icon

Zaľúbená do zadaného muža

8. aug 2023

Mile konicky prosim poradte…
Clovek ani nevie ako a padne do “lasky” presne to sa stalo aj mne.
Bola som sama, slobodna, bezdetna po 30tke, ked do mojho zivota vstupil muz (nie nebol to vyslovene moj typ, ale nieco ma na nom pritahovalo a rajcovalo).
Hned siel s pravdou von, ze je zadany, naco som si povedala, dievca ruky pred mas svoje zasady. Ale hold, niekedy ani zasady a vsetka snaha nestaci, aby rozum bol silnejsi ako srdce.
Da sa povedat, ze sa hned aj priznal, ze ma dieta (3 rocne). Povedal, ze od rodiny neodide, kym je mala este mala.
A ja teraz neviem.
Uzivat si skvely milenecky pomer kym nepride ten moj vyvoleny, alebo ho poslat do certa a cakat sama.
Ano on je zalubeny, povedal ze ked mala bude starsia urcite odide od priatelky. Tisickrat povedal, ze kebyze nema dieta uz som jeho manzelka, ale viete ako, reci sa hovoria a chlieb sa je!
Prosim viem ze ste tu vsetky dokonale, ale ak sa tu najde nejaka nedokonala, ktora roesila nieco podobne, chcem pocut nazor.

h2
9. aug 2023

@hugger Mňa nesklamal postoj, že si proti povrchnému odsúdeniu. Ale že sa toho chlapa v podstate zastávaš. Že sa zachoval čestne, keď vyložil karty na stôl, že rodinu neopustí, že mu ide v prvom rade o dieťa, že jeho partnerka možno urobila nejakú chybu... Keby môj muž urobil vo vzťahu ku mne nejakú chybu, dáva mi to právo nájsť si milenca? A bolo by v tom prípade odo mňa čestné, povedať mu (milencovi), že pre mňa bude mať len funkciu vibrátora, lebo ja som čestná žena a dobrá matka, ktorej ide v prvom rade o dieťa? Problémy vo vzťahu dvoch ľudí sa riešia medzi tými dvoma ľuďmi. Nie tým, že si nájdem tretiu osobu, pričom si nechám aj tú druhú, lebo z toho mám výhody a city všetkých zúčastnených mám na háku!

ckocka
9. aug 2023

@kvetinka75 Lenže realita je taká že sa luďia rozvedú až sa situácia neznesiteľne vyhrotí, ženy zo strachu že zostanú samé s ďeťmi, muži často z pohodlnosti, potom sú tu majetky ktoré treba deliť, samé problémy. Nevera jednoho z účastníkov je potom tá posledná kvapka.

kvetinka75
9. aug 2023

@ckocka veď to. Rozvod je komplikovaný. Nie je jednoduché sa rozviesť a založiť si vlastnú domácnosť. Preto sú aj tie nevery. Doma to nefunguje, alebo len ako tak, a potom to takto vyzerá.

kvetinka75
9. aug 2023

@ckocka ešte dopíšem: ale tváriť sa akože sme spolu iba kvôli dieťaťu je pokrytecké.

katkazocele
9. aug 2023

@jozeffezoj nereaguje na ňu, ona je stratený prípad bez špetky svedomia a tie ženy ktoré jej lajkuju jej vyhlásenia sú tiež morálne dno 🤮

ckocka
9. aug 2023

@kvetinka75 No, pokrytecké. Zostávať v manželstve kde síce možno necítim lásku, ale muž sa stará, neubližuje, finančne zabezpečí je tiež pokrytecké z nášho súčasného romantického pohľadu na manželstvo. A pritom koľko rodín tak funguje? Přitom ešte v nedávnej minulosti to bolo naplnenie všetkého čo ľudia od manželstva očakávali. Problematický je skôr náš súčasný prístup k manželstvu. Chceme súznenie duší, finančné zabezpečenie aj rovnoprávnosť v právach a povinnostiach, vernosť aj slobodu, a ešte nie je na zahodenie ani aby ten druhý dobre vyzeral. Chceme ideál a ten neexistuje.

marcellka32
9. aug 2023

Nie je to môj bývalý kolega? On kade chodil tade trtkal a doma zenu rozmaznával

barborachors
9. aug 2023

Ty mas fakt cez 30? Píšeš a uvazujes ako čerstvá maturantka..Si dost stara na to, aby si sa uvedomila, ze roky ti uz bezia ovela rýchlejšie ako nejakej mladej zabe. A inak, takýchto blbeckov, co chcú trtkat mimo vztah je milion, ale zial uz idu po mladších..Aby si sa nedivila, keby pri tebe nema ešte dve študentky. Spamataj sa, radim dobre, lebo o par rokov uz budes fakt len stará..A sama.

kvetinka75
9. aug 2023

@ckocka ja nepatrím k tým, čo očakávajú romantickú lásku, prejavy a neviem čo ešte. Ale ak by bol môj vzťah taký, že sme spolu iba kvôli zabezpečeniu, tak na takéto muža sa môžem vykašlať. Na muža, ktorý bude mať milenky ale hlavne, že ja budem zabezpečená. Ak sa niekto na to takto pozerá, že je druhá strana zabezpečená a môžem si potom robiť čo chcem, tak radšej nech sa do manželstva nehrnie. Pre nikoho to nie je povinné. Ja nepotrebujem ideál ale taktiež ani podvody, klamstvá. Bez toho dokážem žiť. Viem, že tak funguje kopa ľudí, ale veľa ľudí je vychcaných, chce si užiť a tvári sa , že je to všetko v poriadku. Ak to ubližuje len jednému človeku vo vzťahu, tak v poriadku to nie je. Ak by tento model vyhovoval všetkým stranám - čo je málokde, tak nech tak žijú.

katkazocele
9. aug 2023

@marcellka32 viem ako sa cítiš 😅😬😂 asi takých kolegov má veľa ľudí

katkazocele
9. aug 2023

@barborachors

@kvetinka75 baby konečne hlas rozumu a svedomia tu zaznel od vás 🙏 lebo jej komentáre čo ona tu písala tak sa mi ježili vlasy dupkom 😬

fantaghiro21
9. aug 2023

@fantaghiro21 chapem co tym mieris a prave preto som pisala,nevidime do toho..

Ta zena,bola prave v takej pozici ako jej muz,sice az neskor sa dozvedel,ze to prvorodene dieta nie je jeho ...
Nevieme,preco ta zena ho podviedla.osobne tiez poznam pripad,kde muz vyzera ako milujuci manzel,otec na oko,ale v domacnosti ,v manzelstve uplny hajzel,aj nejake facky atd.V jeho praci o nicom netusili,prave naopak mysleli si vsetko zle o jej zene.jeho zena zacala koketovat s inym,bozky,vylety,rande.
Bola to chyba z jej strany.opat si mala ukoncit zivot s takymto clovekom,a neotvarat dalsiu kapitolu.neskor zisitila,ze ju muz tvrdo podvadzal dlhodobo,spaval s inou(co ani v praci netusili)rozvod,no nerozviedli sa.

Su nadalej spolu...
Takze to,ze niekto podviedol prvy,neznamena,ze ma vacsi podiel a vacsiu vinu,pricinu.Nikdy do toho clovek neuvidi ,kym by s nimi nezil v jednej domacnosti.Je to tak.Aj ten pripad ,ktory som uviedla.Vela samozrejme mala na vine aj ta zena....

Ja si stale budem stat za tym,ze ak to bolo pre nich neunosne,mali sa uz davno rozviest.A to je chyba na obidvoch stranach.Nie aby mi dopomohla dalsia osoba(to je podla mna chrapunstvo)ak uz naozaj neboli pre seba sudeni,a niekde spravili chybu,ze sa vobec vzali.Tohto sa ja drzim a stale si budem za tym stat.Najprv ukoncit jednu etapu,ako sa hodit inemu okolo krku,a tvarit sa ako ma zachranil.sice najprv nema/la dotycna vobec odvahu nieco so svojim zivotom robit...

A s vylevmi na MK je to presne ako v zivote,v praci
Clovek hodnoti vypoved len podla jednej strany.
Ferove by bolo,keby sa v drvivej vacsine vyjadrila aj muzska polovicka(ta druha strana).to sa asi tak casto nestava a nestane nikdy.takze sa neda dodrzat nestrannost.
A suhlasim s tym, ze bolo by fajn ,keby sa ludia nestarali do zivota inych.ale vlastne same rozoberame zivot tvojho kolegu(ja som uviedla priklad z okolia a tiez viem len najviac z jednej strany) a nestranna v tomto vztahu sa mi zda ze vobec nie si....Sudis len podla kratkych stretnuti.a to sa veru neda...

fantaghiro21
9. aug 2023

@tanyag neviem preco mna oznazilo,az teraz pozeram,vyssi komet mal byt smerovany tebe

ckocka
9. aug 2023

@kvetinka75 Ja som za to nech si každý žije ako dokáže. Každý nemá to šťastie že stretne tú svoju pravú polovicu. A väčšina ludí nechce zostať sama, tak berie to čo život dá a potom sa s tým snaží nejako popasovať, viac či menej úspešne.

kvetinka75
9. aug 2023

@ckocka tak potom nech sa nečudujú že sú aj nevery. Pretože aj to spadá do ,,popasovania sa s problémami,, ako sa dá. Pre niekoho je asi aj to riešenie.

ckocka
9. aug 2023

@kvetinka75 Ja netuším prečo sa ľudia čudujú že sú nevery. Vždy boli aj vždy budú.

kvetinka75
9. aug 2023

@ckocka to áno, ale netreba sa tváriť, že vždy je na vine iba neverník (či už muž alebo žena).

ckocka
9. aug 2023

@kvetinka75 Ja tu stále prehlasujem že ak sa rozpadne vzťah tak to neznamená že jeden z páru musí byť nutne vyvrheľ a osoba hodná zatratenia. Znamená to že k sebe nepasujú, s inými partnermi môžu fungovať obaja skvele.

nevenka
9. aug 2023

@autorka a to sa Ti nehnusi, ze zasuva aj doma? Nebud naivna...🤪

1234321
9. aug 2023

Chcela by si aby teba podvádzal muž s ktorým by si mala dieťa? Ah jaj, niektoré ženy sa naozaj take hlúpe a pýtajú sa na MK na názor druhých žien? 🤦‍♀️ ako ozaj chudinka jeho žena. A ty sa nad sebou zamysli a prestaň robiť zlo

kvetinka75
9. aug 2023

@ckocka to áno, ale v tom prípade sa nebudem tváriť že som vo vzťahu iba kvôli dieťaťu. Atu si očividne pánko chce iba užiť.

ckocka
9. aug 2023

@kvetinka75 Však to je jasné že si chce užiť. Prečo zostáva vo vzťahu neviem, možno tá jeho dobre varí, ale nejaký dôvod asi má.

la_dolce_vita
9. aug 2023

Je pravda, ze nevidime ani do jedneho vztahu. Ja nikoho neodsudzujem, tiez som bola iste obdobie bez partnera, ale odhliadnuc od moralky, nechapem, preco sa niekto moze uspokojit s takou poziciou. Poznam viac pripadov a vacsinou sa takto len zahadzuju roky zivota. Mne by vadili veci ako volny cas, sviatky, dovolenky, spolocne vikendy, buducnost atd atd. Nic take nehrozi. Ubijalo by ma, ze pride a odide. Trapila by som sa..

h2
9. aug 2023

@nevenka No lebo ona je presvedčená že on sa doma svojej ženy ani nedotkne. 🙄

joesvk
9. aug 2023

Autorka Tú prvú ženu,s ktorou má dieťa, si nezobral. Teraz našiel v tebe takú úžasnú ženu, že by sa hneď ženil.
Dieťa by si zvyklo. Lepšie spokojný ocko,ktorý sa s ním stretáva ako nespokojný v nefunkčnom vzťahu s mamou.
Tebe verím, že do toho ideš úprimne. Jemu nie.

piroska_
9. aug 2023

Mne sa velmi paci,ako v podobnych pripadoch zeny v pozicii milenky este uvazuju,ze aky je ten ich don juan uprimny,ked im rovno prizna,ze ma rodinu,ktoru neopusti :D aky silny charakter😃🙄 ked je taky uprimny,co sa neprizna aj priatelke doma.pripadne rodicom,znamym atd. pred ktorymi tiez hra divadlo. ale to nie,on je chudatko uprimny iba pred milenkou,aby mu nic nevycitala a nic si nenarokovala.vsetkych ostatnych pekne klame,ako on slusny partner a otec monogamne zije.

h2
9. aug 2023

@piroska_ Tak to si presne vystihla! 👍 Aj tu ho jeden zástupca mužského pohlavia chválil za jeho transparentnosť. Ale potom pred oficiálnou partnerkou prečo nepriznal, že má milenku??? Jáj, lebo dieťa! 🙃

piroska_
9. aug 2023

Autorka,este si si s nim nezacala, prosim ta, naozaj to zvaz a nechod do toho. Ak je jeho vztah nefunkcny,nech sa rozide a chodte do toho s cistym stitom. O dieta moze poziadat striedavku.ani rozvadzat sa nemusi,o to jednoduchsie.Nekradni inej zene matke partnera,ved sa skus vzit do jej situacie-ci by si chcela poznat pravdu,alebo by si bols radsej,keby z teba partner robil debila za chrbtom?

kvetinka75
9. aug 2023

@piroska_ pretože len milenky sú chápavé. Tie tých mužov pochopia, chápu ich a dôverujú im . Ostatní by toľko pochopenia nemali 😂

piroska_
9. aug 2023

@h2 ano, je to nepekna pretvarka a dietatu tym nepomaha,ved to vnima uz aj v troch rokoch,ako sa rodicia k sebe spravaju. Mna tiez nazor toho uzivatela prekvapil,pretoze ho vnimam v diskusiach dlhsie a je mi sympaticky.