10 mesačné dieťa bez zúbkov a príkrmy

marikap18
8. sep 2017

Ahojte mamicky, mam 10 mesacneho synceka, ktoremu len teraz asi vyjde prvy zubok a stale mu davam rozmixovanu stravu. Ked tam nahodou je nejaky zle rozmixovany kusok, tak ho napne a vsetko, co doteraz zjedol vyvrati. Uz som mu davala aj menej rozmixovanu stravu, tak ked zacne jest, je to lepsie, ale stalo sa to aj vam, ze vyvratilo vase dieta takuto stravu? Lebo moj prvy syn to nerobil. A este sa chcem spytat, davate bez zubkovemu dietatku nejake keksiky do ruky, ktore sa lahko rozpustia a zje ich? Ak ano, ake? Dakujem

pininka
8. sep 2017

Ja davam malej pohankove tie take ako su kukuricne co vyzeraju presne ako husenice. Tie sa jej rozpustia uplne. Zial s tou druhou vecou budes asi dlhsie bojovat. Moja sestra tak mixovala malej a ta uplne odmietala jest cokolvek tuhe, skoro do piatich rokov. Bola kvoli tomu aj v nemocnici, mysleli si,ze pre nieco nevie prehltat,ale bol to len zvyk, psychika. Podla mna s tym zubky nic nemaju, moja mala ma necelych 5 mesiacoc, ziaden zub a vyslovene nechce uplne rozmixovane. Klasicku vyzivu nezje, kasu jej robim hustu a banan iba popucim a bez problemov to zje.

15katka11
8. sep 2017

Nemixovat iba pučiť vydličkou, zubky s tym nič nemaju...detičky aj tak nehryzu zubkami aj ked nejake maju ...nasa ma 9 mesiacov a tiež žiaden zubok...a papa nastruhane ovocie, vsetko ostatne pučim, v pohode vsetko spapa..len vy sa asi budete zozačiatku trapiť kym si zvykne ..drzim palce

eribel
8. sep 2017

Suhlasim, ze zuby s tym nic nemaju.....nas ma pomaly rok, pol zubka, ale zje vsetko - nepomixovane - ci mesiacik jablka ci masko.....u vas ide o prehltanie, to sa treba naucit...u niektorych to ide automaticky, inde treba bojovat.....drzim palce...

salome51
8. sep 2017

Môj prvý syn mal prvý zub keď mal 11 mesiacov a žul bez problémov. Jedlo som mu nemixovala. Požul aj mäsko. Musí si len na to zvyknúť. Chce to čas a trpezlivosť. Skús kúpiť napr. špaldové alebo kukuričné chrumky.

henikav
8. sep 2017

@marikap18 dobre uvarene si rozhryzie aj dasienkami, prave to hryzkanie mu bude dobre robit, masirovat dasienka. U vas je iny problem, ked ho napina pri papani, ale to si len casom zvykne a zlepsi sa to, daj mu keksik cmulkat taky pre babatka, alebo roztek, pripadne banan, varenu makku mrkvicku v celku do rucicky, aj sa s tym zabavi, aj sa nauci papat kusky no a aj sa ti dobre zafula, konecne vyuzijes pracku na 200% 😉

janickacrazy
8. sep 2017

@marikap18 No niektorým deťom to dlhšie trvá, kým si zvyknú, ja by som na tvojom mieste ešte mixovala, ved sa nič nestane, ked bude na mixovanej strave ešte pár týždnov. Moj tretí synček bol tiež dlhšie na mixovanej strave ako dvaja starší synovia, lebo nevedel dobre prehltať, ked to nebolo pomixované, ale časom si pomaličky zvykol. Zuby s tým tak nesúvisia, moj mal zuby od 7 mes. a aj tak mu vadili kúsky v strave.

siska53
8. sep 2017

@marikap18 tak neviel,nasi zuby mali az v roku,aj to len jeden.vyliezol..
Mixovala som,ale zuzlali aj rozok vi neslane chrumky.
Mala s ledva 2zubami zacala odmietat mixovane,nuz jedla takler bezzuba take ako my (nepomixovane,ale neosolonene a nekorenene) poradila si..

marikap18
autor
8. sep 2017

@salome51 kukuricne chrumky som kupila a naplo ho na vracanie.

marikap18
autor
8. sep 2017

@henikav Bojim sa, ze sa mi zacne dusit, ked mu dam keksik alebo roztek. Uz som skusila taky dlhy keksik ako dlhy piskot, ale zlomil ho a chcel ho dat cely do puse, som sa bala a zobrala mu ho. Budem musiet skusit zacat zeleninku pucat vidlickou a uvidim.

mikadooo
8. sep 2017

Mojej dcére som mixovala ešte dlho potom čo jej vyšli zúbky, cca do roku a pol, hrudkové odmietala jesť a tiež ju z toho napínalo. Potom prešla už na úplne normálnu stravu - pokrájané kúsky a zjedla bez problémov. Druhá dcéra mi nejedla nič len výživy z Lidlu - tú ich značku. Doma som mohla vyvárať čo som chcela, skúšali sme hippky, Hami, dmkácke, kadečo, nechcela nič.
Len tie štyri druhy z lidlu dokola.
Takisto ju napínalo z hrudkového, ale tu som už veľmi rýchlo prestala skúšať to do nej tlačiť, po skúsenosti s prvou. V roku som jej začala dávať normálne jedlo - tiež sme skúsili pokrájané na malé kúsky a tlačila ako divá, všetko. doteraz rada papá. Prvá dcéra nejedla tie kukuričné chrumky ani iné, zato ľúbila piškóty. Druhá dcéra tie chrumky milovala, piškóty ani moc nie. Takže - za mňa - je to veľmi individuálne. Pri prvej dcére som sa radila s kamoškou čo mala v tej dobe už tretie dieťa a ona mi povedala že prostrednej veľmi dlho mixovala a potom v rámci relatívne krátkeho času prešli na popučenú a potom aj krájajú stravu. Tak potom som sa na pokyny pediatra vykašľala a osvedčilo sa mi to pri oboch deťoch.

salome51
8. sep 2017

@marikap18 neboj sa. Keby si napchal do úst väčší kus napr. rožka tak mu ho predsa vyberieš. Len mu nemixuj vsetko, musí sa naučiť žuť. Len si na to potrebuje zvyknúť. Určite sa to zlepší. Skús tie chrumky. S tým sa ti nebude dusiť. Rýchlo sa v ústach rozpustia 😉

luga_luga
8. sep 2017

moja ma 2,5roka a mam pocit, ze nevie ani zut, ani prehltat a ma uz aj zuby... asi zacnem zase mixovat 🙄

siska25
8. sep 2017

Suhlasim s tym ako uz ine mamicky pisali, ze so zubkami to nema nic spolocne. Moha dcera mala prvy zub v 11 mesiacoch. Akurat sme tiez mali velke problemy s papanim. Do 1,5 roka bola takmer vylucne na UM, lebo ine jedlo odmietala. Mohlo byt mixovane, pucene a neviem ake, ju z toho napinalo. Jedine co zjedla bol chlieb a rozok. No a to napinanie a vracanie z jedla jej zostalo do cca 4 rokov. Jednoducho ako sa jej dostal vacsi kusok jedla do hrdla, ze ho slabo pozula alebo jej jedlo nechutilo tak vracala. Neskor som mala po ruke pri jedeni vzdy pohar s vodou a ked som videla, ze ju zacalo napinat,hned som jej dala napit. Obcas pomohlo a obcas nie. U nas vsetky problemy s jedenim pravdepodobne suviseli s podvedomim a psychikou, lebo nic ine jej nenasli.

marikap18
autor
10. sep 2017

@siska25 Fuuu, to muselo byt tazke....A kedy jej to prestelo?

marikap18
autor
10. sep 2017

@salome51
@janickacrazy
@henikav
@salome51 Tak vcera som skusila dat malemu popucanu mrkvu s rozmixovanym zemiacikom a maskom, a dnes uz mal popucane vsetko. Zvladli sme to, s papal vsetko i ked som uz trochu videla, ze mozno ho napne, ale prehltol to. Vdaka za rady a skusenosti.

salome51
10. sep 2017

@marikap18 paráda. Držím palce 😉

siska25
18. sep 2017

@marikap18 no v podstate ešte sa jej občas stane, že pri jedle beží po vodu, čo jej zbehne nejaký kúsok do hrdla a nedokáže to prehltnúť. Ale tak zlepšilo sa to v tých štyroch rokoch. Ona len videla nejaké jedlo, čo nepoznala už ju napínalo. A o liekoch ani nevravím, ako ešte aj dnes bojujeme, aby ich prehltla.

magudsh
22. feb 2018

Ahoj, mam teraz 10 mesacne babo, kt. tiez vysiel prvy zubok a ma ten isty problem, ked ma len popucenu zeleninu, teda je tam vacsi kusok, napne ho. To iste mala aj moje dcera, poctivo som mixovala napriek odporucaniam o pucenie. Vobec si nepamatam, ze by mala nejaky problem prejst na normalnu stravu. Vacsinou ma aj tak v jedle aj maso, kt. treba pomicovat, lebo maso asi nepopucis, teda moje dieta y malo urcite problem to zjest v kusoch. Teraz pri malom si z toho tiez nic nerobim. Banan pusim, ale ten je klzky, tak to nie je problem prehltnut. Pomaly to pride, bud pokojna.