Žiarlivosť voči partnerovi
Potrebujem vaše rady, tipy. Pociťujem posledné dni voči partnerovi žiarlivosť a som nešťastná. Rada by som zmenila nastavenie mysle a neriešila to v nezdravej miere ale nejak mi to nejde.
Včera bol na stretnutí s “kamoskou” a od vtedy mnou Lomcujú emócie. Hovorím si že to bolo len 1x a dokonca som s mohla ísť (len som chorá…)
Ale nejak sa do toho neviem upokojiť
Porozprávajte sa o tom. Povedz mu, ako sa cítiš. Že aj keď vieš, že sa ľúbite a vnímaš ho ako charakterneho muža, máš takéto iracionálne pocity.
Veru tak, mne sa to raz stalo tiež a pomohol naozaj úprimný rozhovor, kde som svoje pocity rozobrala do detailov, aby môj muž aspoň trochu chápal, čo ma k tomu viedlo...uprostred noci, po jeho návrate domov, sme sa rozprávali dosť dlho a upokojilo ma to a môj muž porozumel, prečo som prežívala....
Ked si chorobne ziarliva, nemyslim, ze to rozhovor spravi. Mozno psycholog. Nie je vo vztahu nic horsie ako ziarlivec.
Ono nehovorím, že žiarlivosť je v poriadku, ale stále tu čítam ako treba navštevovať psychológa alebo si to upratať v hlave keď ma niekto takéto pocity ale častokrát je to úplne prirodzene a normálne. Mala si nato dôvod takto reagovať? Venuje sa Ti partner dosť keď chodí na stretnutie s “kamoškami”? Pretože je to dosť podstatne ako sa človek v tom vzťahu cíti. Nieje to vždy iba chyba ženy a jej “chorej” hlavy. A btw mne by sa napr. stretnutia môjho muža s jeho “kamoskou” osamote keď ja som doma chorá teda dvakrát nepáčili ✌🏻a nieje to o žiarlivosti, žeby ma mal podviesť ale trošku aj o úcte a rešpekte.
Bol vonku prvý krat, preto som to tolerovala. Len v sebe som ss trápila aj trápim. Nemala som dôvod nepustiť ho, každý potrebuje svoj priestor a on ani von nechodí. Naozaj výnimočne šiel.
Úprimne mi ten rozhovor ani nenapadol 😁 najprirodzenejšie vec a nenapadla.

Pokiaľ máte úprimný vzťah tak sa zdôver partnerovi, aké máš pocity, niekedy samotné vyrozprávanie pomôže 🙂, pokiaľ nie je somár bude brať na teba ohľad v budúcnosti.
Pokiaľ obvykle nie si žiarlivá a všetko klape môžeš byť v blbej fáze cyklu a môže ta situácia na teba doliehať viac.
Usmej sa na seba do zrkadla a objím partnera 🙂 svet bude hneď krajší.