Zostali by ste v takom vzťahu?

21. mar 2023

Ahojte, chcela by som Vas velmi pekne poprosit o nazor...som rozvedena a mam 10 rocnu dceru , mam priatela s ktorym som 6 rokov, dcera je v striedavej...problem je, ze priatel nema rad moju dceru, nikdy mi to nepovedal priamo, ale vidno to...Dcera ho priam nenavidi, je ockovana od svojho otca a jeho rodiny proti mne aj priatelovi...je naozaj velmi problemove dieta, neposluchA, k priatelovi je naozaj zla..ma zachvaty hnevu, aj ho bije, ked chce od nej aby si sla umyt ruky po zachode napr...uplne bezne veci...psycholog termin az v lete..absolutna nespolupraca zo strany oca, vsetko jej dovoli, naozaj vsetko, sprava sa zle ku vsetkym, len k nemu nie...ja ako matka som totalne zlyhala...velmj si to vycitam, davam jej lasku, pochopenie, snazim sa vela s nou rozpavat, preco je taka, chapem aj to, ze to musi byt strasne ta striedava, no ona sama to tak chce a vyhovuje jej to podla vlastnych slov...s mojim priatelom sa strasne hadame kvoli nej, ja uz to takto dalej nechcem a chcem od neho odist...ano kvoli dcere...inak mame naozaj krasny vztah a nikdy sme sa nepohadali kvoli niecomu ineho..iba kvoli nej...ja ako matka vzdy si ju budem zastavat aj ked viem sama aka je :( je podla vas spravne od nho odist?

amonet
21. mar 2023

tak ak sa nato pytaš odpoved uz mas iba si ju chces potvrdit. prepac ja by som nebola s chlapom ktory od zaciatku nema rad mna aj moje dieta. tak bud kombo balik alebo nic

deti95060810
21. mar 2023

tiež by som volila rozchod...
dcéra mojej kolegyne tak isto kvôli zlým vzťahom partner - syn prerušila kontakt....

melanta
21. mar 2023

Ako prepáč, ale ty čo si za mater? 6 rokov dovolíš, aby tvoje dieťa malo traumu z tvojho partnera? Ani sa nečudujem, že sa to nelepší a že to práveže jej vekom ešte graduje. Tu ani otec nemusí dieťa huckať do niečoho. Veď 6 rokov dieťa vidí, že sa kvôli nej hádaš s cudzím chlapom. Jasné, že jej vyhovuje striedavka, pretože aspoň časť mesiaca nie je v toxickom prostredí. Inak máte s dotyčným krásny vzťah? To ako vážne?

autor
21. mar 2023

@amonet mnam ma rad :D aj ju mal rad...kym sme spolu nezacali byvat

autor
21. mar 2023

@melanta nikdy jej neublizil a nikdy sme sa nehadali pred nou o nej..to je 100% ale vdaka za nazor

melanta
21. mar 2023

To si myslíš, že nikdy ste sa pred ňou nehádali, tak o tom netuší. Deti vedia a cítia oveľa viac, ako si myslíme. A prepáč, argument, že aj ju mal rád, kým ste spolu nezačali bývať. Okamžite so ho mala vyhodiť, ak začal vojnu s tvojim dieťaťom. Okamžite. Neurobila si to a dcére si tým ukázala, že on je viac ako ona. Takže preto som použila slovo mater, lebo s dobrou mamou nemáš nič spoločné pre mňa.

autor
21. mar 2023

@melanta naozaj som sa zle vyjadrila asi...nikdy k nej nebol zly...nikdy...a dcere som vzdy vravela ze ona je na prvom mieste...ved aj jej otec ma zenu...len spolu nebyvaju zattial...ach...trrbalo mi tu pisat :D

dianka555
21. mar 2023

On chce deti s tebou? Tam je viac problémov z tvojej strany od ex aj terajší partner. Možno je s tebou lebo iné neprejavili záujem, vedel že máš dieťa. Slobodných žien je dosť len na smolu že sa zatiaľ nenašla žena čo by ho chcela, slobodná a bezdetná. Z jednej strany mu to zazlievať nemôžeš mala si sa poobzerať po chlapcovi z deťmi ale kto by nechcel po rozvode slobodného s čistým štítom, po pravde všetci. Na druhej strane vedel do čoho ide.

gejb
21. mar 2023

@melanta pise aj, že dcéra je zla na všetkých okrem otca...
Autorka. a keď by si zobrala dcéru niekam na dovolenku, len vy dve nech vidí ze ona je priorita? Alebo si užiť babsky víkend napríklad ? Porozprávať sa,zistit čím to je...myslis , ze bude menej problémová keď budeš single a s partnerom sa rozides? Cítiš to tak?

autor
21. mar 2023

@melanta a ty si pre mna najhorsia mama na svete :-*

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
21. mar 2023

@gejb jasné, že je dcéra zlá na všetkých okrem otca. Pretože žije v prostredí s cudzím mužom, ktorý ju nemá rád. Ako sa asi má správať dieťa, ktoré žije s niekým, kto ju nemá rád? Sama autorka napísala, mal ju rád kým nezačali spolu bývať. Teraz už autorka útočí a otáča inam. Ale fakt je ten, že dieťa má matka chrániť. Ak dovolí, aby dieťa žilo s niekým, kto ho nemá rád, aké iné správanie možno očakávať? Čo iné má dieťa urobiť ako dať to najavo týmto spôsobom?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
21. mar 2023

Ja by som sa kvoly dcere s partnerom nerozchadzala, ako sorry ale myslim si ze je dost rozmaznana uz aj bez toho, nemozes skakat ako ona bude piskat, to by neviedlo nikde.

melanta
21. mar 2023

Moje dieťa netrpelo ani deň, nedovolila by som to. Prežilo šťastní detstvo. Ale ak ti padlo vhod, že si napísala, že ja som najhoršia matka na svete a že si tým odpútala pozornosť od toho, že dovolíš, aby tvoje dieťa žilo s niekým, kto ho nemá rád, tak nech ti padne na úžitok.

melanta
21. mar 2023

@zoro9836 nemyslím si. Autorka píše, že dotyčný prestal mal dcéru rád, keď začali spolu žiť. A keďže to trvá pár rokov, tak jasné, že dieťa to ženie do extrémov. Čo asi tak má robiť? Ja by som nežila deň s niekým, kto moje dieťa nemá rád.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
21. mar 2023

Ano, bolo ti tu treba pisat. Aj ked si sa nedockala opovedi ake si cakala, ale naozaj dieta vidi, ze tvoj novy partner ju neprijal a berie ju ako nutne zlo. Cim je starsia, tym jej to je jasnejsie. Tu nejde o to, ze ci je na prvom mieste u teba ona ci on. Tu ide o to, ze citi to neprijatie od tvojho partnera. Zaziva to den pri dni aj ked ty to nevidis, alebo najskor nechces si take nieco pripustit.

dianka555
21. mar 2023

Koľko na dcéra rokov? Ste spolu 6 rokov a čo teraz, ak ju nemal rád tak je nemal rád už na začiatku
Nech si nájde sebe rovnú a ty si hľadaj chlapa s deťmi alebo s dieťaťom nie tu ľahšiu a lepšiu možnosť pre tebe, len pre teba chlapa bez deti a nebude sebec, len ja a dcéra

melanta
21. mar 2023

@zoro9836 matka má zabezpečiť to, aby nežila s niekým, kto nemá rád jej dieťa. Ak som raz matka, tak predsa vstupujem do nového vzťahu s tým, že môj nový partner musí chcieť mňa aj moje dieťa. Ak to tak nie je, je úlohou matky nemať takého partnera. A nie potom tvrdiť, že dieťa je zlé či rozmaznané.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gejb
21. mar 2023

Autorka , počkajte co povie psychológ. Môže to byť kľudne trauma z rozvodu a keby si si neskôr nasla ineho partnera bude sa to opakovať. Pokiaľ je on k nej slušný a rešpektuje ju, nemôže ho predsa ona už velka 10 ročna biť za to,ze ju pošle umyt ruky. Tiež aj dieťa musí akceptovať vôľu matky, ako tu už niekto napísal. ..

melanta
21. mar 2023

@zoro9836 ak si vyberieš partnera, ktorý tvoje dieťa má rád, nebude potrebné upínať sa na dieťa a riešiť takéto problémy. Ak si vyberieš partnera, ktorému cudzie dieťa vadí a nemá ho rád, tak musíš počítať, že problémy prídu a čím bude dieťa staršie, tým budú tie problémy väčšie. A trvám si na tom, že ak si matka vyberie nového partnera, ktorý nemá rád jej dieťa, tak je to chyba matky a nie dieťa má byť to, ktoré bude situáciu rešpektovať.

liljana
21. mar 2023

Mate striedavu. Tak tyzden bez dcery budte spolu s priatelom, tyzden bud iba s dcerou a mozno sa to casom utrasie. Dcera si vybija zlost na priatelovi a ten uz asi nema na to nervy. Pre nerodica je protivne dieta proste protivne dieta.

pralinka25
21. mar 2023

tak ja mam z toho dojem ze on ju na zaciatku bral v pohode. ale ked je ona protivna a zla tak casom sa z toho stal nevztah. pretoze ak by slo len o neho tak je zla len na neho. ale ona je pola slov autorky taka ku kazdemu okrem otca. nemyslim si ze je problem v partnerovi ale dcera potrebuje pomoc. podla mna nech si autorka najde kohokolvek dcera im ten vztah bude nicit. neviem mozno sa mylim. mame malo informacii o tom ake to bolo na zaciatku ked bola mala.
ja by som sa s partnerom nerozchadzala v tomto konkretnom pripade ason nie zatial a tiez pockala az na psychologa.

pralinka25
21. mar 2023

a k tej otcovej partnerke je aka?

sense
21. mar 2023

Nemusíte sa hneď rozchadzat, len spolu nezite keďže je problémom spoločne žitie. Tiež mam v tom veku dcéru z manželstva a partnera. Podmie ja n'a spoločne žitie ale bola že si budú oni dvaja rozumieť.
Tiež skúša posúvať hranice a ma pred puberta lne stavy ale nerobí to co popisujes ty.
Mozno by nebolo zle ani pouvažovať o zrušení striedavky.
10r dieťa už chápe ze svet sa netoci len kolo neho a to ze aj ma rodič iného partnera tak už nemá rád dieta
Lenze vo vašom prípade nastala chyba už niekde skôr vo výchove... Neexistuje aby 10r dieťa nevedelo ze po WC sa umývajú ruky a už vôbec nie aby za to niekoho bila

zuzzinka
21. mar 2023

Ja zareagujem, lebo sa mi nepaci ako sa na teba melanta oborila. Ja som tiez rozvedena matka dvoch deti, sice nemame striedavku, ale to asi ani nehra rolu. Moj ex priatel tiez nevedel vychadzat s mojou dcerou, ale my sme spolu nezili..ale tak ona mu to dala pekne vyzrat. A bolo to z cistej ziarlivosti.. Nikdy jej k tomu nedal dovod, proste od kedy vedela, ze sme frajeri ho proste ignorovala, ani ho nepozdravila. Robila veci napriek, uplne inak ako ked tam on nebol. Toto vobec nie je o vychove.
Chapem totalne jej pocity a spravanie, on tomu ako dospely neprispel, kedze jeho ego bolo vacsie a spraval sa tak ako ona, ako male decko. Rozisli sme sa aj kvoli inym veciam. Ja som len chcela povedat, ze si nic nespravila zle. Tvoja dcera ma narok na pocity ake ma a ex k tomu asi neprispieva. Necudujem sa tvojmu priatelovi, ze k nej neprechovava extra sympatie tiez.
Ci je to na rozchod..tazko povedat, ak to tvoj partner nevie spracovat, ze tvoje dieta s nim ma proste problem..a vedz, ze bude mat s kazdym dalsim partnerom! tak to asi na rozchod je. Toto je o prisupe dospelych. Psycholog je dobry napad, uz sa to malo riesit asi skor. Drzim palec.

cyberk
21. mar 2023

vsak tvoj ex ti znici kazdy jeden vztah takto skrz vasu dceru, ak chces byt do smrti sama lebo tahas taketo bremeno pri sebe tak sa rozijd... to dieta je i tak strateny pripad, kym bude pod vplyvom otca.