Zmena vzťahu po pôrode

5. sep 2022

Ahojte..s mužom sme mali krásny dlhoročný vzťah a po nejakom tom čase sme sa rozhodli spraviť si bábätko, celé tehotenstvo bolo super vždy mi pomáhal a ukazoval mi ako veľmi ma ľúbi a podobne..po pôrode nastal nejaký skrat a náš vzťah je niekde na bode mrazu, vôbec mi nedáva pusu, komunikuje so mnou len keď musí alebo je hladný..vôbec si ma celkovo nevšíma a je mu jedno čo robím celý deň.. Mame krásne a zdravé bábätko no ja si to vôbec neužívam pretože veľmi trpím..stalo sa to už niekomu?

777januska777
6. sep 2022

Toto sa stalo po narodení dieťaťa veľkému množstvu párov, je to absolútne normálny jav, keďže dieta je obrovská životná zmena pre oboch. Treba sa znovu naučiť komunikovať, treba sa naučiť kompromisom a obete a treba sa znovu pokúsiť obnoviť to krásne co medzi vami bolo. Ked to obnovite tak to bude ešte silnejšie.

greywolf
6. sep 2022

Po porode si sa na neho vykaslala a dieta je priorita. Dieta mas manzela uz nepotrebujes. Sex na bode mrazu predpokladam tiez. Takze budem hnusny ale casto si za to zeny mozu same. 😉

greywolf
6. sep 2022

@777januska777 Ano suhlasim a pekne napisane. Ale na to treba dvoch.

hederamonstera
6. sep 2022

@greywolf nema vam chlapom otrcit hned ako sa vrati z porodnice, aby ste neboli hned na bode mrazu?
Chcela by som vidiet muzov, kebyze im vybuchne granat v penise, kedy na to opat dostanu chut…

mandymoore123
6. sep 2022

@hederamonstera presne. Rodičia sú rovnocenní partneri,žena nie je jeho matka

hederamonstera
6. sep 2022

@greywolf a hlavne si si podomyslal veci co nemusia byt vobec pravda ;)

petamich
6. sep 2022

@greywolf ako presne nema byt novorodenec na prvom mieste? bud tak dobry a vysvetli mi to, rada sa necham poucit ako si to robil ty, ked si porodil maleho cloveka, nevedel, kde je sever, ucil sa za pochodu a k tomu si si este poriadne nemohol sadnut, lebo vela zien zial ma riadne poporodne zranenia - tak prosim porad ako na to, aby sme nabuduce vedeli, ci pocas 600-nedelia kazdy den aspon (budem vulgarna) fajka a segedin, aby mal pan tvorstva a domacnosti pocit, ze nie je zanedbavany? a dieta do skatule na balkon, nech si tam reve, teraz obstastnujem muza?

petamich
6. sep 2022

autorka: v prvom rade je to velka zmena pre vas oboch - nie kazdy chlap sa rozplyva stastim, ked pride realita a male dieta, ktore ma svoje potreby, mozno place, nevyspite sa, ty mozes byt nervoznejsia, lebo hormony...do velkej miery, moze nevediet co robit a ako ti pomoct, najlepsie je sa ho spytat - takto si vela veci mozes domyslat, vnimat ich uplne inak ako su a aj tak na to neprides, spytaj sa ho

0silvia0
6. sep 2022

Ako dlho si po porode? A bol otec pritomny pri porode? Ak ano, nemohlo ho to ovplyvnit?

h2
6. sep 2022

Prepáč, autorka, nemám veľmi čas písať, ale je to častý jav, prejde to, tak to netreba vzdávať! Veľakrát sa pre to pár rozíde, často zbytočne. Treba to vydržať a pracovať na vzťahu. Vlastná skúsenosť.

martinmmartin
6. sep 2022

Je to velmi casty pribeh....Chlap mal partnerku ktoru miloval , bolo mu s nou dobre, bola s nou zabava, bola sexi.....a zrazu dieta ho odsunulo na druhu kolaj, zobralo mu sexi frajerku , dosadilo ( nie moc sexi) maminu a prinieslo akurat vela roboty bez vyhladu na koniec a najhorsie j to ze ak by nieco z toho povedal na hlas tak ho komplet cele jeho okolie odsudi ako najvacsieho hajzla....a tak to drzi v sebe a kazdu volnu sekundu nad tym sam rozmysla a robi otroka decku ktore az taka zabava nieje..... Takto to priroda nikdy nechcela, tisicrocia decka vychovavala cela dedina uplne od malicka , dojky, starsie decka...atd...to dnes nefunguje a parovy zivot trpi

greywolf
6. sep 2022

@hederamonstera pises nezmysli. 😉 Kde je napisane hned? Ked zena nieje manzelka ale len matka cele mesiace a roky a nema zaujem o sex ani sa nijako venovat manzelovi Tak samozrejme ze vztah ochladne.

greywolf
6. sep 2022

@petamich manzela to je o dvoch. O dieta sa treba postarat ale treba si vediet najst cas aj na partnera ( Teraz nemyslim sex). Pokial zena je 100% zatazena len na dieta a nechce si najst cas na partnera potom to tak vyzera ze mame 50% rozvodovost. Samozrejme aj partner sa musi venovat a pomahat zene. Len zeny by si mali uvedomit ze deti vyrastu a za par rokov ich uz Tak potrebovat nebudu, no s partnerom si po zvysok zivota. Preto treba travit cas aj spolu a najst si cas na seba a nie 24/7 rozpravat a riesit len dieta. 🙂

autor
6. sep 2022

Nemyslím si že by som svojho muža cielene zanedbávala ale tak snažím sa postarať o naše dieťa to je pre mňa prvoradé bohužiaľ..nenechám svoje dieťa plakať kvôli tomu že muz niečo chce..on chodí do roboty denne ma ťažkú robotu tak obskakujem dieťa aby si mohol oddýchnuť to mi aj spomínal niekde na začiatku že je rad že sa nemusí ešte po robote starať..ale vždy večer o 19 zaspí už na nočný spánok a môžem sa mu venovať koľko chcem ale ťažko keď ma len ignoruje 😅

danieladugard
6. sep 2022

Skusila si sa s nim o tom rozpravat?

“Je rad, ze sa nemusi po robote starat” … napriklad, to je cele zle..

petamich
6. sep 2022

@greywolf ano mas uplnu pravdu a suhlasim s tebou - jedine, co som tym chcela povedat, ze je rozdiel prvych par tyzdnov po porode a neskor, tych prvych par tyzdnov/mesiacov je fakt masaker aspon pre mna/nas bol 🙂

maryetta
6. sep 2022

@greywolf otec dietata by sa mal o to viac snazit byt napomocny.
Dieta po porode sa neda odlozit. Okej da ale malo ktora matka to urobi. Dieta po narodeni potrebuje neodkladnu starostlivost. Ale nie len od matky.
Tu sa nebavime ze zena po porode sa 2-3roky na muza nepozrie lebo dieta 🙈

Autorka:kazdopdne dieta vo vztahu je velka zmena pre vsetkych. Tym si prejde kazdy jeden par ktoremu pribudne babatko.
Vsetko chce cas ale nic nejde bez komunikacie.

greywolf
6. sep 2022

@maryetta autorka nepise kolko. Pokial by to trvalo mesiac dva neriesila by to na MK.

mandzula
6. sep 2022

@greywolf ked sa chlap netvari, ze dieta je len zenine a pomaha jej vsetok ten napor zvladnut, ma ta zena energiu byt nadalej manzelkou, milenkou. Toto si mnohi muzi, bohuzial, neuvedomuju. Pre nich sa fungovanie nezmeni, ale od zeny nadalej cakaju komplet servis.

h2
6. sep 2022

@greywolf Typický mužský pohľad na vec: Žena má zrazu dieťa, dosiahla svoje, je spokojná a chlapa odsúva na vedľajšiu koľaj. Pohľad ženy: Mám dieťa, ktoré je na mne závislé 24/7, nemôžem ísť ani na záchod, ani sa v kľude najesť, či osprchovať, na všetko som sama, lebo chlap ráno vypadne do práce, večer sa vráti a je unavený, chce oddych, ktorý ja nemám, ani v noci sa nevyspím, kým on často áno, lebo predsa ráno musí ísť do práce. Som otrokom dieťaťa, nikto mi s ním nepomôže, chlap sa tvári, že je to moja starosť. K tomu mám problémy sama so sebou, tam dolu ma všetko bolí, aj prsia. Plus dieťa má rôzne problémy, koliky... a aj keď nemá, treba chodiť k lekárovi, na poradne, na očkovania. Aj tá žena by sa rada opäť cítila, ako predtým: pekne sa obliekla, namaľovala a išla s mužom na rande. Ale kam dá dieťa? Nemôže ho vypnúť a odložiť do skrine.

janickacrazy
6. sep 2022

ako dlho si po porode? Musíte sa porozprávať s mužom, ked ťa ignoruje, tak príd k nemu, vypni telku a povedz mu, že sa nutne potrebuješ s ním rozprávať. Ved takto nemožete fungovať. Okrem toho, nerob všetko sama s dieťatkom, daj mu ho aspon na ruky každý den na pol hodiny, ked leží na gauči, nech vie, že má dieťa, nech si budujú vzťah. Nech ti pomože s kúpaním, aspon nech ti podá osušku, proste sa snaž ho zapojiť, aby nebol úplne mimo, ved ste rodina.

jaskolka
6. sep 2022

@greywolf to trochu preháňas..okrem toho auturka píše jasne, ze to nastalo po pôrode (nie ze je už roky po pôrode a bum, problém)
. Novorodenec logicky bude istý čas na prvom mieste, chlap je dospelý, vie sa najesť, ísť na WC, sam sa obliecť,okúpať, ísť k doktorovi, kým bábätko to nedokáže. Čiže áno, je istý čas na prvom mieste. A chlap, ktorý toto nechápe a ide sa k tomu sa zblázniť lebo "musí mať sex" okamžite ledva žena skonci šestonedelie, pre mňa nie je ani chlap, ale rozmaznany fracek.
Chlap akosi (česť výnimkám) automaticky očakáva, že po narodení dieťaťa sa absolútne nič nezmení, len ich je o jedného viac. Bohužiaľ, zmeni sa úplne všetko a keď on sa odmietne angažovať vo výchove a ešte k tomu "trucuje" tak taky vzťah veľmi rýchlo pôjde do "múky".

puticka7
6. sep 2022

Uz ta proste nema len pre seba a mozno sa s tym nevie vyrovnat, ze momentalne nie je najdolezitejsim vo vasej rodine. No najlepsie je, ked to nebudes v sebe dusit, ale skusite sa o tom spolu porozpravat

domca1408
6. sep 2022

Ospravedlňujem sa autorke, že nadhodím túto možnosť ale z toho čo píše...musím...nevera....prepáč...ale zamýšlala si sa smerom, že v tom je iná? lebo pokiaľ sa vylúčila možnosť, že v tom je to, že by si odmietala sex, nevenovala sa mu...a že práve naopak on je ten čo nemá na mysli ani len pusu ti dať po príchode domov, nekomunikuje....a len príde naje sa a zadrichme.....tak no....ja dúfam, že nie...ale napadlo ma to. možno si si 100% istá, že nie a ked to napíšeš tak ok.

greywolf
6. sep 2022

@mandzula jedine ze by si sa mylila a aj tak nemala. 😉

greywolf
6. sep 2022

@h2 typicky zensky pohlad, pride dieta Tak treba 24/7 sa mu venovat aspon do 12 rokov vsak 😀😀

h2
6. sep 2022

@greywolf Kto píše o 12 rokoch? Autorka spomína obdobie po pôrode. Navyše, píšeš, ako keby starať sa o dieťa vo dne, v noci, bola pre ženy najväčšia zábava a okrem toho už nič nechcú. Poviem ti tajomstvo: veľmi veľa žien je doslova zaskočených tým, aká je starostlivosť o dieťa náročná oproti tomu, čo od toho predtým očakávali. Mnohé sa cítia, ako vo väzení, alebo ako v pasci, z ktorej niet úniku. Áno, svoje deti milujeme a staráme sa o nich s láskou, ale to neznamená, že nemáme aj tieto druhé "temné" pocity.
Ty asi nemáš deti, však? Alebo máš a so ženou ste sa rozišli, lebo si nezvládol tú zmenu? Veľmi veľa chlapov má stále predstavu, že dieťa len spí a keď práve nespí, tak ho stačí nakŕmiť a prebaliť a okrem toho má žena "fraj". Takýto chlap má predstavu, že príde z práce a doma ho privíta oddýchnutá žena so spokojným usmiatym bábätkom na rukách, s ktorým sa on chvíľku pohrá, ak bude chcieť. Doma bude čistúčko upratané a navarené trojchodové menu, lebo veď žena je na materskej dovolenke a má času, koľko len chce, takže okrem toho, že všetko stíha, je aj oddýchnutá a dobre naladená. Potom, keď muž usúdi, že už sa s dieťaťom pohral dosť, ho žena položí do postieľky, kde ono okamžite zaspí tuhým spánkom až do rána a ona si s mužom dá tú fantastickú večeru, po ktorej všetok špinavý riad záhadne zmizne. Potom sa budú oddávať vášnivému a zmyselnému sexu (žena je, samozrejme, dokonale upravená a vyzerá fantasticky). Takto nejak si to predstavuješ?

0silvia0
6. sep 2022

@greywolf
Naco tu vypisujes vseobecne chlapske basnicky, ktore s touto temou nesuvisia? Autorka pise, ze dieta o 19tej spi a je pripravena sa venovat manzelovi, ktory vsak nema zaujem, ignoruje ju.

babydesire
6. sep 2022

Boze co by som dala zato keby ty maly diablici spali uz o 19tej....ani ked boli babatka,ani teraz..u nas je to vzdy divocina , a ktoAvie mozno preto stereotyp nema u nas sancu...

mozno by pomohlo,keby prave sa zapajal viac do starostlivosti o dietatko - nebolo by to len jednostranne o tom co maly dnes urobil ..ale mal by vlastne zazitky, mozno by bolo trosku dusnejsie, ale viac by si uvedomoval tvoju pritomnost, a co premho znamenas...hm ?