icon

Zostávate vo vzťahu z povinnosti alebo z lásky?

estriina2
1. dec 2024

Ahojte.skor ako ma odsudite, skúste to pochopiť.Aj ja som si vravela,to by sa mi nikdy nestalo,ale stalo.Mam už 41rokov. Partnera 20 rokov( nie sme manželia) a 2 deti.Uz veľké 21 a 16.Partnera som veľmi milovala až sa mi raz stalo,že som stretla muža a som s ním už 9 rokov!! Dobre čítate.9.Velmi veľa krát som chcela odísť z terajšieho vzťahu kvôli môjmu ,,milencovi,,.( Neberiem ho tak)ale veľmi som sa vždy bála.strasne.😭až ubehlo 9 rokov a môj ,,milenec,, si povedal dosť. Čakal na mňa tak strašne dlho.tolke roky.miluje ma stále rovnako,je bezdetný, rozvedený,ale vďaka mne mu ubehlo toľko rokov života.Moj terajší priateľ má ľúbil.je veľmi dobrý človek.ferovy.ALE. zažili sme si veľa zlého.Z jeho strany alkohol, kamaráti,flakanie sa. Všetko sme prešli ale ja som to nezvládla.A roky mu bola neverná.Nemilujem ho. Len si ho vážim.Zijeme ako kamaráti. Spíme oddelene.k oded chce sex,príde za mnou, občas.a pre mňa je to utrpenie.nic k nemu necitim.ale nechcem mu ublížiť.strašne sa bojím ,keby od neho odídem.Nieje zdravotné na Tom dobre.roky sa starám o neho,deti,ale už nevládzem.Staci sa zamyslieť,že za tie roky si nič nevsimol.NIC. To je strašné 😭Možno sa pýtate ,načo som v takom vzťahu a neodídem za mojou láskou.ktora na mňa trpezlivo čaká toľko rokov.Vzdy niečo bolo.deti boli malé,partner chorý,bol na mňa dobrý, atď..A teraz.. keď už sú deti veľké..Partner robí plány,ako si budeme užívať ,, dôchodok,, pôjdeme na výlety,.Ale ja už nechcem.Ale ani ublížiť jemu, deťom.😭Ale, môžem si povedať,že som zažila lásku ako niekto nezažije za celý život. A teraz sa jej mám vzdať.😭 Začínam mať psychiku v ..... Neviem ako by ste to riešili vy. Obetovať sa pre rodinu alebo ??? 😭😭😭
A teraz Poďte do mňa. Ale... NIKDY nehovor NIKDY.

Strana
z4
7miriam77
1. dec 2024

Deti sú uz veľké, načo sa trápiš v nefunkčnom vzťahu, ja tomu nerozumiem. 9 rokov máš milenca, žiješ dvojitý život, na to odvahu máš, no na to, aby si urobila rozhodnutie, na to odvahu nemáš??

alickapusinka
1. dec 2024

Za mňa rozvod.Tvoj milenec ak na teba toľko čaka tak sa rozved.Nie si prva ani posledna.Zbytočne odcudzovať niekoho koho nepozname nechodime v jeho topánkach.Za mna rozvod a deti sú už veľke pochopia.Každý nech si žije svoj život deti večne s vami žiť nebudu.Urob si po svojom.Myslíš si že deti nevidia že si nešťastna určite však su to veľke deti nie male.

enmery
1. dec 2024

V prvom rade ubližuješ najviac sama sebe. Rozhodnutie si učinila už pred 9 rokmi, ale povedať to na plnú hubu už taká odvážna nie si? Veľmi smutné si takto sama a dobrovoľne dodrbať život a oháňať sa už skoro dospelými deťmi. Vieš, čo je najcennejšia komodita, ktorú človek má?Nie sú to peniaze,je TO ČAS!To ako keby si 9 rokov nachádzala do automatu.

kiki68
1. dec 2024

Zijes roky v totalnej lzi, treba odist a dat si to dokopy. Deti su velke, tak uz znesu pravdu. Toto sa stava a 9 rokov but s niekym neverny je vela.

kvietok2012
1. dec 2024

Chudák tvoj chlap...

kavasmliekom
1. dec 2024

@estriina2 už si mala dávno odísť, za ten čas by si každý zvykol. Nemyslíš, že to bude ešte horšie, ak teraz vyjde s pravdou von a povies im, že im 9 rokov klameš? Alebo povieš, že teraz ste sa spoznali a je z toho láska az za hrob?
Ináč, čo je to za muža, čo sa delil 9 rokov s iným mužom? 🤔
1. Na mieste tvojho partnera by som bola rada, že si mi to konečne povedala...
2.na mieste tvojho milenca by som to už dávno nechala tak..
3. Na tvojom mieste nestojím ani o jedného, priateľ si nevšimol ze mu zahybas, tvoj milenec je ochotný sa deliť 🙄
Super trojka.
Deti budú sklamané, to si píš, či majú 5 rokov, či 16r.

colsami
1. dec 2024

"Partnera som veľmi milovala až sa mi raz stalo,že som stretla muža a som s ním už 9 rokov!"
- sa Ti stalo. Samo-sato vsetko.

Mne je to jedno, je to Tvoj zivot.
Ale na to, ze mas 41 rokov, cely tento vylev je ako keby ho pisala 19 rocna. Aj formou, aj pointou s tym zivotnym stylom. Mas 41 rokov tak sa tak spravaj, rozhodni sa ako chces zit a neklam vsetkych okolo seba.

damian85
1. dec 2024

@estriina2 Veľmi zaujímavo sa to bude vysvetlovať deťom. Nie že si sa zaľúbila do " iného " , stane sa aj v lepšej rodine. Že si to 9 rokov hrala na dve strany , to budú deti nadšené. Neviem si na živo predstaviť na obed sa milovať s jedným , večer otrčiť druhému a normálne svedomie ide ďalej. 9 rokov ďalej. Normálnejší človek so svedomím by bol už na psychiatrii........Nik ťa nebude súdiť , že si sa " zaľubila " do iného , ale to že si 9 rokov hrala na 2 strany.......

enmery
1. dec 2024

A pridám sa-zaľúbiť sa môžeš, zvlášť ak Ťa partner bil, klamal, hazardoval, bársčo /doplniť hodiace sa/...ale 9 rokov klamať 2 ľudí a povedať, že ono sa to PROSTE STALO, je fakt primitivizmus a výhovorka. Aspoň teraz maj gule.

zooeynka
1. dec 2024

Normalne povedz oficialnemu ze ho 9 rokov podvadzas a on to vyriesi za teba.
A milencovi sa cudujem ze sa mu chce tolko cakat....

retatka
1. dec 2024

9 rokov robiť z najbližšieho človeka blbca, tak na to treba charakter….Zvláštne, že milencovi nevadilo, že večer si líhaš k partnerovi.
Prosim ta daj šancu tvojmu partnerovi na slušnú ženu ktorá ho bude milovať, bude mu verná.Toto si od teba nezaslúži .Aby sa ti to raz nevrátilo, s tvojim milencom, či s iným mužom.Už dávno ste mali byt rozideni keď vám vzťah nefungoval, tieto pretvárky a hranie sa na rodinku nepochopím.Čas a život uteká, vy si ho márnite.

sissy27
1. dec 2024

@estriina2 robit debilov z dvoch chlapov a samu seba lutovat, aka si chudinka, ze “sa ti stalo” - ty fakt nemas kozu na papuli… nie, to sa ti nestalo, stat sa ti moze, ze zakopnes o obrubnik alebo ti vypadne pohar z ruky… toto bolo tvoje vedome rozhodnutie. A fakt si presvedcena o tom, ze ten doma si nic nevsimol? Ja si myslim, ze vsimol, ale z nejakeho dovodu mu to vyhovovalo alebo sa mu to proste nechcelo riesit, ved vo finale si za kravu ty.
Ak povodny vztah nefungoval, tak si ho mala ukoncit a potom zacat nieco nove, nie sa teraz stavat do pozicie samaritanky a ublizenej chudinky, lebo este raz - toto bolo tvoje rozhodnutie, nie “nehoda”.

romiada
1. dec 2024

@estriina2 mate asi obaja s partnerom 40rokov? Predstav si este dalsich 20 rokov s nim ked ho nemiluješ. V Tebe sa už asi muselo zlomit niečo davno , len sa bojiš lebo si "samaritanka". Predpokladam, že si zachranovala partnera od alkoholu, flakania, žijete ako kamarati. Predpokladam,ze on ked sa flakal tak Ťa xkrat podviedol. Teraz si mu dobra ked starne a je "chory". Zrazu vtedy chlapi pridu na sluby "v zdravi aj chorobe, v stasti aj nešťasti" .... Otazne je aj to, preco keď Ťa tvoj terajši tak veľmi miloval, si Ťa nezobral za manželku. Život maš len jeden.

lenuska9999
1. dec 2024

@estriina2 na tvojom mieste by som sa rozviedla. Život máš len jeden a pokiaľ si myslis, že je milenec tvoj pravý , tak prečo to neskúsiť ? Nechceš ublížiť manželovi , ale vlastne mu ubližujes celé tie roky. A ak ho nemiluješ, prečo neuvoľniš miesto inej žene, ktorá tvojho priateľa bude milovať tak, ako ty svojho milenca ? Či on si lásku nezaslúži ?

damian85
1. dec 2024

@romiada Narodila si sa s týmto darom , alebo sa to roky v tebe hromadilo a takto sa to vyvinulo 😝 Normálne inšpekor Colombo by k tebe mal chodiť na školenie. 😅 Som úplne šokovaný z predstavivosti niektorých žien a prevrátení skutočnosti , kto je mačka a kto myš.

snehovakralovna
1. dec 2024

@estriina2 odid z nefunkcneho vztahu, chces s terajsim priatelom zostarnut? Poloz si tuto otazku. Vie priatel o milencovi? Mozes kludne aj ip.

abbey1
1. dec 2024

@estriina2 Prosím, skúste mi niekto vysvetliť, ako popri milencovi stíhať byť dobrou matkou, manželkou a pracujúciou ženou?

damian85
1. dec 2024

@abbey1 Musíš mať nenáročného milenca , takého ktorému stačí že myslíš na neho keď si s manželom 😝 veď hadička , ako hadička 😅

abbey1
1. dec 2024

@damian85 V prvom rade by som musela byť nenáročná sama na seba, aby som na také niečo mala žalúdok.

bruno1
1. dec 2024

@damian85 Za 2 dni ,tretí článok o nevere .V dvoch podviedli ženy partnera ,samozrejme že si je ten partner SÁM na vine .V jednom príspevku muž manželku ktorá na ňho ,2 roky sr.la a zasa je na vine muž .Dvojitý meter a la MK.🥴

damian85
1. dec 2024

@bruno1 Ak je neverný muž , je to preto , že je bezcharakterné hovado hľadiace iba na svoje potreby , nevnímajúc citlivú ženskú dušu. Ak je neverná žena , je to preto , že má doma bezcharakterné hovado hľadiace iba na svoje potreby , nevnímajúc citlivú ženskú dušu. To si nevedel ? 😝

svetlonos
1. dec 2024

@estriina2
drzat rodinu koli detom než lasky je kravina ako Brno!
Chudák chlap, už ste mohli mať spoločne 8 rocne dieta, možno....
Ťažko po edat, ci by ste to zvládli, byt SPU už dávno. Lebo vy mate len to krásne, bez (prepac) pre neho cudzích detí.
Teraz je to na tebe. Mladšie dieta je už na SŠ, to je ešte celkom ôk pokial je to žiak v pohode.
Prežiť zvyšok života "kamosom" no veru neviem.
Riešili ste s partnerom niekedy, ako by ste sa postavili k problémom s detmi? Keby ho neprijali a tak?
Ale aj keby si nemala "milenca", tiez by si si vedela predstaviť odchod od otca tvojich deti?.
Ono ty si "vydrzala" koli malym deťom.... A tam si vycerpala pochopenie, lasku aj silu pracovat na vztahu. Fungovala, pretoze si musela.
Uprimne, som decko z rozvedenej rodiny. Rozvod aj novy vztah okamzity bol des. Pre mna urcite.
Ale na druhej strane, pokial je tvoj druhy partner fajn chlap, hm.
Máš 40 a nie 75. Tvoj "muz" si zničil zdravie alkohol? Už by si si zaslúžila aj byt šťastná. Tvoj terajší muz to proste adi dlhodobo posieral a dopadlo to tak ako to je.
Ja na tvojom mieste by som zvolila "milenca".

svetlonos
1. dec 2024

Ešte by ma zaujímalo, či si toho druhého muza stretla po/počas problémov s alkoholom toho prvého muža.

lavender273
1. dec 2024

9 rokov stracas cas, toto ti uz nikto nevrati. Nie je to fer voci muzovi, ale ani voci milencovi. Ako coho sa bojis odist z domu a ukoncit to s manzelom. Ako sorry ale v 41 rokoch sa spravas ako pubertacka co sa skryva za rohom. Ked to nevies vyriesit ty nech to vyriesi milenec za teba. Dokedy to chces este takto tahat?

bruno1
1. dec 2024

@damian85 😁🤣🤣🤣👍👍👍👍

hendikep
1. dec 2024

@lavender273 a kto tie roky vrati jej terajsiemu partnerovi ktory zije 9 rokov v sebaklame? Ona ma v tomto najmenej co banovat, bola to jej volba takto zit.

bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
bystrozraky
1. dec 2024

@estriina2 Akekolvek rozhodnutie spravis, bude to bolestne. No, to si viem predstavit ufff. Preto plne chapem tvojich 9 rokov. Tvoj terajsi partner podla mna vie, ze mas milenca (aspon to tusi). Len to nechce spominat a vrtat sa v tom, lebo vie - ze ta potom strati. Na druhej strane mas parvo byt statna. Poznam par ludi ktori sa rozisli koli dlhodobemu milencovi a vydrzalo im to potom 2 roky a poznam aj pripady kde to vyslo. Myslis, ze sa mozes opat zamilovat do svojho terajsieho partnera v buducnosti ked budete starsi? Tiez si treba uvedomyt, ze ak z milenca spravis partnera dynamka vztahu sa razantne zmeni. Premysli si tiez ako bude fungovat rodina potom - co na to deti atd... Pocuvaj svoje srdce. Ocividne si velmi dobry a empaticky clovek, len preto si v tejto situacii. Mozno potrebujes pauzu od oboch tak na kratky cas (musis im to dobre vysvetlit, aby nspravili nejaku hlupost).
PS: Kedze viem, ze si dobry clovek tak urcite obcas premyslas o tom, ze keby si naska tvojmu terajsiemu partnerovi novu partnerku mas dvere otvorene 🙂 Akekolvek rozhodnutie spravis bude to spravne, ver mi. Prajem krasny vecer 🙂

bruno1
1. dec 2024

@bystrozraky to čo si v závere napísal ,to ako myslíš vážne? Dobrý človek partnera nevodí 9 rokov za nos .

damian85
1. dec 2024

@bystrozraky 😝 Každý dobrý a empatický človek na obed trtká s milencom a večer s otcom svojich detí. Samaritáni sa snažia ešte to vylepšiť čo deň v týždni to iný milenec. Takto to robia najlepší a najempatickejší jedinci na tejto planéte 😝 Už druhý kráť žasnem nad tvojím myšlienkovým pochodom v tvojej hlave. Je to úžastné , som šokovaný a chcel by som ti zatlieskať.

Strana
z4