Žena ako samozrejmosť

16. nov 2022

Ako by sa mala ,, správať,, žena aby ju muž nebral ako samozrejmosť? Taká tá klasická,, žienka domáca,, ktorá skáče chlapovi okolo zadku, vždy ho doma poctivo čaká, nemá kamarátky, záujmy...Jej muž nemá rád,, ženy,, ktoré chodia ku kadernícke, kozmeticke,majú kamarátky, záujmy a jej to predkladá ako na ,,tanieri,,že takú ženu by nechcel..?
Ako to všetko zmeniť?Ako nebyť brata ako samozrejmosť?Aby si ma viac vážil?A aj mi to dokazoval?som tip ženy ktorá by sa pre iných aj rozkrajala a mám pocit že veľa ľudí to zneužíva,ja som potom smutná, sklamaná poviem že už to robiť nebudem a vždy a vždy to isté 😔Potom sa hnevám sama na seba akaysom hlúpa, naivná 😏

jan510
16. nov 2022

Vymenit chlapa?😀

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzejn80
16. nov 2022

vaz si seba a hlavne sa prestan pre vsetkych krajat a skakat okolo chlapa

jan510
16. nov 2022

Raz ked nema danu uctu k zene z rodiny a sam si doteraz neuvedomil ze si pre neho poklad ine to uz nebude. Si zober ze co by robil chlap keby to bolo opacne? Po druhom upozorneni by ta vymenil

lindous
16. nov 2022

Problém je, že sa chceš zmeniť alebo niečo meniť kvôli nemu, aby si niečo dosiahla ..ty to musíš chcieť kvôli samej sebe, začni sa správať tak ako ty chceš, ako tebe vyhovuje, sebecky (v dobrom) mysli na samu seba, rob čo teba baví... U niekoho to môže byť aj ta starostlivosť o domácnosť a druhých, na tom nie je nič zlé a ten pravý si aj toto bude vážiť a nebrať ako samozrejmosť..

kassandra25
16. nov 2022

Ak mozes ist ku kadernicke, kozmeticke, ak sa mozes s niekym stretnut, ci muz ci zena, tak do toho! Nesmies ani ty samu seba, ani nikto ta nesmie zatvarat do akoby klietky.

lenkakravcova
16. nov 2022

Myslím, že to závisí od chlapa.
Môj si ma váži i preto, že sa o domácnosť a neho postarám. 😀
Teda toto by som nemenila.. Jediný problém co vidím u teba je to, že nemáš kamarátky. To by som sa snažila zmeniť. 🙂

marianarem
16. nov 2022

Zakladna podmienka je, ze clovek si musi vazit sam seba. Potom rychlo rozozna vyuzivacov a takych, co si ho vazit nebudu a vie ich rychlo stopnut, pripadne sa im hned skraja vyhnut.

simca_13
16. nov 2022

Každý chlap je iný, niektorý si váži, keď mu žena navarí, sú chlapi, ktorí to berú ako samozrejmosť, čo by mali ženy robiť, myslím, že z veľkej miery je to aj o výchove.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thereisabear
16. nov 2022

To vážne chceš od takého, aby si ťa vážil? Veď toto ma blízko k psychického tyraniu. Nepoviem, keď žena sedí každý deň na nejakej procedúre, ale ani kamarátky a záujmy? Choré.

lenkakravcova
16. nov 2022

Tak ja nechodím klasický do prace, čiže pomoc v tomto smere od muža nepotrebujem. Môj mi aj priamo povedal, že je rád, že sa o tie veci starám, že on na to nie je. Lepšie keď máme navarene a poriadok, ako keby som zarobila par stoviek mesačne (on ma lepšiu prácu).
Ty pracuješ rovnako ako on, len na tebe sú naviac všetky domáce práce?

hilda08
16. nov 2022

Prvy krok k spokojnosti je vykaslat na všetkých ostatných a myslieť na seba. Nevravim, ze ho mas opustiť. Len sa treba stavať na prve miesto. Pretože ked ta muž opustí kto ti ostane? Len ty sama jediná. Takze bud taka aka chces byt, rob veci tak aby ta robili šťastnou a chlap ta bud bude mat rad taku aka si alebo sa taky najde 🙂 moj tiez ma chcel meniť ale rychlo som mu vysvetlila ze ak nieje spokojny niekto iný určite bude.

liusa82
16. nov 2022

Inak čo sledujem velmi vela chlapov,aj mladých toto takto má že ženské berú ako služky a samozrejmosť.Ved to vidíš denno denno aj tu na mk že ženské sa sťažujú na chlapov že hovno doma robia.Daj,dones,sprav.Podla mňa to vidia hlavne doma roky rokúce.Dokonca aj mladí chalani majú stále takéto názory na ženy..česť výnimkám ak chlap berie ženu ako rovnocennú a doma aj ponáha a majú to fifty fifty..to proste tu na slovenku bolo,je,aj bude vo väčšine.Ja poviem otvorene mňa by nebavilo takto chlapa obskakovať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
refly
16. nov 2022

Problem je v chlapovy, nie v tebe. Ty s tym nic neurobis. Mozes to akurat trpet, alebo ho vyhodit spolu so smetim.
Tieto temy su tu kazdu chvylu a je to hrozne smutne, ale ked ma ma niekto v pazi, nieje ziadne zaklinadlo ani kuzelny tancek, co by to zmenilo. Ty si ludska bytost a tym padom si automaticky zasluzis respekt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liusa82
16. nov 2022

@elizabet173 skoro každý boží deň sem pribudne taká téma ako si ich muži nevážia atd.Málokedy to tu nesvieti.Preto aj ja nechápem prečo si nechajú takto klátiť na sebe.Ja som mala obidve susedky mladé baby s rodinami a veru cez tú stenu v bytoch bolo kdečo počuť.Jeden aj druhý ich mali za handry ešte za slobodna.Pritom chalani do 35 rokov.Ešte si s nimi aj decká tie ťapše narobili nechápem.Ja to vidím aj v okolí zase dosť často

kitycat
16. nov 2022

Mat HRDOST

majlo1234
16. nov 2022

To su take dve velke temy. Kto vychovava tychto muzov, ktori si nevedia zenu vazit? A kto vychovava zeny k tomu, aby doma vsetko obstarali, inak aa citia menejcenne? Kym nezmenime tuto blbu mentalitu, furt sa to bude riesit.

Autorka, nebud furt dostupna. Tak ako si muzi robia svoj program, aj ty si sprav svoj. Ak robis kzdy den vsetko, je to pre neho samozrejeme. A vsimne si to, az kym nebudes doma, ked nebude navarene a vyprate, a ty nebudes dalsi domaci spotrebic

jan510
16. nov 2022

@elizabet173
@liusa82 velmi vela zien sa boji opustit muza uz v stadiu randenia, neviem preco 🙄 a potom uz ked sa zalozi rodina uz sa to kadejako riesi, odpusta a dufa ze sa to zlepsi , zeny by urobili cokolvek okrem rozchodu len aby sa nemuseli rozist. v tomto treba zmenit zmyslanie zien, chlap by sa na to vykaslal uz na zaciatku

refly
16. nov 2022

@elizabet173 Je jej chyba ze je snim, ale nechcela som kydat na obet situacie :/
Ja neviem o tej zene absolutne nic. Vela ludi ma miernu, ustrachanejsiu pohavu, niekto nieje tak priebojny, niekto mal tazke dectvo kde im cely cas vycitali ze su k nicomu a nic si nezasluzia, niekto mal smolu na ludi a ma vdaka tomu zle nadstaveny standart. A niekto sa zamiluje a je chvylkovo slepy. To, ci si ty nechas alebo nenechas aby po tebe sliapali je tuto uplne jedno. Ja by som tiez nechodila niekomu okolo riti ako zbity pes, ale zase... o to absolutne nejde.
Ked ma clovek take blbe citove rozpolozenie, pohlad na situaciu, alebo zle sebavedomie ako ma autorka, tak sa jej to da povedat trocha laskavejsie a empatickejsie ako "ved ked si blba, tak si zasluzis!". Teda, aspon mne taketo rady nikdy nepomohli.
Summa summarum: narazila na kretena.

54tinka54
16. nov 2022

Pokiaľ si ty nevážiš samu seba, tak si ťa nebude vážiť ani on.
Mala by si si vedieť povedať aj čo chceš ty, nie mu len slepo plniť všetky jeho požiadavky.

ravador
16. nov 2022

Prosím ťa ty hlavne nič nemeň. Už je na svete aj tak neskutočne málo ľudí, nie to ešte žien, čo nedávajú seba na prvé miesto, ale práve tých na ktorých im záleží. Nepočúvaj tieto sračky ako máš byť radšej sebecká narcistka.
Daj si s mužom pokec, povedz mu to PRIAMO, že sa cítiš nedocenená a že je ti z toho smutno. A potom navrhni zmenu, ktorú by mohol on urobiť, aby si sa cítila lepšie. Z jeho reakcie zistíš všetko čo potrebuješ. Držím palce.

autor
16. nov 2022

@ravador ďakujem za odpoveď

autor
16. nov 2022

Ďakujem za reakcie

ivangeline
16. nov 2022

Tak,ze si obcas sadnes a nespravis nic..Ze vstanes a povies ahoj a ides von... ;)

hilda08
16. nov 2022

@majlo1234 presne tak, aj mne vlastná mama povedala, ked som sa sťažovala, sklon hlavu a staraj sa o deti…

moonlight1210
16. nov 2022

@ravador ty si mylis narcizmus so zdravou poziadavkou mat cas a priestor aj pre seba. Co je prirodzene pravo kazdeho.
Nie sa davat za kazdu cenu na prve miesto, ale zaroven neodkladat svoj cas na neurcito, lebo stale chodia nove poziadavky od niekoho ako objednavky do hotelovej kuchyne. (Este aj ta ma zatvaracie hodiny.)

Ziadne take ze: Ja si oddychnem az v hrobe.