sa páry rozvádzajú po 15-25 rokoch. Ak si nájde 30 ročná 50 ročného, tak o 25 rokov sa už nebude mať možno s kým rozvádzať. Je to kruté ale je to väčšinou tak.
@mary624 kamarátka mala cca taký rozdiel. Zo začiatku super, neskôr sa začali prejavovať rozdiely. Ona mala 30 mladá žena, chcela ešte deti, cestovať, on už okolo 50tky. Deti už nie, už chcel mať kľud a vegetiť si. A už je žiaľ, niekoľko mesiacov vdova. V 50tke. Ale v poslednej dobe sa sťažovala, že už len frfle, na deti nemá nervy, že chce kľud.
Ono to niekedy ide rýchlo. V 45ke je muž ešte vitálny ale po 50tke, ako to vidím doma, a v okolí, pomaly to klesá. Unava, zdr.problémy a po 60tke ešte viac. O 20 rokov budeš mať toľko čo on, budeš na tom tak ako on teraz. Budeš chcieť možno cestovať, vzdelávať sa. On bude mať 65. Ja si v mojom veku neviem predstaviť život so 65ročným. Už pre mňa je starý a to nemám ešte ani 50. Predsa len 65 ročný už nie je ani kondične, ani po inej stránke ako 65 ročný. Ale ak si rozumiete, uvidíš čo bude časom. Niekedy je lepšie mať pri sebe 25 rokov niekoho, s kým si rozumieš, ako 40 niekoho, kto ti nadáva, klame, pri kom sa len trápiš.
@simona20201309 tak teda úprimne, ja by som sa vedľa dôchodcu zobudiť nechcela. Za predpokladu, že mám 40-45 rokov.
@matkahelka @heleninama ono takto. Ak sa dvaja ludia zamilujú, nájdu sa, vytvoria pár, kde sa dopĺňajú a teda jediný zádrheľ je tam ten vekový rozdiel, nevnímam to ako niečo absolútne zlé a nevhodné. že tam môžu byť neskôr komplikácie je fakt, ale je kopec párov, kde sú náboženské, národnostné rozdiely, kde má partner možno výrazné zdravotné znevýhodnenia a fungujú a sú štastní, lebo život je raz taký. Čo mňa nenormálne zaráža, že ak si vyslovene odmyslím to materiálne zabezpečenie 40tnika vs 20tnika, tak tie ženy tú adorujú 40tnikov za vlastnosti, ktoré by mal podľa mňa mať chlap snáď v každom veku. Pretože tí 25roční nevyzretí chrapúni sa v 40tke nezmenia na starostlivého, pozorného a vyrovnaného 40tnika mávnutím čarovného prútika. Oni budú chrapúni stále. Snáď možno dozrejú, ale ja neviem, veľa tých báb opisuje, že ten jej 40tnik je pomaly ešte v puberte, čo si teda neviem, čo mám pod tým predstaviť, ale budiš. Ale ak tie baby naozaj úprimne nevedia nájsť vhodného rovesníka a sú odkázané na 40tnikov, tak sa teda za tie roky naozaj veľa zmenilo, lebo takto nikdy nemusela rozmýšľať žiadna moja rovesníčka v tom našom mladom veku. Ak nám dvoril 40tnik, pozerali sme naňho cez prsty, lebo veď ujko naháňa mladé mäsko a ešte si myslí, že budeme hotové. Takýto bol väčšinový postoj, aspoň, čo sme ako kamarátky rozprávali. Žiadnej sa z toho nepodlomili kolená. Veru nie.
@simona20201309 áno a ten rozvedený muž si možno našiel 30 ročnú milenku a dúfa, že si roky užije a mladá sa o neho potom postará, keď bude starý. A mladé ženy sa tu potom pýtajú, aké je to mať o 20 rokov staršieho muža. (nemyslím tým teraz autorku, ale všeobecne)
@domkakvet on má 45 . Takže kým bude prebalovať jeho, dieťa už bude možno na strednej.
O vzťah sa treba predovšetkým starať a určite nie je zárukou, že vzťah rovesníkov vydrží za každých okolností. Ono 25 a 45 je momentálne v pohode, veď 45 ročný muž, ktorý je aktívny, udržiava sa a má chuť žiť je v super kondícii. Len čo to povie za ďalších 20 či 30 rokov. V parádnom veku budeš ty a aby si sa pri ňom nenudila. 🤔

Hlavne je absolútne scestné hovoriť že VŠETCI mladí sú nezodpovední a nevhodní do vzťahov a VŠETCI starší muži sú udržiavaní, vitálni a akční..