Ženy po 40tke - nový vzťah
Ahojte žienky, možno len potrebujem povzbudiť, alebo si vypočuť vaše skúsenosti a príbehy, najmä tie s happy endom. Mám 43r. som bezdetná, slobodná a čerstvo po rozchode. Problém bol v tom, že som bola dlho sama a zľavila z nárokov až natoľko, že som v tom vzťahu nebola spokojná a šťastná, tak som ho po 2 rokoch ukončila. Chcem uviesť, že som samostatná žena, mám vlastné bývanie, fajn robotu a kopec záujmov, ktorým sa aktívne venujem, viem spokojne fungovať aj sama. Je ale ešte možné nájsť človeka s ktorým prežijem lásku, šťastný život? Vaše osobné skúsenosti, ďakujem.
@luizina Mám jednu otázku, ale neuraz sa ok 😅 Tvoj muž s ktorým máš dieťa, bol silný jedinec? alfa samec? 😂
Ešte mám jednu otázku- chceš asi chlapa ktorý bude minimálne zarábať ako ty správne? Čo ak by ale o teba mal záujem muž, ktorý klasicky pracuje napr. Volkswagen. Ale prispieval by rovným dielom a mal by ťa za Princeznú, ktorú by na rukách nosil. Vidím to v okolí, že veľa mužov nemá komu dať ich lásku.
@katkazocele ja viem, že títo muži majú lásky na rozdávanie a sú väčšinou dobrí. Mala som vzťah s takým mužom, ale práve pri ňom som zistila, že ja potrebujem muža obdivovať a vzhliadať k nemu, inak ten vzťah nevydrží. Asi mám naozaj nereálne predstavy a hľadám dokonalý balíček, či už osobnostne, vzhľadovo, profesne.
Autorka...nepochopila si, co myslim. Jedneho dna pocitis tuzbu mat niekoho vedla seba v posteli, uspokojit svoje fyzicno. Vtedy sa zjavi pan A, ktory ta pozve do restauracie, daruje kyticu kvetov a....neohuri ta intelektom. Vtedy pochopis, ze najst si partnera na urovni, ktory by splnal vacsinu tvojich predstav, je skoro nemozne.
Jasné,že hej...ja som po 19ročnom manželstve ušla len s dcérkou a ,,holým zadkom,,a teraz som vyše 1.5 roka od neho...mám vedľa seba úžasného chlapa,ktorý je ako sa vraví na ženu,, do koča aj do voza,,nebojí sa roboty/ani,,ženskej//bez problémov umyje aj dlážku,očistí zemiaky,navarí...je mi s ním úžasne a má rád aj malú...to je pre mňa najdôležitejšie...na LÁSKU nie je nikdy neskoro
@milos81 myslím, že je to obojstranné. Chlapi často hľadajú niekoho len na sex, upratovanie a tak, ženy sponzora... úprimný vzťah sa vyskytuje málokedy. Tiež mám problém nájsť chlapa,.pričom nemám požiadavky na výzor, podmienky len nech sme si oporou, nealkoholik, nech robí- ale neriešim či zarobí 800 eur alebo 3000 eur. Ale väčšinou chlapi sklamu a nie sú oporou alebo hrajú na viac strán .
@katkazocele preco? Nie, nebol... Proste sa moc nestaral a nezaujimal o rodinu. On ked mal volno, tak mal futbal a ked nie, tak vyspaval pol dna... aaaa tak. Proste s tym by som ja nepotrebovala žiť.
@autorka prepac, no v tom pripade asi nehladas vztah, no a neviem co vlastne, nechcem tu pouzivat expresivne slova. Napisal som "...dnes chce kazda bezstarostny zivot, dovolenky, diskoteky, idealne byt kazdy den s niekym inym, hovoria tomu ze "sloboda" a to ja nie som ochotny akceptovat, ta posledna tvrdila, ze nedokaze mat nikoho rada..."
Nikdy som ziadnej zene nic nezakazoval, ani neprikazoval, no vychadzajuc uz len z ucty k nej by som nemohol spravit to, co ona, ze kazdy den si vezme do postele niekoho ineho, lebo ved "sloboda", a dristy ako "ze som to tak citila" a "som slobodna zena, mozem si robit co chcem" a riesit uz len to, ze ako som sa o tom dozvedel, lebo to je jej sukromie 🙂, odhliadnuc od pripadnych zdravotnych nasledkov toho druheho, co je to akoze za vztah ? resp. ok, treba to povedat na zaciatku, aby ten druhy vedel ci do toho ist, alebo nie, ci s takou osobou vobec stracat cas, pretoze to moze aj dost boliet, ako si sama pisala. Nie som si isty, ci si to, co som pisal v tom prispevku o "slobode", ako ju interpretuju niektore zeny pochopila, pretoze v inych svojich prispevkoch pises zasa cosi ine. Alebo to tak mozno vidia vsetky zeny a v tom pripade som dinosaurus zastavajuci prezite hodnoty...
@marsmykkok ano, suhlasim, je to zrejme obojstranne, kedze rovnake skusenosti ako ty s muzmi mam ja so zenami, falos, klamstvo, chybajuca chrbtova kost, mozes tomu hovorit akokolvek, no pricina sklamania a bolesti nie je v nich, ako som uz pisal, bolo to vo mne(zrejme aj v tebe), pretoze ked som videl prvotne naznaky, mal som zaradit spiatocku a mozno by som bol teraz stastny s niekym, kto by si to, ze sme spolu aj vazil...
samozrejme, treba si hladat muza v podobnej situacii 🙂
@kornelies Ale obavam sa, ze vztah, kde si dvaja nevyhovuju intelektom, nebude stastny.... Teda lepsie povedane - nechcem nikoho urazit.... moze byt stastny, ak nie je zvlast intelektualne zalozena zena... vtedy muz intelektual si svoje intelektualne potreby uspokoji v diskusiach s kamaratmi, a doma ma milu, ochotnu, starostlivu zienku zienku, tora ho zatazuje len beznymi vecami, takze je v podstate vsetko OK. Ale podla mojich skusenosti z okolia - ak je zena zalozena viac intelektualne ako muz, zvycajne si to uvedomuje a nasledne je nespokojna, lebo jej prirodzenost naraza na nepochopenie/partnerovu "nedostatocnost"... Moze to byt zlaty a dobry clovek, ale partnerka citi, ze tam nieco chyba (a to uz nehovorim, ked sa unho objavia nedostatky, deti odrastu, ostanu sami manzelia)... holt, niekedy sa jednoduchsim ludom zije lahsie a lahsie si najdu aj partnera, ktory splna ich predstavy (ak je dobry , poctivy, atd.)
@milos81 autorka hľadá dokonalosť, ktorú nenájde aj keby sa na hlavu postavila...všade vidí len seba, lebo ona to a to, ona tamto a hento, ONA ONA ONA...toto jej žiaden muž tolerovať nebude...a potom sme tu my ženy, ktoré hľadáme obyčajného, jednoduchého a rozumného muža a nenájdeme, lebo tí muži sú sklamaní hlavne zo žien ako je autorka - večné povyšovanie sa, večná nespokojnosť, večné výhrady voči mužom...
@mimka2019 myslim, ze jej krivdis. Tak chce radu pre seba konkretne, preto pise o sebe konkretne, inak by si nasla hocikoho a neriesila by tu... 🙂 Neviem, preco by nejaky muz mal byt sklamany zo zeny ako autorka - ze ma vlastny byt, auto, zaujmy a predstavy? Ved nech si ten chlap hlada taku, co to nema 😉 Totiz to, o com pises - povysovanie sa, kritika, vyhrady.... vobec nezavisia od toho, na akej urovni je zena (alebo muz), ale od jej (jeho) sebeckosti a sebakritickosti.
@mimka2019 Memyslim, ze hlada dokonalost. Len ma zdrave sebavedomie a urcite naroky. Pokial ma zdrave sebavedomie, nevidim preco by sa mala ulakomit na niekoho, len aby s niekym bola ako mnohe ine....Napriklad ak ma urcite zaujmy, rozhlad a intelekt, tak jej asi nebude vyhovovat robotnik z fabriky co vodic kaminonu. Aj vyzera dobre a stara sa o seba, tak tiez ocakava to iste od pripadneho partnera, ze sa neopustil a stara sa o seba....Ak rada cestuje a ma rada kulturu, tak domased asi tiez nie. Take nieco by bolo vopred odsudene na zanik.
@katkazocele ako si myslela prosim tvoju otazku? Dost ma to zaujima, lebo toto sa ma veru este nikto nikdy neopytal. Cize ma naoza zaujima, preco ta napadla prave tato otazka 🤔😅.
@luizina Spomínala si v nejakom tvojom príspevku, niečo o alfa samcoch, že takého chceš tuším.🙄
@katkazocele juj to asi nie ja 😅, nic také by som nepisala, ja som zatial spokojna sama a netusim ci mi este niekto pride do zivota, ale ak ano, tak zrovna ako alfa samca by som neoznacila chlapa, akeho by som chcela. Nerozmyslam nad tym zatial.
no, baby,,, aby som sa zastala trochu tych chlapov na SK,, nie je to celkom pravda,, je vela chlapov, ktori su vzdelani,, dobre vyzerajúci,, karierne aj uspesni, su aj galantni,,,, ale bohuzial tyto uz vo veku,, vhodnom pre zenu po 40 teda, teda muzi vo veku 45+... su uz davno zadani,,,,,uz davno maju svoju manzelku, rodinu, dom, karieru,,, ,, a teda necakaku do 45,, kym sa s niekym stretnu,,, aby par rokov pred 50 vyberali matersku skolku,.... v mojom okoli je vela takych chlapov, po ktrom by "chnapla" nejedna 40tnicka,, ale ti uz davno su zadani.....ved povedzme si uprimne, ktori vzdelany, dobre vyzerajuci,, ambiciozny chlap by cakal do 45, kym si zacne niekoho hladat,,, taki uz davno maju vytvorene rodinne zazemie,, takze ano, chapem,, ze na trhu su volni, ti, ktori,, mozu nevyhovavat svojimi kvalitami vacsine zien...takze, ano, uspesnost vo vyssom veku hladat slobodneho muza podla svojich predstav, sa podla mna priblizuje k 0,,,,
@midka asi máš v niečom pravdu, ale takto sa na to nechcem a nemôžem pozerať, keď chcem byť pozitívne naladená a otvorená vzťahu. Nemám problém žiť spokojne aj sama, ale čas ukáže. Ďakujem za názor.
najprv sa musis dostat do stavu kedy cvicenie nebude dolezitejsie ako urobit druhemu radost alebo pejavit lasku a potom by som siel do vztahu alebo si jednoducho najst partnera akeho ako si ty, ale tak nejsk tusim, ze nebudete mat na seba moc casu iba ze by ste chodili cvicit spolu :D ( cvicieval som aj 5-6,x do tyzdna) uz to cez pracu proste nedavam tak casto, ked chcem byt s frajerkou a venovat sa jej uz vobec a to nemame deti este 🙂 vsetko je na ukor niecoho.
Problem je, ze muzi su testosteronom zamerani na vzhlad. Preto 20tky balia 20,30, aj 40tnici. Mlade zeny maju tak prebytok napadnikov, co im casto umelo zvysuje sebavedomie a tie po 40 nedostatok... a problem vybrat z toho, co zostalo volne, ma nieco v hlave a nenahana to o 10-20 rokov mladsie.

@katkazocele je to možné, v minulosti ma tiež oslovovali len muži, ktorým som ja dala prvý impulz, pohľad, úsmev. Nikdy sa nestalo, že by len tak sám od seba prišiel muž, že by sa chcel zoznámiť. A potom klasika známe a rodina mi nonstop dohadzovali slobodných mládencov z ich okolia, ale to veru nikdy neklaplo.