icon

Zostali by ste v takom vzťahu?

21. mar 2023

Ahojte, chcela by som Vas velmi pekne poprosit o nazor...som rozvedena a mam 10 rocnu dceru , mam priatela s ktorym som 6 rokov, dcera je v striedavej...problem je, ze priatel nema rad moju dceru, nikdy mi to nepovedal priamo, ale vidno to...Dcera ho priam nenavidi, je ockovana od svojho otca a jeho rodiny proti mne aj priatelovi...je naozaj velmi problemove dieta, neposluchA, k priatelovi je naozaj zla..ma zachvaty hnevu, aj ho bije, ked chce od nej aby si sla umyt ruky po zachode napr...uplne bezne veci...psycholog termin az v lete..absolutna nespolupraca zo strany oca, vsetko jej dovoli, naozaj vsetko, sprava sa zle ku vsetkym, len k nemu nie...ja ako matka som totalne zlyhala...velmj si to vycitam, davam jej lasku, pochopenie, snazim sa vela s nou rozpavat, preco je taka, chapem aj to, ze to musi byt strasne ta striedava, no ona sama to tak chce a vyhovuje jej to podla vlastnych slov...s mojim priatelom sa strasne hadame kvoli nej, ja uz to takto dalej nechcem a chcem od neho odist...ano kvoli dcere...inak mame naozaj krasny vztah a nikdy sme sa nepohadali kvoli niecomu ineho..iba kvoli nej...ja ako matka vzdy si ju budem zastavat aj ked viem sama aka je :( je podla vas spravne od nho odist?

Strana
z4
katarinka89
22. mar 2023

@zoro9836 myslím si, že tu na MK sa v 90% vyjadrujú ženy dosť neslušné a už by to chcelo trošku vhodnejšie ho správania. Nikdy nevieme, kedy sa ocitneme v rovnakej situácii, ktorú práve kritizujeme.

katarinka89
22. mar 2023

@zoro9836 a koniec koncov nikto z ucastnenych neťahá za dlhší koniec: všetci sú si rovni- autorka sa trápi koli zlému vzťahu jej dcéry a priateľa, jej ex nevie prehltnúť rozvod a to ze dieťa bude vychovávať cudzí chlap, dcéra chudá ani nevie co si ma myslieť a nieto ešte hovoriť, a jej nový priateľ je tiež na prášky lebo sa cíti byť nechceny a vie, že autorka to bude musieť riešiť ale nikto nevie akym smerom sa vydá. Netreba tu nikoho osočovanie, všetci sú,,na porušovanie,, a nie na urazky.

katarinka89
22. mar 2023

@katarinka89 oprava- na polutovanie

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
galioska
22. mar 2023

dieta prve, prepac ale takych je kopec...

kinlly7
22. mar 2023

chápem to z jednej s jednej strany, lebo mám 11ročného syna v striedavke s bývalým a tiež mám už 8r partnera s ktorým bývame. Snažím sa byť a tvrdšia, ale nie na 100% lebo stále je tam tá možnosť, že môže odísť k otcovi nastálo. Je tam stále ten "háčik" že ho nemáš ako keby celého, lebo nežijete s jeho otcom. Je to iné než v klasických rodinách, že žijú všetci spolu otec, matka a deti.
S mojím terajším partnerom máme veľa hádok kôli synovi. Stále bojujeme okrem iných problémov. On má ešte dospelú dcéru, ktorá má už vlastný život a veľakrát si myslím, že nevie pochopiť ten môj pocit. Lebo neviem aké by to bolo keby žila s nami jeho dcéra.

autor
22. mar 2023

@kassandra25 ja nestojim o tvoju lutost...naozaj...tebe v zivote museli strasne ublizit ked si taka zla....je mi ta uprimne luto..

kassandra25
23. mar 2023

Vies, mne neublizil nikto a nikto ani nemoze. Som extremne spokojna sama so sebou a keby sa nieco dialo zlé, na vsetko sú úrady, páky, ustavy, polepsovne, a verim tomu, ze ked si nieco niekto nechce nechat, tak si to nenechá. Mozes pisat , stazovat sa, ja by som toto spravanie detom nedovolila bez ohladu nato, ako sa kde inde chovajú, to uz si s nimi musia riesit tam. Ak by si toto ku mne dcera dovolila, tak by pocítila, a tozmyslela by si, ci este niekedy skúsi. Ak by skusila, riesila by som to a von z domu. Ústav, decák, starostlivost inde. Aby si rozmyslela. Takto ty prides o dobreho priatela. Si predstav tú situáciu, ze ka káve v obývacke u teba by sedel tvoj priatel s jeho mamou a tá tvoja by spustila......, ze akú strasnú hanbu ti len robí v zivote a ze co konkrétne z nej más. Nielen priatelov si vyberáme , ale my si vyberáme aj nás zivot popri svojej rodine. Ak je niekto neprispodobivým a ničí nám naše psychické zdravie, ci je to uz nejaký manzel alebo dokonca dieťa, treba to izolovať a urobiť velmi rázne kroky a opatrenia a bud sa to potom napraví alebo, hold, taký je život. A nie sa trapit a to este s 1 dcerou......, bud sa chces trápit, alebo nechces. Ku mne by si len toto skúsilo nejaké decko dovoliť. Ľudia nemajú radi takéto chovanie od detí, a to len zato, že sú to deti, alebo len zato, že rodičia sa rozviedli. Nič dobré si potom o takých deťoch nehovotia , toboz o tých, co také dieta aj vychovávajú......

kassandra25
23. mar 2023

@zoro9836 moje deti toto = neexist. Velmi rychlo by ich dali do laty ja, priatel, komplet cela rodina. Ked si tak chce vychovavat dieta, je to len jej problem, ale lutovat ju netreba vobec. Byt na mieste jej priatela, s velkym hnusom by som odisla domov a s velkou radostou si hladala inu, co ma ine hodnoty a vie vychovat svoju jedinu dceru!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
cacianka
23. mar 2023

@dianka555 keby si čítala s porozumením a písala aj z vlastnej skúsenosti, tak nevytvoria také chujoviny.
Odkedy normálna žena hľadá chlapa podľa deti, peňazí, majetkov ? . Oni dvaja sa našli ako ľudia, bez ohľadu na pozadie, ktoré sa riešili časom

autor
23. mar 2023

@zoro9836 vy tiez splietate 5 cez 9...ja sa neodstahujem ani partnera nevystahujem...len budeme s dcerou ked ju mam v starostlivosti na nejaky cas bez neho...mame moznosti ..prazdny byt rodicov kde moze byt zatial on atd atd...

katkine_terapie
23. mar 2023

Autorka: Cely problem je pravdepodobne v tom, ze mas strasny strach, ze sa dcera rozhodne ist byvat k otcovi (ved uz ti to pri striedavke ukazala) a tak polavujes vo vychove. Ten strach ta brzdi dat dietatu hranice. Bojis sa vlastneho dietata a toho, ze ta opusti lebo otec je benevolentny a tam nebude mat ziadne pravidla. Vies, aj ked budes na nu akokolvek dobra a tvoj priatel tiez, ona sa pokojne moze rozhodnut ist byvat k otcovi na stalo. Staci, ze jej otec poda na sud navrh a ona s nim bude suhlasit. Take je to jednoduche. A vobec to nesuvisi s tym, ako ju ty mas rada. Je to dieta v puberte, vybera si to, co je pre nu vyhodnejsie a na dosledky nepozera (to vzhladom na vek asi ani netreba ocakavat). Riesenie, ze partner bude odchadzat do ineho bytu ked budes mat u seba dieta nie je najstastnejsie, lebo toto ho dlho bavit nebude. Navyse, ani to neriesi situaciu s dcerou - teda, aby si ona zvykla na to, ze v tvojom zivote je aj niekto iny, ktoreho treba akceptovat (nie, nemusi ho mat rada, staci, ze sa bude k nemu slusne spravat), lebo inak ucis dieta, ze ak niekoho neznasam/ziarlim/vadi mi staci ho dupanim nozkou, neslusnostou/intrigami odpratat mimo moj dosah. Hmm, nie dobry zaklad do zivota...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2023

@zoro9836 je to riesenie..ak to ma zachranit nas vztah pred rozvodom...nejdeme ho vylucit zo zivota uplne, len trochu obmedzit styk s mojou dcerou...on s tym suhlasil a vibec to nebral tragicky, ale porozumel tomu

autor
23. mar 2023

@katkine_terapie dakujem za rady..bude nieco na tom pravdy..uznavam

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
autor
23. mar 2023

Nie pred rozvodom ale rozchodom :D tam malo byt

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2023

@zoro9836 budem na Vas mysliet pri rozhodovani vykaslat nevykaslat sa na partnera

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2023
Strana
z4