icon

Zistila som, že som tehotná a muž mal milenku

21. jan 2023

Ahojte, som zúfalá, osobne tu nemám profil, píšem cez kamaratkin.
Pred 2 týždňami som zistila ze som tehotná, mame 2 uz veľké deti, mam 38 rokov a vôbec neviem co mam robit. Manžel sa mi po zistení tehotenstva priznal, že ma podvádza, už to trvá dlhu dobu pred par mesiacmi sme boli kvôli tomu na hrane rozvodu, ale všetko sme ustáli a myslela som si, že všetko je tak ako kedysi, staral sa, zaujímal sa atď. Ale teraz z neho vyliezlo ze stále v tom pokracoval s tou istou ženou
Teraz prisaha, že už nikdy to neurobí, že nás miluje, ale ja už neviem ci mu mam verit, zhnusil sa mi
Som taka sklamaná zo vsetkeho

katkazocele
22. jan 2023

@ dobre napíšem ti to, i keď mi hrozí, že mi tu začnú tie dotyčné mamičky nadávať, že ich opäť spomínam. Takže mala som diskusiu, kde sa riešilo či povedať žene keď jej manžel má milenku. Teraz sa podrž!!!! Skoro 70% mamičiek radilo mi buď ticho, nehas čo ta nepáli, nestaraj sa do cudzích vzťahov, smiali sa mi že či mam malo vlastných problémov , že ja budem dôvod rozpadu ,, dobrého manželstva a takéto absurdity :( Pointa je to , že máš v okolí pokrytcov a falošných ľudí ako tieto mamičky, ktoré tvrdia že nevera sa neoznamuje podvedenej manželiek, lebo že vraj ona nato sama Raz príde. Takže si za to môžeme my samy ženy. Je mi to ľúto, že ti to nim skôr nepovedal, aby si nemárnila roky života sním

pralinka25
22. jan 2023

chcela by si aby ti to niekto z nich povedal? verila by si im? ako si vlastne na to prisla oba razy? inak fakt on vas odrbal vlastne obe. a obe podvadzal. je to hajzlik na pohladanie. 2 roky je neskutocne dlho zit dvojaky zivot to uz si vyzaduje mat na to vazne zaludok.

autor
22. jan 2023

@pralinka25 keby mi to ktokoľvek aspoň naznacil, aspon by som pátrala ci to je pravda, určite by som to nezamietla pod koberec ze môj muž by také čosi neurobil
Oba razy som sa to dozvedela tak ze sam sa priznal
Videla som na ňom ze je dlhu dobu zadumany, zamyslený, myšlienkami akoby inde ale stále som to pripisovala ze ma veľa roboty

autor
22. jan 2023

@katkazocele ja byt na mieste ľudí ktori vedia o nevere, tak aspoň niečo na značím alebo nejakým spôsobom dám vedieť. Asi by som nemala silu povedat na rovinu

katkazocele
22. jan 2023

@autorka tak teraz mi je ťa ešte viac ľúto, kedže si sa priznala, že by si to chcela vedieť, ale len kvôli nezáujmu/ľahostajnosti tvojho okolia si bola ťahaná za nos... Snáď sa niektoré Mamičky tu na Mk poučia z tvojho prípadu, že treba nabrať odvahu a aspoň naznačiť to danej žene,,, ako by si to naznačila? lebo aj tom bola hádka, ževraj smska, alebo správa na fb by bola trapas.... či nejaké mierne slová by si použila?

joesvk
22. jan 2023

Ja by som asi nenaznačila. Lebo sú tam deti a on vyzerá,že bol fungujúci otec...
Možno vlastnej sestre by som povedala,ale kamoške asi nie.

katkazocele
22. jan 2023

@joesvk tvoj postoj je v poriadku, spadáš to tej množiny 70%. Je to celkom bežný jav, keď sa podvodník správa dobre ako otec, tak mizivé percento naberie odvahu zbúrať tento dokonalý imidž otca roka 😒

autor
22. jan 2023

@katkazocele povedala by som to na rovinu asi len sestre a blízkej kamarátke, že som vedela jej muža s niekym
A čo sa týka naznacenia tak neviem ako, ale sms a cez fb asi nie, ale možno by som spochybnila keď by hovorili ze dotyčný siel dajme tomu na futbal, nejak slovne by som to spochybnila

katkazocele
22. jan 2023

@autorka okej, takže keby je to len známa, tak len také hmlisto, že tvoj muž nemohol byť na futbale, som ho videla popoludní v reštaurácii s niekým? či to by bolo už príliš? vidíš, pokiaľ to nie je blízka osoba, tak ťažko sa volia slová, preto si myslím, že priamejšie je to napísať...

veronikaszabova
22. jan 2023

@katkazocele nechcela som sa k tebe vyjadrovat, ale ked citam,co tu zasa stvaras, neda mi to. Ty si taka chudera, naco ju tu deptas este viacej?? Tvoje diskusie boli uplne o niecom inom - hrala si sa na samaritanku, ako chces neznamej zene pisat smsky, ze kolega sa spustil na vecierku (podla teba "kontroloval mandle kolegynke"). Kopa zien ti napisalo, ze ti tie tvoje storky neveri, lebo NEVERU V AKEJKOLVEK FORME tu uz riesis roky. Ty mas fobiu z toho, ze ta tvoj chlap podvedie (ak ta uz nepodviedol a preto sa tak spravas). Preto pokladas tie primitivne otazky v kazdej duskusii o nevere?? Len sa v tom rypes, pytas sa ako taka krava na veci, do ktorych ta absolutne nic! Ja mam z teba tak nechutny pocit, ze ty sa v tom vyzivas, ked pokladas kazdej jednej podvedenej zene tie stupidne otazky!! Hlavne, ze na otazky ohladom seba - ukradnutej identity a vydavanie sa za niekoho ineho - neodpovedas. V tomto cusis ako vos, lebo ti to je trapne. Ale deptat tu podvedene zeny, to ti ide 🤦🤦

autor
22. jan 2023

@katkazocele možno máš pravdu, neviem, zatiaľ som také čosi neriešila ze by som videla niekde niekoho a mal byť inde..
Ale keby sa mi to raz stalo a jedna sa o mne blízku osobu ako sestra, kamarátka tak určite to riešim priamo na rovinu

katkazocele
22. jan 2023

@aurorka a takže nejaká tvoja blízka osoba to vedela celý čas o tvojom mužovi? či to boli len ,, známe,, ktoré z pochopiteľných dôvodov držali jazyk za zubami 🤐

dianka555
22. jan 2023

@autorka, A v ktorom si už trimesrti? Povedat o nevere niekomu, nuž záleží aj od situácie a či je to dobrá kamaratka, dlhodobá alebo kamarát, rodinný člen. Miešat sa do takýchto veci tiež nie je dobre, ale zase z druhej strany by asi každého nahnevalo že to vie celé mesto, známi a ja až nakoniec. On už rozmýšlal ako to s tebou ukončit, tretie dieta na ceste tak to mu zhoršilo situáciu. Milenka ak je do neho zalubená a už majú vybudovaný vztah tak ostane pri ňom. Teraz chce byt s tebou a detmi ale zároveň bol aj s ňou. Zober si to z tej lepšiej strany síce budeš rozvedená, ale budeš mat tri deti, ako tak máš financie, výživne dostaneš a s domom sa už dohodnete, či ostane tebe alebo ho predáte. Môže sa stat že nebude mat záujem o deti, záleži aj od tej milenky ako sa k tomu postaví, či ho bude lákat na svoju stranu alebo nie.

h2
22. jan 2023

@veronikaszabova Jasné, že ju už podviedol, písala viackrát, že bola v tej situácii. Preto je tu strčená v každej jednej diskusii o nevere, potrebuje sa uistiť, že to, čo sa stalo jej, sa bežne deje úplne každému. Mne je z nej už na grcanie! Hrá sa na spravodlivú a pritom je skrz na skrz pokrytecká. Sama robí to, čo odsudzuje u druhých. Teraz sa zrazu pre zmenu hrá, že je v poriadku nepovedať žene, že je podvádzaná, keď majú deti. Hlavne, že ona tomu svojmu podvádzanému kamarátovi stále nič nepovedala, hoci on žiadne deti nemá.
A je fakt až úchylné, ako sa vŕta v každom detaile podvodu a jatrí rany podvedenej ženy neustálym vypytovaním sa na každú podrobnosť.

svetlonos
23. jan 2023

@mell27
chcela som tym podciarknut autorkine slova - on tu druhu zenu miluje - a neviem ako ty, ale pre mna je krasny vecer s milovanym clovekom aj ten bez sexu. Ona evidentne nie je pre neho len niekto, s kym ma vzdy len sex a viac pre neho neznamena.

autor
23. jan 2023

@dianka555 len pred 2 týždňami som zistila ze som tehotná, čiže ešte v úplných zaciatkoch som
Ked sa vráti domov tak sa musíme dohodnúť co teda ďalej, on stále tvrdí že chce byť s nami, ale ja ešte nie som rozhodnuta ako sa zachovám, či mu odpustím a skúsime to prekonať, alebo ho pošlem preč a podám žiadosť o rozvod. V dome určite ostanem ja za každých okolností, to mi povedal hneď ze ak to dopadne aj rozvodom tak nechce aby deti menili byvanie

alex20081
23. jan 2023

Ak chceš napíš mi. tiež som si niečím podobným prešla

kvetinka75
23. jan 2023

autorka - panebože, ty si tak naivná. Ja neviem ženy, kde máte rozum. Vzťah na rozvod a vy si spravíme s dotyčným ďalšie dieťa.

kp7333
23. jan 2023

@kvetinka75 nesud, ak nechces pomoct, podporit, radsej sa nezapajaj.

kvetinka75
23. jan 2023

@kp7333 nesúdim, len sa čudujem. Mne stačí, že ma raz človek oklame a viac nedôverujem.

joesvk
23. jan 2023

Neriešila by som teraz rozvod. Nechcela by som teraz tehotná cudzím ľuďom vysvetľovať osobné veci.
Ale odsťahovať ho -to by som riešila. Moźno načas, možno navždy.

kp7333
23. jan 2023

@kvetinka75 to sa lahko hovori, kym sa nedostanes do situacie, ze ta oklame clovek, ktoreho lubis ty aj vase spolocne deti. vtedy hladas cestu, ako odpustit a dat druhu sancu, hoc je to narocne. autorka tuto strastiplnu cestu podnikla, na chvilu mu uverila, zial sklamal znovu. to dieta neplanovali, stalo sa. a je len na nich, ako sa stym vysporiadaju. Ci dokaze zit s clovekom, ktory ju opakovane klamal alebo ci nazbiera odvahu sa od neho odstrihnut. Jej rozhodovanie bude tazke, lebo vychovavat deti sama je velmi narocne. Ale aj zit (aspon formalne) s clovekom, ktory takto zradil, musi byt psychicky narocne. Neviem, ci sa to da zvladnut, aspon kym deti podrastu.

kvetinka75
23. jan 2023

@kp7333 predstav si, ocitla som sa v takej situácii. Aj som dala 2.šancu. Oklamal 2.x a je koniec. Viac sa nebudem trápiť kvôli takému človeku. A dávala som si sakra veľký pozor, aby som nezostala tehotná, lebo som si uvedomovala, že by to skomplikovalo situáciu. Pretože som si uvedomovala, že už ďalšia šanca pre neho nebude. Viem, že je to pre ženu ťažké, Ale už keď ma raz niekto oklame, tak aj keď dávam ďalšiu šancu, v hlave stále svieti kontrolka a nie bezhlavo veriť a tváriť sa že je to OK.
Teraz sa snažím vyriešiť si nejaké veci, aby som mohla byť úplne samostatná a nemusela s ním žiť.

kvetinka75
23. jan 2023

@kp7333 a ešte jedna vec. Ak má niekto dlhoročný vzťah mimo manželstva a zrazu sľubuje, že sa zmení a zrazu žena zistí, že to ťahajú ďalej. Hallo!!!! Tomuto človeku mám aj ďalej dôverovať? Veď tým dal jasne najavo, ako mu na manželke záleží. PRečo by zrazu ukončoval mimomanželstký vzťah, keď mu to prešlo 2x? A hlavne ak sa mi muž zhnusil, no nedokázala by som sa pretvarovať, že je všetko OK a žiť s ním. Sama sebe by som sa hnusila. Žiaľ, dieťa to iba skomplikovalo , a o to je to horšie.

kp7333
23. jan 2023

@kvetinka75 suhlasim, ale je tu to ALE, tj. to nenarodene dieta plus dve dalsie pomerne male deti. a to robi jej rozhodovanie tazsim. inak by uz davno letel.

januelik
23. jan 2023

Sorry, ale dve deti ktoré spolu máte ho nestoplo aby s ňou chrápal a ty veríš, že teraz keď čakáš tretie sa on čistým źazrakom zmení a nebude ju vyhľadávať? To snáď nemyslíš vážne……

kvetinka75
23. jan 2023

@kp7333 veď preto ja nechápem, prečo si tie ženy nedávajú pozor. Ano, stať sa môže všeličo, veď otehotneli ženy, že ani nevedeli ako, ale už raz keď som v takejto situácii v akej bola, tak si dávam sakra veľký pozor. Teraz čo už. No ťažko. Ja osobne neverím, že sa zmení. Kvôli financiám možno zostanú spolu ale je len otázkou času, kedy sa to znova zopakuje. A potom čo? Buď bude v nefunkčnom vzťahu a trápiť sa bude tak či tak

kepassa
23. jan 2023

A teraz si predstav, ze neotehotnies ty ale ta jeho milenka...vies co by bolo? Ukoncil by to s Tebou
Uz by ho nebolo. Cakal by dieta so zenou, kt.miluje...a teraz si predstav, ze uz mas tretie na svete a pride Ti domov s tym, ze je teraz ona tehotna....
Toto je najrealnejsie co sa Ti stane. Neprajem Ti to ale je to realnejsie akokeby sa od nej zrazu odmiluje, nebudu sa stretavat alebo udrziavat pomer. V 38. rokoch s dvomi detmi uz v takom veku 10 a 13 by som si dvakrat rozmyslela ci chcem byt zas zavisla na muzovi, kt. mi toto vsetko urobil. Nenahovaram Ta na potrat, to v ziadnom pripade nie...ale dvakrat si rozmysli kam bude smerovat Tvoj dalsi zivot. Moj by s takym muzom nemohol smerovat. Nemas v nom ziadnu oporu, doveru ako rodinu vas pochoval. Bude nervozny z tehotenstva, potom z babatka (koliky, nevyspatost, malo pozornosti, sexu...) Citovo by som to nedala. Tu je jedina zachrana sa odtrhnut od takehoto chlapa. S maly dietatom a dvomi vacsimi, to budes mat narocne. Drz sa.

lucka_ke
23. jan 2023

ja si myslím, že autorka chcela mať tretie dieťa, aby vzťah udržala, asi verila, že toto ho presvedčí a ostane s ňou, ale nevyšlo

kp7333
23. jan 2023

@lucka_ke to uz je v tejto chvili jedno. zufale zeny robia zufale ciny. kto sme my, aby sme ju sudili?

pralinka25
23. jan 2023

ja tiez neverim ze sa situacia zmeni- mozno len docasne. ale ja si myslim (hoci sa mi to nepise lahko) ze kym ona bude v porodnici a trebars v 600 nedeli daju sa dokopy znovu. ak je ta ich laska vzajomna nezmizne to len tak.
tretiu sancu by som nedala urcite (ja teda ani druhu ani prvu -nijaku deti nedeti) ale v autorkinom pripade by som asi rozvod pocas tehu a nasledne po nom neriesila. predsa len tehotenstvo hormonalna nerovnovaha, je to cestve vsetko bude to omnoho narocnejsie emocionalne.
ja by som ho rozhodne poslala byvat prec. uz kam pojde ci k nej alebo ku komu je jeho vec. nevedela by som sa denne na neho divat a uz vobec by som sa nechcela o neho starat (prat mu, upratovat po nom, varit mu, ani len lyzicku po nom umyt. zaroven by som mu nebranila v pristupe ke detom a poziadala by som ho aby sa o ne staral co najviac. ich blaho je ich spolocny zaujem tam nech sa skratka obaja premozu.
teraz by som okamzite zacala planovat svoju samostatnu buducnost. setrila ako sa da, a divala sa v tomto smere hlavne na svoje blaho. on si na to svoje hladi uz 2 roky a blaho jeho rodiny ho nezaujimalo.
casom aj tie city ochladnu, aj sa kasa nebude jest taka horuca, dieta bude mat mozno rok dva a potom by som sa oficialne rozviedla. tento clovek vyzera ze nikdy nebude patrit tejto rodine a podla vsetkeho jej ani nikdy nepatril (slovo patrit je trosku nadnesene ale ine ma nenapada v tejto suvislosti) sklamal na plnej ciare nie raz ale hned 2x a este su tam aj city. to je uplne iny level ako nejake posmyknutie v opitosti alebo co. trva to uz take dlhe roky (myslim celkovo to ze sa mu pacila nie len ten pomer) ze to neskonci zo dna na den. a keby aj skoncilo ja by sm sa po tomto naozaj citila podvedena, zranena) podvedena teraz nemyslim len ten pomer. on ju podviedol prakticky uz hned na zaciatku vztahu ze jej sluboval lasku a to vseko a pritom vo svojom vnutri mal nevysporiadane city k niekomu inemu. najprv si mal pred takymto slubom ujasnit svoje emocie. je to idiot. autorka si zasluzi lepsieho.