icon

Žiarlivosť vo vzťahu

2. júl 2023

Ahojte.
Pisem tuto diskusiu uz zo zufalstva, lebo fakt neviem ako dalej.
Skusim to strucne.
Som cca 20 rokov vo vztahu, mame 2 deti, maju 18 a 13 rokov.
Zo zaciatku bolo vsetko ok.
Hlavny problem asi je v tom, ze som spolocensky typ, clovek z mesta, vzdy v spolocnosti oblubeny a s kopou znamych.
Moj partner je z dediny, introvert, ma po 40 a nema ziadnych kamaratov.
Ked deti odrastli z plienok, zacal mi chybat spolocensky zivot. Dost asi zavazilo to, ze som na deti vzdy ale fakt ze vzdy bola sama. Nijake babky, ani pomoc ich otca, ten bol cele dni v praci. Neraz prisiel, ked uz spali.
Ked uz boli samostatne, sla som obcas von s kamaratkami. Vzdy som doma navarila, popratala, nechala deti ich otcovi a sla trochu vypnut, aby som nezcvokla.
Vzdy som mu vravela, kam idem, kamosky mam roky tie iste...casom zacal ziarlit.
Prichadzali konspiracne ziarlive teorie.
Spociatku som to neriesila, no ked ma zacal urazat, vzdialil sa mi a prestali sme sa rozpravat.
Za poslednych 10 rokov nasho vztahu mi vykrical kazdeho chlapa, co sa okolo mna mihol.
Obvinenia, paranoje, hrabe sa mi v osobnych veciach, kontroluje spodne pradlo.
Nasiel vibratory (pred rokmi sme s kamoskami kupovali zo zartu na sviatky), urobil zo mna stetku, ze aky strasny nalez mam v sufliku a ake to je hrozne.
Zaslo to uz tak daleko, ze ma sleduje. Vyziadal si moj mobil, kontroloval spravy, hovory...zeny, ja uz som zufala. Kvoli detom toto roky trpim, ale yz nsozaj nevladzem, lebo to je stale horsie. Uraza ma, ponizuje, nadava mi ze som spina a posiela ma za imaginarnymi cjlapmi.

Ze

Strana
z2
autor
2. júl 2023

@nazormuza je chory.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
2. júl 2023

@autorka nezila by som v takom vzťahu.

brendaa
2. júl 2023

Ahoj spávate spolu?

viestta
2. júl 2023

Ty si myslis, ze tvoje uz velke deti toto nevidia? Myslis si, ze by ta nepochopili ak by si odisla? Kedy chces odist? Ked uz nebude kde? Toto nevydrzis, mas deti velke, tak sa zariad po svojom.
Najhorsie je, ze vyrastaju v tomto a odnesu si to do zivota. V tom lepsom pripade budu poucene, ze takto to fungovat nema. V tom horsom si budu mysliet, ze takto to je v poriadku a budu opakovat vzorec spravania po rodicoch. Bud prehnanu ziarlivost alebo neopodstatnenu submisivitu bez poznania vlastnej hodnoy a bez stipky sebeucty.

ladyblcha
2. júl 2023

Tvoje deti trpia, maju sa rozhodnut ci veria otcovi alebo tebe, kedze tie urazky a obvinovania tazko doma utajite pred nimi, takze ich vedies k pochybnostiam. Preco to trpis, ked to nie je pravda a preco to otec hovori. Musia mat same mis mas z toho. Keby si davno odisla, presne by vedeli, ze vina nie je na tvojej strane a jasne si to dala najavo. Kvoli detom zostavas - blbost. Bojis sa spravit ten krok so vsetkymi dosledkami a odist, preto zostavas. Nie je to lahke, ale absolutne to nemusela byt 10rocna dilema z tohto.

mikadooo
2. júl 2023

A rozvod u vás nie je možný? Veď deti sú už veľké, podľa mňa slepé nie sú...🤷. Neviem si predstaviť takto žiť. Navrhla by som buď liečbu alebo rozvod, lebo jeho CHOROBA zabíja váš vzťah (ak už nie je úplne mŕtvy). Ak ani toto ultimátum nepomôže, veru by som spoločný život s psychicky chorým človekom rýchlo ukončila - aj kvôli deťom...

bibina32
2. júl 2023

S deťmi by som si sadla a vysvetlila im, ako sa cítiš, keď ťa manžel obviňuje a sleduje .bPovedz im, že to jednoducho už nezvládaš. Snažila si sa to vydržať kôli ním, ale už to nejde. Ak by ti neverili, tak by som im ukázala tie správy. Držím palce.

1gramofon
2. júl 2023

Chod od neho. Môžeš mať pekný život, prečo si to komplikuje s takým keď ešte aj tvoje deti, ako sama píšeš, vedia čo robí, len je to ich otec tak je im to blbé. Toto naozaj nemá cenu, ešte aj tebe prepne z vyčerpania pri takom...

rorino
2. júl 2023

Otrieskaj mu ten vibrátor o hlavu,možno sa spamätá,(irónie z mojej strany na tvoje rozveselenie❤️)Ak toto trpis už 10 rokov,neviem,či by si si ten vibrátor nemala otrieskat o vlastnú hlavu,alebo ti treba udeliť nobelovu cenu.

stanulienkat
2. júl 2023

Tiež radím odchod. Hlavne keď trpíš už dlhodobo. Bude z teba jedna zdeptaná psychicka troska. Len nerozumiem, ty nemáš normálnu prácu?? Prečo chodíš opatrovať na noc dieťa? Treba si nájsť riadne zamestnanie, kde ťa normálne zaplatia, aby si sa mohla osamostatniť. Začni plánovať bývanie a potom rýchly odchod, lebo ťa bude prenasledovať ešte mesiace , bude ťa vydierať a deptať.

soldi
3. júl 2023

Mala som rovnakeho. Bolo to priserne. Urobil zo mna psychicku trosku a to mu na to stacili 3 roky.
Bola som doma so styrmi detmi a aj tak ma neustale podozrieval. Sledoval ma cez gps. Neustale obvinovanie, prehrabavanie veci, gaslightning. V kupelni ma sledoval cez klucovu dierku. Ziadne sukromie.
Ked nas na ulici pozdravil sused, tak hned po mne vyletel aka som pi… ze si to s nim urcite rozdavam.

Raz som si obliekla saty na ktorych bol drobny vzor lastoviciek. Vyletel po mne ze co to mam na sebe, ze som stetka. Lebo po anglicky je lastovicka swallow, co znamena prehltat, takze ked si dam na seba cokolvek s lastovickou znamena to, ze rada prehltam semeno 🙈

Ziadne argumenty ho nepresvedcili. Potom to zacal gradovat. Citujem: ja si pamatam ako si pred desiatimi rokmi sla z domu do skoly a si sa na mna pozrela a ja som videl na tvojom pohlade ze ides s niekym trtkat.

Ja som bola taka zufala ze som mu povedala nech si teda najme sukromneho detektiva na mna, aby videl, ze som naozaj cely den iba doma s detmi.

Raz sa mi ho podarilo dovliect aj do manzelskej poradne. Tam povedal ze on si nezela aby som chodila do prace lebo ked suka otrci, tak kazdy pes priskoci. Terapeutke doslova padla sanka.
Uz tam samozrejme nikdy nesiel, lebo terapeutka si dovolila mu odporovat.

To su chore paranoidne mozgy. Moj ma podvadzal kade chodil (netusila som o tom) a nedokazal pochopit ze ja to nerobim.

Jedinym riesenim bol rozvod. Nezmenis to bohuzial ziadno. A ostavat kvoli detom? To je len vyhovorka lebo sa bojis odist.
Mas len jeden zivot a garantujem Ti, ze ked odides, tak jedine co budes lutovat je, ze si to neurobila skor.

Pomaly Ta rozklada a nici. Ak chces, kludne mi napis spravu, pomozem. Som v OZ ktore pomaha zenam ako si Ty. Po pravnej aj psychologickej stranke.

lily246
3. júl 2023

S veľkou pravdepodobnosťou on podvádza teba tak dlho, že by ti padla sánka. Chorobná žiarlivosť a nevera väčšinou idú ruka v ruke, pretože neverník podľa seba súdi teba.
10 rokov ničíš život sebe aj deťom, spolupodielaš sa na otrasnom vzore do života tým, že mu to trpíš a neodídeš. Bude to len horšie.

Strana
z2