icon

Zvláštny vzťah

15. dec 2022

Prosím o vaše názory:
S priateľom máme "vzťah - nevzťah" už piaty rok. Za ten čas sme boli spolu na Vianoce iba jediný raz. Obaja sme rozvedení, ale nežijeme spolu. Máme spolu ročné dieťa, ale oficiálne dieťa nemá v rodnom liste zapísaného otca, jednoducho ho nechce priznať. S dieťaťom žijem vo svojom dome sama, na dieťa neprispieva nič. Neviem ani to, kde pracuje, úzkostlivo dbá, aby som sa to nedozvedela. Aj tieto Vianoce budem s malým úplne sama, pretože priateľ trvá na tom, že Vianoce sa majú stráviť so svojou rodinou a povedal, že tou ja nie som. Vianoce teda strávi radšej so svojimi rodičmi (37 ročný chlap).
Napriek tomu, že mi hovorí, že si ma vraj chce v budúcnosti vziať a chce so mnou žiť. Dokonca mi dal prsteň, z ktorého mám skôr dojem, že je to iba "drž hubu prsteň", ako sa hovorí, ale teraz si ma ešte vziať nechce.
Som z nás veľmi smutná. Nepriznaná.
Nežijeme spolu, dieťa oficiálne nepriznáva, neviem, kde pracuje.
Stretávame sa bez dieťaťa, u neho na pár hodín raz do týždňa. Alebo ideme raz do týždňa na kávu, občas s dieťaťom, občas sami.
V mojom dome žiť nechce, pretože som tam žila s exmanželom. Ja do jeho domu prísť nemôžem, nechce ma tam, žije v jednom dome s rodičmi, má svoje vlastné bývanie na poschodí ich domu. Je tam sám, ja som sama vo svojom.
Sme v dennom kontakte. Stojíme však na jednom mieste, zúfalá som už. Ako by ste vnímali takéto správanie partnera?

Strana
z4
mirco50
Odpoveď bola odstránená
zuzuliatko18
22. dec 2022

Toto by som naozaj nenazyvala vzťahom, veď vy nefungujete spolu ako par, ale skôr ako kamarati s výhodami. Muž, čo by sa nehlásil k vlastnému dieťaťu, by u mňa skončil - na súd by išiel návrh na určenie otcovstva aj výživné a s ním by som riešila už len organizačné veci a nevyhnutné.

alenka0
22. dec 2022

Prečítajte si, čo ste napísali. Dajte si kávu, prehodnoťte posledných pár rokov.... A začnite žiť normálne, s normálnou osobou, vhodnou pre dieťa aj Vás. Krásne Vianoce. Posledné nenormálne...

Strana
z4