icon

Žijete s manželom, ktorý je o 20 rokov starší?

bebememe
14. máj 2023

Ahojte.....♡
Žijete s manželom ktorý je o 20 rokov straší??
Mam 28 manžel 53
Je to celkom fajn má 32 ročný vzťah za sebou . Sme 4 Roky spolu mame malého syna.
Totižto miestami mam pocit ze si len chce svoje chyby z minulosti len tzw.opraviť s nami nová rodina dieta .
Ak sa naozaj ľúbime podľa vás a vašich skúseností to môže byť manželstvo na dlhšiu dobu ?
Žijete niekto s takým vekovým rozdielom?

sida447
14. máj 2023

Moja známa má 36 a jej manžel 75, pre mňa to bolo neuveriteľné. Majú spolu dve malé deti, veľmi ťažko k nim prišli. Majú sa radi, ale ona už vníma tú starobu a zároveň si uvedomuje, že sa nedožije dospelosti ich detí, sú to zvláštne pocity. Najskôr to bolo vzrušujúce, páčili sa jej starší muži, on bol ešte celkom schopný, ale už každý pribúdajúci rok cítiť.

marsmykkok
14. máj 2023

Ja teda nechápem toto, čo hľadajú tie ženy otca? Ako nemyslím v zlom. Ale ja napríklad sa do staršieho zaľúbiť nedokážem, proste nejde to, pre mňa je strop možno plus 5-6 rokov. Aj výzor, príde mi ako dedo, aj názory, myslím, že tie čo máme dnes okolo 30 sme vyrastali v inej dobe ako dnešný 50tnici a viac.

podmostom
14. máj 2023

@bebememe ja mam 2 kamošky ktoré si ešte ako dvadsiatnicky našli o 20 rokov starších mužov. Obe sú už po štyridsiatke, sú stále s nimi, spokojné. Obidvoch tých chlapov poznám, strašne milí, vtipni, zrelí, nečudujem sa že je kamoskam s nimi dobre. Mne sa tiež vždy páčili aj starší, asi kvôli tomu, že už nie sú takí detskí, takí viac ukludneni, nad vecou, sú väčšou oporou. Takže kľudne vám to môže vyjsť aj dlhodobo. A aj udržiavaný 60tnik môže byť ešte sexi. Hlavne že sa ľúbite ako píšeš.

taminka1986
14. máj 2023

@bebememe no takto...isla som po starsich ked som mala 18,20..bavilo ma to,ziadne zavazky len skola a zabava,rozum ziadny😂. Kazdy 40+ bol z toho mimo ze mlada ho chce. Ale co by som preboha robila dlhodobo s chlapom o 25 rokov starsim?

oli18
14. máj 2023

autorka@ Ja poznám, žijú spolu cez 30 rokov, stále sa ľúbia, hoci rozdiel je viditeľný.

mandzula
14. máj 2023

Moja stara mama mala 15, ked sa vydala za 35-rocneho, vychovali spolu 6 deti a co si pamatam, do pokonu sa mali radi, bolo na nich vidno, ze si jeden druheho vazia. Rozne choroby mali obaja, nemali si v tomto co "zavidiet".
A ako to bude u vas, zavisi len a len od vas.

pallacinka29
14. máj 2023

@bebememe k Tebe stary chren… ved aj divne musite spolu vyzerat… 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

mamickalisticka
14. máj 2023

Mne to príde trochu fuj, ale to je môj názor.. môj oco mal 25, keď som sa narodila..aj keď je to fešák, tak nikdy. Niekedy mám pocit, že môj 8r rozdiel s mužom je dosť, že sme z inej planéty 🙈😂

biankaaaa
14. máj 2023

Moji rodičia majú medzi sebou 20-ročný rozdiel, ale samozrejme roky už spolu nefungujú. Ten generačný rozdiel bol/je príliš obrovský

simona20201309
14. máj 2023

Niektoré reagujete ako malé deti. Fuj, ble, čo by som s nim robila.... naozaj reakcie hodne dospelých žien..
Ja neviem co by som robila s 30rocnym chlapcom, ktorý sa hrá do 3 ráno na playku, cez deň roluje tik-toky, a podobne blbosti.
Ani jednej kamoške nezávidím rovesnika. Dnešný chlapi sú takí nezrelí a často krát aj neschopní postarať sa o rodinu, že radšej budem o 20r meniť plienky.
To, v akom zdravotnom stave sa budú nachádzať naši chlapi o 20-30-40 rokov je prudko individualne. Samozrejme, že starsich mužov si väčšinou mladé ženy berú zabezpečených , mnohokrát je to len bonus k všetkým ostatným benefitom, ako je napríklad ,,Stará skola" - GENTLEMAN, čo už dnešný chlapi nemajú ani ponatia o tom, čo to je..... . . . Tak preto ti chlapi majú väčšinou aj prostriedky na to, aby sa udrziavali. Preto je úplne bežné, že 50tnik vyzerá lepšie ako niektory prefajceny 35r chalan.
A ze si to niektoré neviete predstaviť? Ani ja si radšej neoredstavujem všetko🙂
A ci to zle vyzerá? Myslím, že sme obaja krásni a atraktivni, aspoň jeden pre druhého urcite, no ja poznám omnoho viac párov- rovesníkov, co vyzerajú oveľa horšie.
.... asi toľko k niektorým nevhodným poznamkam

simona20201309
14. máj 2023

@bebememe to ci to môže byť na dlhšiu dobu ukáže len čas a nikto cudzí ti nedokáže na toto odpovedať. Príbehy su rôzne. Môže vám to vydržať, aj nemusí. Držím prsty.

panelacikova
14. máj 2023

@simona20201309 veľmi pekne napísané. hoc ja osobne považujem 25 ročný rozdiel ozaj za veľký, ona mala zrejme nedobrý vzťah s otcom, on hľadal vzrušenie a potešenie. či ide o zamilovanosť? ťažko povedať. možno prvotné opantanie? ak by šlo o lásku, neriešila by teraz takéto témy na MK. čiže zrejme jej už padli ružové okuliare (alebo jemu) a minimálne jeden z nich sa ukázal v plnej paráde...
za seba napíšem, my máme 13-ročný rozdiel (46-59) a je to tak na hrane... a tiež som mala rovesníka (o ničom, agresívny debil), mala som o 7 rokov mladšieho (o ničom, mamičkár, pupočná šnúra do dnešného dňa nestretla nožnice). čiže ono je to ťažko súdiť, či-ktorý a aký vek a vekový rozdiel je OK a aký nie. osobne myslím, že autorkin príspevok na MK hovorí sám za seba. niečo vnútorne ľutuje, možno aj vie čo...

h2
14. máj 2023

@bebememe Fúha, strašne veľký rozdiel máte. Moji rodičia mali "len" 12 rokov a vo vyššom veku to bolo brutálne cítiť, mama aktívna, plná energie, otec "deduško". My s mužom máme 7 rokov rozdiel a tiež sa mi to niekedy zdá veľa. Mimochodom, môj muž má 55 rokov a jeho najstaršia dcéra 29. Neviem si predstaviť mať partnera vo veku otca.

panelacikova
14. máj 2023

@h2 no... tvoja mama je šťastná a vitálna žena. ja som 13 rokov mladšia od manžela, ale ja sa veľakrát pri ňom cítim fyzicky ako nemožná babička 🙂 diagnózy urobili svoje, bohužiaľ. on zvládne kopu vecí, vitálny. Ja každú chvíľu padám na papuľu. síce sa zdvihnem a idem ďalej, ale... niekedy som vďačná nebesám, že je o toľko starší a že ma vie pochopiť 🙂

simona20201309
14. máj 2023

@panelacikova ďakujem. lenže tie ružové okuliare padnu raz každému, bez rozdielu na vek. Za rozpad vzťahu a problémy v ňom môže oveľa viac faktorov. Naozaj nepoznám nikoho, kto by sa rozišiel kvôli vekovemu rozdielu. Lenivec sa môže stať aj z mladého chlapca. Ochorieť môže aj mladý chlap. Veľmi veľa závisí od povahy. Môj je naozaj stará škola, a prisaham bohu, že ja za mojim o takmer 20tlr starším muzom nestíham! Fakt nestíham! Ani fyzicky, ani psychicky. A to sme obaja športovo založení. On ma ešte aj po 10r vynesie po schodoch na rukách. A aj po intímnej stránke ma výdrž takú, že si ho aj sama sebe zavidim

h2
14. máj 2023

@panelacikova No.... len kým moja mama je ešte stále aktívna a plná energie, otec je, bohužiaľ, už vyše 5 rokov mŕtvy. ☹️

mateson
14. máj 2023

Ja mám 53 ako tvoj muž. Môj muž má 64. 11 rokov máme rozdiel. Neviem si predstavíť, že by som teraz mala chlapa ,čo má 78( a to so. vždy bola na starších).Môžeme si tu diskutovať, dohodovať a vymieňať názory koľko chceme, je to proste veľa a cítiť to neskôr bude a to dosť. Môže to byť ale ešte pár rokov veľmi pekné. Prajem všetko dobré a veľa zdravia..

panelacikova
14. máj 2023

@h2 to mi je ľúto, úprimne....
@simona20201309 no tak nejak to vyzerá u nás.... 😀

thoughtfulweirdo
14. máj 2023

@h2 Je mi ľúto tvojho otca, úprimne. Moja mama je tiež aktívna, vitálna. Otec 18 rokov mŕtvy, hoci bol od nej starší len o pár rokov a deti mal v 30ke. Žiaľ, nikto nevie, čo ho čaká. To už nepíšem ani tak konkrétne tebe, ale všeobecne, že si pri takýchto témach vždy uvedomím, ako mnohí berú starobu ako samozrejmosť. "Čo budeš robiť s dôchodcom, ten rozdiel bude o 20 rokov cítiť.... " Starnutie je privilégium, za ktoré treba byť vďačný, lebo nie každému bolo umožnené.
Ja mám tiež staršieho manžela a veľmi dúfam, že sa dočkám doby, kedy začne byť ten rozdiel medzi nami cítiť. Lebo to bude znamenať, že sme stále spolu a natoľko zdraví, že môžeme riešiť prirodzené starnutie 🙂

h2
14. máj 2023

@thoughtfulweirdo Tak zase, môj otec sa dožil 81 rokov, čiže celkom slušne a som za to vďačná. Ale posledné roky predtým bol na tom už zdravotne zle, mama sa oňho starala. Ten vekový rozdiel bolo veľmi cítiť. Jasné, že aj mladý človek môže ochorieť a, bohužiaľ, aj umrieť. Ale u starého je tá pravdepodobnosť predsa len vyššia.

miselka007
14. máj 2023

U nas je rozdiel 14 rokov. Ja mam 34, manzel 48 a mame 9 rocneho syna. Nikdy by som nemenila a sme spokojny obaja. Sme spolu 12rokov a z toho sme 9r. manzelia. Neviem si predstavit ake by to bolo s rovesnikom. Mala som raz frajera co bol o 4roky starsi, ale vobec nam to neklapalo. Zato s manzelom si rozumieme aj bez slov. Ci to tak bude aj u vas neviem aj ked mate uz dost velky vekovy rozdiel, ale tak nikdy nehovor nikdy, vsak? Ja osobne by som do takeho rozdielu nesla. Casom uvidis ci to bolo spravne rozhodnutie sa zobrat ale drzim ti palce.

vevapeto
14. máj 2023

@bebememe áno poznám moju dobrú známu- o 19 rokov starší. Teraz, keď konečne deti doštudovali a snažia sa postaviť na vlastné nohy , tak ona 50-nička, čo je ešte plná energie konečne si užívať život, musí riešiť diagnózy svojho 70-ročného muža, ktorý je večne ufrflaný dôchodca, ktorému sa nikde nechce chodiť.

thoughtfulweirdo
14. máj 2023

@h2 Áno, tá pravdepodobnosť je vyššia, to súhlasím. Ono každý je asi viac ovplyvnený tým, čo má v blízkom okolí 🙂 ja zhodou náhod žiaľ viacero manželstiev medzi rovesníkmi, kde postihli vážne zdravotné problémy jedného z partnerov a napriek minimálnemu vekovému rozdielu sa ten druhý stal opatrovníkom a doslova menil plienky. Určite na to pozerá inak ten, kto zas vidí v blízkom okolí taký vzťah s vekovým rozdielom.

divokykonik
14. máj 2023

Moja prastará mama lamentovala pol života, že si nemala hľadať staršieho muža a to mali rozdiel len 15 rokov. Prvé roky boli v pohode, ale potom sa to riadne na vzťahu odrazilo. Sesternica má o 10 rokov len staršieho a ona taká kočka, vyzerá mladučko a on už vypelíchaný, nevládze okolo detí. Funguje im to, lebo sesternica sa snaží to nejak dávať sama viacmenej. Až taký extrémny vekový rozdiel v okolí nepoznám, ale vidím, že aj tie menšie vekové rozdiely (10+) sú problematické.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
15. máj 2023

@simona20201309 Ja si myslím .že diskusia je celkom slušná, netreba sa urážať. Mne proste vadí ten rozdielny pohľad na život a svet. Niekto narodený v roku 1992 napríklad vyrastal a berie život úplne inak a v inej dobe ako niekto narodený 1970 napríklad. Iné je to pri dnešnej generácií nad 2000 napríklad, tam vyrastajú v podobnom, tu si skôr viem predstaviť po tejto nazorovej stránke že jeden by bol rok 2002 napríklad, druhý 2022 a nemuseli by byť také rozdiely. Ale ak tebe vyhovuje partner je to ok.

mimikarol
15. máj 2023

Uf. No keby mám o 25 rokov staršieho chlapa tak by mal 62, teda by bol vo veku môjho otca. Popravde si to neviem predstaviť.

danica2711
15. máj 2023

a to riešiš až teraz, keď máte spolu dieťa? Keď ste spolu začali, vedela si, koľko má rokov, či? Vtedy bolo treba rozmýšľať...čo už teraz? Buď to vyjde alebo nie

babulkomale
15. máj 2023

@simona20201309 velmi dobre si to vystihla. Ja som sice zasadne na mladsich, ale teda nedovolila by som si sudit nikoho ani mat nazor na vztah len na zaklade veku, to je riadne primitivne.
Moj muz (mladsi odo mna) nehral playko v zivote a ani socialne siete ho nezaujimaju, ma dostatocne bohaty realny zivot. Ale veru keby som si mala teraz vyberat partnera do zivota, tak asi ihlu v kope sena by som hladala. Medzi leginami a vytiahnutymi ponozkami 😃
V blizkosti mame pary kde posledna partnerka uz prebaluje, ale tam je to uz vysoky vek muza a kaslal na zivotospravu. Ale zas uzila si s nim prachy a dovolenky ked mal uz deti velke, spolu nemali.
Tak za opatrovanie dostane nehnutelnost. Snad to vydrzi, aj ona uz ma zdr.problemy.

leskovael
15. máj 2023

Tak v prvom rade to asi u teba nebude manželstvo na dlhšiu dobu, keď máš potrebu zakladať takú diskusiu a takto o tom už teraz rozmýšľaš.... To kde si doteraz bola? Skôr ťa nenapadlo sa nad tým zamýšľať?

Reči typu budeš ho prebaľovať mi vždy prídu trápne. Dnes sa môže stať rovesníkovi nehoda,, bude odkázaný tiež na prebaľovanie a čo potom? Znamenal by to koniec? Či už by bolo prebaľovanie okey, lebo rovesnik? Muž o 20 rokov bude mať 73, ty 48 to už teda tiež nebudeš žiadna mladica, aj ked si to niektoré tetky 50tničky o sebe myslia 😂😂 takže ja by som to tragicky nevidela.