Život bez manželstva
Baby som nešťastná. S priateľom máme 2 malé detičky a nie sme zobrazí. Mňa to veľmi trápi, že žijeme takto 'na divoko'. Aj som mu to veľa krát povedala ale jemu na Tom nezáleží. Stále tvrdí, že sa môžeme mať radi aj bez svadby a, že radšej dá peniaze do niečoho iného ako do svadby. (Tak som tie peniaze na svadbu sama nasetrila a aj tak nič z toho). Vraj ako stále o Tom rozprávam, tak sa mu celá svadba zhnusila. Lenže tým ako on má na háku takto dôležitú vec pre mňa, začína sa on hnusit mne. Už nemám ani silu svadbu doma spomínať.
A aby som veci upresnila tak je to ukážkový chlap, ktorý sa stará o deti, zarobí peniaze, pomôže mi s domácnosťou, navarí, je dobrý a milujuci.
Len toto ma sere !
Ked je koze dobre, ide sa na lad smykat🤷♀️ mas chlapa ktory je skvely, starostlivy, dobry otec, pracovity....ale to by zena nebola zenou, keby nenasla nieco, co jej vadi....tak ked tohto odozenies, najdes si trotla, ktory ti da svoje meno a vysnivany prsten, ale budes ho zivit, dni ti prelezi na gauci, nebude mat rad tvoje deti a mozno aj horsie, to bude lepsie? Sluboval ti niekedy manzelstvo?
A este, skor ako by mi tu radili cudzie osoby, mozno aj same nestastne, porozmyslala by som, ci mi jeden kruzok na prste stoji za rozbitie inak vydareneho vztahu
@ddaassuullaa
V tomto máte kus pravdu. Niektoré ženy tu píšu ako má doma full servis ale tak máme 2 malé deti do 3 rokov tak neviem o akom full servise točia, veľa krát musí on navariť a postarať sa o domácnosť, pretoze nie vždy sa mi to pri deťoch dá. Snažím sa najviac venovať im, chodíme na plávanie a teda ísť s 2 deťmi nie je jednoduché. Nikdy mi nič nevyčítal, že nie je upratané alebo navarené. Cez víkend má necha vyspať sa. Je naozaj super a starostlivý. Vide mi v ustrety vo všetkom okrem tej svadby teda 😂 Nechcem na neho tlačiť, aby som nepokazila to čo nám super funguje.
Predtým som bola vo vzťahu s človekom, ktorý ma psychicky a fyzicky týral tak viem čo to je. S debilom by som nebola.
@thoughtfulweirdo ani len tie obrúčky nemusia mať, si mohli prinajmenšom v teplákoch odskočiť od telky a svedkovia kľudne aj ujo teta z úradu 🤷♀️
@konik123_ rozprávali ste sa niekedy o svadbe? Vedel a vie o tom, že svadba je pre teba dôležitá?
@konik123_ nie svadba, sorry, manželstvo
Za mna ako zenu, aj kebyze nie som veriaca:
Od finančných výhod viem abstrahovať, určite by som nesla do manzelstva kvoli tomu. My sme sa s drahým brali z lasky, v dobrom aj zlom, bez deti aj s detmi,... ALE - uz len ten pocit, ze ten druhy sa vyslovne brani manzelstvu so mnou by ma velmi zarmucovat. Pričom bavime sa o jednoduchom sobasi za smiesne peniaze, vezmes si den volna cez tyzden, dvoch svedkov... Ak niekto ma s tymto problem, vzdy je niečo za tym, vzdy je tam dovod, a u muzov je najcastejším dovodom, ze rata uz vopred s rozchodom a nechce si komplikovat zivot.
Mna ako zenu by to ponizilo, ak by muz so mnou neratal na cely zivot, ale ty si v situacii, ze uz mas s priatelom dve deti a preto treba taktizovat.
@stvura v podstate s tebou súhlasím, ale mala by si radosť zo svadby, do ktorej by som ho dokopala, alebo ako ty píšeš, dotiahla? Keby to nebolo jeho rozhodnutie?
@konik123_ Tiez som to tak mala, dve deti, spolocna hypoteka na byt a manzelstvo ziadne. A tiez som sa na chlapa stazovat nemohla a tiez ma bral ako svoju zenu aj bez papiera. Ale nakoniec som ho asi ukecala, ze mne na tom zalezi, aby to bolo naporiadku, aby sme mali spolocne priezvisko, aby sme sa v pripade nestastia k sebe dostali (partner nema pristup do nemocnice, len manzel)… a tak sme po 12 rokoch vztahu spravili malu svadbu, len obrad a obed.
@elizabet173 vieš čo je zaujímavé? Ze žena má pomaly ešte výčitky svedomia z toho ze muža do svadby dotlaci. Ale taký chlap nemá absolútne žiadne výčitky svedomia za nič do čoho zenu dotlaci. Ženy by mali začať byť v tomto trosku viac sebecké a neriesit všetko tak hrozne emotívne, ale začať si plniť aj svoje predstavy v živote. Ženy sa chcú vyrovnať mužom v práci a v tom, ze "dokazu" to co muž, ale skôr by sa mali snažiť vyrovnať mužom v tom, ze si začnú uvedomovať svoju hodnotu a ze majú právo na svoje predstavy.
@777januska777 len by si ich mali začať plniť skôr, ako majú s mužom dve deti a spoločnú domácnosť.
@elizabet173 mali, len neviem kde ženy majú tú hlavu. Mala som slobodne kamarátky, ktoré pristúpili na také veci muzom, ze som nechápala. Zaľúbené ženy su casto hlúpe ženy. Obcas mam pocit ze by mal byť modry konik povinné čítanie žien a muzov pred vzťahom, detmi a manželstvom.
@777januska777 ja tiež nechápem, ženy v dnešnej dobe, keď majú prístup k informáciám akéhokoľvek druhu, možnosti o akých ženy kedysi nechyrovali, ale kľudne sa nechajú zatlačiť do kúta nejakým magorom, nemyslím teraz autorku témy a jej partnera
@elizabet173 no to bude asi tým, ze ešte stále v rodinách mame tie rodové stereotypy. Ja mam 30 rokov, ale teda rodiny okolo mňa tak fungujú, mojich známych vychovávali k tomu, ze žena ma toto, žena tamto a muž ten nemusí,lebo však to je ženská úloha. Btw. Ale zas ani muži to v mojom okolí nemali ľahké, lebo zas keď nevedel chlap doma opraviť toto alebo nevedel tamto, tak tiež to nebol chlap.
@konik123_ tak možno je fakt taký, že v tom nevidí hlbší význam. ak je naozaj super starostlivý, asi za tým nebude špekulácia, žeby ťa chcel opustiť. ako ti radila vyššie ktorási používateľka, nechaj to teraz odležať. daj tomu čas, uvidíš. netlačila by som už na pílu, to si mala robiť najneskôr v čase, keď si bola tehotná s 1.dieťaťom.
a super je, že bývanie máš ty svoje vlastné. to je obrovská výhoda. ani neviem, či by som sa v danej situácii, v ktorej ty si, ešte hrnula do sobáša 😀 asi nie...
@elizabet173 veď to , ale ani manželstvo šťastný život nezaručí.😂
@konik123_
Možno budem hnusná ale poviem to po lopate: to, že ste dôležité rozhodnutie ako svadba nevykomunikovali hneď na začiatku vzťahu je iba vaša vina. 🤷
A ak Vám koľko záleží na svadbe (na to aby ste boli manželia) prečo máte spolu deti a k tomu ešte 2. 🤦
@konik123_ mne to bolo tiež kedysi jedno, práveže ja som bola tá ktorá sa svadbe vyhýbala. No potom som otehotnela, a nastal konflikt s priezviskom pre dieťa 😄 tak sme sa dohodli že cca polroka po pôrode sa vezmeme. Z praktického hľadiska keď ste už rodina, je to lepšie mať ten papier. náhodou sa niečo stane, nemusia ťa za ním ani pustiť do nemocnice, vdovský dôchodok atď.
@annamalaga to som nikde nenapisala, sama zijem takmer dve desatrocia v stastnom vztahu bez sobasa. Lenze my smu uz obaja 50+, deti sme do toho vztahu neplanovali, obaja sme deti mali, nie sme veriaci, druhe manzelstvo ani jeden z nas nechcel, na co? Ale ak by som bola mlada, planovala by som deti, priatelovi by som ich nerodila. Vztah kde maju prist deti, by som bez manzelstva nechcela. To je moj pohlad, respektujem, ak to ma niekto inac
@elizabet173 ale ty si bola veriaca nie? Si spomínala, niečo už? Samozrejme, ale v tvojom prípade by som už tiež po rozvode do druhého manželstva nešla.🤪 Ale aj tak ste dlho spolu aj bez svadby.😉
Mne práveže navrhol svadbu muž, už sme mali spolu 1 malé dieťa. Ale on je ešte,, stará škola", chcel to mať všetko ako sa hovorí na poriadku. Hlavne sa mu nepáčilo to, že ako by ma pri nejakom zoznamovaní predstavil. Partnerka? Priateľka? Družka? To sa mu nepáčilo, že to by vyzeral ako slaboch, že dieťa si urobí, ale matku svojho dieťaťa si nezoberie. Zvládli sme to bez snubného prsteňa(nechcela som, iba obrúčky sme si dali urobiť) len malá svadba na úrade a za 15 min sme boli svoji. Bolo to z lásky, bez donútenia. Skôr (pred dieťaťom) sme sa brať nemohli, ako tehotná som sa nechcela vydávať, tak sme sa brali, keď mal synček 10m. A rok po svadbe mu pribudol braček.
A neskúšala si mu to vysvetliť takým štýlom, že si veľmi rada koho máš po boku, že by si ho nevymenila za nič na svete, že je starostlivý milujúci partner, ale že teba to vnútorne veľmi trápi.. že nechceš obrovskú svadbu stačí niečo malé s najbližšími a že po tomto veľmi túžiš, vieš takým tónom miluckym, jemným. Na môjho to zaberá omnoho viac ako keď som podráždená a utocnejsia 😃
My sme viedli tiež veľa rozhovorov na túto tému, ja niesom nejaká princezná čo sníva celý život o veeelkej svadbe a krásnych bielych satach, ale chcem aby raz naše deti mali naše spoločne priezvisko a chcem mat nejakú právnu istotu ako manželka. Tiež som mu to takto trpezlivo vysvetľovala, lebo on stále prekrúcal oči že čo ja riešim, ale potom som sa nemechala vytočiť a zjemnila tón a pochopil to.. snažíme sa o bejby (musím pred svadbou lebo mám zdravotne problémy) a sám mi povedal, že aj prsteň čo chvíľa bude.
Držím prsty 🍀
Ja teda nie som vášnivá fanynka manželstva a považujem za oveľa podstatnejšie, či je spolužitie dobre ako jeho právnu formu. Pokiaľ máš vlastnú strechu nad hlavou a vlastný príjem, tak sú tie výhody a nevýhody manželstva dosť v rovnováhe, je len vecou vkusu, čo chcete. Pokiaľ je pre teba manželstvo podstatne, prezentovala by som to tak aj mužovi. Ze nepotrebujem tortove šaty a príbuzenstvo, že mi stačí 10 minút a podpis na matrike, s tým predsa po rokoch a dvoch deťoch nemôže mať problém. Ty upustis od predstavy posedenia s rodinou (väčšina chlapov sa takého posedenia desí ako čert svätenej vody) a on upusti od predstavy nezenit sa. Nepotrebujete prstene, cirkus, nepotrebujete vôbec nič, tuším ani svedkov, len 15 minút času a podpísať papiere. To by mohol dat, nie?
A teda neviem, odkial pochádza ten modrokonikovsky plk, že dieťa je väčší záväzok ako svadba. No, nie je. Chlapov, ktorí naprcaju deti na každom rohu 10 je plno. Ozenia sa ale (ak vôbec) len raz. Ti najodvaznejsi možno dvakrát. Takže nie, dieťa pre muža rozhodne nie je väčší záväzok než svadba.
necitala som prispevky... ale moja skusenost radsej svadba s 2 svedkami len kvoli papierom... potom mas narok na vdovsky... co je v dnesnej dobe casta realita
@annamalaga áno, ale moje rozhodnutie vydať sa nemalo s vierou nič spoločné, s tým mužom som skrátka chcela byť, mať deti, zostarnúť, no život mi to naplánoval trochu ináč. Áno, sme spolu dlho, našťastie sme sa našli, aj keď na druhý pokus. Od viery som sa odklonila skôr, ako som spoznala terajšieho partnera, toto moje rozhodnutie nemalo nič spoločné ani s jedným, ani s druhým vzťahom a aj ako neveriaca mladá žena by som nechcela deti bez manželstva.

Žiaľ ako to už bolo spomenuté, on už nemá žiaden dôvod na sobáš, ma doma full service, deti kt majú jeho meno, tak načo by to menil.... Každý deň podobná téma. Tieto veci treba mať v diskutované vopred, ak si chcela svadbu, mali ste počkať s deťmi, ak boli vtedy sľuby ze raz sa vezmete, mala si buď trvať na svojom alebo nedať deťom meno po otcovi.... Teraz máš už len možnosť to neriešiť a možno po čase mu navrhnúť výhody sobáša, alebo sa zmieriť s tým ze nebudeš mať status vydatá, alebo sa rozísť, ale zas to by bola asi hlúposť ak je i ak dokonalý partner a otec. Zabezpečiť ta do budúcnosti ak by sa niečo stalo môže aj bez papiera
A prečo zrazu teraz chceš sobáš, a prečo on sobáš nechce.